omán, szabadon a természetben

Musandam – Omán rejtett kincse

Musandam hosszabbítás –  az elrejtett természeti csoda

omán, szabadon a természetben
omán, szabadon a természetben

Musandan Ománhoz tartozó exklávé,  anno az arab öböl bejáratát kontrolláló erőd helye.

Musandam omán
Musandam omán

A táj Norvégiai fjordokhoz hasonlatos, de nem a zöld verzióban.  Viszont a geológiai formációk,  hegyek, a delfinek mind emberközelbe kerülnek.   A program tartalmaz egy fél napos hajókirándulást, illetve bérlünk kocsit, s azzal megyünk körbe a bő 2 nap alatt.

  1. nap    Muscat – Musandam (Khasab)

Repülővel átrepülünk Musandam Omán exklávéba. (kb. 65 usd)  (Ha járnak a légpárnás hajók, akkor  busszal Muscatból Shinas-ba,  s onnan  van lehetőség hajóval is menni, s onnan nézni a fjordok szabdalta tengerpartot.

Érkezésünk után felvesszük járművünket, elmegyünk bevásárolni, vacsorázni..

Ha repülővel érkezünk, akkor ma indulunk neki kocsikkal a környező hegyek fele, megnézzük felülről a fjordokat, kanyargunk hágók felé is.  Pár helyi faluban megállunk, de nem csak mi, hanem az idő is.  Kis oázisok, pálmaligetek, és a kietlen, de gyönyörű hegyek.

  • 2 nap   Khasab hajótúra, kocsis terepbejárás

A mai nap elmegyünk egy fél napos hajótúrára, elképesztő sziklaformációkat látunk,  egy britt telegráf állomásig hajózunk, aminek stratégiai jelentősége volt.  Lehet itt sznorkelezni, sok színes hal között.  Illetve utunk során végig delfinek kísérnek, szinte karnyújtásnyira tőlünk.

A mai nap még elmegyünk megnézni sziklarajzokat, közeli várakat, ahol kiállítás is van.. de megint csak az út a táj az, ami lélegzetelállító.. és ami a legfontosabb 0 turista található itt.

Omán, Musandam, delfin
  • 3 nap   Khasab – Dubai járművel , majd Dubaj Budapest repülés

A mai nap délelőtt elindulunk Dubaj fele, a határtól járművet váltunk, és kijutunk Dubaj reptérre.  Mivel este indul a gépünk, akár még egy rövid városi nosztalgia is belefér indulásig.

  • 4 nap Érkezés hajnalban Budapestre

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*