Lehet-e kaland egy repülőúton? Irány Costa Rica..

Sorry, this entry is only available in Hungarian.

Costa Rica érkezés
Costa Rica érkezés

Kalandutazás Vándorboy módra. Lehet –e kaland egy repülőúton?
Mennyire egyszerűnek tűnhet egy repülés Közép Amerikáig!

Nekem sikerül bebizonyítanom – a brit tudósok ellenében-, hogy nem is olyan egyszerű. Pedig 21. századot írunk.
Mert ugye ember fia olcsón akar repülni, az pedig Bécs reptérről van, Los Angelesen keresztül. Nem is akármikor, hanem reggel 7-kor..ugye busz akkor nem kószál arra Bp-ről akkortájt. S lőn: Blabla car – a megoldás. Igor, Ukrajnából vissza is írt. Este 8-kor indulunk a websiteon levő infó szerint, 1700 ft Bécs Schwehát reptérig, nem is lehetne jobb.. De este 8-kor, még semmi infó róla..
9 kor felhívom.. mondja csúszás lesz, határon állnak – kb 3 óra. Rosszat sejtek. Éjfél előtt felhívom, nyugtatgat – már Debrecennél van.. leizzadok.. Debrecen – Bécs min 5h… Mi legyen??? Lekésem a gépem.. hívjak ismerőst, vagy rizikózzak?
Hajnali 2 előtt ér fel Bp-re, el is jött a lakásomra.. Irány Bécs. Aztán persze ukránok, dohányoznak. Megállunk… aztán kiderült, valakit ki kell tenni Pozsonynál!!!! .Sőt, nem is ott, hanem vmi közeli faluban! Hevesen ver a szívem, csak defekt ne legyen, mert lekésem a gépet..
De végül az első akadály teljesítve. Kiértem.
A becsekkolásnál jött a hideg zuhany. Nem engednek fel a gépre. Kell esta (el.) vízum, hogy felengedjenek Usa járatra. Persze én ezt tudtam, 2 útlevelem is van, de a másikban van a vízum. Csak azt nem értem,  ha van már vízumom, akkor minek az esta? Ráadásul arra az útlevélre van az está-m is. Ujjlenyomatot is vettek tavaly az Usa határon, miegymás, ha karnak be tudnak azonosítani. Ráadásul ki sem megyek a reptérről, tranzit vagyok Costa Rica fele!

Hiába mutogatom neki az útlevél fénymásolatát, nem jó nekik. Az eredeti útlevél kell a vízummal. De könyörgöm, akkor minek a sok adat, ujjlenyomat, papírkitöltés stb., ha képtelenek beazonosítani?? Tehát a vízumnál nem az ember a mérvadó, hanem  a papírdarab amibe egy matricát tesznek. Röhej. Miért nem engednek fel a gépre? – Max. ha Usában nem stimmelek, akkor visszaküldenek.. hisz nem is Usa a célom csak tranzitolnék!

Izzadok, hevesen ver a szívem… kérem a főnökét.
Azt javasolja, hogy a másik útlevelemre is csináljak esta-t. (De minek, ha van vízumom??? ugyan az a név megy be, csak a útlevél sorszáma más). Szerencsére van wifi, van laptopom, hát uccu. Megpróbálom. Életem leggyorsabb kérdőív kitöltése következik, mert mindjárt zár a becsekkoló kapu. Megint a kérdés, hogy jártam-e Iránban.. Csapda, mert ha igent írok, vízum kell, ha nem, akkor gond lehet, hogy a másik útlevelembe pont ezért kértem vízumot, mert voltam Iránban. 22-es csapdája. Gyorsan kell döntenem. Enter, Fizetek. De mikor jön majd a visszaigazolás? 5 percem van… zárnak, megyek a becsekk pulthoz. Nézi a rendszerben… és csodák csodája, már rajta vagyok a rendszeren!!!!! Pedig nekem nem kuldtek visszaigazolást..

Hát nem mondom milyen volt a pulzusom. De fent vagyok utolsó pillanatban. Mellettünk egy magyar házaspár nem volt ilyen szerencsés, nekik nem érkezett meg esta visszaigazolás. Bukták a jegyüket Közép Amerikába.

Jöhet a következő izgalom… vajon 50 perc átszállási idő elég lesz Amszterdamban? Az sem kis reptér. Majd meglátjuk. Felszállunk a gépre.. kigurul a kifutóra, majd várunk. Kiderült, hogy lefagyott a szárnya, hát jön az olvasztó brigád. Izgulhatunk megint, mert Amszterdamban 50 percünk van az átszállásra.. ebből buktunk 20 percet.. startra állunk.. erre meg rosszul lett vki a gépen. Na neeeee… nem hiszem el..  Visszagurulunk a beszálló terminálhoz, kiveszik az embert hosszas tanakodás után.. 20 perc.. s vele leszállnak haverjai is.. de persze gép nem mehet tulajdonos nélküli csomaggal.. Így nyitják csomagteret, és pakolgatják a több 100 bőröndöt mire megtalálják. Nem csak mi késsük le a csatlakozásunkat. De végre start.
De borítékolva , hogy USA-ba tartó L.A. gépünket lekéstük. Irány a transfer desk.. Mi legyen..? Nézi a gépet… Hát Mexico átszállásunk lesz.. Viva Mexico! De akkor felesleges volt ez az egész Usa esta vízum para..  De a slussz poén az, hogy lekéstük ugyan a gépet, mégis 8 órával korábban érünk Costa Ricá-ba. Hogy a csomagjaink is? Erre lehet fogadásokat kötni. Eddig mindig késve értek oda ilyen szituációban. De meglátjuk a hollandok milyen szervezett nép.
Még mondja nekem valaki, hogy nem izgalmas velem utazni..🙂
Találjátok ki hol készültek a képek?

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook Like Button for Dummies