(Magyar) Visszajelzések az 1. Járatlan utak fesztiválról

Comments

 1. Nagyon tetszett a helyszín, a programok, a többféle, több stílusban elhangzott előadás, a gyönyörű képek a változatos témák!! – legkozelebb is jövunk!! jó utazást addig is, udv, Ági

 2. Összességében nagyon jó volt a fesztivál, szuper, hogy összehoztátok ezt a sok hasonlóan gondolkodó embert. Számomra az előadások adtak mást, mint amit vártam, ezek élménybeszámolók voltak nagyrészt, én azt gondoltam sokkal több ötletet, tippet, segítséget kapok majd ahhoz, hogy én is eljussak azokra a helyekre, ahol ők jártak, vagy ismerjem a helyi ételeket, stb. Tripadvisor tipperkért nem ülnék be egy előadásra… Mindettől függetlenül, ha lesz következő, azon is ott leszek!

 3. Nagyon jo volt a fesztival! 11tol este fel10ig birtam 🙂 Az utolos hajostoppos eloadasrol es a filmrol lemaradtam sajnos. Az eloadasok fantasztikusak voltak, es inspiraloak. Jo latni, hogy mas eljut, mert igy en is tudom, hogy menni fog nekem is. Nekem Mongolia es Kongo volt a szemelyes kedvenc, de mind remek volt.
  Legkozelebb lehetne esetleg tobb szunetet hagyni, mert annyira erdekes volt, hogy nem volt szivunk kiszaladni enni se, inkabb az eloadasokat hallgattuk volna 😀 Meglehet, hogy nagyobb hely lesz szukseges a kovetkezohoz, legalabbis nagyon remelem, hogy lesz legkozelebb!
  Remekul ereztem magam, koszonom a szervezest! Nagyszeru otlet volt es jo szervezes 🙂

 4. Klassz, hogy ezt a programot így összehoztad, köszönjük, és igen, legyen folytatása!
  Mivel a bhutani film nem az országról, annak kultúrájáról szólt azt az egyet végül kihagytam.
  Egyetlen javaslatom lenne: 5-10 perc szünet az egyes előadások között büfére, kinyújtózkodásra, beszélgetésre.
  Máris gyűjtheted az előadókat a következő rendezvényre. Hajrá!

 5. Jó volt látni, hogy ennyi hasonszőrűt egy rakáson 🙂 Az előadások is jók voltak, többségük tényleg inspiráló, bár azért nem volt mindegyik ugyanazon a szinten (valakinek túl sok, valakinek túl kevés volt az az egy óra 🙂 ). Legközelebb lehetne egy kis ráadás idő egy-egy előadás végén, ahol lehetne kérdezz-felelek (tudom, utána lehetett kérdezni a büfében, de ez azért más). De a lényeg úgyis, hogy tök jó volt, legyen majd megint, és ha segítség kell, szóljatok (és szerintem még sokan mások is lelkesek).

 6. Köszönet a fesztivál megszervezéséért, amely szerintem hiánypótló rendezvény utazni vágyó kalandoroknak.A helyszín központi fekvése telitalálat és külön elismerés az előadóknak, akik látható lelkesedéssel számoltak be élményeikről. Engem a Mongóliáról és Patagóniáról szóló előadások teljesen lenyűgöztek és a vetítés után kérdéseimmel meg is környékeztem Sári Ruth-ot és Kovács Attilát. De ha szerettem volna a köv. vetítést is nyomon követni, nagyon rövidre kellett fognom a mondandóm. Szerintem nem jó javaslat, hogy a kávézóban négyszemközt válaszoljanak a felmerülő kérdésekre, mert más t is érdekelhetnek a válaszok. Tehát jobb megoldás lenne extra 15 perc időt adni a kérdésekre, amely akár szünetként is funkcionálhatna. Így az előadók se Kapkodnának a feszes időbeli kötöttségek miatt.

  1. Szia Emese
   A fenti véleményedet figyelembe véve 6 előadóval kevesebbet kellett volna meghívnom.
   Te ki tudtad volna kiválasztani melyik 6 ne jőjjön?
   Ha a szomszéd széken ülőt megkérdezed melyik maradjon ki, ő másik 6-ot hagyott volna ki.
   Nos a kávézó ezért jó.. hagy ki 6-ot, s addig beszélgess az előadókkal. 🙂
   Gábor

 7. Nagyon jól éreztem magam és rendkívül érdekes volt, csak sajnáltam, hogy a párhuzamok miatt lemaradt pár előadásról, ami érdekelt volna! Ettől függetlenül hasznos volt 🙂
  Javasolnék egy olyna kérdés elindítását, hogy útitárs kereső mert itt ez a sok motiváció, de útitársat találni hozzá nagyon nehéz. Esetleg ehhez segítség? 🙂
  Zsófi

 8. Nagyon jo volt! Elejetol majdnem a vegeig ott voltam, az utolso eloadasra es a filmre mar nem volt energiam. Azota tobb eloado oldalat is kovetem. Osztonzoek az eloadasok 🙂

 9. Sajnos nem tudtam végig maradni az előző fesztiválon, mivel másnap dolgozni mentem és korán kellett kelnem.
  Vasárnap szerintem sokan nem tudtak végig maradni, főleg a vidékiek.
  Szerintem a 2 napos fesztivál is sokakat érdekelne, ami a két napra való tekintettel max este hat-hét óráig tartana és a vidékiek is könnyebben részesei lehetnének. Esetleg szombaton egy beszélgetős “afterparty” is szóba jöhetne a vetítések után.
  Anikó

  1. 2 nap 2x ennyi pénz, fele annyi ember. illetve más rendezvények miatt limitált időben lehetne. Beszélgetni meg itt is lehetett a büfénél. 🙂

  1. SZia Nóra
   Akkor nagy tömeg és sorállás lenne a köztéren, a wc-nél, büfénél stb. Akkor az lenne a baj.
   Szándékosan volt így. Megadtam a választás örömét.

 10. Kedves Vándor
  Nagyon jól éreztem magam!
  Volt előadás, ahol nem volt megfelelő a hangosítás.
  Így nehézkes volt figyelni az előadóra.
  De összességben csúcsszuper volt, és ha minden évben lesz Járatlan Utakon, akkor minden évben én ott leszek! 🙂
  Tamás

 11. Szavakban nem valami jó kifejezni, de sokat adott, csodásan éreztem magam. Sook sok jó ember, a hangulat, az előadások, a zene, az árusok…..
  az ételből nem ettem, de jól nézett ki.. 🙂
  Amit én el tudnék még képzelni, az több élő zene, vagy valami jammelés…
  egy két hangszert, dobokat csörgőket, zenészeket összehívni….. sajnálom de nem tudom most fogalmazni, remélem a lényeg átment. ….
  köszönöm a lehetőséget!
  Fanni

 12. Igen, akkor lehet szólni, hogy nem hallod, s akkor feltekeri a pótmétert, vagy a mikrofont közelebb tartja. Amikor én mondtam ezt az előadónak, akkor egy véleménylapon azt kaptam, hogy mi szólok bele az előadók dolgába.
  Azaz nem tudok úgy tenni, hogy mindenkinek jó legyek, így azt teszem amit jónak látok, s a legtöbbekért van.:)

 13. Örültem, hogy eljutottam, igaz, csak későn. A te előadásod néztem meg, és nagyon tanulságos és érdekes volt! Nem zavartak az apró malőrök sem, sőt, inkább a mód tetszett, ahogy megoldottad, illetve vitted tovább az előadást. Szuper kezdeményezés!

 14. Kedves Vándorboy!
  Körmendről érkeztem, csak azért, hogy részt vehessek a fesztiválon. Reggel 10-től este 7-ig hallgattam az előadásokat és nagyon sok élménnyel és hasznos információval gazdagodtam. Jó volt ennyi hasonló érdeklődésű embert egy helyen látni. Köszönöm, hogy ott lehettem. Már csak ezért megérte Budapestre felutazni! Ez egy igazán jó nap volt, hála nektek.
  Üdv, Zsófi 🙂

 15. Sziasztok!
  Kellemes érzésekkel és elvárások nélkül indultam neki a napnak, mint ahogy egy kis kalandor tenné. Elvárások nélkül nincs csalódás, pedig lehettek volna, a nap folyamán elénk tárt világ felülmúlta volna azokat a maga színvonalas szervezettségével, hitelességével, mely jelzőként oly ritkán alkalmazhatók manapság. Nehéz megfelelő szavakat találnom egy ilyen katarzis után… Bízom benne, hogy az ilyen emberek számára mindenhol megnyílik a világ, és teret hódít magának az út megvalósításához.

 16. Nagyon erdekesek voltak a vendegek, vehettem olyan konyvet amit edig nem ismertem es nagyon szerettem,
  amin lehet valtoztattam volna a helyszin, keves volt a hely ilyen sok erdeklodonek, de ha ez meg lesz oldva valahogy akkor semmi gond:-)))) Es koszonom az elmenyt:-)
  Éva

 17. Nagyon jó volt, szuper ötlet volt ez a szervezés, sok érdekes téma egy helyen, sok érdekes emberrel. Köszönet a szervezésért, várjuk a következőt!
  Mi is sokat utaztunk, korán keltünk, hogy ott legyünk, de érdemes volt. 🙂

 18. Kedves Vándorboy,
  Szerintem az eseményre ellátogatók többsége újabb úticél-ötlettel, de legalábbis képzeletbeli utazással gazdagodott nektek (=szervezők) és az előadóknak köszönhetően!
  Elképesztő, mennyire olajozottan működött az egész program ahhoz képest, hogy 3 (délutánra már csak 2) teremben egyszerre mentek a beszélgetések. Még az utolsó előadások is csak kb 10 perccel kezdődtek később a tervezettnél, annyira hatékonyan kézben tartottad a dolgokat. Tényleg le a kalappal 🙂
  Igaz, hogy sűrű volt a nap és nyilván minél több előadónak lehetőséget akartál adni, de szerintem a következő alkalommal vedd kicsit lazábbra a tempót, elég lesz 2 terem is. Plusz jót tenne pár perc szünet az előadások között, mert nélküle nehéz döntés volt, hogy maradjak az előadótól kérdezni, fussak a másik teremben kezdődőre vagy beszélgessek a hallgatótársaimmal, és végül valamelyiket mindig be kellett áldoznom :/
  Nagyon remélem, hogy az esemény népszerűsége fenntartja a lelkesedéseteket és a következő alkalommal is veletek lehetek! …sőt, az összes többin is 😉

 19. Szia Gábor!
  Kérdezted, hogy tetszett az új előadásod, amely az utazás filozófiájáról szolt.
  Nekem nagyon tetszett, még akkor is, ha most kevés volt a fénykép.
  Ez most sokkal filozófikusabb volt. Jobban koncentrált a belső útra. Arra, hogy milyen belső változások vannak az út hatására – vagy egyáltalán mit kell felvállalni ahhoz, hogy elinduljunk. Nagyon tetszett, amit az érettségről mondtál, hogy el tudunk-e válni, ki tudunk-e lépni a gondolkodási keretek közül, és arról, hogy hagyja-e magát érzelmileg zsarolni az ember.
  Meg az, hogy adjuk meg magunknak az időt arra, hogy átéljük az élményt. Ez nekem megerősítés volt, mert a környezetem folyton siettetett régebben. “Túl lassú voltam” szerintük – pedig az állandó rohanásban pont az élmény veszik el szerintem. Úgyhogy nagyon rá tudtam rezonálni arra, amit mondtál.
  Érdekes volt az is,amit a meditációról mondtál. Szívesen kipróbálnám azt a meditációt, ami “beharangoztál” 🙂
  Köszönöm, hogy ott lehettem!
  Szeretettel: Török Marika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*