Etiópia reptér

IMG_5237Etiópia reptér 

If you are looking for a professional Amharic translator, you might want to contact PoliLingua, who provides the highest quality  Amharic translation services.

16 óra tranzitom van Addis-ban. Ez mindig jó alkalom, hogy feltérképezzek egy repteret.
Van 5-6 kritériumom, amit kvázi alapnak gondolhatnánk, hogy része egy jó reptérnek. Időjelző, járatindulást kijelző platform, használható wc-k, wifi, konnektor pld..
Ehhez képest Addisban, mely az egyik legnagyobb légitársaság Afrikában, 10-ből 9 kijelző rossz vagy reklámot mutat. Órából egy sem került a falakra, találja ki az idevetődő.

Addis reptér fejlesztés alatt - ráfér
Addis reptér fejlesztés alatt – ráfér

Nagy a tömeg, de ebből nem feltétlen kell következnie, hogy a wc-ben sorban kell állni. De itt igen. Hogy koszos, és nincs már wc papír az már ezután magától értetődik. De hogy ne legye zár a wc-n, az már egy botrány. Reptéren vagyunk, nem?
Wifi persze nincs, sőt még a business lounge-ban is akadozik, ledob, de legalább bejutottam oda.
10-ből egy kijelzőn van járatinfó, óra sehol.. állítgassa arra a pár órára mindenki.. addig sem unatkoznaka népek.. mert délben bezárnak a boltok is.. üres a reptér.. érdekes.. de legalább a wc-ben nem kell soban állni. Képeslap egy helyen van, de olyan szar minőségű, hogy szégyelleném megvenni 1 dollárért, ráadásul bélyeget sem lehet

konnektorok
konnektorok

kapni. Pedig van postaláda!

A gépen: az éjszakai gépen volt elég lábhely és saját érintős képernyő. Igaz, a füles aljzata hol adott hangot hol nem. Kajaosztás nagy sokára és elképesztő lassan. Azt már fel sem merem róni, hogy a vega ételről nem is tudtak. De mivel a csirke elfogyott, csak hal volt, ez most jól jött ki nekem. De ez egy légitársaság…nem sarki kifőzde, azért rendel valaki, mert rendelhet, van az az opció.
Ezután kb. 1h-t gubbasztottunk a szemeteinken, mire valaki végre elindult össszeszedni a tálcákat. A reggeli elmaradt, de sebaj, mert akkor aludni nm lett volna idő ezen gyorsaság mellett. Sorban állás a securitinál. Majd Lent a kapuknál egy kamion konténer letéve, abban a wc. Wc papír az ablakba kitéve, tekerjen mindenki magának mielőtt bemegy.. csap éppen csurdogál. A wet floor tábla előtte kitéve, takarító néni 5m-re ül tőle, de egy pocsolya van ott, ami marad is,

csap, tekerő nélkül
csap, tekerő nélkül

ahogy ezt a képletet megfejtem a mozgásdinamikája alapján.
kb 250 ember vár lent a kapuknál.

Van áram—igaz, hogy csak a hátsó üléssorhoz kitéve egy nagy fadoboz, abba beleaplikálva 3 db !! konnektor 2 stilusban.. 2 ovális és 1 négyzet kivitelű. Így adta ki a raktáros. Mielőtt azt hinnénk, hogy jó helyen várunk, utolsó pillanatban átrendezik a kapukat, népvándorlás indul meg ide oda..
Papiron 1A, de onnan elküld az 1C-hez, ahol pedig tovaküldenek az 1 F kapuhoz. Van amikor a szerecsen körbeszalad elkiálltja magát Entebee 1 A, de aki csak most érkezett?

konténer wc
konténer wc

Miért is? Valaki fent összekeverte hova állt a gép. Jó mi? 21. század, Afrika, Etiópia, Vándorboy

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Like Button for Dummies