Bemutatkozásodhoz ötletek

Pár paramétert, ötletet leírtunk mi legyen a fesztivál bemutatkozásodban.

1. 

Az előadás címe legyen az emailed téma részén,

Illetve a word doc. -ban küldjed, s a fősorban legyen neved és előadásod címe.

 Adj egy rövid, de hangzatos címet, ami a weblapra, plakátokra kerül. 
Az előadás címe fedje le a témát, és nem baj, ha izgalmas, figyelemfelkeltő. (ezen még rugózunk, vágunk, ötletelünk, mert keveseknek sikerül elsőre jó és rövid címet találni.)

illetve adj egy  2. címet:  egy hosszabb magyarázó címet az előadásodnak, ami a leírásba esetleg bekerül, (adhatsz többet és válogatunk belőle)

2

A bemutatkozó törzsszöveg:

– Kb. 30-50 mondat legyen a bemutatkozó, ahogy tavaly is volt, word doksiban küldd el csatolva. A szöveg legyen tördelve, tagold, linkeld amit szeretnél, s ne legyen tele helyesírási hibával, mert utólag weblapon szerkesztgetni macerás 60-80 embernek a profilját. Nézzed meg kérlek a korábbi fesztivál weblapját, profilokat ötletként mi lenne ideális:    http://www.jaratlanutakon.hu/eloadok-2017-dec/

 

Legyen benne a bemutatkozó szövegben neved, (beceneved is, ha van, pld nekem Vándorboy) mivel foglalkozol, miért utazol, mit gondolsz az utazásról (filozófiád – ez sokat mond rólad.. nagyon fontos )  és miről fogsz előadást tartani,  miért ezt a témát választottad, miért is jó, ha valaki eljön az előadásodra? (..mert előadásomból megtudod, hogy …) stb.  

3

Utána legyen benne blogod, weblapod, Fb. oldalad, bármi link amit szeretnél, ha tudnának rólad, hogy elérjenek, illetve ha van a könyved címe, elérhetősége stb. (ha van könyved fesztiválon árusítjuk, dedikálhatod, promózzuk)

Több ezer ember fog rákattintani! A google korábbi előadóinkat legelsőre hozza ki ha rákeresel! Még akkor is ha ismert emberek.  Ez neked jó megjelenési lehetőség, használd ki, média is megkeres majd, ennek alapján ismer meg, kérdez rólad.

Tehát ezeket az elemeket kérlek írd mind bele.. 

Ha kész a bemutatkozásod, olvassad át még egyszer, simogassad, tördeljed, és word doc-ban csatold. Ha már elküldted és felkerült a weblapra, utána már nem áll módunkban javítgatni minden ember kéréseit, főleg hogy többször is eszetekbe jut, mit kellene még beleírni. Kérlek erre figyelj, mert amúgy is rengeteg munka van a szervezéssel, nem lesz rá energiánk.

4.  

Küldj 10 db jó minőségű fotót ha lehet inkább fekvőt (ha tudod kicsinyíteni, hogy nagysága 6-800 kb. / db körül legyen)  Fontos, hogy látszódjál legalább 4-5 db képen, a többin lehetsz kisebb is. Lehetőleg a témádról is, vagy ha nincs (??) bármiről, amit szeretsz, kontrasztos, éles, látványos, dinamikus..:)   Ha van képalá-d, (pld. India, ) az még jobb.

5.

Ismét lesz egy rövid videó amit bekérünk.

Készíts el egy maximum 1 perces videót magadról.  Nem bonyolult. 1 perc. A kis telóddal, vagy pocket kameráddal, mindegy. Nem a minőség a fontos, hanem a tartalom.  Mondd el 1 percben ki vagy , miért fontos neked az utazás, hogy kapcsolódsz hozzá vagy a fesztiválhoz, illetve mi a témád, miért érdemes eljönni előadásodra.

Ezt az egypercest tedd fel youtube-ra.. s legyen benne a neved, előadás címed s A járatlan utakon fesztivál szó, hogy rád találjanak. 

Nekünk majd  a youtube linket küldd el – nyilvánosra állítsd, azt osztjuk majd. 

(Ha nem megy neked a feltöltés youtubera, – akkor azt a video file-t is csatold. ( de ne HD minőség legyen, hanem valami kisebb, ami web-re jó).

itt van pár ötlet: milyen videók születtek eddig:

vagy itt: http://www.jaratlanutakon.hu/a-legjobb-bemutatkozo-videok/

Tehát a videoban bemutatkozol, beszélsz magadról, missziódról, filozófiádról, elmondod miről fogsz előadni, miért jöjjenek el megnézni előadásodat, mit tanulhatnak belőle. És a végén mond el benne, hogy „gyertek el a Járatlan utakon fesztiválra nov 23-24.”

Miért jó ez? 

Mert szokod a szereplést, összefoglalod mit akarsz elmondani, megszokod hogy szóban és röviden, lényegre törően beszélj!!!  s rögtön látszik is milyen előadó vagy. Rengetegen fogják még megkérdezni tőled, így lesz mintád, mit mondj. 

A közönség pedig ezek a bemutatkozások alapján szavaz majd, s mi népszerűség alapján osztjuk le a termeket (nagyobb 300 fő, kisebb 120), hogy hány embernek keltettétek fel érdeklődését, hányan érdeklődnek, szavaznak majd a ti témátokra, egyéniségetekre. Videóból átjön a karakteretek, életszemléletetek, a feeling. 

Ha kreatív vagy az extra jó. J

 ——————-

Kérlek, írd be a naptáradba a dátumot. 2019 Nov. 23-24 A szervezésnek ebben az időszakában már nagyon számítunk arra, hogy nem mondod le az eseményt. Ha mégis bizonytalanság merül fel, ezt mindenképp jelezd!   Hogy melyik nap adsz elő és mikor, azt majd később megkérdezzük, s úgy osztunk be. No worries, rugalmasak vagyunk.

Örülök, hogy a csapat része vagy!

Meg szoktam hívni előadókat termál fürdőbe lazulni, ismerkedni egymással, utána nálam vacsora, buli. Ezek nagyon jók szoktak lenni, számítok rátok is majd november 9 után.  

Legközelebb szept 28-29 lesz Dunabogdányban csapatépítés. Gyere el. https://www.facebook.com/events/2580255078725427/

Tréninget is tartunk:

360fok bringa Árpiék vagy Valiskó Gyöngyi – ha megkérjük, biztos tartanak majd nekünk egy workshopot, arról, hogyan tartsunk jó előadást? , arra is gyertek el mindenképpen. (dátum később.)

Az előadóink szoktak kapni ajándékokat szponzorainktól, támogatóinktól, dolgozunk ezen, ha te is tudsz valakit, akkor írjad meg! (általában eddig ezeket adtuk: utazás nyeremények, ingyen vízumkészítés, outdoor dolgok, és kedvezmények vásárláskor, süti, kézműves sör, ebéd, magazinok, könyvek, és persze rádió és tv meghívások, interjúk, népszerűség, és érdeklődő, jó közönség és hangulat. S a legfontosabb: egy nagyon pozitív, vidám jó csapat része lehetsz. Tényleg.  Majd gyere el hozzám buliba..:))

Én is szoktam kiküldeni praktikus jótanácsokat arról hogyan adj elő, ha elolvassátok hasznos lehet. Majd csatolom később.

Üdv és várom a címeket, bemutatkozókat, s tesszük is fel weblapra, fb-ra:  fesztiválunk a fb-on . Jelentkezz fel te is lássák ismerőseitek is.

see you soon

Csonka Gábor – Vándorboy 70 284 6080 jaratlanutakfesztival@gmail.com

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*