Ütős sztorik 2.

Sorry, this entry is only available in Hungarian.

 

Burma, Mandalay-Pyinulwin
Burma, Mandalay-Pyinulwin

Az első sztori blokk után jönnek a további utazási történetek

Burmában egy erdei kolostorban mentem meditációra. Az apát kihallgatott 200 szerzetes előtt, velem 5 percet is beszélgetett. Végül maradhattam.  2 nap múlva étkezéskor leszólít egy szerzetes, hogy  – Te ugye Mo-ról jöttél? Mondom igen.  Akkor megismersz?  – ??? Miért találkoztunk?  Persze Indiában.  – Ugyan, Indiában 1 millió emberrel találkoztam. – De de, erősködött tovább.. veled utaztam az 10 évvel ezelőtt az Andamán szigetekre a hajón… én vagyok Flórián, a hegedűművész Németországból.

Tadzsikisztán, Pamír. Kellemes termálfürdőtől indulok egy 2 napos trekkingre hajnali 5-kor.

river, bulun kul
The river filling up the lake, Tajikistan

Persze szandálban, mert nincs is másom. Amint már felérek a tengerszemhez, romlik az idő, elkezd esni a havas eső.. elhatározom, hogy itt nem maradok, mert éjjel szétfagyok. Már csak egy 4100-as hágó van hátra. Igaz a térkép alapján nem tudom kideríteni melyik az átjáró, de elindulok felfelé. Mellettem csapkodnak a villámok, hóban gázolok, erős szél, nekem persze nincs téli cuccom. Lefelé még 5h-t kell vizesen gyalogolnom. Amikor leértem a völgybe az első falusi beinvitált. 4 pléd alatt is dideregtem még pár órát. Mintha a Titanicból mentettek volna meg.

 

 

Ebben a képben minden benne van
Fighting spirit – Ebben a képben minden benne van

Afganisztán, 2011 Balkh városa mellet egy törzsi faluba akartam ellátogatni. Gyalog vágtam neki, de a városkából kifele mindig megállítottak a helyiek, hogy ne menjek abba a faluba mert veszélyes. De csak mentem, de amikor már a 3. család állított meg, akkor elkezdtem hinni nekik és visszafordultam. A város taxi állomásán  a taxisok gyűrűjében kellett kiválasztanom kivel megyek vissza Mazari Sharif-ba. Kérdezgették tőlem honnan jöttem. Mondom Mo. Az egyik mondja- Á, én voltam ott! Mondom neki, te akkor voltál ott amikor én a Mont Everesten.  Na hol voltál? Mire  ő mondja nekem Bicskén. Erre leesett az állam. Aztán – folytatja –  1 év után átszökött testvéréhez Németo-ba, dolgozott 4 évig, majd onnan hazament 5000 Euróval, vett egy kocsit, s azóta taxizik itt. Nyilván vele mentem.

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Like Button for Dummies