Depeche mode 2018

Depeche Mode Budapest koncert 2018

Depeche mode 2018
Depeche mode 2018

Depeche Mode Budapest koncert 2018

 – 57 évesen végig tolni 2 órát, az tiszteletreméltó.

Egy régi ismerősömnek köszönhettem, hogy bejutottam a koncertre. Telt ház, fél éve 50 perc alatt elfogytak a jegyek! Hoppá..  Körbenéztem, és biza 40+ korosztály volt a befutó.. bejövő..  no igen ez a csoport most már ki tud fizetni 20-40 ezret egy jegyért. De ez azt is mutatja, hogy az új albumok akárhogy nézzük, nem szólít meg újakat.

Az én generációmnak 1994 (na jó 88)  után már a DM elvesztette lázadó és progresszív jellegét, amiért szerettük. (bocs ha többes számban írtam, így érzem.)

Depeche mode 2018
Depeche mode koncert 2018

A produkcióban azt is éreztem, hogy a régi számoknál kicsit élettel telibbek lettek, ők is érezték az emberek ezért jöttek.. David fürdőzött is sokat a sikerben ekkor.

A gitár bejövetele kihagyható lett volna, de a mostani koncerten is volt jó, élvezhető hozzáadott értéke (néha!).

 Az első 80 percet (újabb albumok) a kivetített színpadi show, háttérfilmek, látványelemek mentették meg. Szövegcentrikus közepes(alatti) dalok egy stadionban kivetítő nélkül halottak lettek volna. Így is, de addig moziztunk legalább.  Milyen jó lett volna ha csinálnak egy koncertet a régi számoknak, meg egyet az újaknak, s mindjárt kiderülne, hogy az új érdekel-e valakit.

Depeche Mode koncert 2018
Depeche Mode koncert 2018

Viszont a fény és a videó show, főleg a színpadi teret élő videoklippé komponálták a nagy kijelzőn,  az zseniális volt.  Érezhető volt, hogy minden mozdulat ki volt mérve, a kamerának dolgoztak. Érdemes volt.

Az emeleti székes elhelyezkedésnél a látványelemeket madártávlatból látjuk, viszont egy kicsit a hangfalak belelógtak.. de a koncert a lentiekre volt optimalizálva hangban és látványban is, ezt elfogadom.

Kicsit lementem ezért a dühöngőbe is, ott sokkal jobban szólt, a megtört 2 részes kijelző ott nem volt eltolódva, meg a közösségi élmény is jobban átjött. 

Depeche Mode koncert 2018
Depeche Mode koncert 2018

Az igazi áttörést a koncerten a régi számok felmelegítése hozta.. ott már a közönség is megmozdult, és végre, megkaptuk azt, amiért jöttünk. Kis Nosztalgia, felsejlő gyerekkori élmények.. ,  habár idén kimaradt a régi barátokkal cimborákkal való találkozás a koncert végén.  

Azt értettem meg, hogy igen tartalmas fiatalkorom volt, megéltük, amit megkellett, s ez így volt jó. Talán ez egy plusz hozzáadott értéke volt a koncertnek, hogy erről gondolkozhattam és hogy ezeket az érzéseket felhozta.

Várjuk a Kraftwerk-et.

Depeche Mode koncert 2018
Depeche Mode koncert 2018

Depeche Mode története itt.

Hozzászólások lent.

Videókat ha kértek csatolom valahogy. 

 

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*