Kazahsztán körutazás programja

By , 2016. február 10. szerda 21:37
kazah intro 2 Altyn Emel Nemzeti park

kazah intro 2 Altyn Emel Nemzeti park

Baráti társaság indul egy rendhagyó Kazah körutazásra, júli 30 – aug 5. Ennek a programnak egy sűrített verziójára lesz csak időnk.   Tapasztalt utazóként én már 4x  jártam a területen, beszélek oroszul, így ha csatlakozni szeretnél, írjál bátran. Ehhez az úthoz kapcsolódik júli 20-tól a Kirgiz  és aug 6-tól  a Tadzsik Pamír utunk.

Közép Ázsia és Kazahsztán egy ritkán látogatott régiója a világnak, melytől megrémülnek az utazók amikor ránéznek erre a 2.7 millió négyzetkilométeres gigantikus országra.  Kevesen tudják viszont, hogy  megfelelő szervezéssel, logisztikával és kitartással egész kerek programot lehet összehozni, ahol nemcsak különleges természeti eseményeket láthatunk (színes hegyek, éneklő homok dűnék, tengerszem alatti fák,  tengerszemek, gleccserek, 3-4 ezres csúcsok stb.),

kazah_intro

kazah_intro

hanem bepillantást kapunk  régi nomád kultúrájukba és a szovjet idők építészeti emlékeibe is. S nem utolsó sorban részt vehetünk egy pezsgő főváros kulturális, művészeti kalandjaiban is, hiszen ez az egyetlen Közép Ázsiai főváros, ahol az idő nem állt meg, hanem halad. Képek itt. Hát akkor induljunk együtt:

A program:

1 nap  Budapest – Almaty (Alma Ata)

Indulás Budapestről (vagy olcsóbban Bécsből, Prágából), avagy Bishkekből akik voltak a Kirgiz körutazáson is.

Kazah Big Alma Ati lake trekking

Kazah Big Alma Ati lake trekking

2. nap  Almaty, Balsoe Almatinskoe Ozero, kirándulás

Érkezés hajnalban Kazahsztán legnagyobb városába, mely az egyik legérdekesebb, legélőbb városa Közép Ázsiának.  Elfoglaljuk szállásainkat, s a Nagy Alma-Ata tóhoz indulunk kirándulni, lévén hétvége. így könnyebb feljutni. Kb. 4h, 800 m. szint. Felfedezzük a meteorológiai állomást, s  a környező dombokat, séta a tó körül, majd kis piknik. Du. vissza a városba, s kipihenjük az út fáradalmait.

Kazah Chimbulak trekking

Kazah Chimbulak trekking

3. nap Almaty, Chimbulak feletti hegyek, kirándulás

 Chimbulak fele indulunk  egy kiadósabb kirándulásra a várost délről körülölelő hegyekbe, egészen 3200 méteres magasra. Busszal, majd Taxival, s a végén 5 órás gyalogtúra keretében. (igény esetén ez a szakasz jeepel is megtehető.) Nagyszerű alpesi tájon megyünk keresztül, patakok mentén,  majd  3000 méter felett meglátjuk a környező gleccereket, morénákat, kis tavakat.  Innen vissza a turista házig, ahonnan már járművel is visszaereszkedhetünk a városba. Este pihenés.

Kazah, Charin canyon

Kazah, Charin canyon

4. nap Charin Kanyon – Saty

A túrázások után a mai nap 380 km-t autózunk. A  lenyűgöző szépségű kazah Grand Kanyon-hoz látogatunk el, melynek hossza 80 km, s 300 méter mély, folyó vájta szurdokban kirándulunk egyet. A kastélyok völgye minden erre járónak örök emléket hagy, s ami fényképezőgépünket is folyamatos készenlétben tartja, amint a panorámát csodáljuk.  Innen indulunk tovább Ile Alatau nemzeti park mellé, ahol az éjszakát  a falusi vendéglátás keretében töltjük.  Lehetőség van szaunázni, s a helyi falusi ételeket enni.

Kazah, Saty, lake

Kazah, Saty, lake

5. nap   Saty, Gyilkos tó kirándulás

Ma végre kipihenhetjük magunkat, mert kisebb túra lesz ma. Ha valaki már járt Erdélyben a Gyilkos Tónál, akkor itt is láthat ilyen speciális természeti jelenséget, mesés környezetben. A földomlás eltorlaszolta a hegyi patakot, mely tóvá duzzadt, s a fákat ellepte a víz. Egyszerű 4 -6 órás kirándulás, kevés szintemelkedéssel. (Szintén választható a jeepes megközelítés). Du. felfedezzük a falut, beszélgetünk helyiekkel, bepillantást nyerünk  a  Közép Ázsiai kazahok mindennapjaiba. A  falu érdekes mecsete szintén különleges meglepetés itt a világ végi faluban.

Kazah, kolsay lake

Kazah, Kolsay lake

6. nap  Kolsay Tó kirándulás

A mai nap a 3 tó vidékére látogatunk el.  A Kolsay tó kirándulás alatt szintén nem megerőltető , maximum 700 méter szintemelkedés kellemes alpesi erdős környezetben, környéken legelésző lovak, birkák, pásztorok.  Kék hegyi tavak mellett kirándulunk el a 2. tóig, ahol piknikezünk egyet, fürödhetünk, hogy az izzadságot és a meleg testünket felfrissítsük..

Kazah, Altyn Emel Np. singing dunes

Kazah, Altyn Emel Np. singing dunes

7. nap Altyn Emel Nemzeti park, éneklő dűnék

 Kora reggel indulás Altyn Emel Nemzeti parkba, kb 300 km vezetés. A beléptető formalitások után, kapunk egy fegyveres kísérőt, majd elfoglaljuk szállásunkat a parkon belül s egy kisseb 70km-es kirándulást teszünk a világon egyedülálló zenélő dűnékhez.  Ez a természeti jelenség akkor hallatszik, amikor lábunkkal tapossuk a dűne homokját, s mintha egy repülő búgó motorját hallanánk. Fantasztikus élményben lesz részünk. Este vissza a kempinghez.

Szállás: jurtában, vendégházban, vagy sátrazva, igénynek és pénztárcának megfelelően.

Kazah Altyn Emel Np colored hills

Kazah Altyn Emel Np colored hills

8. nap  Altyn Emel Nemzeti park, színes hegyek

Ma felfedezzük a park egyéb látványosságait, Katutau mountain-t, a színes és fehér üledékes hegyeket, mely évmillióknak volt szemtanúja, s az erodálódásnak köszönhetően különleges szemet s lelket gyönyörködtető formákat hozott létre. Itt teszünk kisebb kirándulásokat, majd délben piknikezünk egyet.  Megnézzük a 700 éves fűzfát és a kis oázist körötte. S ha marad még időnk, vannak Oshaktas kősztélék is a környéken. Este  indulunk vissza Alma-Aty fele, hogy  300 km autózás után a maradék energiánkkal részt vegyünk az éjszakai életben.

kazah almaty, ortodox christian cathedral

kazah almaty, ortodox christian cathedral

9. nap Aug.   Almaty

Ma nyugis nap lesz, városnézés szabad program keretében, hisz mindenkinek más az érdeklődése.  Az orosz ortodox Zenkov katedrális a Gorkij parkban, Szent Miklós templom, elnöki palota, függetlenségi emlékmű, szépművészeti múzeum, Nemzeti Múzeum – ahol a nemzeti identitásuk alakját, az arany embert is láthatjuk, és még sok történelmi épület vár minket az orosz időket idézve hogy felfedezzük. Estére az Opera és Balett háza, Filharmónia, Dráma színház, és esti program.

10. nap  Almaty- Budapest

Innen lehet haza repülni, vagy együtt indulunk a csatlakozó 10 napos Kirgiz programra.

Több fotóért klikkelj a képre 

11 hozzászólás “Kazahsztán körutazás programja”

 1. Szabóné Bora Csilla szerint:

  Érdeklődnék az utazás áráról és hány szabad hely van még. Üdvözletem: Szabóné Csilla

 2. dechert györgy szerint:

  Kedves Utazó Barátaim!
  Érdeklődöm, hogy 2017-ben is lesz-e Kazah-túra. Szivesen részt vennék, utaznék veletek. Üdvözlet DGY

 3. én szerint:

  Kedves Gábor!

  Érdeklődöm a kazahsztáni út részleteiről, mennyibe kerül, hányan vannak, lehet-e még jelentkezni?
  Illetőleg egyéb augusztusi utakról kérdezném ugyanezt.
  Meg hogy mikor lesz legközelebb vmi utazásról beszámoló vetítés?

  Köszönettel:
  O.Betti

 4. Ballai Pál szerint:

  Érdekel!Utazási ajánlatokkor szokásos ár,költség részletezést kérek!Mind a Kirgizre és Üzbégre.Üdv:Pál

 5. kovács lászló szerint:

  Szia Gábor!
  Keresném a kapcsolatot Veled, csak nem vagyok túl
  jártas a számítógépen.

 6. istvan szerint:

  Engem is érdekelne.
  Köszi.

 7. vandorboy szerint:

  I will send you all the details.. keep in touch..

 8. vandorboy szerint:

  SZia Judit, elküldöm a részleteket, kontaktomat,…már vagyunk páran.. hamarosan lesz utasmegbeszélés.

 9. Judikka szerint:

  kedves Gábor! szuper, nagyon tetszik! mi az ára egy ilyen útnak? üdv, Judit

 10. Irina Popova szerint:

  Hi!

  What do we need to do to join you in your trip to Kazahstan? And where will you be at the beginning of the July cause me and my friend are going to travel across the Central Asia and looking for a company.

 11. Marat szerint:

  If you need a good 4wd car with English speaking driver in Almaty District of Kazakhstan you may get in touch with me

  With best regards,
  Marat

  E-mail: ili@mail.ru

  mobile: + 7 777 6686399

Leave a Reply

*

Panorama Theme by Themocracy

Facebook Like Button for Dummies