Southern Africa big safary – Namibia, Botswana, Zambia

Etosha NP
Etosha NP

if you interested in the details, let me know pls.

few photos for aphetizer 🙂

For hungarian version press the hungarian flag above..

https://picasaweb.google.com/113956986982562138289/Namibia

Utunk kiemelt érdekességei

Nature – Namib Sivatagban a világ legmagasabb dűnéje, Holt völgy, Naukluft hegység s kanyonjai, fosszilis erdő, Viktória vízesés, Burnt Mountain, Organ Pipes kőformációk

Culture – Több ezer éves szikla rajzok, Himba, Herero és egyéb törzsek, német gyarmati városok,

Wild life – Etosha Nemzeti Park s benne az összes nagy ragadozó és növényevő, Cape Cross fóka kolóniái, Walvis Bay pelikán és flamingó csapatai, csónak túra Okavango Delta vízi vadvilágában, Chobe Nemzeti Park szavannája

Afrika volt a nagy álmod? Most elérhetővé vált számodra is egy különleges, kompakt és izgalmas program keretében, ahol együtt barangolhatjuk be a kontinens legváltozatosabb természeti csodáit kínáló régióját magyar nyelvű túravezetővel.

Bérelt járművünkkel olyan helyekre fogunk eljutni, melyet önállóan legtöbbször lehetetlen, így láthatjuk Namíbia híres dűnéit egy nemzeti parkban, kirándulunk a Naukluft hegység holdbéli tájain, átmegyünk egy kanyonon, láthatunk egy kulturált afrikai fővárost. Swakopmund német hangulatú gyarmati kikötő városa közelében láthatjuk, amit a világon nagyon kevés helyen, hogy a tenger és a sivatag találkozik, s megcsodálhatjuk a környék gazdag madárvilágát, vagy ellátogathatunk egy működő nyitott bányába, illetve hódolhatunk az extrém sportoknak is. Swakopmund után ismét belevetjük magunkat a természeti kalandokba: Walvis Bay pelikán és flamingó rajok és Cape Cross híres fóka kolóniái után Afrika legősibb sziklarajzait, és egy megkövesedett (fosszilis) erdőt látogatunk meg. Ezt követően megismerkedünk a törzsi civilizációkkal, s ellátogatunk a mind a mai napig is ’bőrbe’ öltöző, félmeztelenül járó Damara földön pásztorkodó félnomád himba törzsekhez, de láthatunk bushmanokat, herero-kat, és más törzsbéli embereket is utazásunk során. Programunk fontos része, hogy átfogó képet kapjunk Afrika élővilágáról és a természeti gazdagságáról, így további szafarikat teszünk az Etosha Nemzeti Parkban, mely Afrika egyik legkarbantartottabb szavannás parkja, ahol igen gazdag spektrumát láthatjuk az élővilágnak. Innen utazunk tovább Botswanába, a híres Okavango Delta régióba, ahol rengeteg madarat és vízi környezetben élő állatot leshetünk meg háborítatlan élőhelyükön, míg a Chobe Nemzeti Parkban ismét egy szavannás környezetben csodálhatjuk a nagy állatokat.

Utunk végén Zambiában, a szédületes erejű Victoria vízesés lesz az utolsó látványosságunk, s akinek még lesz energiája azoknak fakultatív programként ismét lehetőségünk nyílik extrém sportok űzésére, raftingolásra, evezésre, bunjee jumpingra vagy sétarepülésre. Színes változatos Afrika overland szafarinkat minden korosztálynak ajánlhatjuk, mivel megerőltető túrázás nem szerepel a programunkban, s végig saját járművel tesszük meg az utat biztonságos körülmények között.

Akik pedig még Zimbabwét is szeretnék felfedezni, azok 6 nap hozzáadásával tovább kalandozhatnak Afrikában. Meglátogatunk két nemzeti parkot, ahol állatokkal és barlangrajzokkal, illetve a misztikus Zimbabwe történelmi romjaival és Harare nyüzsgő életének megismerésével gazdagíthatják ismeretüket Afrikáról. Zárásként megérkezünk Dél Afrikai köztársaságba, s ellátogatunk Sowetoba, ahonnan az Apartheid ellenes mozgalom kibontakozott, illetve elmegyünk egy arany bányába, ami mind a mai napig az ország gazdasági motorja.

recommended start nov- febr

himba girl
himba girl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Like Button for Dummies