contact me

By , 2012. September 23. Sunday 17:32
If you want to face with the realities of the world.. read me.

If you want to face with the realities of the world.. read me.

vandorboytravel   gmail.com

The best way is to write me on Facebook. Im vandorboy there as well.

http://www.facebook.com/pages/Vandorboy-The-most-traveled-Hungarian/130979430335597

Or write a comment here or to any of my blogs.. i will get it and will reply to you.

Thanks

Csonka Gabor, vandorboy

42 Responses to “contact me”

 1. vandorboy says:

  Szia
  inkább ide lett volna jó posztolnod a kérdést:
  http://vandorboy.com/utazasi-tanacsadas/utazasi-kerdesek/

  Új Zélandon kis minibuszt (toyota hyace stb..) szoktak venni a backpackerek.. az nem ázik, zárható stb..
  De ha pick up, akkor a 4×4 toyoták erősek.. stoppoltam őket jó pár helyen.. de én nem vagyok jármű expert..
  dobd fel kérdésed ide..
  https://www.facebook.com/events/340821049457477
  vki csak tud ötletelni.
  udv Gabor

 2. Andras Kaposi says:

  Szia Gabor,

  Lehet hogy mar kerdeztek ilyet töled es azt is tudom, hogy te nem annyira autoval kelsz utra, de ha egy pickup terepjarot kellene valasztanod, melyik lenne a legalkalmasabb egy szelsöseges körülmenyek közti vilag körüli utra ? Azert pickup mert egy kis lako felepitmenyt tennek ra. Köszönöm a valaszod, Andras

 3. Cséti Attila says:

  Helo Vandorboy!
  Szeretnék létrehozni egy utazással kapcsolatos blogot napi rendszerességgel, hogy minél többen megismerjenek minél több tájat.
  Nem száraz utikönyvet, hanem élő kalandokat akarok feltenni a blogra. A sajátjaim mellé örömmel feltenném a te útleírásaidat is, ha hozzájárulsz és küldesz anyagot.

 4. vandorboy says:

  Hát legrosszabb esetben letartóztatásra.. de vízumot sem kapsz.. tehát a dolog meg van oldva masik 20 arab országra is.. új útlevél.. kérhetsz 2.-at is.. dupla az ára..

 5. vandorboy says:

  Privátba küldtem el a választ..mert mi is megyunk arra nyáron.. Üdv, Gábor

 6. Puskás Zsolt says:

  Szia Gábor,
  Korban és érdeklődésben is sok a hasonlatosságunk. Nem rég találkoztam neveddel, – nem itt – és megragadnám az alkalmat, hogy véleményt kérjek jövőbeni túráimhoz.
  1. D-Indiából haza jövet csak 3 napra megállnék Omanban. A Jebel Shams tünik elég attraktívnak de nem bérelnék kocsit, nem hogy 4 WD-t… Nizwaból van-e más, olcsóbb alternatíva megközelíteni vlmlyik Wadit ahonnan nekivághatok a hegynek?
  2. Nyáron az Altájba utaznék. Ha az orosz részét választom akkor a vízumon kívül engedély köteles ez a határmenti terület, amit a helyszínen kell igényelni 2 héttel a túra előtt. Esélytelen számomra… Vannak túraszervező cégek, ők beszerzik ha befizetsz túráikra, de nekem az drága, csak engedélyt kértem tőlük, de arra válasz nem jött. Ha a mongol részt választanám elvileg határátkelő mindenki számára nyitott…! DE ismét orosz vízumra lenne szükségem… Ha 7 napos tranzit vízumot kapnék az meg is felelne, de kötik az ebet a karóhoz, hogy menet/menettérti jegyet is fel kell mutatnom. De Ny-Mongoliába nincs sem vonat, sem repülő, csak közúti átkelő… Az az út sem járható hogy orosz célvízumot kérjek, pl. Moszkva… és majd Mongolia felé kilépek… részben bizonytalan vagyok hogy ez járható-e hogy más határon lépjek ki, másrészt vissza felé ismét kéne orosz vízum, ami azért nem szerezhető be Ulaanbatorban, mert egy hónapon belül állítólag nem adnak ki még egy orosz vízumot.

  Örülnék ha véleményeznéd, ötlet, segítség jól jönne mindkét esetben. 

  köszi
  Puskás Zsolt

 7. Szia Vándorboy!
  Két éve izraelben voltunk, ezzel a pecséttel mire számíthatunk egy iráni utazással kapcsolatban.
  Köszönettel Gergely Tibor

 8. Attila says:

  Szia!
  Van már pontos idöpontja a tervezett burmai utnak? És pontosabb költségvetése? Ha nincs 2 hetem mit tanácsolsz? Köszi

 9. vandorboy says:

  Szia, megküldtem a bővebb választ privátba.. de röviden: komp drágább mint a repülő, macera a 100 km-re levő kikötőig is eljutni.

 10. Anna says:

  Szia Gábor

  Sz. Eszter ismerőse vagyunk, együtt barlangászunk (mármint ha ő is itt van:) Nem válaszol az emailekre, én pedig tanácsot szeretnék kérni. Tudom, csavarog valahol, de gondoltam hátha neked van tapasztalatod, úgy emlékszem, együtt voltatok arra. Indiából Sri Lankára komppal át lehet jutni? Lehet előre rendelni jegyet vagy csak helyszínen? Van mindig jegy, vagy napokkal előre kell szerezni? Köszi a válaszokat! Anna

 11. vandorboy says:

  pedig ott van a weblapomon.. juli 30 indulás
  http://vandorboy.com/kazahsztan-korutazas/
  Gabor

 12. Szia Gábor!

  V. Géza cimborája vagyok talán emlékszel rám a régi időkből..
  Mostanra könyvkereskedő lettem. http://www.lonyayantikvarium.hu
  Örömmel láttam a képeidet+a blogot.
  Te aztán bírod még a gyűrődést!
  Ha felénk jársz szívesen látlak egy kupica szeszre:)
  Baráti szeretettel,
  R. Imre

 13. Gergely Péter says:

  Szervusz Gábor!

  A kazah- kirgiz utad felől érdeklődnék, lennénk 3-an, akik esetleg Veled tartanánk. Nem találom a részletes programot,ill. az árat.

  Üdv. Péter

 14. Zsigár Dániel says:

  Helló Gábor!

  Facebookon írtam, de nem tudom, hogy milyen gyakran olvasod, és gondolom a blogot mégis csak gyakrabban nézed.
  Azalatt a 10 perc alatt, amíg idetaláltam is változott a nézőpontom, ebben Te segítettél, ezt köszönöm!

  Szeretném megkérdezni, mint ahogyan előttem sokan mások, az anyagi vonzatát és minimumát az utazásaidnak 🙂 gondolom legtöbbünknek ez a nehéz és elképzelhetetlen, mármint pénz “nélkül” utazni a világban, és szerintem ez tart vissza sokunkat.

  Ha írnál nekem egy e-mailt vagy olyan elérhetőséget, ahol tudok tőled kérdezni, azt nagyon megköszönném!!
  Zsigár Dani

 15. vandorboy says:

  Szia Erzsebet
  igen ismerem orszagunkat is, sokat kirandultam, bico turaztam anno.. most masfele tekergek, ez is izgalmas

 16. Jakab says:

  Én csak egy családanya vagyok, aki nem jut el külföldre nagyon. Még repülőn sem ültem. De vajon te, láttad már a Kőkonyhát? Vagy tudod milyen szakrális helyek vannak a Vértesben? Szóval én itthon utazom, és bizony ez is csodálatos.

 17. Hahó Gábor!
  Szeretnénk felkérni egy 6 részes előadássorozatra: Kalandozás 6 kontinensen Csonka Gáborral / Vándorboyjal…
  vagy valami hasonló cím. Természetesen fizetni is szeretnénk ezért, gondolom számlaképes vagy! Írj egy közvetlen elérhetőséget, hogy a részleteket megbeszéljük4 köszönettel:
  Fűzfa Zoltán

 18. vandorboy says:

  Ja, te a 41 éves életművészre kommenteltél aki Namibiába utazna 100 ezerért..
  igen, gyalog sem, mert vízumokra elmnenne a 100 ezre.

 19. én says:

  Ha gyalog megy és útközben fényt eszik, akkor simán.

 20. vandorboy says:

  rendben, kuldom a tematikat..

 21. Wooderson says:

  Kissé szűkösek az anyagi lehetőségeim, de meggondolom, biztos tartalmasabb az általad felkínált lehetőség mint amit én egyedül elérhetek. 2001-ben voltam kint fél évet kibbutzban, szeretném azokat a helyeket felkeresni, viszont tény, hogy csak a felkapottabb helyeken voltam. (Golan, Kineret, Haifa, Jordán folyó, holt tenger, Jeruzsálem, Eilat.stb )
  Kérlek küldj több infót, mikorra kel eldöntenem, ill mennyibe kerül rajtatok keresztül. Ha kell vezetni, állok elébe van egy kis gyakorlatom.

 22. vandorboy says:

  Akkor miért is nem oda kommentelsz? Az emberek akkor látnák ott a választ, kérdést..
  Pont lesz egy izraeli utam eupolisz.hu -nál március 14-től, jegyárak 68 ezer oda vissza. Tegnap néztem pont.
  Ha a sivatagok érdekelnek, gyere velünk, mert oda jármű kell. Ha kultúrvizit, akkor azt magad is abszolválhatod, no problem.

 23. Wooderson says:

  Szia ! Csak annyit szeretnék, hozzáfűzni az izraeli leírásodhoz, hogy a Wizzairnak köszönhetően, egész olcsón lehet, most Tel-Avivba repülőjegyet, venni kb 25-ezer forintól már ki lehet fogni .. Én február elején, vagy március közepén szeretnék menni szűk egy hétre ..

 24. vandorboy says:

  Persze szerelem jön, ember marad egy darabig, vagy szerettével utazik tovább.
  A könyv – szerintem csak jövőre készül el, 200 praktikus kérdés az utazásról címmel. Benne az egyik tanács, hogy ne cipelj könyvet. 🙂
  Ha Szombathelyre leszervezel vetítést (iskoláknak, műv. házakban, magán embereknek stb., akkor szívesen leutazom oda is.

 25. Norbi says:

  Köszönöm válaszod,mind elméleti mind gyakorlati szinten óriási tudásod van ezen a téren szerintem,és te valóban a maga valóságában látod és érzékeled a dolgokat,és jó hogy megosztod ezt a tudást.A könyved ha elkészül,feltétlenül érdekel,kérlek irj majd mikor lehet megvenni,szerintem siker lesz,amit bőven meg is érdemelsz.Remélem nem 5kiló lesz,mert ha elindulok a “nagy útra” magammal akarom vinni.:)Azt szeretném még kérdezni,a 9 év alatt(vagy több)nem volt olyan hely ahol majdnem “ottragadtál”,vagyis otthonra, családra,szerelemre leltél?Milyen lehetőségek vannak egy vándornak?Mondjuk egy Török kis hegyvidéki tanyán belebotlik élete párjába..lehetséges ilyesmi?Nem azért kérdezem,mert ez motivál,csak gondolom bármi előfórdúlhat az úton.Könyved elkészülése mire várható?Ha erre jársz(szhely)örömmel vendégül látlak.Az Úr világossága ragyogja be útadat!

 26. vandorboy says:

  Szia Norbi, A kérdésekhez posztolhattad volna inkább..
  Igen, minden tisztességes national geographyn szocializálódott embernek az a képzete, hogy van még vadvilág.
  Ha utazol, akkor rájössz, hogy ez illúzió. S akkor te is majd szíveden viseled a földünk és saját utódaink sorsát. Ajánlom mindenkinek: Storyofstuff.org
  Ezért kell utazni, hogy megismerd a világodat, mi vesz körül. Urbán környezetben nincs kapcsolatod a külvilággal, így félsz tőle, így nem is mész… a kör bezárult.
  De a legfontosabb, hogy ismerd világodat, s akkor nem lesz bajod (a társadalomban sem.. habar az veszélyesebb világ, mint a vadon!!. Oroszlán nem emberrel táplálkozik, kigyo nem ugrik rád, vízilovat ne zárd el a vízhez vezető úttól, stb.. Az ember a legveszélyesebb áll.. élőlény.. csak tőlük tarts.. !

 27. Norbi says:

  Szia! Megtiszteltél a válaszoddal,köszönöm.Igen,városon,falun kivül nyugottabb,biztonságosabb az alvás,de amit nem értek,az az hogy egy erdőnek van éjszakai állatvilága,nincs veszélybe egy egyedüli ember?Rengeteg helyen megfordúltál,olyan helyeken,ahol aztán nem akármilyen állatoké éjszaka az erdő..vannak erre praktikáid,hogy hogyan találd meg az alvó helyed?Csak pl a medvének meg van a maga vadászterülete,akár mint más állatnak is.Nem kényeskedni akarok,csak próbálom összerakni magamba a dolgokat,egyedül ez amit elméleti szinten megoldani nem tudtam.Az “ÚT”fizikai része összeáll(30 év sportmúlt),az élelemezés is,de az alvás nehezen..:)Van egy barátom Franciaországból hazakerekezett szépen kényelmesen,az ő tapasztalata az volt,az erdő a legbiztonságosabb,kérdeztem,hát az állatok nem zavarták?azt mondta Isten kezében van az életünk…

 28. vandorboy says:

  Argentína miért nem? Mert nagy hegyek választották el Chilétől, s már közelgett a tél, szandálban hideg lett volna átsétálni.
  No meg így van egy okom, miért visszamenni Dél Ameriká-ba.

  c.s.? 8 éve tag vagyok, ambassador

 29. vandorboy says:

  Szia Norbi
  Te nomádolásra gondolsz?
  HA a körülményeket nem tudod megváltoztatni, akkor magadat kell… megtanulsz zötyögő buszon is aludni, vagy akár a főutca kövén..:)
  De alapból kimegyek a kisvárosokbol, falukból.. ott nyugisan lehet aludni, max kóbór kutyákat kell hallgatnod. Vagy ha nagyváros, el a belvárosból, mert ott vannak abűnözők, drogosok, alkeszek. Vmi kertváros, park, stb. ok.

 30. vandorboy says:

  rendben, írok..

 31. Norbi says:

  Szia!Tanácsodat szeretném kérni..mikor utazól,mi alapján választod meg a biztonságos szállást?mert ugye a pihenés fontos..éberen alvás után nehéz az út..

 32. Csabi says:

  Argentina miert maradt ki? 🙂
  En “csak” 46 orszagnal jarok, de igyekszem! Couchsurfinget, helpexet ismered? Meg jol johet!

  udv,
  Csabi

 33. Ancsa says:

  Szia Gábor!

  Már sokat halottam Rólad, és egy nagyobb utazást tervezek, anyagilag félig-meddig van hátterem, de kellenének ötletek. Ha privátban írnál a megadott e-mailemre, akkor kifejteném az ötletemet, és ötletbeli támogatást szeretnék kérni, ha van időd végigolvasni. Többféle variácó, hátizsákos utazgatás, illetve bicikliúra, sátrazás. Hasonló stílus, mint ahogy Te is utazn9i szoktál, a cél viszont azt hiszem, merőben más, de lehet érdekel. 🙂

 34. vandorboy says:

  Hát, a repülőjegy 2/3-a kijönne belőle…

 35. vandorboy says:

  Köszönöm segítségedet, örülök, ha belinkelsz, s én is gyűjtöm az utazós bloggereket, belinkelem őket.

 36. Béla says:

  Wow. Grat, nagyon király a blogod, elrabolt pár órát az életemből, köszönöm. Én másfél éve utazom, most épp Ausztráliában vagyunk (Cairns, QLD). Hasonló blogot írok én is (http://kt.blog.hu), de az enyém sajna nem ennyire tartalmas, mert mérnökebb lettem mint bölcsész, azaz nem vagyok ennyire fogékony a lexikális tudásra, mint te, a blogommal mindig nagy bajom, hogy szerintem sekélyes. (De hát így az enyém, szal így szeretem 🙂
  Szóval felüdülés volt a soraidat olvasni, az értékeket osztom, tapasztalatokból hasonlók vannak itt is, csak egyelőre kevesebb.
  És amiért írok, hogy nagyon örülök, hogy ilyen nagy utazó magyart látok (nem is értem, hogy eddig hogy nem hallottam a neved), le a kalappal, hogy ezt így nyomod, és ha kell bármi, pl. segít neked egy link a blogomon (jobb napokon volt már napi 8000 látogatóm is, de a napi 400 egész megszokott volt régebben), vagy egy rövid cikk, én nagyon szívesen népszerűsíteném az utazós-élménymegosztós szolgáltatásaidat. Én programozóként viszonylag könnyű eset vagyok, mert tudok dolgozni útközben is ha túlságosan leapad a pénztárcám, de pontosan tudom, hogy nem mindenki ilyen szerencsés, szóval szívesen segítek, ahogy tudok.
  Na jó utat, akárhol is, aztán szólj ha kell bármi 🙂

 37. vandorboy says:

  Köszönöm a felajánlást, de mostanában nem terveztem arra menni. Persze ha tudsz egy építész állást… akkor igen.

 38. Laci says:

  Szia!

  Én Tajvanon élek már lassan másfél éve, ha van kedved erre járni, akkor keress nyugodtan.

  Peace

 39. Hello! A nevem Benkovics István 41éves életművész. Aziránt érdeklödnék, hogy mikor mész mondjuk Namibiába, mert társként belehetne-e csatlakozni valamikor a közel jövőben. A másik, hogy az utazás kijönne-e 100 000 ft-nál olcsóban?

 40. vandorboy says:

  Persze nem irtad le, hogy hova mennel… de Hepatitisz a,b praktikus, difteria tifusz tetanusz jol johet. Sárgaláz csak dél Amerika és Afrika kéri.
  Kolera, malaria, dengi láz ellen nincs semmi, de kihevered ha beléjük futsz.

 41. Ádám says:

  SZia

  Szeretnék eljutni keletre. biciklivel indulok szeptember 22-én.
  Milyen oltások lennek stb.

  Köszi
  Válaszod 😉

 42. Sree says:

  Hello vandorboy,

  I am Sree and wish to travel with to Norway 2012. I live in Uppsala, Stockholm.

  If you still have places left, please provide me with further details, I am really interested in this trip.

  Cheers,
  Sree

Leave a Reply

*

Panorama Theme by Themocracy

Facebook Like Button for Dummies