Maldív szigetek,

A Maldív-szigetek felfedezése

A Maldív-szigetek sok ember álma, hisz annyiszor láttuk fotókon, természetfilmeken, s a csábításnak nehéz ellenállni.

A Sri Lanka programom után tettem be kiegészítésképpen, hogy az onnan 1h repülésre levő szigeteken eltöltsünk 7-8 aktív napot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A fókusz a yóga, önmegismerés és a couching-on van, tehát minden nap lesz 3 témavezetővel 1-1 foglalkozás tematikák alapján. Ezen kívül lesz sznorkeles program, s este fakultatívan akár részt lehet venni madzagos horgászaton is a helyiekkel hajóról. 5-8 halat mindenki fogott múltkor.  Ha valaki inkább pihenne arra is van mód, hiszen mi egy lakott szigeten leszünk, kényelmes légkondicionált, nagyon tiszta szálláson. A szigetnek sok tengerparti része van, így amikor nem UV csúcs van lehet a tengerparton úszni, sznorkelezni, napozni, röplabdázni.

Amennyiben a 10 napos tréning, yoga, elvonulás programra jössz, akkor naponta tematikus programok adottak. Van egy rövidebb csak pihenős program, az látható itt jórészt.

Ha csatlakoznál, akkor írj nekem. Ha érdekel utam, kérlek írj, a szándékodat jelezzed felém ide kattintva!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 tréner tart programokat napi szinten.

Kik lesznek a témavezetők?

1. Bartanics Fanni
A személyiség fejlesztés számomra mind szenvedély, mind hivatás. Kimászva a saját sötétségemből jöttem rá mekkora értéket képvisel az önmunka, és valójában mekkora befolyásunk is van a saját élettapasztalatunk felett. Nem csak sodródni lehet az árral, hanem irányban tartani a hajómat, kikötni, új utakat felfedezni, és élvezni az utat minden kihívásával együtt. Ezért léptem a fejlesztői útra, ami egy évtizedes tapasztalat után az energiagyógyászatban, meditációban és coachingban csúcsosodott ki.
Milyen témákkal foglalkozunk? – Mi zajlik a testben meditáció közben, mire jó a meditáció, hogyan kapcsolódjak a belső vezetőmhöz, mi a különbség az inspitált és a kétségbe esett cselekedet között, hogyan sajátítsak el olyan hitet, amit szeretnék, de nem megy, van egy igazság?, egészséges kommunikáció magammal és másokkal, megfelelési kényszer kezelése.Weboldalam: https://bartanicsf.wixsite.com/myledbandshop

2. Kőrösi Kitti
Hivatásomat tekintve jóga oktató vagyok és építész ez a kettő tökéletesen kiegészíti egymást. Ezenkívül ami még egy szenvedélyem és igazán motivál az az utazás:
Hátizsákos utazóként a párommal bejártuk keresztül-kasul Ázsiát 15 hónapon keresztül, itt ismerkedtem meg komolyabban a jógával,
és Indiában el is végeztem az oktató képzésemet egy tradicionális iskolában 4 fantasztikus indiai tanár vezetésével.
Már az út alatt is minden jóga óra egyre jobban magával ragadott, azt éreztem, hogy elkezdtem befelé figyelni, kapcsolódni a testemhez és önmagamhoz, le tudok lassulni és megélni a pillanatokat, ez az a tapasztalás amit szeretnék tovább adni a tanítványaimnak is.2019-ben kezdtem el Gödöllőn jógát oktatni és kialakítani a saját jógás körömet, azóta több helyszínen is oktatok, például a Királyi Kastélyban. A stílusom hatha flow, vinyasa flow, szabadtéri jóga és 2021 óta gyerekjógát is oktatok.Érdekes, mert a gyerekjóga őszinteségét, az érzelmek megélését testi és lelki szinten a felnőttek is igénylik, néha ezt a tudást belecsempészem a felnőtt jóga óráimba is, mert érzem, hogy szükség van az őszinteségre, egy olyan közegre ahol lehet beszélni, kérdezni, elmondani és megélni az érzéseket, vagy éppen hallgatni.Facebook oldalam: https://www.facebook.com/yogawithkitti

3. Preszeller Dóra
Preszeller Dóra vagyok tréner, akkreditált meditációs oktató, üzleti coach, és NLP mester. Célom, hogy segítsek neked felfedezni az önmagadban rejlő lehetőségeket, kialakítani mélyebb emberi kapcsolatokat, egyensúlyt a munkában, és magánéletben, miközben még több sikert érsz el. 2,5 évet éltem Thaiföldön és dolgoztam együtt Buddhista szerzetesekkel melynek köszönhetően több ezer embernek tartottam már tudatos élet, meditáció és önismereti programokat a világ több országában és online is. Yin jógaoktatóként is végeztem és idén folyamatban vannak a hatha-női-gerinc jógaoktatói tanulmányaim is. A “Viszlát Lámpaláz” című könyv társszerzője vagyok, évente 2x ni üzleti mentorprogramot tartok vállalkozni vágyó nőknek miközben Magyarország legnagyobb utazós fesztiválján is előadóként veszek részt évente. https://dorapreszeller.com/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. nap Maldiv szigetek, Male

Sri Lanka programunk https://vandorboy.com/en/sri-lanka-korutazas-2/ után lehet hosszabítani és belekostólni a türkiz Atollok világába a Maldív- szigeteken. Repjegyek 700-900 Euro körül, retur. Utastalálkozón kinézzük a legkedvezőbbet.

Akik maradnak a Maldív hosszabbításra, azokkal a repülőgépünk indulásának függvényében repül át velünk Male-ba, a Maldív-szigetekre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha reggel érkezünk, akkor rövid városi séta után kimegyünk a kikötőbe és privát hajónkkal elindulunk a 4 órára levő szigetünkre.

Amennyiben érkezés este lesz Male-ba a sziget fővárosába, a beutazási formalitások elvégzése, vízum után a szállásra taxizunk, s Male-ban alszunk. S másnap lesz transzfer a szigetünkre.

Szállás: hotel, ellátás: reggeli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. nap Male – Baa Atoll transzfer

Ha Male-ban aludtunk, akkor ma délelőtt megnézzük ami Male-ban érdekes lehet, főteret, 1 múzeumot, kikötő, éttermek, tengerparti rész, s végül a kikötő. Kb. 3 óra alatt az egész város besétálható.

Majd a kijelőlt időpontban menetrendszerinti vagy privát gyorshajóval 4h alatt áthajózunk a Baa atoll bioszféra rezervátum egyik szigetéhez, mely a bázisunk lesz a következő napokra.  Innentől a a Baa atoll bioszféra rezervátum egyik lakott szigete lesz életterünk, s béke szigetére értünk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A sziget keresztbe 1 km, pár utcából áll, kb. 300 ember lakja, van rajta 4 szálláslehetőség, 2 bolt, búvár központok, 1 helyi evöde.

Van egy kis farm, pálmalugas, és végtelen tengerpart. Igaz a szigeten 15 perc alatt át lehet sétálni.

Délután megérkezünk, elfoglaljuk a szállásunkat, majd közösen „fedezzük fel” a szigetet, de ugye nem kell itt valami nagyra gondolni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amúgy a nap nagy részében a pálmafás, fehér homokos partszakaszokkal szegélyezett óceánparton napozhatunk és úszkálhatunk. Napunk zárásaként este egy közös halvacsorával ünnepeljük meg megérkezésünket az „Utolsó földi paradicsomban”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szállás: hotel, ellátás: reggeli, BBQ vacsora

3. Baa atoll bioszféra rezervátum sznorkel túra 1

Reggeli után nekiindulunk, hogy megismerjük a Baa atoll  vízi világát egy egész napos sznorkel túra keretében. Mindig kiválasztjuk mit szeretnénk látni, s gyakorlott helyi hajósunk oda visz minket. Teknősökkel, delfinekkel, színes bohóchalakkal úszkálunk, és az élő korallzátonyok megannyi színes lakóival is találkozhatunk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ebédünket egy hangulatos homokzátonyon fogjuk elkölteni, miközben körülvesz minket minden irányból a fotókról ismerős türkizszínű óceán. Késő délután érünk vissza bázis szigetünkre, ahol napunk zárásaként szállásadónk süt valami finomat.

Szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Baa atoll bioszféra rezervátum sznorkel túra 2

Reggelink után ismét „óceánra szállunk”, s most még messzebb merészkedünk hajónkkal, ahol dajka-cápákkal, rájákkal találkozhatunk sznorkelezés közben.

Hihetetlen élmény megannyi cápa és színes halak között úszni a vízben, s tudni, hogy ezek az óriások nem fognak minket bántani, hiszen nem mi vagyunk a fő tápláléka, hanem a halak. Sok  élményt adnak nekünk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Snorkel túránk során több szigeten is kikötünk s csobbanunk, majd ebédünk színhelyére ismét hajóval megyünk tovább, egy homokzátonyon fogyasztjuk el azt.

A parton addig lehet kisodródott korallok, kagylók után kutatni a kellemes vizű óceánban. Fáradtan, de ismét élményekkel tele érünk vissza késő délután bázisunkra, ahol ismét házigazdánk vár étellel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aki akar befizethet horgász hajótúrára, ahol számtalan szines halat foghatnak a madzagos halászat során.

Szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd.

5. Baa atoll bioszféra rezervátum, resort sziget

Reggeli után, átutazunk egy rövid gyorshajózást követően egy közeli 5 csillagos Resort szigethez..(ez opcionális, kint eldöntjük akarjuk-e?)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 A nyugalom és csend leírhatatlan, átéljük, hogy ha párszor többet fizetünk akkor mi várt volna minket. Ezek mini, pár perc alatt bejárható szigetek, rajtuk legtöbbször úszó bungallókkal. A svédasztalos ebéd benne van a belépődíjban, s elfogyasztása után választhatunk, hogy a medence partján, vagy az óceán parton szeretnénk pihenni, avagy sétálgatni a hangulatos bungallók között.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Illetve ki lehet kipróbálni a resort ingyenes szolgáltatásait s szörfölni, kenuzni a védett atoll  lagúnában. Ezt követően elbúcsúzunk a szigettől, és visszamegyünk szállásunkra.

 Resort hotel esetén, ellátás: reggeli, svédasztalos ebéd, korlátlan italfogyasztással, napozóágy és törülköző biztosításával a Resortban.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6-7-8. nap Kamadoo szigeten pihenés, fürdőzés, sznorkel.

9. nap Malé – Dubai- Budapest

Reggeli után áthajózunk Malé szigetére, ahol transzfer a reptérre, elbúcsúzunk a Maldív-szigetektől. Repülőjárat indulásától függően még városnézünk, vagy rögtön megkezdjük hazautazásunkat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aki megnézné Dubajt, annak érdemes megszakítania a járatát, s 1-2 napot eltölteni Dubajban, ha emirates-el megy.

Természetesen https://www.invia.hu/blog/ is sok érdekeset olvashatsz utakról. Pld itt egy Maldívos bejegyzés is.

Illetve pár ajánlat is: https://www.invia.hu/utazasok/maldiv-szigetek/

napnap Maldív Szigetek elvonulásszállás
1péntek2024-01-19Bud- Male repülés, alvás repülőnrepülőn
2szombat2024-01-20Male séta, transfer speed boat 4h, ismerkedésBaa Atoll
3vasárnap2024-01-21reggel, du jóga, napközben worshopokBaa Atoll
4hétfő2024-01-22reggel, du jóga, napközben worshopokBaa Atoll
5kedd2024-01-23hajnal fél napos snorkel túra 1, du workshop, jógaBaa Atoll
6szerda2024-01-24reggel, du jóga, napközben worshopokBaa Atoll
7csütörtök2024-01-25reggel, du jóga, napközben worshopokBaa Atoll
8péntek2024-01-26Snorkel tura 2, delfinezés, du. workshop, jógaBaa Atoll
9szombat2024-01-27reggel, jóga, du. transfer Male-baMale
10vasárnap2024-01-28Male -BUD ind.  Repülés, érkezés Bp-re délután.repülés
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dátum:A fő program Sri LankaSzállás
2024-01-02Budapest – Colombo airport 
2024-01-03Negombo beach, pihenő nap, vitorlázás, Negombo
2024-01-04Colombo, Fort, templomok, Pettah, Negombo
2024-01-05Elefánt menhely, Anuradhapura Anuradhapura
2024-01-06Wilpattu Nemzeti park, Anuradhapura UNESCO sitesAnuradhapura
2024-01-07 Dambulla, Polonaruwa (UNESCO)Dambulla
2024-01-08Sigriya fellegvár (UNESCO), fűszerkert, CandyCandy
2024-01-09Candy királyi székhely, kézművesek, botanikus kertCandy
2024-01-10Kitulgala rafting, HattonHatton/ Ella
2024-01-11 vonatozás, Hatton, EllaElla
2024-01-13Ella, teaültetvény, kirándulások, viadukt,Tissamaharama
2024-01-14Yala NP., Tissamaharama vizi szafariUdawalawe
2024-01-15Udawalawe NP., Sinharaja esőerdő UNESCO, Sinharaja
2024-01-16mirissa, pihenés, masszázs, beach,  Mirissa
2024-01-17Bálnales, Galle városnézés UNESCO, erőd, teknős farmMirissa/ Galle
2024-01-18Maszkmúzeum, drágakő bánya, Madu river hajókázás,repülés /Negombo
2024-01-19Repülés és érkezés hazahazaérkezés

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*