Guest book

If you traveled with me, and you have some opinion, feedback, please leave few words in the comment please.

It is good to encourage other people to join me and discover the world together.

Thanks

Gábor

Comments

  1. Gábor nagy rutinnal bíró utazó, aki minden szituációt megold. Vagy ha nem sikerülne, jön a B, C, … terv.
   Széles a látóköre, érdeklődése, könnyen ismerkedik. Kalandor, így nem lehet unatkozni az útjain!

 1. Nekem volt szerencsém együtt utazni Gáborral Pápua Új-Guineában és Indonéziában is. Mivel ez volt az első utam életemben, ezért így utólag nagyon fontosnak látom, hogy jó “szakember” keze közé kerültem.

  Számtalan apró trükköt, praktikumot tanultam, lestem el tőle, amiket aztán a saját utazásom ideje alatt is tudtam hasznosítani. Ha döntést kellett hoznom valamiben, de hezitáltam, akkor csak megkérdeztem magamban, hogy “ebben a helyzetben Gábor mit tenne?”, és már egyből meg is volt a válasz, amit vakon lehetett követni. Remek problémamegoldó, amiben a nyelvtudása is nagyban segíti őt.

  Gábor személyében egy környezettudatos embert ismertem meg, aki a világ kérdéseit holisztikusan szemléli. Mivel érdeklődési köre igen széles, ennek révén a programjai is változatosak. Dagasztottuk a sarat gyémántbányában, látogattunk kulturális rendezvényeket, másztunk vulkánra, voltunk éjszakai expedíción tarsiusokat keresve, sétáltunk rizsföldeken, szóval minden napra kijutott a jóból.

  Nem csak első utazóknak, hanem bárkinek ajánlom Vándorboyt, mert aki vele tart, az az utazás élményein kívül is gazdagodik.

 2. Gáborral Grúziát és Örményországot jártuk be. Nagyon tetszik a túravezetési stílusa, minden érdekesség iránt – legyen az társadalmi vagy természetföldrajzi – érdeklődik, illetve meg is osztja azokat az útitársaival. Kiváló a problémamegoldó és alkalmazkodó képessége, a saját kényelmét mindig háttérbe helyezi az utasaiéhoz képest.
  Mindenkinek csak ajánlani tudom az útjait, még én is szeretnék Vele utazni 🙂

 3. Gáborral jártam Grúziában, ahol olyan áttekintést kaptam az országról, amely minden igényemet kielégítette. Nem tapasztaltam üresjáratot, a Kaukázus gyönyörű hegyeitől a Világörökséget gazdagító 1000 éves kultúremlékig nagyon sok mindent láttunk. A tavaly nyári kirgiz-kazah út pedig életem nagy kalandjai és élményei közé sorolódik. A helyiekkel éltünk, laktunk jurtasátorban, közlekedtünk bérelt terepjáróval és mindent megnéztünk, ami utunkba esett. Gábor mindent megoldott, mindent áttekintett és fő célja az volt, minél többet éljünk át az országok mindennapjaiból és a lehető legtöbbet lássuk természeti szépségeiből. Felejthetetlen szépségű hegyi túrákon barangoltunk kirgiz és kazah tájakon, de láttunk mesés tavakat, tengerszemeket, sivatagot,szurdokot és mindent,ami e vidéket széppé varázsolja. Köszönet a sokszínű élményekért és a szervezésért, túravezetésért, a sok információért. Remélem, utazunk még együtt, akár hamarosan Örményország irányába…!

 4. Kazah, Kirgiz túrán voltunk a Vándorral.
  Azt kaptuk amit ígért, esetenként kicsit többet.Megnyugtató volt higgadtsága,magabiztossága,türelme és tájékozottsága.
  Tetszett, hogy próbált minél közelebb vinni a helyiekhez, a valósághoz.
  Ezért ajánljuk mindenkinek, aki kicsit másképpen szeretne utazni mint a megszokott.
  Nem mindig egyszerűbben nem mindig könnyebben, hanem másként.
  Az útjai ettől szépek, ettől nagyszerűek és életre szólóak…
  Köszönjük.

 5. Gáborral most utaztunk először s – a teljesség kedvérért – utazási irodával is most utaztunk először. Izgultunk is… mert mi szeretünk önmagunk csavarogni és rugalmasan beosztani a napokat.

  Gáborral élmény volt együtt menni Örményországba és Grúziába, csak ajánlani tudjuk mindenkinek, hogy bátran csatlakozzon egy csoportjához! . Kicsit humorosan azt is mondhatnánk, hogy valószínűleg útoljára mentünk csoportosan, mert őt nagyon nehéz lesz bármilyen másik idegenvezetőnek felülmúlni és Gábor magasra tette a mércét.
  Nagy tudású és széles látókörű ember, akinek nem csak komoly ország-világ ismerete van, de nagyon jól “megérzi” az embereket, jól tud egy csapatot összefogni, miközben igyekszik mind csoport hangulatot kialakítani, mind az egyedi kívánságokat figyelembe venni.

  Tetszett nekünk az is, ahogy próbálta a figyelmünket felhívni egy adott műemléknél vagy városi sétánál a hely emberi / szociális / társadalmi hátterére, ahogy nem “köveket” néztünk, hanem a mögötte levő életről mesélt.

  Feltűnt nekünk, hogy Gábor mennyire nyitott és érdeklődő volt minden olyan ismeret iránt, ami neki új, pedig ő igazán nagyon gazdag tapasztalatokban és történetekben. Az unalmas buszozás alatt élvezettel hallgattuk, ahogy mesélt nekünk az eddigi kalandjairól s ahogy igyekezett minél több tudást és élményt nekünk adni.
  Köszönjük!

 6. Kedves Gábor!
  A megszámlálhatatlan csodás hely mellett az tetszett, hogy úgy voltál együtt velünk, mint útitárs. Nem szokványos idegenvezetői mentalitás, hanem olyan viselkedés, hogy családi utazásként marad meg élményeiben. Köszönöm: Olimpia

 7. Ahogy telik az idő a grúz-örmény út óta, egyre inkább azt gondoljuk, hogy kihúztuk az ötöst a lottón veled, mint idegenvezetővel. Köszi még egyszer minden erőfeszítésed, amit ebbe az útba beleraktál! Andi

 8. Ami miatt csak így szeretnék utazni a továbbiakban, hogy kultúra, természet, túrázás teljes egységet alkottak. Ugyanígy fantasztikusan (egységbe) összehoztad a “csapatot”, a hangulatot.
  Megtanultam, hogy mindig, mindenhol, minden körülmények között a legjobb a dinnye. Ili

 9. Nagyon örülök, hogy Veled utazhattunk, dupla élményt nyújtott a Veled való utazás, egy rendkívüli és életfelfogásában nagyon szimpatikus embert ismertünk meg Benned, és ez nem csak a világlátásra, hanem teljes emberi lényedre értendő.
  Nekünk ez az út azért is különlegesen fontos volt, mert talán többet nem utazhatunk ilyen messzire.
  Utazás előtt érthetően volt Bennem egy nagy adag görcs, a páromat féltettem, de minden szerencsésen alakult és életünk egyik legszebb élményében volt részünk. Köszönjük!
  Szeretettel üdvözöllek

  Mária

 10. Sziasztok!
  Gábor grúziai útján vettem részt .
  Nagyon jól éreztem magam.Mind a társaság mind pedig a programok szórakoztatóak és változatosak voltak.

 11. Grúziában csatlakoztam néhány napra Gábor csoportjához. Ennyi idő alatt is kiderült számomra, hogy Gábor rutinos utazó, remek szervező és kiváló problémamegoldó. Mindent megtett azért, hogy mindenki jól érezze magát. Nagyon jól ismeri a helyi viszonyokat, embereket.
  Mindenkinek ajánlom, aki nem az utazási irodák kommersz programjaira vágyik.

 12. Nagy erősséged a zavarba ejtő helyismeret, a rugalmasság, és a tapasztaltságod. Kicsit nehezen tudok olyat írni, amit az eddig rólad írtakban nem olvastam. Az biztos, hogy veled utazni olyan, mintha egy helyi mutatná meg az országot, aki beszél magyarul. 🙂

  Fantasztikus volt, hogy mennyire rugalmas és segítőkész voltál abban, hogy a férjem találkozhasson az örmény levelező társával. Ez nekünk egy megvalósult álom volt, ami szinte lehetetlennek tűnt, de te több alternatív megoldást, kommunikációs opciót is ajánlottál, így szinte hihetetlenül simán összejött minden. Köszönjük, sohse felejtjük el.

  Mindenképpen ajánlani foglak másoknak, akik csoportosan szeretnének felfedezni egy-egy izgalmas országot. Zsófi

 13. Szuper volt az út, várakozáson felüli!
  Nagyon sokféle, megunhatatlan vegyülék, nagyon jó arányban a kultúra és természet, minden eltűnik, amit otthon hagysz, életem legtöményebb kikapcsolódása és kalandja!
  Csodás tájak, helyek, találkozások, személyes érintések, helyi arcok, történetek, közös éneklés ajándékba, és igen, embert próbáló, magunkat próbáló nehézségek néha. Amilyen az élet. Színes, szagos, ízes, dallamos és zajos és csendes, kézzel tapintható és lábbal és bőrön át érezhető, vidám és elgondolkodtató. Nyár és tél és eső és nap és hőség. Korlátszaggató. Mosolyfakasztó.
  A tésztát dagasztó asszony, mikor mondtam, mennyire szépen énekelt, kiállt, és énekelt csak nekem, tésztás kézzel, csodás volt. Ajándékba én is énekeltem. Meghatódott. Nevettünk. Ez komoly pillanat volt.
  Grúzia és Örményország végletesen szenvedélyes és szenvedő, életigenlő, néha szomorú és személyes. Közel kerülsz a valósághoz.
  Függő lettem 🙂 T.

 14. Egyébként minden ismerősömnek mondom, hogy milyen szuper idegenvezetőnk volt-ez egy érdek nélküli dicséret !Igazán remekek voltatok mind, a sofőröket is beleszámítva !Ha az iroda kérdöívet küldött volna, Te csillagos 5-öst kaptál volna tőlem is és Zsuzsától is ! Ezt megmondhatod az irodában !!
  Sok szeretettel Éva

 15. Már az utazás előtt lenyűgözött, hogy lehetett kérésem, és az teljesült is, eljutottam a Júdeai hegységben alapított Bibliai Tájrezervátumba és a názáreti bibliai skanzenbe. Egyéni kívánság teljesítése – ez nem mindennapi egy csoportos utazásnál! Sőt, én még ilyet nem hallottam! Az út során is az nyűgözött le, hogy Gábor figyelt a társaság egyéni kéréseire, s ha lehetőség volt rá, megálltunk, megnéztük, elmentünk stb. S ez nem lassította, hanem még hatékonyabbá és élvezetesebbé tette az utat. Különleges út volt, mert családias hangulatú (2 személykocsival), de mégis “csoportos”, vagyis Gábor jó szervezése levette a gondot a vállamról, magabiztossága pedig nyugalmat sugárzott minden helyzetben.

 16. Gábor 2018-as Laosz-Vietnám-Kambodzsa útján vettem részt. Sok km, sok élmény és sok kultúra egy nagyszerű csapattal, ami az ő vezényletével igazán lelkes és összetartó emberek halmazává alakult. Mindig figyelt az egyéni kérésekre (ki hol-, mit szeretne enni, mit szeretne megnézni stb.), az úttal kapcsolatban azt kaptuk, amit vártunk. Részemről életem egyik legnagyobb élménye volt, remélem, még lesz lehetőségem Vándorboy-útra 🙂

 17. Kedves Gábor ! 2017 májusában utaztunk Veled Örményország, Grúzia és Azerbajdzsánba, ezek az országok csodálatosak voltak, de Te tetted fel a koronát az utazásra.Véleményem szerint nagyon jó idegenvezető vagy, felkészült , nagy tudású , segítőkész és figyelmes. Félpanziós volt az ellátás, de Te még arról is gondoskodtál, hogy napközben friss meleg kenyérféleségeket együnk, minden országban gondoskodtál a helyi italok kóstolásáról és mindezt a saját költségedre. A szabadidődet sem a saját pihenésedre használtad,hanem jó ötleteket adtál, hogy még a programon kívül mit érdemes még megnézni és el is kísértél minket. Nagyon tettszett amikor a Világ körüli csavargásaidról meséltél, ennek köszönhetően felbátorodtunk és 2019. év elejét a hideg téli napokat valószínű, hogy Közép Amerikában töltjük el a “Vándorboy”által alakult kis csapattal.Nagyon örülök ,hogy megismerhettelek és remélem, hogy valamikor még együtt utazunk!!!

 18. Burma körúton jártunk Gáborral. Azt kaptuk, amit vártunk, amire vágytunk, még ha nem is tudtuk előre… Dinamikus programterv, nem túlfeszített, nem is hagy lankadni. Jól szervezett, de hagy teret a spontenaitásnak. Burma atmoszférája, arculata magáért beszél, de így- hogy Gábor is beszélt érte (lelkesen, átfogóan, a teljesség igényével)- vált tapasztalássá, ami a részeddé válik, hazaviszed… Teljes volt. Köszönjük!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*