Új-Zéland tengerpartjai

Új-Zéland körutazás

Sorry, this entry is only available in Hungarian.

Új Zéland túra 17-18 napos programja 2023 febr 24- márc 13   Előtt kapcsolható az Ausztrál utunkhoz is.

Érdeklődni, infót kérni itt lehet az utazásra.

Ez az út nem a nagy kirándulásokról szól, hanem inkább sok kis túra és látványosság megtekintése a cél. Így bárki számára könnyen teljesíthető.

Északi sziget 1400 km, Déli sziget  2402 km (kisbusszal megyünk, de motorosként is lehet csatlakozni ha érezni szeretnéd a szabadság ízét.)

Ha akartok ráadás napot, a végén, akkor Délen bálnales, delfinekkel úszás és termál fürdők lehetne 2 nap extra az út után.

Északon a sivataghoz mennénk fel 3 nap extra. (kocsirelokáláskor felviszünk) Lásd programot alul.

Új-Zéland tengerpartjai
Catedral Cove, Új-Zéland tengerpartjai, coromandel félsziget

 

Aki nagyobb trekkingeket szeretne, annak érdemes még maradni 1-2 hetet pluszba és megcsinálni a 2-3-4 napos kirándulásokat maga. Ötletekkel és tippekkel szívesen segítünk, de a hegyi menedékházakat elég korán le kell foglalni, ez ügyben kérd a tanácsunkat.

Aki Ausztrália programra is jönne, itt olvashatja a programunkat. De a Fülöp-Szigetek úttal is összekapcsolható.

Az Új-Zéland program pedig itt:

https://goo.gl/maps/ddmHGxWJnnccteRDA

Akinek több szabadsága van:

1 – Alternatívaként indulhat 2 nappal korábban, s a mínusz -1-2. napban, : -Pld lehet megállni Singarpore vagy Honkong 1 napra, majd kipihenve nekivágni a 2. repülőútnak.  

2 – Vagy ha valaki korábban érkezne Új-Zélandra 2 nappal, akkor egy gyors 2 napos északi kört be lehet tenni. Pld Új-Zéland északi szigetén: akkor felmennénk Hokianga kikötő fele, ahol egy 300 méteres homokdűne látható a kikötő túloldalán. Alvás ott. Másnap le a csendes óceáni úton, majd nyugati part, Waipoua erdő.  Este vissza auckland. Ez 2x 300 km.)

Új-Zéland üdvözlés, maoriknál
Új-Zéland üdvözlés, maoriknál

1. nap Budapest – repülés, ind febr 24

Indulás Budapestről menetrendszerinti járattal.

Alvás a repülőn

2 . nap Repülés, átszállással    

Amennyiben úgy jön ki a repülés, hogy lehetünk 1 napot pld. Taiwanon, vagy Singapure, Hongkong akkor ott beiktathatunk egy városnézést vagy egy  autós napot.  

Alvás a repülőn

3 nap  Érkezés Ackland-ba, városnézés.

Felvesszük a kisbuszt vagy a kocsikat. Majd transzfer a reptérről a városba. Biztos fáradtak leszünk a hosszú utazástól. De ha délelőtt érkezünk, akkor ma városnézést el is kell kezdjük. A legnagyobb várossal ismerkedünk ma. Auckland az országnak a gazdasági fővárosa, egyben a legnagyobb városa, pezsgő kulturális élettel.

Ma elsősorban a főbb látnivalókat nézzük meg, pld. Nemzeti Múzeum és bizonyos órákban benne tartott élő maori tánc show. Utána séta a belvárosban, Városháza, Bíróság épülete, Szent Patrik katedrális, az Auckland Torony, a Katonai Emlékmúzeum épülete, Albert park esetleg a piac.

ukland, Új-Zéland
Aukland, Új-Zéland

Majd távolabbról is ránézhetünk a városra a közeli vulkanikus dombokról. Az öböl és az 1 km hosszú, 43 méter magas nagy híd is szép látvány.

Este fizikálisan is elfáradva kipihenjük a hosszú repülés fáradalmait, s felkészülünk a másnapi utazásra.

Alvás Auklandban

Új Zéland, Catedral cove környéke
Új Zéland, Catedral cove környéke

4. nap

4. nap – Coromandel félsziget,  Thermál-beach, Catedral cove, Waihi

Az északi sziget leglenyűgözőbb motoros és autós útvonala van  Aucklandtól D-Keletre. Fantasztikus óceán partok, homok fövenyek, míg a másik oldalon zöldbe öltözött hegyek.

Új Zéland - termálvizes tengerpart
Új Zéland – termálvizes tengerpart

Megállunk egy tenger melletti hőforrásnál, ami különleges természeti jelenség és apálykor a kis medencékbe a tengervíz helyére meleg forrásvíz kerül. Kicsit megmártózhatunk benne.

Innen nem messze van egy rejtett lagúna, igaz gyalogolni kell érte, de megéri az 500 méter szint. (kb. 2h fotózással stb. ). Akik nem túráznak, azok a tengerparton megvárják a csapat túrázós részét, vagy vizitaxival is elmehetnek oda Hahei-ból, kb 2 km. Este pedig a közeli tengerpart és lagúnák mellett autózhatunk Tauranga irányába, s a közelben lesz a szállásunk.

Alvás Waihiban, vagy Hamiltonban

Mai távunk 322 km

5. nap Waihi, Karangahake kanyon, Hobbit falu, Rotorua

Mai nap szintén gyönyörű természeti környezetben autózunk tovább, érintve a Karangahake Kanyont. Ott egy bő másfél órát lehet sétálni. Az egykori bányászati területen haladt át a 19. századi vasút, egy hosszú alagúton is át lehet menni. Több kis túra van, fejlámpa hasznos lehet.

Utána farmterületeket keresztezünk a nyári pompájukban láthatjuk a tájat.

Innen nem messze van a misztikus hobbit falu, amelyet a gyűrűk ura című filmből jól ismerhetünk, mert itt forgatták a film legnagyobb részét. Lovaskocsival visznek végig a helyszíneken, kb. 2h a program és 80-100 dollár. Sok étterem és szolgáltatás épült köré. Előre foglalás szükséges.

Alternatívaként azoknak akik nem akarnak 100 usd-t fizetni belépőnek, azokkal elmegyünk addig egy 20km-re levő kilátóponthoz, illetve egy nagyszerű kirándulásra a (wairere) vízeséshez. Ott egy 2h gyalogtúrát tehetünk addig, amíg a többiek lovas kocsiznak és sétálnak a díszletek között.

Wairare vízesés

Utána egyesül a két csapat, és indulás a  közelben levő Kaimai erdőségen keresztül, hogy a film hangulatát újra megélhessük a kocsiból is. A környék is szép füves zöldellő, dombos, van térélmény.

A mai napunkat a híres gejzír vidékkel zárjuk, indulunk Rotorua fele, mely a Rotorua tó partján fekszik, maori lakta település, ma jórészt turizmusból és termál erőműveiből él.  

A városban és a környékén is sok látványosság van. A környéket forrongó színes medencék, sárbugyogók, gejzírek tarkítják, s jelzik ennek a törésvonalon levő országnak a vulkanikus jelenét, amelyet mindenképpen érdemes bejárni.

Maori kultúra, Haka tánc
Maori kultúra, Haka tánc

Este elnézünk a Whakarewarewa rezervátum faluba, ahol a maori hagyományokkal ismerkedünk meg. Lesz ott haka törzsi táncok, nyelvöltögetések, nagy szemek, tetoválások ahogy dukál. Extra belépő kell ide, 30 Dollár. A faluban is lehet sétálni, kicsit belepillantunk hogy élnek ma az őslakosok.

Szállásunk a termálfürdők közelében. Bemehetünk egy termálfürdőbe este, s nézzük a csillagos eget és a dél keresztjét, mint anno a hajósok. S lélekben már a holnapi napra készülünk.

210 km volt a mai utunk

Alvás Rotoruaban

Új Zéland thermál világa
Új Zéland thermál világa
 1. 6. nap Rotorua, Wai-o-Tapu, Gejzír,színes tavak,

A mai nap a Wai-o-Tapu Termál rezervátumban  találtató a Lady Knox gejzír, ami látványos hatalmas vízkitörést produkál reggel 10.15h-kor és hosszú perceken keresztül lövelli magából a forró vizet.

wai o tape gejzir, Új-Zéland
wai o tape gejzir, Új-Zéland

A vulkáni utóműködés által kialakított területen kis sétát tehetünk, felkeressük a hatalmas, fortyogó, türkiz és narancs színekben pompázó Pezsgőmedencét, a leírhatatlan  zöld Ördögfürdőt, számos gőzölgő krátert, ásványkiválásoktól színes teraszt, valamint több sárbugyogót. Kellemes séta.

Közelben vannak szabad termálvizes patakok, akár oda is elmehetünk egyet fürdeni, lazulgatni, sétálni.

Ha van rá igény elmehetünk egy bárány farm-ra, ahol bemutatják hogy zajlik a birkanyírás. pár lámával is lehet ott találkozni.

Alvás Rotorua –ban

Új zéland, Rotorua

7. nap  Rotorua, Waitomo Szentjánosbogár barlang, Taupo tó

Meglátogatjuk a világon egyedülálló Szentjánosbogár barlangokat, (glow worm) Waitomo környékén, ahol csónakkal ereszkedünk szép csendben a patakon miközben a barlangról lelógó természetes “ledlámpa” világít. Időpontfoglalás előre szükséges, így jelezzed ha érdekel majd ez a program. Belépő 55 dollár.

A Világító technikáját biolumineszcenciának nevezik. A lárva 15-20 zsinórt enged le – a pókokhoz hasonlóan – azért, hogy az általa kibocsátott fény felé szálló rovarok ezekbe a ragadós szálakba akadjanak. A lárva néhány hónap után bebábozódik, majd 12 napos bábállapot után előbújik a légy. Itt tennénk sétát, majd csónakos túrát.

waitomo barlang, Új Zéland
waitomo barlang, Új Zéland

Innen nem messze egy 30 km zubog a Waikato-folyó, s megállunk kis sétára a Huka vízesésnél no meg egy kv és fotószünetre, csodáljuk a folyó hatalmas erejét.

Innen már hamarosan látszik az 50 km átmérőjű gigászi vulkáni kráter, mely vízzel feltöltődött s lett belőle a Taupó-tó, amely mára Új-Zéland Balatonaként funkcionál. Ennek partján gurulunk keresztül, megállhatunk fürödni, piknikezni, ebédelni. Majd a szállásunkra autózunk.

Ha van 2 kocsink, s van 3-4 ember aki a mai napot inkább túrázással töltené, nekik lehetőségük lesz leválni a csapatról és megcsinálni a

Útközben elhaladunk a Tongariro Nemzeti Park mellett, amely kiváló trekkingelő hely a természet szerelmeseinek és vulkántúrázóinak. Az egyik csúcsa a Gyűrűk urából ismert Végzet hegye, a 2287 méter magas Ngauruhoe. Az alap trekking kb 8-9h-t vesz igénybe, miközben 1200 méter szintet mennek felfele. Sziklás terepen vezet az ösvény a színes tavakig, a Vörös, majd a Smaragd- és Kék-tavakat csodálhatjuk. Innen már csak lefelé kell menni, s egy parkolóban tudjuk várni a túrázókat. S irány velük felvenni az A kocsit, majd a szálláson találkozik a 2 csapat.

Alvás Taupo-ban.

Wellington látképe
Wellington látképe

8. nap Taupo – Wellington, Nemzeti Múzeum, botanikus kert

Ma hajnalban indulunk célunk Wellington. 4-5h autózás vár ma ránk.

(Amennyiben túrázós csapat van és van 1 plusz napjuk, akkor a hegyet meg lehet mászni, kb 8-9h trekking, s akik nem mennének, nekik alternatív program lehetne a tó környékén, megkapják a kocsit és a túrázókat este felvennék. )

Farmokon sík területen száguldunk keresztül, vizuálisan annyira nem különleges. Wellington előtt két lehetőség van. 1 – tehetünk egy kitérőt Rimutaka környékére, 2 – vagy egyenest a fővárosba hajtunk ha múzeumokat és kulturális csemegéket szeretnénk megnézni, hisz nagyszerű múzeumok és kilátópontok, parkok vannak a városban.

Wellingtonban elfoglaljuk szállásunkat, s egy kis városnézéssel kezdünk. Amíg nyitva van, megnézzük a Nemzeti Múzeumot, ami elég érdekes, tematikus és informatív.

Wellington muzeum
Wellington muzeum

Javaslom még a kirándulással felérő botanikus kertben sétálást, ingyenes és kellemes környezetben lehet kirándulni. Innen szép kilátópontokat tudunk elérni.

Wellington -Picton kompolás)
Wellington -Picton kompolás)

Ezután vissza a városközpontba, kocsit leparkoljuk és sétálunk kicsit, az önkormányzat épülete, kortárs galériák, tetoválás múzeum, méhkaptár – parlament vagy állatkert fele vesszük az irányt. Ezután felmegyünk a közeli Viktória-hegy tetejére, ahonnan csodás panoráma nyílik a világ legszelesebb fővárosára. Este kipróbálhatjuk a hangulatos sörözőket, éttermeket.

Alvás Wellingtonban. 

337 km. a mai utunk

Wellington a legszelesebb város
Wellington a legszelesebb város

Déli sziget 3000 km. 

 9. nap  Wellington – Picton (komp) Déli Sziget – Abel Tasman Nemzeti park

Ma hosszú napunk lesz. A kora reggeli komppal áthajózunk Pictonba, ami kb. 100 km. (9h, 14.45., 17h,  3h 20p hajózás). A Queen Charlotte és Marlborough fjordjai között hajózunk át, s csak az út is lenyűgöző látvány. No meg az erős szél, amire rá is lehet akár dőlni!

Öblök, szigetek, medencék, amiket látunk, a jégkorszak utáni visszahúzódás vájta mélyedésekbe befolyt tenger. Ezek annyira csipkézettek, hogy pld. egy 42 km mély fjordnak 380 km partja van.

Új-Zéland tengerpartok
Új-Zéland Abel Tasman Nemzeti park

Nos, Pictonba érünk délre, s ezen az ezer fele szabdalt tengerparti uton indulunk el. Fantasztikus látvány lesz, sok fotoponttal. Nelson városka a legnapsütöttebb város az országban, speciális mikroklímája van, egyébként kikötő és a művészetek központja is.’

Innen haladunk tovább észak-nyugatra. Az Abel Tasman Nemzeti park a célunk, ahova késő délután érkezünk.

Alvás a Tasman Nemzeti park mellett bungalókban

(itt, ha a csapat úgy dönt, betehetünk extra kiránduló napot. Ezt utastalálkozón tudjuk megbeszélni.).

10. nap Abel Tasman Nemzeti park kirándulás (pihenőnap)

Mai nap kora hajnalban indulhatunk egy trekkingre, melynek távolságát mindenki képességeinek megfelelően választhatja, 5-10-15 km. Enyhén dombos, erdős, majd nyitottabb tengerparti látvány.

Az egyik túraösvényről legutóbb bálnákat is láttam. (kb. 3-4h kirándulás).

Trekking infók itt a linken

Aki inkább vízen közelítené meg, azok vagy egy tengeri kajakot bérelnek, vagy befizetnek egy pár órás hajókázásra a tengerparton és egy másik aspektusból tekint a parkra. A vízeséshez kb. 1.5h. 

11. nap  Rotoiroa-tó,  Westport, Punakaiki

Új-Zéland, Dél Sziget
Új-Zéland, Dél Sziget

Ma reggel elindulunk Dél fele, s ha akarunk tehetünk egy kis kitérőt a varázslatos Rotoroa-tó fele, ahol egy kis sétát teszünk a tóparton, piknikezünk.  Ezután visszaereszkedünk, s a Tasmán tenger fele vesszük az irányt.

Punaiki, tűsziklák, Új Zéland
Punaiki, tűsziklák, Új Zéland

Megállunk Westport-nál bevásárolni, s ha időnk engedi megnézhetjük a helyi bányász múzeumot. A Foulwind sétaösvényen eltölthetünk 1h-t barangolva, miközben láthatunk fókákat is a parton.

Innen a nap fénypontja, a híres Punakaiki sziklái felé indulunk. Ez a hely a ‘palacsinta’ szikláiról híres, melyek 30 millió éves réteges sziklatornyok, víznyelők, amelyhez nekicsapódnak a hullámok, s szökőárként felspriccelnek. Itt kb. 90 percet sétálunk és fotózgatunk.

Új-Zéland
Új-Zéland

Alvás  Punakaiki környékén vendégházban.  330 km  

12. nap Ferenc József és Fox gleccserek, Nyugati part

Fox gleccser Új-Zéland
Fox gleccser

Az egyik leghíresebb scenik driveja a szigetnek a Nyugati parti autózás. Karnyújtásnyira havas hegyeket látunk. Egyre drámaiabb a tájkép, egyrészről buja ős növényzet, másik oldalról a déli Alpok, s a gleccser völgyek, tavak. 3-4 órát autózunk.

Eljutunk a Ferenc József gleccserhez. Letesszük a kisbuszunkat és egy laza órás sétára indulunk  a gleccsertorkolatig. A mai nap aki akar választhat a sétás túra helyett egy erőteljesebbet is, és az emelkedőkért cserébe egy más perspektíva, más látvány az jutalom. A túra vezető csak az egyik csoportrésszel tud lenni, ott meglátjuk, hol van rá nagyobb szükség.

Új-Zéland

Ezután az alig 20km-re levő  Fox gleccserhez autózunk, elfoglaljuk a szállásunkat. A környéken csinálhatunk még egy kiándulást. 2-3 órás sétával megjárhatjuk a gleccsertorkolatig az utat gyalog, s látjuk  a jelzéseket arról, hogy az utóbbi 70 évben mennyit húzódott vissza a globális felmelegedés okán a jégmező.

Új-Zéland, fantasztikus gleccserek,
Új-Zéland, fantasztikus gleccserek,

Ahogy közeledünk a gleccser torkolathoz érezzük ahogy hűl le a levegő. Igazi egyesülés a természettel, s szemtől szembe érezzük az erejét és magasztosságát.

Lehet persze befizetni helikopteres vagy gyalogos jégmászós gleccserjárásra is, ha több időt szánunk rá.  Arról is híres  a Fox, hogy sehol a világon nem kerül gleccser ilyen közel a tengerparthoz ezen a szélességi fokon.

Új-Zéland

Alvás a Fox gleccsernél egy hostelben

250 km km autózás ma

13 nap Haast-hágó, Wanaka-tó, Queenstown

Ma is korán indulunk, hosszú napunk lesz.  A senki földjén haladunk (kanyargunk) keresztül, érintetlen természet, kopár hegyek köröttünk a következő 180 km-en. Majd megérkezünk a Mount Aspiring Nemzeti Parkhoz, ahol a Haast-hágón autózunk keresztül sok-sok kanyart bevéve.

Queenstown, környéke, Új-Zéland
Queenstown, környéke, Új-Zéland

Innnetől megváltozik teljesen a tájkép, újrazöld  erdőségeken haladunk át, miközben még havas hegycsúcsokat látunk a közelben. Ezután a Wanaka-tó mellett robogunk el, majd a Cadrona-völgyhöz érünk. Crown hegyvonulatnál kapaszkodunk keresztül, itt van a legmagasabban fekvő aszfaltozott út Új Zélandon. Hideg lesz.

Queenstown környéke, Új-Zéland
Queenstown környéke

Innen kis kitérőt tehetünk a Kawaru szoroshoz, majd visszaindulunk az extrém sportok fővárosa Queenstown felé, ahol a szállásunk is lesz.

Queenstown = Siklóernyő, jet boat, bungee jumping, rafting. Az outdoor sportok váltották fel az egykoron aranylázban felfejlődött bányászváros mindennapjait.

Új-Zéland

A gyönyörű elhelyezkedésű, Wakatipu tó partján elhelyezkedő, hegyekkel körbevett hely. Ez az ahol többet is időznénk, s az extrém sportokra ezer dollárt is elkölthetnénk. De rövid nyaralásunkat inkább tovagördülő tájakra fordítjuk.

játék a térrel, építészeti viccességek, Új-Zéland
játék a térrel, építészeti viccességek

Bob kilátójához megyünk először egy felejthetetlen körpanorámáért, majd visszafele a városba szőlészeteket hagyunk magunk mögött. Bevásárolunk, és élvezzük a nyüzsgő éjszakai életet, ahol sok fiatal kulminálódik.

Alvás Queenstown -ban egy hostelben

470 km

14. nap Milford-sound, Te Anau

Hajnalban indulunk megint, s indulunk le a 200 km-re levő Fjord Nemzeti parkhoz.

Milford sound, Új-Zéland
Milford sound, Új-Zéland

1.2 millió hektáron elterülő, érintetlen természet, sok-sok homokiléggyel a partok közelében. Hatalmas vízesések, nyugodt vízben tükröződik a mögötte tornyosuló (havas) hegyek, látni itt delfineket, fókákat, pingvineket. Emberek nem élnek erre, csak állatok lakják a területet.

A csend teljesen új jelentést kap itt. Átmegyünk a 30-as években vájt Homer alagúton, s jutunk ki a fjord csúcsához. A Milford fjord a legnépszerűbb desztináció, ahonnan 2-3 órás hajóútra lehet befizetni, hogy onnan is megcsodáljuk a fjord lenyűgöző formáit.

Déli sziget déli pontja Új-Zéland
Déli sziget déli pontja Új-Zéland

Napos idő esetén örök élmény lesz karnyújtásnyira hatalmas vízesésektől, fókáktól.

Délután visszamegyünk Te Anau kisvároskába, ahol megszállunk éjszakára.

410 km autózás

15. nap Dél-Otago félsziget, Bluff, Dunedin,

Ma is hosszú napunk lesz. Lemegyünk az Otago- félsziget, s az ország legdélebbi csücskéhez (Stirling point) 185 km-t autózva.

Bluff, a világ vége, Új-Zéland
Bluff, a világ vége, Új-Zéland

Bluff városkája közelében, olyan viharos sarki szelek fújnak, hogy a fák ferdén nőnek. Ha szép időnk lesz, akkor látjuk a Stwart szigetet, ahol még élnek kiwi madarak háborítatlanul. Itt elmerenghetünk, hogy délen a legközelebbi föld (jég) az Antarktisz.

Innen békésebb vizekre evezünk, s megyünk észak fele végig a tengerparton.

Nugget pont, köformációk, Új-Zéland
Nugget pont, köformációk, Új-Zéland

Lesznek közelben lagunák, vízesések, wetland mocsárvidék, ami madarak költőhelye, híres tengerparti szakaszok. Bárhol megállhatunk: pld a Curio öböl, ahol fosszilis erdő maradványait láthatjuk, katedrál barlang, Mclean vízesés, s a legizgalmasabb a Nugget pont, ahol érdekes sziklaformációk vannak a tengeri homokban.

Bluff és környéke, Új-Zéland
Bluff és környéke, Új-Zéland

Estére megérkezünk vissza a civilizációba. Dunedin a legskótabb hangulatú város, viktória korabeli építészeti stílus uralkodik.

Szállás Dunedinben egy hotelben

470 km 

16. nap nap Dunedin, Albatroszok, fókák, kastély, Steampunk Múzeum

Megreggelizünk, s Dunedintől elbúcsúzunk. De a közelben még megállunk a természeti érdekességeknél. Tunnel beach, Royal Albatros center, ahol albatroszok, pingvinek költőhelyei vannak a part mellett.  

Új-Zéland, fókák,

A közelben lesznek oroszlánfókák, medvefókák, elefántfókák, melyek pihenőhelyeihez megyünk. Kisebb sétákat tehetünk itt is, s meglessük őket a tengerparton.

Utána már csak a táj miatt kicsit autózunk, s elindulunk a Larnach kastélya fele, aki francia nemesi leszármazott volt, a 19. sz-ban építette a várat gyönyörű tengerparti fekvéssel. Ha nem is megyünk be, de a környék és a parkja tényleg Skóciát idézi fel.

Hegyek, fotopontok sokasága ér minket, Új-Zéland
Hegyek, fotopontok sokasága ér minket

Ha végeztünk, indulunk Weston fele, ami a Steampunk művészeti irányzat főhadiszállása. Aludhatunk itt is, vagy tovább Timaruba. Ez ma 223 km

Alvás Timaruban

Taupó Tó környéke, Mt. Cook

( Itt lehetne alternatíva, ha konszenzus van, mehetnénk a hegyek fele is  https://goo.gl/maps/ceaKVr4ZhDL2   , Lake Pukaki alvás ott. Majd hajnalban, a Mt. Cook a legmagasabb hegyük környéke, majd Lake Takapo, majd le Timaru. Ez kb 450 km és onnan még 160 Christchurch… a két napra 630 km és másnap hajnali kirepülés.

Christchurch, Új-Zéland
Christchurch, Új-Zéland

17 nap Timaru – Christchurch, repülés Mo-ra.

Ma reggeli után Timaru indulunk Christchurch-be

Christchurch városnézés a repülő indulásának függvényében.

 A várost lerombolta pár éve egy földrengés, de a múzeumok érdekesek. A főtér környékén kellemes sétákat tehetünk, szép parkjai vannak.   De a célunk, hogy elérjük a mai repülőt, ami visszavisz Európába.

Alvás a repülőn

18. nap Christchurch – Sidney – Istambul, repülés este Mo-ra.

19. nap Érkezés Budapestre.

————————————-

Pingvinek, Dunedin
Pingvinek, Dunedin

+ 1. nap – 18. nap  Kaikoura bálnales,  Hanmer Spring termálfürdői

Lehet még 2 extra napot lazításként eltölteni akinek van még ideje Új-Zélandon.

A bálna-, delfin- és fóka kolóniáiról híres városba Kaikoura felé indulunk, ami 200 km-re van. A kikötőjéből lehet indulni bálnalesre. 100 usd körül van a 2 órás hajókázás.

Ezután levezetésképpen az Arthur-hágón áthaladva a 45 km-re levő  Hanmer Spring hőforrásait vesszük célba, ahol kicsit ki lehet áztatni megfáradt végtagjainkat, hátunkat a nehéz, intenzív és aktív program után. (kb. 20-30 usd)

Koccintani egy helyi borral, felidézni emlékeket, nehéz pillanatokat és kanyarokat, s lezárni az új világban való kalandozásunkat.   

Alvás Hanmer Springben

311 km  https://goo.gl/maps/KJJzoCyK8X32

Dunedin fókák
Dunedin fókák

+2. nap 18. nap  Hanmer Spring, Aucklan / Christchurch,  repülés

Vagy relokáljuk az autót és megyünk tovább Auckland fele. Délután indulás Pictonba, majd éjjel kompolunk, ott alszunk, és meggyünk tovább hajnalban, így kb. délutánra Aucklandban lehet lenni. Itt már csak komp extra költség.

Vagy maradunk Déli-szigeten és ma repülőgép indulás függvényében indulunk vissza Christchurchbe a déli -sziget fővárosához, ami 140 km-re van. Becsekkolunk és búcsuzunk a szigettől. Kocsit leadjuk.

140 km.https://goo.gl/maps/ZE2Sjqj1YD42

Alvás a repülőn

——-

Aki szeretne még hosszabbítani a Csendes Óceáni szigeteken, azoknak összeállítunk egy Vanuatu (fiji) Tonga programot, ahol működő vulkánt, természeti népeket és csodás lagunákat, vízeséseket, Csendes óceáni korallokat,  bálnákkal úszást és trópusi természeti látványosságokat tudunk megmutatni extra  14-20 nap alatt.

Curio bay, fosszilis erdő
Curio bay, fosszilis erdő

Innen lehet ma elrepülni Európába vagy Tahiti-ra, Vanuatura stb.

 1. nap érkezés Budapest

Ilyen gyorsan, mert visszanyeritek az időt nyugat fele repülve.

/  Ráadás nap – Arthur hágó, Hanmer Springs 

déli sziget, kalandozások Új Zéland
Déli-sziget, kalandozások Új Zéland

A Pukaki és a Tekapo tó mellett elhaladunk, ahonnan ismét láthatjuk a Cook hegyet, az ország legmagasabb vulkánját, míg végül leereszkedünk a déli sziget fővárosába Christchurch-be.

Ha tetszett a program és érdekel, akkor jelentkezni, érdeklődni, infót kérni itt lehet az utazásra. 

Egyéb tudnivalókat itt olvashatsz.

Az út nem profitra törekszik.

1péntek2023.02.24indulás Bp-rőlindulás
2szombat2023.02.25tranzit Szingapur / Hongkong/ Taiwantranzit
3vasárnap2023.02.26érk Auckland, városnézésauckland
4hétfő2023.02.27Hot water beach, catedral cove, waihi
5kedd2023.02.28Karangahake kanyon, wairere falls, Hobit faluRotorua
6szerda2023.03.01Rotorua, Lady Know gejzir, Wai-o-TapuRotorua
7csütörtök2023.03.02Waitomo barlang, Huka Falls, / Tongariro trekTaupo
8péntek2023.03.03Nemzeti Múzeum, Botanikus kert, kilátó pontWellington
9szombat2023.03.04Kompolás, Marlborough fjordjai, Picton, Abel Tasman
10vasárnap2023.03.05Pihenő nap, kirándulás, kenuzásAbel Tasman NP
11hétfő2023.03.06Rotoiti tó, Westport, PunaikiPunakaiki
12kedd2023.03.07Ferenc József és a Fox gleccserFox gleccser
13szerda2023.03.08Haast hágó, Wanaka-tó, QueenstownQueenstown
14csütörtök2023.03.09Milford sound hajókázás,  Te AnauTe Anau
15péntek2023.03.10 Fosszolis erdő, Nugget pont, BluffDunedin
16szombat2023.03.11Tunnel beach, Royal Albatros centerTimaru
17vasárnap2023.03.12Christchurch városnézés, repülésChristchurch
18hétfő2023.03.13repülésérkezés Mo

Karangahake kanyon, NZ

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Comments

 1. Szia,

  Érdeklődnék az új-zélandi utad iránt. Mindig is szerettem volna eljutni oda, nagyon szeretek túrázni és nem akarok nagy utazási irodával utazni. Szeretém tudni, hogy mennyibe kerül és hány főtől idul a kaland?
  Köszi
  Kőnig Ilona

 2. Hi, érdekelne vagy az Ujzelandi vagy a Vietnami utatok. Idöm van elég , esetleg a burmai dolog is beleférne. Kb. milyen költségekkel kellene tervezni? Tudnál egy kb. költségkeretet mondani? Milyen cuccal kell ezekre a turakra utazni? 50 l-es hátizsak gondolom elèg.
  Köszönöm vákaszod ellöre is.

 3. persze lehet csatlakozni, nagy túrák nincsenek benne, csak pár órás séták, bárki által teljesíthetőek.. elküldtem mailen a részletes bontást és a költségeket.

 4. Kedves Gábor!
  Érdeklődöm,hogy a 2018 dec 20-2019 jan. 5-e közötti Új – Zélandi útra,63 évesen csatlakozhatnék, vagy kimondottan fiatalokat vársz? Nagy álmom lenne Új-Zéland, de nem tudok kivel menni.Meg inkább úgymond ” hátizsákos útra mennék ,mint utazási irodán keresztül. Nem tudok autót vezetni, az angol tudásom minimális,és még repülőn sem utaztam.Tehát abszolút szükségem van útitársakra.Európán kívül még nem jártam.Ilyen feltételekkel esetleg csatlakozhatnék a csoporthoz?Kb. mennyibe kerül mindent beleszámítva magyar forintba?
  Tisztelettel várom a választ
  Üdv Szabóné Margit

 5. Szia!

  Érdeklődnék az Új-Zélandi motoros túra iránt. Mibe kerülne a túra, a motorbérlést külön kell e fizetni? Milyen motorok közül lehet választani, minden motoros felszerelést vinnünk kel pl. sisak stb, vagy ott lehet bérelni? Szállások hol lennének? Mennyi főtől indulna el a túra és esetleg van e már pontos indulási időpont?
  Előre is köszönöm a válaszod!

  Üdv.: Krisztián

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Like Button for Dummies