Magyar közélet – látlelet

Rákoczy Dániel írása, plasztikusan leírja a mai magyar valóságot

Egyik nap belenéztem a Youtube-on az 1990-es Taxisblokád videóba. Az akkori Magyar Televízió készített egy közel 2.5 órás összeállítást, melyben megszólaltak a civil emberek mellett politikusok, mégpedig minden oldalról, élő műsorban, nem utólag agyonszerkesztve (El tudunk ma ilyet képzelni Magyarországon, 2021-ben?)

A vége felé beszélt Szájer József is, elég szépen kifejtette a hatalom természetét, definícióját. Az akkori, fiatal Orbánék visszatérő mondása volt, hogy „erőt kell felmutatni”, „ezeket csak szuronyheggyel lehet kipiszkálni”…(ezek a mondatok nem ekkor, hanem egy 1988-as videóban hangzottak el)…akkor a rendszer éppen szétesőben volt, célt és motivációt vesztett, bukott politikusokkal…..de közel sem volt bennük ilyen szintű gonoszság, kegyetlenség, hatalomvágy, haszonlesés, embertelenség, csalás, lopás, hazugság, fenyegetés, titkolózás, köpönyegforgatás, álszentség, manipuláció, mint a mostani kormánypártban.

Sőt Gorbacsov is sokkal emberibb figura volt, mint Putyin, aki eleve úgy került hatalomra, hogy a titkosszolgálatnál megrendelte több városban (Volgodonsk, Buynaksk stb.) civil sorházak bombázását, amit a csecseneknek tulajdonítva el lehetett indítani a II. orosz-csecsen háborút, és a nép éljenzése közepette bevonulni Groznijba. A mai magyar kormány olyan szinten megszállottja a hatalomnak, hogy bármennyi emberen bármilyen áldozatot készek meghozatni annak megtartásáért és folyamatos kiterjesztéséért.

2020. december 24. Szentestén meghozott intézkedések: 860 milliárd forintot szétosztottak a haveroknak, továbbá alapítványi formába szervezik ( =magánosítják) a pécsi, debreceni, szegedi, valamint a gödöllői Szent István és a pesti Semmelweis egyetemeket. Ez mindössze pár óra termése. Jelentősebb tiltakozást nem váltott ki, facebook posztok születtek, kisebb csoportok alakultak a korrupt hallgatói önkormányzatok ellenében.

Azóta már fontosabb témákon rágódunk, pl. a vakcinában melyik chipet fogják belénk ültetni, meg kell elégednünk a gitárpedál-kapcsolással, netán ha egy egész gitárt oltanak belénk, akkor fogunk-e tudni gitározni, vagy épp a rák fogja pengetni azt, az orosz változatnál az elektroncsövek hogy fognak átférni azon a vékony tűn, amivel oltanak, közben Kásler összerakja Hunyadi Mátyást anélkül, hogy ismerné a benne lévő chip kapcsolását, majd chip-hiány miatt leáll Kecskeméten a Mercik gyártása, mert sürgősebb volt a vakcinákat ellátni chipekkel, brit tudósok egy újabb ampulla tanulmányozása közben Infracolor-2000 rajzra bukkantak, mely karmikusan előre vetíti az emberi fejekben némi nagyfesz, valamint sajtószabadság-vágy megjelenését….

Szeretném egy gyenge, itt-ott torzító hasonlattal folytatni a diktátorok elemzését. Egy fiatalember úgy döntött, hogy leteszi a jogosítványt, a forgalmi vizsga is lezajlott nagyobb baj nélkül, ám végül az értékelők mégis kipontozták a jelöltet ( = 2002-es választás). Emberünk úgy döntött, hogy vele ugyan még egyszer ilyen csúfság nem eshet meg, ezért alaposan tanulmányozni kezdte a kapott vizsgalapot. Nagy műgonddal elkészítette annak épp csak az értékelésben különbüző másolatát, csak a dátum és aláírás hiányzott róla ( = Alkotmány megpuccsolása az Alaptörvénnyel) A jeles napon a vizsgát lebonyolító személyeket meghívta egy-egy üdítőre, melyekben jóelőre nagyhatású tudatmódosító szereket oldott fel ( = MTVA, Soros, migráns, háttérhatalom, libsik stb.) Elindultak a kijelölt útvonalon, azonban hamar kiderült, hogy mind az oktató, mind a vizsgabiztos sokkal jobban bekészült a nevezetes hátizsákban megmentett ekitől, mint ahogy azt számítani lehetett. Az oktató a pénztárcáját a középkonzolra tette, a fiatalember gondolt egyet, és zsebre tette azt ( = Magánnyugdíj ellopása) Mivel semmiféle reakciót nem váltott ki ezzel, mert nagyot álmodni, és úgy döntött, eltulajdonítja az egész járművet. Mivel az autó elég új és értékes volt, hősünk fejben elkezdte végigjátszani, hogyan értékesítse, majd utána mihez kezdjen a pénzzel, mibe vágjon bele, kivel álljon össze, kinek a csodálatát és szimpátiáját vívja ki ( = Klientúra kitömése 10 év alatt kb. 30 ezer milliárddal)

Miközben ezen töprengett, egyszer csak előállt egy váratlan forgalmi helyzet, melyre nem tudott időben reagálni, súlyos baleset történt, többen megsérültek, haláleset is történt ( =Covid-19 pandémia). Ekkortól begyorsultak az események.

Itt kell elmondanom, hogy a népirtó diktátoroknak is igénye van arra, hogy őket jó embernek tartsák. Hősünknek rövid idő alatt át kellett értékelnie, hogy vajon mely haverok lesznek azok, akik a történtek után is mellette fognak állni ( = a teljes külügy lecserélése, Putyin, Erdogan, Trump, Bolsonaro, Duterte, Salvini, Türk Tanács stb.-höz való dörgölőzés).

A csúnyán összetört, de még működőképes autó elvesztette vonzerejét ( = kirabolt, lezüllesztett, elárult ország) de gyorsan készpénzre volt szüksége. Ránézett a két utasra: vajon mennyire vannak maguknál, mire fognak emlékezni? Elegendő lenne őket kidobni a kocsiból, vagy meg is kéne ölni őket? ( = „„Magyarországon él 2,8 millió tisztességes magyar ember, akik a Fideszre szavaztak. A többi rohadt állat nyugodtan takarodhat innen a francba, még beléjük is rúgok kifelé menet, hogy minél messzebbre repüljenek. Szóval takarodó van picinyeim, ez már a mi országunk!”) Ezt a kérdést egyelőre félre kellett tennie, mert nemsoká zárt a Provident-fiók, ami előtt leparkolt.

Magához vette a forgalmit, majd a sérült jármű okmányát fedezetül hagyva felvett némi költőpénzt ( = Paks II., Szerb vasút, Fudan Egyetem) A bankjegyeket begyömöszölte a pénztárcába, majd elindult sietve. Egyre több oldalról hallatszott rendőrautók szirénázása, ezért folyamatosan változott a fejében a terv, hogy mit kéne tenni. Egy haverja a környéken lakott, gondolta, hogy ott az udvarban szétbontja a kocsit kiárusításra, ám amikor odaért, csukott kaput és idegen autókat látott a ház előtt ( =Trump bukása) A rendőrautók szirénázása egyre közelebbről és több oldalról hallatszott, egyet-egyet még sikerült kicselezni, de egyértelmű volt, hogy a felelősségre vonást már nem lehet sehogy elkerülni. Kedves hősünknek nem volt erőssége a felelősség vállalása, és arra sem érezte magát alkalmasnak, hogy hosszabb időre a komfortzónájából kilépjen, ezért meghozta a döntést: El kell pusztítania saját magát, a járművet, és vele az utasokat is. Intenzíven gyorsított, és figyelte a távolban, hogy hol van olyan tereptárgy, amely gyors és fájdalommentes pontot tesz a történet végére. Ekkor a hátsó ülésről előrehajolt Fekete-Győr András, megbökte a vállát, és így szólt: „Kedves Uram, az imént sárgán hajtott át, és ez nem volt szép dolog.”

Nos körülbelül így viszonyulunk a valósághoz. Most miért bántom Fekete-Győrt? Nem bántom, csak felfoghatatlan, hogy miért őt kell előretolni, aki ugyan lehet remek ember, de a politikához vagy totál hülye, vagy akkora zseni, hogy miközben eljátssza a szende libernyákot, s már valójában lebeszélte több ezer profi kommandóssal, hogy a választás napján, teljes határ-és légtérzár mellett, miként fogja a teljes állami, valamint magánhadsereget, valamint a teljes magyar alvilágot egy kézben irányító Orbán és Pintér csapataival szemben egy időben, több ezer helyszínen (azaz stratégiai gyárak, földek, erdők, tavak, hegyek, városrészek, kastélyok, középületek, lakónegyedek, adatközpontok, internet-szolgáltatók, gáz-és áramszolgáltatók, erőművek, bányák, MTVA stb.) a letartóztatásokat végrehajtani, mindezen törvénytelenül ellopott, közpénből magánosított nemzeti vagyonelemeket zár alá venni, majd utána az ehhez szükséges többlethatalmat önként és szó nélkül visszaadni, újra egyszerű, szerethető, emberarcú libernyákká visszalényegülni…..ah, de szép gondolatok.

Nem várok semmi extrát egy leendő miniszterelnök-jelölttől, minthogy nem is kell, hogy mindenhez értsen (arra vannak a szakemberek) nem kell, hogy egyedül döntsön (arra van a Parlament) (-ugye milyen furcsának hat ez 2021-ben?)

De az, hogy jóelőre megígéri, hogy ő nem fogja cenzúrázni Orbánékat…..na most ezen a ponton mondanám, hogy azon ismerőseim, akiknek van annyi eszük, hogy hugyozás előtt a farkukat a nadrágból kiveszik, de mégis úgy gondolják, hogy a mostani poszt-kommunista, kiszes-ávós-munkásőr-3/3 asokból álló Orbáni népirtó rablóbanda valójában egy felelős nemzeti keresztény kormány, akikkel partnerként lehet beszélgetni – szóval kérem, hogy gyorsan kövessenek ki, majd esetleg 10 év múlva rájuk nézek, hogy sikerült-e az aktuális népirtó hatalomhoz törleszkedni, vagy még megy az útkeresés. Ááhhh.

 Hol is tartottam…ja, hogy mit várok egy min. elnök jelölttől. Legyen annyi ember-és történelem ismerete, hogy tudja, egy diktátor nem rendelkezik semmi belső gátlással, csak külső tényezők korlátozzák. Tehát hosszú évek óta mindig azon vekengeni, hogy jéé, hát ezt is megtették, és amíg megy a sebnyalogatás, már lépik is a következőt. Kullogunk az események után, pedig előre kéne egy lépéssel látni. El van rakva több foggal a vezérlés, ez a „motor” nem fog beindulni, pont úgy, mint 2018-ban, meg azelőtt sem. Ja, meg ugye Gyurcsány…ha Gyurcsány tényleg jó politikus lenne, és szeretné a hazáját, háttérbe vonulna, mert megosztó figura, ezt neki is tudnia kéne.

Mit várnék még a jelölttől…ja, őszinteség. Részemről az is elfogadható lenne, ha kiállna egy egyszerű libernyák, egy vállalható emberi figura, akit nem kell mesterségesen felépíteni, pl. egy Szabó Tímea, vagy egy Bősz Anett, és azt mondaná, hogy kedves választóink, úgy válasszanak minket, hogy sajnos csak bábkormányt tudunk alakítani, mert minden erőforrás Orbán körében marad, ezzel együtt mi elkezdünk dolgozni és jogászkodni, és bővítjük a jogkörünket az indokolt szintig, ami akár évekig tarthat. Meg ugye jóformán orosz és kínai gyámság alatt állunk, olyan szinten adták fedezetül az országot.

Nem pedig ilyen faszságokat beígérni, hogy adjunk 100 ezret aki beoltatja magát, meg hasonló baromságok…és komolyan gondolják, hogy ilyen üres ígérgetésre még igény van. Na ez nem kell nekem. Meg egyszerűen kevésnek tartom, amit csinálnak. Tudom, hogy el van véve tőlük minden lehetőség, de akkor is főállású politikusok. Az, hogy kitesznek oknyomozó és tényfeltáró posztokat, meg ahol lehet, jótékonykodnak, ez nagyon jó, de ezt az ember megteszi munka mellett is. És lehet, hogy tökéletesen alkalmasak arra, hogy úgymond békeidőben vezessék az országot, de az orbáni csatatéren ez így kevés. Tessék kitenni vállalható arcokat, akik meg tudnak kötni egy nyakkendőt, dolgoztak már valaha életükben, meg össze tudnak szedni maguk köré normális szakembereket, és nem veszik el az ember kedvét közhelyes ígéretekkel.

Ne appelláljanak arra, hogy majd a nép feldühödik, mert már dühös, de nem tud mit kezdeni a neki szegezett gépfegyverekkel. A dolgokat a nevükön kell nevezni, még ha nem is lehet azonnal a megfelelő helyre eljuttatni. Ez a banda (mármint a kormány) olyan szintű hazaárulást vitt véghez, hogy a minimum a közügyektől való örökös eltiltás. Erre az sem mentség, hogy ők pusztán a politikát igazították a magyar nép kumulált szellemi szintjéhez. Ők most egyszerre több eshetőségre készülnek. Az egyik, hogy buknak, de nem lesz elszámoltatás, erre való az egyetemek káderképzővé alakítása, hogy majd onnan visszaépítkeznek.

Alapvetően arra játszanak, hogy ha meg is történik a kormányváltás, pont addigra üssön be mindenhol a teljes csőd, iparági katasztrófákkal, látványos összeomlással, és lehessen mondani, hogy na tessék, váltás után rögtön baj lett. Igen ám, de a költekezés olyan mértékben gyorsul (egy nap alatt is képesek elverni ezer milliárdokat) hogy még jövőbeli orosz és kínai rablóhitelekkel sem fog kitartani a pénz, előbb ütnek be a katasztrófák, főleg, hogy minden szakember helyére bólogatójánosokat tettek.

A másik, amivel elszámolják magukat, hogy azt hiszik, az imádótáboruk bármire képes. Én viszont rengeteg Orbán-hívet ismerek személyesen, az egyszerűbb embereken át sajnos sok értelmiségit is, és egyikükről sem tudom elképzelni, hogy egy napnál tovább hajlandó legyen a komfortzónájából kilépni, ázni-fázni, cipekedni, gyalogolni, hidegélelmet enni, utcán aludni stb., amivel ugye együtt jár, ha az ember odaadja magát a kedves vezetőért. Tehát egy napnyi TV-székház vagy Capitolium jellegű bulin a fiúk talán „eszkalálnak egy jóízűt a nemzetközi helyzeten” (Ezt Winkler Róbert írta egy autós cikkben, talán egy korai Daewoo hozta ki belőle ezt a mondatot) de utána irány a plüssmaci és a mamahotel, organikus sámánkajával.

Szóval a kedvenceim az ismeretlen faktorok. Én azt mondom, bízz az Univerzumban, egyél jókat, igyál jó borokat, szeretkezz, ha van kivel, és főleg bízz az ismeretlen faktorokban, pl. Kásler véletlenül tényleg összerakja Hunyadi Mátyást, ami azért látványos megbaszódással járna szerintem sokaknak, még ott, a koporsó körül.

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*