Fehér sivatag, White desert - Farafara

Sínai-félsziget körutazás programja – természeti szépségek

Sínai-félsziget 7 nap körutazás programját olvashatod itt.

Ehhez kapcsolódik egy 7 napos Egyiptom oázisai körút is, nézz rá arra is, mert egybeköthetőek.

7+7 nap körutazás olyan helyekre, ahová irodák nem visznek.

Amennyiben több időd van, összekapcsolható az Izrael 12 nap utunkkal, és a Jordánia programmal .

Amennyiben érdekel az út, akkor, szándékodat jelezzed felém itt

 Olyan különleges programot állítottam össze, mely egyetlen iroda kínálatában sem szerepelt, a szokásosnál jóval több logisztikát, szervezést és utazást adtunk bele – így igazán különleges helyekre juthatsz el velünk.

Egyiptom, Black, White desert christal mt. (7)
Egyiptom, Black, White desert

Aktív kikapcsolódást kínálunk azoknak, akik Egyiptomot eleddig ismeretlen oldaláról kívánják megismerni. Egyiptom csodás természeti változatosságát fedezzük fel: itt található a világ legváltozatosabb koralljait, legszínesebb halvilágát felvonultató Sínai-félsziget.

Lehetőség lesz palackos búvárkodás vagy légzőpipás merülés közben gyönyörködni a korallokban, s ezernyi színes hallal egyetemben úszkálni a kellemes hőmérsékletű vízben.

Sinai Taba, Egyiptom
Sinai Taba, Egyiptom

Ras Abu Gallum tengerpartja, Dahab híres Blue Hole korallokban dús búvárhelye, illetve utolsó nap a Ras Mohammed Nemzeti Park színes halvilága is felejthetetlenné teszi ezt az utazást.

Teszünk egy közös zarándoklatot a Sínai-hegyre, mely Egyiptom második legmagasabb csúcsa, ahol a hagyomány szerint Mózes megkapta a Tízparancsolatot, s a közelében lévő keresztény monostorban betekintést nyerhetünk a szerzetesek hétköznapjaiba is.

Kairó, Egyiptom, A Fáraok ideje, Kairo (10)
Kairó, Egyiptom, Sufi szeánsz

Ezután átrepülünk Kairóba, s elkezdjük utunk hosszabbítását. Az Egyiptom oázisai körút Kairó megismerése lesz. A világ egyik legizgalmasabb, legnyüzsgőbb metropoliszát járjuk be, melyet tematizáltan teszünk meg: egy-egy nap jut a fáraók korára, a muzulmán Kairóra, illetve a kopt keresztény világra, s lesz időnk alkudozni a bazárban, hogy szép ajándékokkal lephessük meg hozzátartozóinkat, míg este kulturális programon veszünk részt.

Egyiptom, fehér és fekete sivatag
Egyiptom, fehér és fekete sivatag

Utazásunk utolsó része pedig a természeti látványosságok ínyenceinek nyújt komplett programot, melynek keretében bejárjuk a Nyugati sivatag oázisait, hőforrásait, a Fekete és a Fehér sivatag legszebb helyeit, történelmi emlékeit egy jeepes szafari keretében, 500 kilométerre hatolva a kietlen homoksivatag belsejébe.

Kairóba visszatérvén egy olyan Egyiptom képével indulunk haza, mellyel eddig a médiában is ritkán találkozhattunk.

Sinai hegye, St. Katharina
Sinai hegye, St. Katharina

A Sinai- Félsziget Kiemelt látnivalói:

Egyiptom, Sínai-félsziget:

– Dahab és Nuweiba korallszirtjei

– 2285 m magas Sínai-hegy

– A Színes Kanyon felejthetetlen forma- és színvilága / vagy Fehér kanyon

– A Szent Katalin monostor

– Ras Abu Gallum Természetvédelmi terület homokos, sziklás tengerpartjai

Ras Mohamed Nemzeti park koralljai

Ras Abu Gallum, Egyiptom
Ras Abu Gallum, Egyiptom

Gízai piramisok, a Szfinksz, az Egyiptom Múzeum

– Muzulmán Kairó, Kairó kopt keresztény negyede

– Fehér Sivatag Nemzeti Park, Kristály-hegység, Fekete sivatag

Shinai félsziget, Ras Abu Gallum
Shinai félsziget, Ras Abu Gallum

1. nap: Budapest, Kairó, Sharm El Sheik, Dahab

Az első nap az utazásé. Budapestről indulunk a menetrendszerinti repülővel, majd Kairóban átszállunk, s átrepülünk a sínai-félszigeti Sharm El Sheikbe, ahol bérelt buszunkkal transzferálunk dahabi szállásunkra.

Dahab bensőséges természetességét őrző kisváros, mely ismerős lehet a tengerpartját hirdető színes katalógusokból, s méltán híres korallzátonyairól.

Sinai sivatag Egyiptom
Sinai sivatag Egyiptom

Külön aktív programokon kipróbálhatjuk majd, milyen a vízisíelés, szörfözés, búvárkodás a türkizkék tengerben, s lesz lehetőség halvacsora, sivatagi tevegelés, illetve beduinos zenés estére is az elkövetkező napokban.

Szállás: Dahabban, a tengerpart mellett egy szállóban.

2. nap: Dahab – Blue Hole korallos pipabúvárkodó tengerpart

Laza nap lesz, kipihenjük a repülést, kellemes kis üdülőparadicsom vár bennünket: tengerparti korzó, éttermek, internetezési lehetőség, árusok kínálta ételkülönlegességek, tenger gyümölcsei stb

Ras Abu Gallum, Egyiptom
Ras Abu Gallum, Egyiptom

Partja egy lépésre van a tengertől: bármikor úszkálhatunk, napozhatunk, ám innen pár kilométerre, egy kisebb kirándulással eljuthatunk a Blue Hole nevezetű híres búvárparadicsomba, ahol akár pipabúvárkodva is csodálhatjuk a világ egyik legszebb természeti csodáját – a színes korallokat és a környezetükben élő pompázatos halakat.

similan korallok, kellemes búvárhely
korallok, kellemes búvárhely

Délután kis korzózás, bazározás: itt Sharm El-Sheikhez képest jutányos áron lehet hozzájutni a beduin ajándékokhoz, faragványokhoz, papirusztekercsekhez, fűszerekhez, ékszerekhez és egyéb meglepetésekhez, amit Egyiptomból viszünk majd haza szeretteinknek.

Szállás: Dahabban, a tengerpart mellett egy szállóban.

Nuweiba, Egyiptom
Nuweiba, Egyiptom

3. nap: Dahab, Ras Abu Gallum természetvédelmi terület

Ras Abu Gallum természetvédelmi területén teszünk egy párórás kis gyalogos kirándulást (3 óra egy irányba), gyönyörű tengerpartok, dombok, sziklás part és homokdűnék között. Aki szeretné, az teveháton is megteheti ezt a párórás túrát beduin vezetők kíséretében, ami mindenképp emlékezetes kaland marad.

Háborítatlan búvárkodásra alkalmas helyeket lelhetünk itt. Korallok, a kék megannyi árnyalatában pompázó víz, a kopár sziklás táj természetvédelmi területén nem kevesebb, mint 165 növényfaj bújik meg – melyekből 44 csakis itt honos.

Aki a vízisportoknak szeret hódolni, az visszaértünk után, szabad program keretében délután pipabúvárkodhat, kajakot bérelhet, vagy jetskin szánthata a vizet, de vízisíelni és szörfözni is lehet.

Dahab piac, Egyiptom
Dahab piac, Egyiptom

Egyre divatosabb a szélernyős szörfözés, így aki nóvumra vágyik, az kipróbálhatja képességeit, vagy a napon barnulva pihenhet, hogy felkészüljön másnapi hegyi túránkra.

Szállás: Dahabban, megszokott szállásunkon.

4. nap: Sínai-hegy, Szent Katalin monostor, Nuweiba

Kora hajnalban buszunkkal elindulunk a 19. században épült Szent Katalin monostor felé, mely a félsziget szíve a sivatag közepén. Innen indulnak minden éjszaka zarándokok ezrei a Sínai-hegyre, hogy 2285 méter magasból csodálják meg a napfelkeltét és a környező sivatagból kinövő hegyeket, s többek közt láthassák Egyiptom legmagasabb csúcsát – tiszta idő esetén innét el lehet látni Szaúd-Arábia partjaiig is.

Még a hőség beállta előtt leereszkedünk a kolostorhoz, megcsodáljuk a gyönyörű ikonokat, belső tereket, egy kis múzeumot is beleértve.

Mt. Sinai, St. Katharina
Mt. Sinai, St. Katharina

Visszaúton meg-megállunk fényképezni ezt a megkapó (kő)sivatagos tájat. Vagy a Fehér kanyonos fakultatív túrát visszaúton megcsináljuk.

Nuweiba kikötővárosához érkezvén bevásárolhatunk, majd az innen 10 kilométerre lévő érintetlen tengerpartra megyünk elfoglalni szállásunkat.

Mt. Sinai, St. Katharina, Egyiptom
Mt. Sinai, St. Katharina, Egyiptom

Délután pihenés, kikapcsolódás, ill. az étteremben kipróbálhatjuk a beduin ételeket egy helyi sörrel leöblítve.

Szállás: Nuweiba mellett bungalókban.

4-5 h lépcsőzés retur, 700 m felfele, hajnalban

Mt. Sinai, St. Katharina , Egyiptom
Mt. Sinai, St. Katharina , Egyiptom

5. nap: Nuweiba, Színes kanyon

Ma fakultatív program keretében jeepes szafarin, tapasztalt beduin vezetőink segítségével meglátogatjuk a sivatag belsejében a híres Színes Kanyont, ahol vöröses sziklákat, sziklarajzokat, a végtelen kősivatagot és számos kanyont csodálhatunk meg – mindez garantáltan sivatagi csúcsélményeink közé fog tartozni.

Színes kanyon
Színes kanyon

A csoport többi részének ez a nap pihenéssel telik, mert a következő 7 nap nagyon intenzív lesz.

Élvezzük a sziklás tagolt partvonalat, a türkizkék tenger vizét, a homokos tengerpartot, a pálmafákat és a környék nyugalmát. Lehet napozni, fürödni, élvezni a kellemes meleg időt, vagy ez a nap is telhet az aktivitás jegyében pipabúvárkodással. Akinek pedig sivatagi lovagolásra/tevegelésre szottyan kedve, ebbéli vágyainak csupán pénztárcája szabhat határt…

Ras Abu Gallum kirándulás
Ras Abu Gallum kirándulás

Szállás: Nuweiba mellett, bungalókban.

6. nap: Ras Mohammed Nemzeti Park, Sharm El-Sheikh

Kora reggel elhagyjuk szállónkat, s elindulunk Sharm El-Sheikbe, a Naama Bay közelébe, amely sok koralltelepet rejt. A város maga a Sínai-félsziget Cancun-ja: hatalmas szállodaláncok, üdülőtelepek, éttermek, szórakozóhelyek összessége – a nyugati civilizáció által kínált lehetőségek tömegével várja a lazulni vágyókat.

Ras Mohammed National Park
Ras Mohammed National Park

Este hagyományos koncertek, hastáncosok, éttermek, bárok, diszkók százai várják a szórakozni vágyókat. Lehet pihenni délelőtt a tengerparton, kiélvezendő a komfort nyújtotta lehetőségeket: jókat enni, ajándékokat vásárolni, vagy szimplán elvegyülni az üdülőváros piaci árusai között – a reptérre indulás záróakkordjaként.

Sinai desert Sharm el Sheihk
Sinai desert Sharm el Sheihk

Célunk ma is a természeti környezet, így lehetőség lesz csatlakozni egy fakultatív hajókiránduláshoz, s a hajóról búvárkodva élvezni a Ras Mohammed Nemzeti Park csodálatosan gazdag vízi élővilágát.

Alvás Sharm El-Sheikhben lesz

7. nap  Pihenés, fürdőzés, repülés

Ma a járat indulásának függvényében indulunk szállásunkról.  Addig pedig tengerpart marad. Együtt megyünk ki a reptérre, majd átrepülünk Kairóba, hogy a következő 7 napon felfedezzük Egyiptom kevésbéismert arcát: az oázisokat. 

Szállás: Kairó.

Folytatásként itt olvashatod az Egyiptom sivatagjai, oázisai és Kairó programunkat.  

Tudnivalók itt: https://vandorboy.com/egyiptom-utazashoz-tudnivalok/

Fotók itt az albumban alul:

Amennyiben érdekel az út, akkor, szándékodat jelezzed felém itt.  

napprogramSzállás
1délután Kairóba repülés Kairó
2Kairó piramisok, Nemzeti múzeumKairó
3Az iszlám Kairó, Citadella, Al Azhar, Bazár Kairó
4Keresztény Kairó, SakkaraSakkara
5Sakkara, Bahariya oasis, múmiák, templomokBawiti
6Fekete -Fehér sivatag, Kristály hegyszabad ég alatt,
7Farafra Oázis, Badr, Dakhla
8Hurghada,  indulás 22h haza Bp.-re repülés Bp./Sharm
   
1repülés  Sharm/ bus to Dahab Dahab
2Dahab, Blue hole, snorkelezésDahab
3Ras Abu Gallum túra, 2x3hDahab
4Sinai -hegye túra, Szt. Katalin monostorNuweiba bungallók
5Fakultatív: Színes kanyon, Nuweiba bungallók
6Pihenés, tengerSharm El Sheik
7Ras Mohammed Nemzeti Park / SharmSharm El Sheik
8repülés haza 
 ráadás Sharm – Luxor repülés 
16Asszuan / Luxor  templomok, sírok, Asszuan
17Hajótúra a Niluson 1 AsszuánHajó 
18Hajótúra a Niluson 2 EdfuHajó
19Hajótúra a Niluson 3 LuxorHajó/ Luxor
20Kairó, Hazarepülésrepülés

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*