Önéletrajzom

A Tan Kapuja Buddhista Egyház
A Tan Kapuja Buddhista Egyház 1%

1971-ben születtem
1985-88-ig Moszkvában tanultam párhuzamosan a magyar és az orosz közép iskolában is, majd leérettségiztem.
Visszatérve Mo-ra, a Körösi Csoma két tannyelvű gimnáziumban magántanulóként is tanultam, illetve párhuzamosan gépjármű technikus szakképesítést is szereztem.
1992-től a magyar hadsereg kötelékében járművezetőként szolgáltam 1 évig
1993-től a Tan Kapuja Buddhista Főiskola (TKBF) nappali tagozatos hallgatója voltam, filozófiákat, esztétikát, vallásfilozófiákat, kulturális antropológiát és egyéb érdekes tantárgyakat tanultam nagyszerű tanáraimtól. Halasztottam egy évet, amíg Indiában és Nepálban tettem egy körutazást. Végül szakdolgozatom megírása s megvédése után lediplomáztam.
2002-2003-ban Reklám és Marketing Manager felsőfokú képzésen vettem részt, s szereztem diplomát.
Utána az élet iskoláját jártam, ami utazás, fotózás révén teljesedett ki. Könyvet, cikkeket írtam és fotóimat is publikálták külföldön.

’Hobbi’ karrierem:
Független rádiósként kezdtem el műsorokat készíteni a hajdan volt legendás FIKSZ rádió stábjában a ’Keleten a nyugalom változatlan’ c. saját műsorral, ahol különböző érdekes embereket hívtam el egy két órás beszélgetésekre. Voltak köztük filozófusok, zenészek, képzőművészek, tanítók, gyógyítók, pszichológusok s egyéb érdekes emberek. Rövid ideig besegítettem a Tilos Rádió tibeti műsorában.

Elkezdtem fotózni, erről többet itt olvashatsz s ennek kapcsán vetítéses előadásokat tartani. 
Vendégként több médiában is jelen vagyok, többek között a Rádió Q, Civil, Tilos, Klub, Kossuth és Petőfi, Jazzy és Fúzió rádió műsoraiban hívnak el interjúkra, ahol az utazással kapcsolatos élményeimet s világról való meglátásaimat, gondolataimat próbálom megosztani.

Több Tv szereplésem volt, hírekben szakértőként keresnek meg természetesen utazási témákban (RTL, TV2, MTV, ATV stb.) és amikor vidéken tartok előadásokat, akkor a helyi médiának is beszélek az alternatív utazási módokról és szemléletről amit képviselek. 
Természetesen fiatal koromban szerveztem kisebb kiállításokat, főiskolai rendezvényeken segítettem lebonyolításban, s később diavetítéseket tartottam az utazásaimról.

1993-tól a Servas.org, a hospitalityclub.org, a couchsurfing.org , ez utóbbi -anno nonprofit – szervezetnél kezdtem el aktívabban tevékenykedni, azóta több száz rendezvényt szerveztem. Film klub, főzés tanítás, vagy csak egyszerűen kulturális városnéző sétákon próbáltam népszerűsíteni a magyar kultúrát.
Önkéntesként dolgoztam Calcuttában Teréz anya kórházaiban, avagy Ázsiában és Afrikában sok iskolában tanítottam rövid ideig Angolt, illetve tanácsaimmal sok egyéb nonprofit szervezetet segítettem.
Tanítottam angolt Pakisztánban egy Afgán menekült táborban is, nagyon érdekes volt, illetve Kenyában sok interjút készítettem a világ egyik legnagyobb menekült táborában.
Pár éve elkezdtem túrákat írni és vezetni az Eupolisz, 1000út, Helian, Rolitúra outdoor és megszokott utazási irodának, s ha egy csoport összejött, akkor le is vezettem. Azóta más irodákkal is kooperálok, illetve családoknak és baráti társaságoknak is írok, vezetek túrákat.

Újságírás: Több médiában szerepeltem, újságokban, folyóiratokban publikálok, nyilvános előadásokat tartok utazási tapasztalataimról. Lásd a web oldalam releváns linkjeit.

Szervezni szeretek, korábban kiállítást, majd fesztiválokat. Pld. 2014-ben megszerveztem egyedül a Járatlan utakon fesztivált, mely azóta több mint 10 alkalommal került megrendezésre, már 2 napos rendezvénnyé nőtte ki magát, ahol 140 program van. Több mint 400 előadót vonultatott fel, s több ezer látogatót vonz minden évben.   2018 óta  már az Hungexpo utazás kiállítás társrendezvénye vagyunk, új színt és lendületet adva az utazás kiállítás látogatóinak, illetve nekünk lehetőség, hogy felmutassunk alternatívákat utazási módok és helyszíneket illetően.

Hamarosan egy egyesületet indítunk útjára, ahol alternatív életmódokat, környezet- és egészség-tudatosságot, fenntartható szemléletet fogunk megismertetni. Együttműködünk más egyesületekkel, előadásokat tartunk egy fenntartható és jobb jövőért.

Comments

 1. Kedves Vándorboy!
  Kedden részt vettem az Eupolisz vetítésén, s igazán jó emlékekkel tértem haza.Meg kell mondanom,hogy a te előadásod sokkal jobb volt mint Eszteré. A vetítés után még én is ott maradtam egy darabig, s hallottam,hogy szívesen elmennél Jemenbe,de túl veszélyesnek találod. Én éppen két éve voltam Jemenben a négy gyerekemmel 3 hétig, majd utána 3 barátommal még 2 hetet töltöttem Socotrán. Igazán jó út volt ez a kirándulás, s el sem raboltak minket.
  Most Kambodzsába készülünk a téli szünet idejére. Tudsz esetleg valami jó ötletet adni,mit nézzünk meg, merre menjünk, mi a legolcsóbb megoldás? Nagyon örülnék néhány jó tanácsnak,gondolom ennek Te nem álsz szűkében.Előre is köszönöm válaszodat, s küldök néhány fényképet.
  Üdvözletel:Pálfi Péter
  Magánutazó

  1. Szia Péter
   magánlevélben elküldöm.. de most éppen lakásfelújítok
   Ha esetleg szeretnél eljönni Omán vetítésemre, ott lesz időm beszélgetni.
   vandorboy.com -on vannak infók, hogy hol lesz.

 2. Szia! Szeretném kérdezni, Abu Dhabiba utazom tiz napra. Tudnál ajánlani, hogy mit érdemes ott megnézni??? Kirándulni…. Dubaiban már kipipálva, itt vagy a környékén, ami egy nap alatt bejárható. Az általános javaslatokat könyvekben megnéztem már, de az csak a Nagy mecsetet javasolják, és egy szuper szállodát. Na ezen kivül tényleg semmi??? Köszönöm…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*