Afrika körutazás 2013 nov. 29.

namibia_botswana_zambia
http://eupolisz.hu/namibia_botswana_zambia

Afrika volt a nagy álmod? Most elérhetővé válik számodra is egy különleges, kompakt és izgalmas overland program, melynek keretében együtt barangolhatjuk be a kontinens déli részének 5 egzotikus országát, a legváltozatosabb természeti csodáit kínáló régióit saját járművel, teljes ellátással, s magyar nyelvű túravezetővel. Bérelt járművünkkel olyan helyekre fogunk eljutni, melyet önállóan legtöbbször lehetetlen, így láthatjuk Namíbia híres dűnéit, kirándulunk a Naukluft hegység érintetlen holdbéli tájain, átmegyünk egy lenyűgöző kanyonon, láthatunk egy kulturált afrikai fővárost. Swakopmund német hangulatú gyarmati kikötő városa közelében láthatjuk azt, amit a világon nagyon kevés helyén, hogy a tenger és a sivatag találkozik, s megcsodálhatjuk a környék gazdag madárvilágát, vagy ellátogathatunk egy működő nyitott bányába, illetve hódolhatunk az extrém sportoknak is. Swakopmund után ismét belevetjük magunkat a természeti kalandokba: Walvis Bay pelikán és flamingó rajai és Cape Cross híres fóka kolóniái után Afrika legősibb sziklarajzait, és egy megkövesedett (fosszilis) erdőt látogatunk meg. Ezt követően megismerkedünk a törzsi civilizációkkal, s ellátogatunk a mind a mai napig is ’bőrbe’ öltöző, félmeztelenül járó félnomád himba törzsekhez, de láthatunk utunk során bushmanokat, herero-kat, és más törzsbéli embereket is. Programunk fontos része, hogy átfogó képet kapjunk Afrika élővilágáról és természeti gazdagságáról, így további szafarikat teszünk az Etosha Nemzeti Parkban, mely Afrika egyik legkarbantartottabb szavannás parkja, ahol igen gazdag spektrumát láthatjuk az élővilágnak. Innen utazunk tovább Botswanába, a híres Okavango Delta régióba, ahol rengeteg madarat és vízi környezetben élő állatot leshetünk meg háborítatlan élőhelyükön, míg a Chobe Nemzeti Parkban ismét egy szavannás környezetben csodálhatjuk a nagy állatokat. Fő programunk lezárásaként Zambiában, a szédületes erejű Victoria vízesés lesz az utolsó látványosságunk, s akinek még lesz energiája azoknak fakultatív programként ismét lehetőségünk nyílik extrém sportok űzésére, raftingolásra, evezésre, bunjee jumpingra vagy sétarepülésre. 

wild life in Africa
wild life in Africa

Színes változatos Afrika overland szafarinkat minden korosztálynak ajánlhatjuk, mivel megerőltető túrázás nem szerepel a programunkban, s végig saját járművel tesszük meg az utat kényelmes és biztonságos körülmények között.

Kiemelt látnivalók az utazás során:
Természet:
– Namib Sivatagban a világ legmagasabb dűnéje
– Holt völgy
– Naukluft hegység s kanyonjai, fosszilis erdő
– Viktória vízesés, Burnt Mountain, Organ Pipes kőformációk
Kultúra:
– Több ezer éves sziklarajzok
– Himba, Herero és egyéb törzsek
– német gyarmati városok
Élővilág:
Himba tribe in Namibia
Himba tribe in Namibia

– Etosha Nemzeti Park, benne az összes nagy ragadozó és növényevő

– Cape Cross fóka kolóniái, Walvis Bay pelikán és flamingó csapatai
– csónak túra Okavango Delta vízi vadvilágában
– Chobe Nemzeti Park szavannája.

Fontos !

Figyelem! Hosszabbítási lehetőség a Namíbia, Botswana, Zambia alapprogram után! Akik még Zimbabwét és Dél-Afrikát is szeretnék felfedezni, azok 7 nap hozzáadásával tovább kalandozhatnak Afrikában. Zimbabwéban meglátogatunk két nemzeti parkot, ahol állatokkal és barlangrajzokkal, illetve a misztikus Zimbabwe történelmi romjaival és Harare nyüzsgő életének megismerésével gazdagíthatják ismeretüket Afrikáról. Zárásként megérkezünk Dél-Afrikai köztársaságba, s ellátogatunk Sowetoba, ahonnan az Apartheid ellenes mozgalom kibontakozott, illetve elmegyünk egy aranybányába, amely természeti kincs mind a mai napig az ország gazdasági motorja. A kiegészítő program felára 99.000.-Ft. Ha erre a kiegészítő programrészre is jelentkezel, akkor értelemszerűen 8 nappal később fogsz hazarepülni. A kiegészítő program az alap program kiírásban szereplő tervezett menetrend után folytatólagosan indul, azaz számodra a teljes program 2013. november 2-án indul Windhoekből és 2013. november 23-án ér véget Johannesburgban! Kérjük, hogy részvételi szándékodat időben jelezd felénk! A kiegészítő program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul!

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Like Button for Dummies