Dubai palm island

(Magyar) Dubaj – Abu Dhabi városnézés programja

Dubai felhőkarcolók
Dubai felhőkarcolók

Dubai – Abu Dhabi városnézés programja elég sűrű, de méltó levezetése Omán körutazásunknak.

1 nap                    Dubai városnézés,

Az Egyesült Arab Emírségek (EAE) egy olajban gazdag öböl állam az Arab-félsziget csücskében.  Egy kis halászfaluból nőtte ki magát az olaj felfedezése óta. A ragyogó, felhőkarcolókkal teli metropolis korábban az “arany városa” nevet kapta, de ma már a legek városaként is említik és a város az innováció, dizájn városaként is felfogható hatalmas növekedése, építményei okán. Az arab világ legnépszerűbb nyaralóhelye, a csillogás és a stabilitás városa, a vásárlás Mekkája.

Dubaj, arany piac
Dubaj, arany piac

Mi először Bur Dubait, Dubai óvárosát járjuk körbe, a Deira Fűszer piac és az Arany souk (bazár) forgatagában veszünk részt, Dubai kikötőnél vízitaxival (Abras) átkelünk a Creek folyón. Folytatjuk felfedező utunkat az óvárosi Bastakyia negyeddel, ahol az Al-Fahidi erőd, a Dubai Múzeum, a Heritage Ház és egy uralkodói palota is található. Ebédelünk a folyóparton, majd délután a magasan futó metróból csodáljuk meg az új negyedek mesés felhőkarcolóit.  Fantasztikus élmény a vezető nélküli metró elejéből nézni a tovasikló épületeket.

https://goo.gl/maps/yQ6TC

Dubaj a metróból
Dubaj a metróból

 A Dubaj Mall lesz következő állomásunk, amely a világ egyik legmagasabb tornya, a Burj Khalifa mellett épült. A Mallban van egy hatalmas tengeri akvárium, órákat lehet szemlélni a színes nagy halakat, rájákat, mint úsznak a 3 emeletnyi akváriumban. A Burj Khalifa tövében van a világ egyik legszebb zenélő szökőkútja, ami napnyugta után kezdi el a showt. A 829 méter magas Burj Khalifa torony egyik kilátópontjára is fel lehet menni, kár lenne kihagyni a szédítő panorámát, alattunk a szökőkút parádé, és a ’eltörpülő’ 50 emeletes építmények. (Hetekkel  előre kell lefoglalni az időpontot, mert mindig tele van! Kb.40 – 150 USD/fő, időtől és szinttől függően). Ezt követően séta a Dubai Mall-ban, a világ legnagyobb bevásárlóközpontjában sétálgatunk, amely tele van különleges éttermekkel, és ahol a világ összes nagy márkája is képviselve van. Késő estig barangolunk, majd visszaindulunk szállásunkra.

Abu Dhabi streets
Abu Dhabi streets

Alvás Dubajban egy hotelban.

  1. nap Abu Dhabi

A mai napon kora reggel bérelt kocsival megyünk Abu Dhabi-ba, az Emirségek fővárosába, mely 120 km-re található Dubaitól. Itt lakik az uralkodói család, s ez a leggazdagabb Emírség, hiszen ők rendelkeznek csak jelentős olajkinccsel. Dubajt ellenpontozva egyre inkább a kulturális élet központjává akar válni, ezért építik a kulturális negyedet, ahol a Párizzsal vetekedő  Louvre Abu Dhabi és a Guggenheim Abu Dhabi szépművészeti múzeumok is hamarosan megnyílnak, illetve már megépült a Ferrari World Forma-1-es pálya is.  Bemegyünk a Zayed Nemzeti Museum-ba majd, ahol rövid történelmüket érthetjük meg, s utazásunk idején fog megnyílni insha Allah.

Sheikh Zayed mecset
Sheikh Zayed mecset

A mi prioritásunk a Sheikh Zayed Nagy Mecset, a világ 8. és az Emirátusok legnagyobb és legszentebb mecsete, csupa márványból, iszlám díszítőelemekkel. lélegzetelállító és kihagyhatatlan élmény.

Az Emirates Palace mellett elautózunk, Abu Dhabi első és egyedülálló luxusszállodája, amely egy csupa márvány és gránit palota 24 karátos színarany díszítéssel, ahol  a felvágás netovábbja, hogy az ATM aranyrögöket ad ki.

Utána elautózunk a Heritage Village-hez (hagyományos falu, skanzen),  klasszikus épületekkel és kiállítással, tevével és kellemes hangulattal. A Skanzenban megismerhetjük az arab világ olaj bumm előtti életét.

Abu Dhabi, Marina
Abu Dhabi, Marina

A közelben van a Marina Mall, hipermodern bevásárlóközpont, ahol a meleg elöl behúzódunk a légkondicionált plázába, s ott lesz ebédelési lehetőség is.

Utána áthajtunk Saadiyat szigetére, ahol építik a Louvre és a Guggenheim Múzeumot a kulturális negyed részeként. Búcsúzóul sétálunk az Abu Dhabi sétányon (Corniche), majd visszaautózunk 2 óra alatt Dubajba.

Alvás Dubajban egy hotelban.

Dubai óváros
Dubai óváros

3 nap   Dubai- Budapest

A repülő indulásának függvényében tervezünk programot, de Dubaiban rengeteg kikapcsolódási lehetőség van még. Be lehet fizetni  hajókirándulásra, Souq Al Bahar – az arab stílusban épült, modern bazárban sétálni, vagy kipróbálni a síelést 35 fokban, mert van fedett sípálya is. Érdekes még a Pálma-sziget – a legnagyobb mesterséges sziget a világon, a szigeten fekvő Atlantis Hotellel.

Dubai palm island
Dubai palm island

Érdekes még a Jumeirah Beach – Dubai legszebb tengerpartja, Jumeirah Nagy Mecset, Burj Al Arab toronyháza, Miracle Garden meglátogatására a sivatagban, amelyben 40 millió virágot ültettek el.  Lehet választani  sivatagi túrát is kulturális programmal.

Transzfer a repülőtérre, majd érkezés Budapestre.

Illetve akik jönnek tovább Dohába, azoknak ott egy egynapos városnézés lesz még, s utána haza.

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*