Maldív szigetek,

A Maldív-szigetek felfedezése

A Maldív-szigetek sok ember álma, hisz annyiszor láttuk fotókon, természetfilmeken, s a csábításnak nehéz ellenállni.

A Sri Lanka programom után tettem be kiegészítésképpen, hogy az onnan 1h repülésre levő szigeteken eltöltsünk 6 aktív napot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A fókusz a megismerésen van, tehát minden nap lesz sznorkeles program, s ezen kívűl aki akar részt vehet horgászaton is.  Ha valaki inkább pihenne arra is van mód, hiszen mi egy lakott szigeten leszünk, de annak is sok tengerparti része van.

Ha csatlakoznál, akkor írj nekem. Ha érdekel utam, kérlek írj, jelentkezz, szándékodat jelezzed felém ide kattintva!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Természetesen https://www.invia.hu/blog/ is sok érdekeset olvashatsz utakról. Pld itt egy Maldívos bejegyzés is.

Illetve pár ajánlat is: https://www.invia.hu/utazasok/maldiv-szigetek/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. nap Maldiv szigetek , Male

Sri Lanka programunk végén http://vandorboy.com/en/sri-lanka-korutazas-2/

lehet hosszabítani és belekostólni a türkiz Atollok világába a Maldív- szigeteken. Repjegyek 1000 Euro körül, retur.

Akik maradnak a Maldív hosszabbításra, azokkal a repülőgépünk indulásának függvényében repül át velünk Male-ba, a Maldív-szigetekre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha reggel érkezünk, akkor rövid városi séta után kimegyünk a kikötőbe és privát hajónkkal elindulunk a 4 órára levő szigetünkre.

Amennyiben érkezés este lesz Male-ba a sziget fővárosába, a beutazási formalitások elvégzése, vízum után a szállásra taxizunk.

Szállás: hotel, ellátás: reggeli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. nap Male – Baa Atoll transzfer

Ha Male-ban aludtunk, akkor ma délelőtt megnézzük ami Male-ban érdekes lehet, főteret, 1 múzeumot, kikötő, éttermek, tengerparti rész, s végül a kikötő. Kb. 3 óra alatt az egész város besétálható.

Majd a kijelőlt időpontban menetrendszerinti vagy privát gyorshajóval 4h alatt áthajózunk a Baa atoll bioszféra rezervátum egyik szigetéhez, mely a bázisunk lesz a következő napokra.  Innentől a a Baa atoll bioszféra rezervátum egyik lakott szigete lesz életterünk, s béke szigetére értünk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A sziget keresztbe 1 km, pár utcából áll, kb. 300 ember lakja, van rajta 4 szálláslehetőség, 2 bolt, búvár központok, 1 helyi evöde.

Van egy kis farm, pálmalugas, és végtelen tengerpart. Igaz a szigeten 15 perc alatt át lehet sétálni.

Délután megérkezünk, elfoglaljuk a szállásunkat, majd közösen „fedezzük fel” a szigetet, de ugye nem kell itt valami nagyra gondolni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amúgy a nap nagy részében a pálmafás, fehér homokos partszakaszokkal szegélyezett óceánparton napozhatunk és úszkálhatunk. Napunk zárásaként este egy közös halvacsorával ünnepeljük meg megérkezésünket az „Utolsó földi paradicsomban”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szállás: hotel, ellátás: reggeli, BBQ vacsora

3. Baa atoll bioszféra rezervátum sznorkel túra 1

Reggeli után nekiindulunk, hogy megismerjük a Baa atoll  vízi világát egy egész napos sznorkel túra keretében. Mindig kiválasztjuk mit szeretnénk látni, s gyakorlott helyi hajósunk oda visz minket. Teknősökkel, delfinekkel, színes bohóchalakkal úszkálunk, és az élő korallzátonyok megannyi színes lakóival is találkozhatunk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ebédünket egy hangulatos homokzátonyon fogjuk elkölteni, miközben körülvesz minket minden irányból a fotókról ismerős türkizszínű óceán. Késő délután érünk vissza bázis szigetünkre, ahol napunk zárásaként szállásadónk süt valami finomat.

Szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Baa atoll bioszféra rezervátum sznorkel túra 2

Reggelink után ismét „óceánra szállunk”, s most még messzebb merészkedünk hajónkkal, ahol dajka-cápákkal, rájákkal találkozhatunk sznorkelezés közben.

Hihetetlen élmény megannyi cápa és színes halak között úszni a vízben, s tudni, hogy ezek az óriások nem fognak minket bántani, hiszen nem mi vagyunk a fő tápláléka, hanem a halak. Sok  élményt adnak nekünk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Snorkel túránk során több szigeten is kikötünk s csobbanunk, majd ebédünk színhelyére ismét hajóval megyünk tovább, egy homokzátonyon fogyasztjuk el azt.

A parton addig lehet kisodródott korallok, kagylók után kutatni a kellemes vizű óceánban. Fáradtan, de ismét élményekkel tele érünk vissza késő délután bázisunkra, ahol ismét házigazdánk vár étellel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aki akar befizethet horgász hajótúrára, ahol számtalan szines halat foghatnak a madzagos halászat során.

Szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd.

5. Baa atoll bioszféra rezervátum, resort sziget

Reggeli után, átutazunk egy rövid gyorshajózást követően egy közeli 5 csillagos Resort szigethez..(ez opcionális, kint eldöntjük akarjuk-e?)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 A nyugalom és csend leírhatatlan, átéljük, hogy ha párszor többet fizetünk akkor mi várt volna minket. Ezek mini, pár perc alatt bejárható szigetek, rajtuk legtöbbször úszó bungallókkal. A svédasztalos ebéd benne van a belépődíjban, s elfogyasztása után választhatunk, hogy a medence partján, vagy az óceán parton szeretnénk pihenni, avagy sétálgatni a hangulatos bungallók között.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Illetve ki lehet kipróbálni a resort ingyenes szolgáltatásait s szörfölni, kenuzni a védett atoll  lagúnában. Ezt követően elbúcsúzunk a szigettől, és visszamegyünk szállásunkra.

 hotel, ellátás: reggeli, svédasztalos ebéd, korlátlan italfogyasztással, napozóágy és törülköző biztosításával a Resortban.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Malé – Dubai- Budapest

Reggeli után pcr teszt, majd áthajózunk Malé szigetére, ahol transzfer-séta a reptérre,(ugye minden gyalog távolság a pár négyzetkkilóméteres szigeten),  elbúcsúzunk a Maldív-szigetektől,. Repülőjárat indulásától függően (este 18h) megkezdjük hazautazásunkat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aki megnézné az Expo-t Dubajban, annak érdemes megszakítania a járatát, s 1-2 napot eltölteni Dubajban, lásd a programomat.

 napjan 30-febr 6Maldív Szigetekszállás
1vasárnap2023-01-30Colombo-Male repülés este EmiratesMale
2hétfő2023-01-31transfer Baa atoll-hoz speed boatBaa Atoll
3kedd2023-02-01Bioszféra rezervátum, snorkel túra 1Baa Atoll
4szerda2023-02-02Snorkel tura 2 Atoll másik részéhezBaa Atoll
5csütörtök2023-02-03 fakultativ tura, horgászás stbBaa Atoll
6péntek2023-02-04 pihenésBaa Atoll
7kedd2023-02-05vissza Male és 18h kirepülés Emiratesrepülés
8szerda2023-02-06érkezés Bp-re délután. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Like Button for Dummies