Események betöltése

« Összes Események

Izland 1 vagy 2 hét utazás

június 29 - július 6

Seltún hévforrásai, Izland
Izland, Jökulsárlón és a Myrdallsjökull
Izland, Jökulsárlón és a Myrdallsjökull

Izland kis csoportra készült low Budget körutazásunkat, saját kisbuszos utunkat modulosra terveztük. Tavaly óta 50%-al drágult izland, még a repjegy is 2x annyiba kerül most. 

Ha ennek ellenére nem riadtál meg, akkor írj.

Júli eleje vagy Aug közepe indlások . 

Érdeklődésedet vagy jelentkezésedet itt jelezzed az űrlapon.

A dátumok még módosulhatnak repjegyárak miatt:

1 –  A juli   (Izland Dél) 8 napos út alap program itt olvasható  ,

utána lehet választani +7 napos hosszabbítást a szenzációs Nyugat fjordokhoz és a Sneafellsnes-Félszigethez. Végig szálláson leszünk. Hazaindulás aug 7. este.

2 – Aug 7-21 az Izland teljes kört csináljuk,  15 nap programja itt olvasható, ott kiszállási lehetőség nincs.

3 – De itt olvasható egy 7 napos gyalogos-túrázós- sátrazós verzió is a Felföldön. 

4 – Aug 21 – Készítettem a spa tour verziót, a 7 naposat itt olvassad. Ind. aug 21.

21 érv, hogy miért utazz velem?

Izland programunk előnyei:

 – Saját bérlésű járművekkel megyünk, így olyan régióba is eljutunk, ahova egyszerű túrák során nem lehet ennyi idő alatt.

Kis csoport vagyunk (8-16 fő), gyorsabban mozgunk, jobban kovácsolódunk baráti társasággá, illetve rugalmasan alakítjuk a programot konszenzus esetén mint egy 40 fős csoport.

 – Költséghatékony út. Egyszerű több ágyas szobák is lesznek (2-3 fős), de ahol tudunk bungalós – szállós változat lesz, ahol főzni is tudunk.

 – Választhatsz 8, 15 napos opciót is.

Gullfoss vízesés, Izland
Gullfoss vízesés, Izland

 – A nyári szezonra időzítjük. De igény esetén aug vége is lesz, ekkor már csendesebb és nyugodtabb a látnivalók környéke, valamint a nyári fehér éjszakák elmúltával, a 22h-i sötétedés okán esélyünk lehet a híres aurora borealis (sarki fény) feltűnésére is. Múltkori utunkon 4x láttam.

 – Olcsó repjegy opciót tudunk ajánlani melyet magad veszel meg.

  • – Nyitott jó fej, túrázos társaságra lelsz.

Érdeklődésedet vagy jelentkezésedet itt jelezzed az űrlapon. Küldöm a részleteket és feltételeket.

Utazásunk során Izland déli, keleti és északi, nyugati területeit látogatjuk meg, bepillantva a vad, középső régióba is.

A részletes programot itt olvashatod.

Westfjord, Izland
Westfjord, Izland

A térségben ezzel az itinerrel megtekinthetjük a legszebb látnivalókat, de a kisebb távolságok révén nem kell sok időt tölteni a járműben, többször is lesz mód kirándulni közben. Mi nem az utat igazítjuk a szállásokhoz, hanem a szállásokat a programhoz. Kirándulásaink nem megerőltetőek,  pár órás kirándulások, vagy séták, ez alatt lesz idő szemlélődni és magunkba szívni az adott helyszín varázsát, hangulatát.

Akinek csak rövidebb tartózkodás fér bele, a legfontosabb és legismertebb természeti látnivalókat mutatjuk meg 8 napban. Aki tovább maradna írja meg, hogy érdekli a hosszabb verzió. (extra 7 nap Nyugati fjordok, vagy a Felföld kirándulós verzió)

Mit látsz Izlandon?

Az Izlandra jellemző utóvulkáni jelenségek minden fajtáját megtekintjük (gejzír, geotermikus mező, kigőzölgések, meleg vizes patakok és medencék, stb.) és az

Izland, Geysir
Izland, Geysir

éghajlat, valamint a sziget kialakulásának és a lepusztító erőknek köszönhető formákat is (lávamezők, vízesések, gleccser, mély kanyonok, tektonikus árkok, abráziós partok, vulkáni kaldera, gleccsertó, stb) szemrevételezzük. Ráadásképp kisebb sétákkal, kirándulásokkal kapunk bebocsátást az izlandi természet világába. Ezért így is teljeshez közelítő képpel fogunk gazdagodni a 8 nap alatt.

Akik viszont 7 nappal tovább maradnak velünk, még több élményhez és szélesebb ismeretekhez jutnak. A hosszabbítók két lehetőség közül választhatnak stílusuk és ízlésük szerint.

Az autós túrát tovább folytatva a Snaefellsness-félsziget csodálatos látnivalóival ismerkedünk. A tekintélyes magaspartok, és a sziklákon fészkelő madárkolóniák, Arnarstapi és Hellnar lávaformációi, bazalttornyai, a Snaefellsjökull jégmező, Grundarfjördur és Ólafsvík csodálatos fekvésű kisvárosai, a helyi mitológiában fontos szereppel bíró Helgafell szent hegye, a sajátos izlandi ételt, a rohasztott cápahúst készítő üzem meglátogatása és a többi látnivaló mind-mind az egykori viking kolónia a teljesebb megismerését biztosítják. Sőt, akár bálna-, vagy madárles célú kihajózásra is lesz fakultatív lehetőség.

Akik viszont a hosszabbításban a nomád gyalogtúrát választják, számukra tárja fel magát Izland velje: az állandóan lakott helyeket nélkülöző Felföld.(min 7 fő kell)

.

Eldgja, Izland
Eldgja, Izland

A vándorlás során olyan élményekkel gazdagodunk, amiket csakis gyalogos közlekedéssel szerezhetünk. Az igen érdekes és látványos speciális vulkáni táj, kis területen rendkívüli bőséggel és változatossággal kínálja áldásait. Gyalogösvényeken lépkedünk majd a vadonban, ahová járművel be sem hatolhatunk.

Nemcsak az ország, hanem egész bolygónk egyik leglátványosabb túraútvonalán lávasivatagokat, és – a kőzettani felépítés, a növényzet borítás miatti –  színpompás hegyeket láthatunk. Testközelből tanulmányozhatunk számos (poszt)vulkáni képződményt. A megszilárdult lávaárak és a csillogó obszidián dombok mentén gyalogolva, bepillantást nyerünk az itteni mitológia lények (trollok, elfinek, tündérek, törpék) lakóhelyeibe. Patakokat keresztezünk, kanyonok mentén lépdelünk. Éjszakáinkat pedig turistaházban, vagy – aki úgy szeretné – sátorban töltjük.

.A könnyű és közepesen nehéz terep átlagos erőnléttel végigjárható, viszont szükséges lesz néhány túrafelszerelés, és megfelelő öltözet, ezeket megbeszéljük..

Izland, Hunafloiobol_
Izland, Hunafloi Ny.

Érdeklődésedet vagy jelentkezésedet itt jelezzed az űrlapon.

Már csak 2 ember jelentkezését tudjuk fogadni.

Izlandi utunk látnivalói:

– gejzírek

– vízesések

– vulkán

– lávamező

– gleccser

00 izland-turf-házak
izland-turf-házak

– moréna

– jégmező

– geotermikus mező

– hőforrás

– iszapfortyogó

– fumaróla

Izland, Svartifoss vízesés
Izland, Svartifoss vízesés

– szolfatára

– abráziós formák

– olvadékvíz síkság

– tektonikus hasadékvölgy

– Európa és Amerika kőzetlemezek találkozási pontja

2 túravezető várja a jelentkezésedet, hogy megmutassa neked a világ egyik legszebb országát.

Amennyiben érdekel az út, írjál, és partnerirodánkkal fogod megkötni a szerződést.

izland jégbarlang
izland jégbarlang

21 érv, hogy miért utazz velem?

Várom jelentkezéseteket, kérdéseiteket.

Tehát ha tudsz jönni, s érdekel az út s a részletek,

Akkor jelezzed felém itt.!

 

MKEH engedély szám: U-001491

Részletek

Kezdés:
június 29
Vége:
július 6
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , , , ,