Loading Events

« All Events

(Magyar) Izland 1 vagy 2 hét utazás

June 29 - July 6

Seltún hévforrásai, Izland
Izland, Jökulsárlón és a Myrdallsjökull
Izland, Jökulsárlón és a Myrdallsjökull

Izland kis csoportra készült low Budget körutazásunkat, saját 4×4-es kisbuszos utunkat modulosra terveztük. A 8 nap alap program (déli régió, és a Felföld) után lehet választani +4 napos hosszabbítást a szenzációs Nyugat fjordokhoz. Végig szálláson leszünk. Aki tovább is maradna, annak extra 7 nap hosszabbítás lehet gyalogos-túrázós- sátrazós verzió a Felföldön.

Izland programunk előnyei:

 – Saját bérlésű járművekkel megyünk, így olyan régióba is eljutunk, ahova egyszerű túrák során nem lehet ennyi idő alatt.

Kis csoport vagyunk (8-16 fő), gyorsabban mozgunk, jobban kovácsolódunk baráti társasággá, illetve rugalmasan alakítjuk a programot konszenzus esetén mint egy 40 fős csoport.

 – Költséghatékony út. Egyszerű több ágyas szobák lesznek, de a bungalós – szállós változat kényelmes lesz és szárazon megússzuk az éjszakát.

 – Választhatsz 8, 12 napos opciót is.

Gullfoss vízesés, Izland
Gullfoss vízesés, Izland

 – A nyár végi utószezonra időzítjük, de még nyár. aug 23 indulás, aug 31, szept 4 hazaérkezés. Ekkor már csendesebb és nyugodtabb a látnivalók környéke, valamint a nyári fehér éjszakák elmúltával, a 22h-i sötétedés okán esélyünk lehet a híres aurora borealis (sarki fény) feltűnésére is. Tavaly 4x láttam.

 – Olcsó repjegy opciót tudunk ajánlani melyet magad veszel meg.

Jelentkezésedet itt jelezzed az űrlapon.

Részletes itinerünket ezen a linken olvashatod el.

Utazásunk során Izland déli, keleti és nyugati területeit látogatjuk meg, bepillantva a vad, középső régióba is.

A részletes programot itt olvashatod.

Westfjord, Izland
Westfjord, Izland

A térségben ezzel az itinerrel megtekinthetjük a legszebb látnivalókat, de a kisebb távolságok révén nem kell sok időt tölteni a járműben, lesz mód kirándulni is. Ellentétben a fárasztóbb, minél több programot és távolságot magába zsúfoló nagybuszos utakkal. Kirándulásaink nem megerőltetőek,  pár órás kirándulások, ez alatt lesz idő szemlélődni és magunkba szívni az adott helyszín varázsát, hangulatát.

Akinek csak rövidebb tartózkodás fér bele, a legfontosabb és legismertebb természeti látnivalókat mutatjuk meg 8 napban. Aki tovább maradna írja meg, hogy érdekli a hosszabb verzió. (extra 3-7 nap Nyugati fjordok, vagy a Felföld kirándulós verzió)

Mit látsz Izlandon?

Az Izlandra jellemző utóvulkáni jelenségek minden fajtáját megtekintjük (gejzír, geotermikus mező, kigőzölgések, meleg vizes patakok és medencék, stb.) és az

Izland, Geysir
Izland, Geysir

éghajlat, valamint a sziget kialakulásának és a lepusztító erőknek köszönhető formákat is (lávamezők, vízesések, gleccser, mély kanyonok, tektonikus árkok, abráziós partok, vulkáni kaldera, gleccsertó, stb) szemrevételezzük. Ráadásképp kisebb sétákkal, kirándulásokkal kapunk bebocsátást az izlandi természet világába. Ezért így is teljeshez közelítő képpel fogunk gazdagodni a 8 nap alatt.

Akik viszont 3 vagy 7 nappal tovább maradnak velünk, még több élményhez és szélesebb ismeretekhez jutnak. A hosszabbítók két lehetőség közül választhatnak stílusuk és ízlésük szerint.

Az autós túrát folytatva a Snaefellsness-félsziget csodálatos látnivalóival ismerkedünk. A tekintélyes magaspartok, és a sziklákon fészkelő madárkolóniák, Arnarstapi és Hellnar lávaformációi, bazalttornyai, a Snaefellsjökull jégmező, Grundarfjördur és Ólafsvík csodálatos fekvésű kisvárosai, a helyi mitológiában fontos szereppel bíró Helgafell szent hegye, a sajátos izlandi ételt, a rohasztott cápahúst készítő üzem meglátogatása és a többi látnivaló mind-mind az egykori viking kolónia a teljesebb megismerését biztosítják. Sőt, akár bálna-, vagy madárles célú kihajózásra is lesz fakultatív lehetőség.

Akik viszont a hosszabbításban a gyalogtúrát választják, számukra tárja fel magát Izland velje: az állandóan lakott helyeket nélkülöző Felföld.

.

Eldgja, Izland
Eldgja, Izland

A vándorlás során olyan élményekkel gazdagodunk, amiket csakis gyalogos közlekedéssel szerezhetünk. Az igen érdekes és látványos speciális vulkáni táj, kis területen rendkívüli bőséggel és változatossággal kínálja áldásait. Gyalogösvényeken lépkedünk majd a vadonban, ahová járművel be sem hatolhatunk.

Nemcsak az ország, hanem egész bolygónk egyik leglátványosabb túraútvonalán lávasivatagokat, és – a kőzettani felépítés, a növényzet borítás miatti –  színpompás hegyeket láthatunk. Testközelből tanulmányozhatunk számos (poszt)vulkáni képződményt. A megszilárdult lávaárak és a csillogó obszidián dombok mentén gyalogolva, bepillantást nyerünk az itteni mitológia lények (trollok, elfinek, tündérek, törpék) lakóhelyeibe. Patakokat keresztezünk, kanyonok mentén lépdelünk. Éjszakáinkat pedig turistaházban, vagy – aki úgy szeretné – sátorban töltjük.

.

Izland, Hunafloiobol_
Izland, Hunafloi Ny.

A könnyű és közepesen nehéz terep átlagos erőnléttel végigjárható, viszont szükséges lesz néhány túrafelszerelés, és megfelelő öltözet.

2 tapasztalt túravezető lesz a csapattal, hogy a párhuzamos programok futhassanak. Már csak 10 ember jelentkezését tudjuk fogadni

Izlandi utunk látnivalói:

– gejzírek

– vízesések

– vulkán

– lávamező

– gleccser

00 izland-turf-házak
00 izland-turf-házak

– moréna

– jégmező

– geotermikus mező

– hőforrás

– iszapfortyogó

– fumaróla

Izland, Svartifoss vízesés
Izland, Svartifoss vízesés

– szolfatára

– abráziós formák

– olvadékvíz síkság

– tektonikus hasadékvölgy

– Európa és Amerika kőzetlemezek találkozási pontja

2 túravezető várja a jelentkezésedet, hogy megmutassa neked a világ egyik legszebb országát.

Amennyiben érdekel az út, írjál, és partnerirodánkkal fogod megkötni a szerződést.

izland jégbarlang
izland jégbarlang

21 érv, hogy miért utazz velem?

Várom jelentkezéseteket, kérdéseiteket.

Tehát ha tudsz jönni, s érdekel az út s a részletek,

Akkor jelezzed felém itt.!

 

MKEH engedély szám: U-001491

Details

Start:
June 29
End:
July 6
Event Category:
Event Tags:
, , , , , ,