Alaszka hajós körút utazás

Sorry, this entry is only available in Hungarian.

Az Alaszka 10 napos körutunk és Kanada meg Usa nemzeti parkos kocsis körutazásunk kiegészítése lenne egy pihenősebb, kényelmesebb hajós körút, mely 8 napig tart. . 

Alaszka 8 napos Hajós Program:

 

1 nap: Anchorage  Whittier – este érkezünk  a kikötőbe, regisztráció, kihajózás. Ismerkedés a hajóval. 3100 emeber fér el rajta, 1000 fős legénység gondoskodik róluk.. 300 méter hosszú.

A hajón  7 éjszakai szállás kétágyas kabinban a kiválasztott kabinkategóriában, teljes ellátás a hajón, alkohol fogyasztása nélkül, több étteremben. Vannak medencék, sportolási lehetőségek, színház, szaunák, boltok, internet, wifi, légkondi.

 

  1. nap: Hubbard Gleccser College Fjord

  A mai napon érkezünk a festői szépségű College Fjordhoz, ahol a különböző gleccserek Egyesült Államokbeli egyetemek után kapták nevüket: mint a Yale és Harvard gleccser. A hajótól nem messze már áthatolhatatlan sűrűségben úsznak a jéghegyek. Vannak közöttük fantasztikus alakzatok is – helyenként jégtornyok magasodnak ki a fehér törmelékből. A fjordokba zuhanó, morajló jégtömbök között bálnák is felbukkanhatnak. A Fjordot 1899-ben fedezték fel a Harriman expedíció során.

 

 

  1. nap Glacier Bay Nemzeti Park

A kora reggeli órákban kikötünk, majd panoráma hajózáson vehetünk részt, az UNESCO Világörökség részét képező Glacier Bay Nemzeti Parkban. Meseszerű környezetben egy óriás méretű, több ágból álló fjordban, a világ talán legszebb gleccsereiben, a legváltozatosabb növényzet és gazdag állatvilágban gyönyörködhetünk.. Hajózásunk alatt barátságos és felkészült túravezetők segítik e csodás öböl megismerését. A leglátványosabb, 34 km hosszú Margerie gleccser mellett, ismertek még a Grand Pacific, a Johns Hopkins, a Reid Carroll és Lamplugh gleccser. A mindösszesen 101 ezer négyzetkilométeren elterülő Glacier Bay Nemzeti Park, a Wrangell- St. Elias Nemzeti park és a Tatshenshini- Alsek Park együttesen a Világörökség része és a világ legnagyobb nemzetközi védett területe. A természeti látnivalókban gazdag parkot hátrahagyva, egy újabb csodához a College Fjordhoz hajózunk. Vacsora és szállás a hajón. Indulás: 15.00 óra

 

 

  1. nap Skagway: 

 Kitötés:  a kora reggeli órákban Skagway-ben. Reggeli után kezdetét veszi az egész napos fakultatív program. Elsőként a Yukon kapujaként is ismert Skagway városában, mely különleges helyet foglal el Alaszka történelmében. Az 1897-es Klondike-i aranyláz idején fontos szerepet játszott, mivel több tízezer aranyásó indult innen. Továbbutazás az aranyásók által használt útvonallal párhuzamosan futó Klondike főúton a tengerszint feletti 1003 m magasságban végződő White Pass hegycsúcshoz, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a gleccserekre, a lépcsőzetes vízesésekre és hegycsúcsokra. Továbbutazás a Caribou Crossing Trading Post-ba, ahol egy ízletes grillebéd elfogyasztása után a Yukon tartomány legkiterjedtebb vadvilágát bemutató múzeum, majd a szánhúzó kutyák kiképzésére kialakított helyszín felkeresése. Helyszíni fizetés ellenében a kutyaszánok kipróbálására is lehetőség nyílik. Később rövid megálló Carcross városánál, mely korábban a rénszarvas csordák vándorlási területe volt. A túra utolsó állomása a Brit Columbiai Fraser, ahonnan a híres White Pass vasútvonal indul vissza Skagway-be. A vasútvonal azért épült, hogy a szerencsét próbáló aranyásók könnyebben eljuthassanak Klondike-ba az aranyláz idején. A közel 200 km-es, mintegy két év alatt elkészült szakasz a világ egyik legfestőibb útvonala, mely 45 km-en át kanyarog a hegyláncba robbantott keskeny nyomtávú pályán 1000 méteres magasságig, csodálatos panorámát nyújtva a résztvevőknek. A vasútállomásról transzfer a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón. 

 

  1. nap Juneau –  Kitötés:

Érkezés Juneau-ba,az Egyesült Államok egyetlen olyan tagállami fővárosába, mely kizárólag repülővel vagy hajóval közelíthető meg az összefüggő jégmezők miatt. Alaszka kicsiny fővárosa egy szűkebb öböl egyik partján,a Tongass esőerdőben fekszik,  Az 1880-as években alapított település az aranyásók központja volt. Félnapos fakultatív kirándulásra indulunk, mely egy katamarán túrával kezdődik a Stephen’s Passage-on. A fedélzetről megcsodálhatjuk a hosszúszárnyú bálnákat, melyek sokszor igen közel merészkednek a hajóhoz. A bálnákról a legfontosabb tudnivalókat egy helyi természettudós ismerteti. Ezt követően Colt-szigetén szállunk partra, ahol ebédünket egy helyi étteremben költjük el. A szigeten lehetőség nyílik ellátogatni a tenger életét bemutató kiállításra, sétálni a tengerparton vagy pihenni és gyönyörködni a táj szépségében. Visszautazunk az Auke-öbölbe, ahonnan a legszebb fotók készíthetők a Mendenhall gleccserről, majd a látogatóközpontot keressük fel..  Vacsora és szállás a hajón.

 

 

  1. nap Ketchikan –Kikötés Ketchikan-ben:

 A sporthorgászok paradicsomaként is ismert várost  mindig is indiánok lakták, fontos kikötő volt a Klondike-i aranyláz idején.  Fakultatív programlehetőség:  melynek során a Misty fjordot tekinthetjük meg, Alaszka egyik leggyorsabb városnéző hajójával. Ketchikan festői kikötőjét elhagyva színes halászhajók és hidroplánok szegélyezik az utat. A hajóút során delfineket, bálnákat és oroszlánfókákat is lehet látni valamint a smaragdszínű tengerből kiemelkedő New Eddystone Rock hatalmas vulkanikus tornyát. A Rudyerd-öbölben a hegyek között kialakult jég vájta vízi úton lassan hajózva vízesések és fészkelő vízimadarak éneke teszi felejthetetlenné a napot. Visszaúton egy könnyű ebéd elfogyasztása közben egy tlingit indián mesemondó avat be minket a helyi kultúrába és a történelembe. Vacsora és szállás a hajón.  

 

 

  1. nap Inside Passage

A mai napon hajónkról csodálhatjuk a gyönyörű tájat, miközben a szigetek között haladunk. Megfigyelhetjük a tenger élővilágát: bálnákat, fókákat, medvéket. Kipróbálhatjuk a Grand Princess sport és spa kényeztető szolgáltatásait, este szórakoztató műsorok gondoskodnak a hajón töltött nap élményeiről.

 

  1. nap Vancouver Reggeli után rövid szabadprogram, majd  transzfer a kikötőbe. Megkezdjük a páratlan természeti szépségeket bemutató utazást hajónkon. Vacsora és szállás a hajón.

 

1. Alaska, Whittier, United States 
2 Hubbard Glacier (Alaska), United States
3 Glacier Bay (Alaska), United States
4 Skagway (Alaska), United States
5 Juneau (Alaska), United States
6 Ketchikan (Alaska), United States
7 At Sea, Int. Waters
8 Wancouver érkezés, Kanada

http://crew-center.com/grand-princess-itinerary

 

 

 

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Like Button for Dummies