Ausztria fotótúra

Ausztria – Hallstatt és környéke 2021. szeptember 16-19. 4 nap/3 éj

4 napos, fotós által vezetett, fotózással egybekötött kirándulás Ausztria legszebb mesevárosában és környékén, ahol a fotóstól kérdezhetsz, segít neked és együtt szebb képeket fogsz tudni készíteni, akár telefonnal is!

Ha úgy érzed jártál már itt az azért lehet, mert egy Disney mese helyszínét erről a városról másolták az alkotók. Hogy melyik ez a mese? A tanfolyamon eláruljuk.

Ugye te is mindig rengeteg képet készítesz mikor elutazol? Ugye előfordul, amikor visszanézed, te sem vagy minddel elégedett? Ugye csak olyankor jössz rá, hogy még vissza kell térned, és újabb képeket készíteni? De ugyanaz a hangulata már nem lesz még egyszer. Készítsd el elsőre jól!!

Ha velünk utazol, az utazás izgalmát összekötheted azzal, hogy egy profi fotós segít neked megtalálni a tökéletes beállítást egy-egy képhez. Egy fantasztikus kirándulás mellett hivatásos fotóstól kérdezhetsz, tanulhatsz olyan dolgokat, melyeket aztán „magaddal vihetsz” a jövőben is. Akkor is várunk, ha már profi vagy, és akkor is ha érdekel a fotózás, de csak a mobiltelefonod kamerája áll rendelkezésre!

 1. nap

A kora reggeli órákban indulás Budapestről. A Hallstatti-tó hírnevét Hallstatt városának köszönheti. A település régi – a hegyek és tópart közé szorított – a XV-XVI. századból származó házai kölcsönöznek a helynek különleges hangulatot. Neve azt jelenti a „só helye”.

Felszállunk egy felvonóra és irány hegy tetején, illetve inkább hegy belsejében található 7000 éves múltra visszatekintő sóbányába, Saltzweltenbe. Miután védőruhát öltöttünk egy kis bányavonat visz be minket a Krisztina-aknán keresztül a hegy belsejébe. A gyönyörű sókristályterem után egy meredek facsúszdán száguldunk le az alsóbb szintekre, ahol egy hangulatosan megvilágított földalatti bányató partján teszünk körsétát.

A napjaink sóbányászatát bemutató kiállítás után találjuk meg a sóba zárt vaskori bányászt, 1734-ben egy teljesen épségben konzerválódott sóbányászt találtak itt, kora az i. e. 300-ra tehető. A következő kiállításokon a vas- és a bronzkori bányászok mindennapjait, eszközeit láthatjuk. A túra végeztével ismét kis vonatra ülünk és a Mária Terézia-aknán keresztül  jutunk ki a szabad levegőre.

A hegy gyomrában 7 Celsius fok az állandó hőmérséklet, meleg ruhát és strapabíró cipőt vigyünk magunkkal.

Lehetőség lesz a bányászok által használt csúszdákat is kipróbálni!

Mielőtt lejönnék a hegyről, sétáljunk el a híres Skywalkra és vessünk egy pillantást a városra a magasból!

Önállóan fedezhetjük fel Hallstatt belvárosát, mesébe illő házak között sétálhatunk, vacsorát követően elfoglaljuk a szállásunkat.

 • 2. nap

Második napunkon a Halstättersee melletti legmagasabb hegyre, a Dachsteinre látogatunk el. Az erre járók 2 szakaszos felvonó segítségével juthatnak fel a 2000 méter magasan lévő csúcsra, a Krippensteinre. Mi is ezt fogjuk tenni.

Már az első szakasz végén is sok izgalmas látnivalóval találkozhatunk. Érdemes befizetni a Jégbarlangban és a Mammut barlangban tartott vezetett túrákra. Megfigyelhetjük, hogy a hó olvadásakor képződő csapadék a hegy gyomrába szivárogva milyen képződményeket alkot újra megfagyva. A Mammut barlang pedig nem az állatról, hanem annak hatalmas méreteiről kapta a nevét, ugyanis Európa legnagyobb barlangjaként tartják ma számon.

A második felvonó már a hegy tetejére visz minket. Lélegzetelállító a panoráma, ami itt a szemünk elé tárul. A tavak, a környező hegyek változatossága, valamint a szemben fekvő Dachstein gleccser látványa várja a csúcsra érkezőket.

Egy jó 40 perces séta vezet a Five fingers kilátóhoz, ami egy emberi kéz öt ujját szimbolizáló acél építményként emelkedik a mély szakadék fölé. Útközben álljunk meg a Világörökség spirál kilátójánál, talán innen a legszebb a kilátás.

Célszerű meleg ruhákkal készülni, mert a hegy tetején hideg van!

Vacsora után visszatérünk a szállásra.

 • 3. nap

Délelőtt Hallstatt „mögé” pillantunk be és megkeressük a Mühlbach-vízesést.

Délután pedig Bad Aussee kisvárost nézzük meg, ahol délután lehetőség lesz 4 órát eltölteni egy termálfürdőben.

ursprünglicher Dateiname: Bad Aussee-Juni 2019 (6)
 • 4. nap

Reggeli órákban Magyarország felé vesszük az irányt, de előtte még megállunk a Grüner See tónál. A smaragdzöldtől türkizkékig terjedő színskálájú víztükörben fenségesen tükröződnek a környező hegyek csipkés vonulatai, a partján futó sétaúton könnyen megkerülhetjük a tavat, újabb szögekből újabb színekre csodálkozva rá.  A túra kb. 4 km hosszú.

Elhelyezés 2 ágyas szobákban.

A túra végére mindenkinek lesznek szebb képei, mint az itt látható illusztrációk, ezt garantáljuk!

A részvételi díj tartalmazza az utazás, a szállás, a túravezetés, a fotós korlátlan asszisztenciáját, utólagos képértékelést.

A belépőjegyek ára (a részvételi díj nem tartalmazza):

 • Felvonó és Sóbánya: 36 euro
 • 5 fingers és felvonó: 34 euro
 • Bad Ausse 4 órás fürdés: 18 euro
 • Az étkezések nincsenek az árban, az minden nap egyénileg megoldandóak!!!

A fotóssal többek közt a következő technikákkal ismerkedhetsz meg (felszerelés nem biztosított, a technikai hátteret egyénileg szükséges biztosítani):

 • Hosszú záridős képek készitése ND szűrővel, illetve gyenge fénynél anélkül
 • A cirkuláris polárszűrő használata
 • Komponálási irányelvek

Amennyiben kérdésetek van, keressetek minket bizalomma!

Az úttal kapcsolatban: Emődi Adrienn fotosturak@gmail.com

Fotózással kapcsolaban: Dengyel Balázs dengyelbalazs@gmail.com 

WWW.IMAZSFOTOZAS.HU

További fotótúráinkat itt találsz.

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*