GY.I.K.

(Biztos nem) Te vagy a legtöbbet utazott magyar hátizsákos utazó?

Biztos nem, mert ha ezt böngészem:  http://mosttraveledpeople.com/  akkor ott van a listán pl.

Kuti Andras, Safari travelnél dolgozik, 209 orszagban járt eddig (állítólag).., de az Ensz csak 197 országot ismert el.. de gondolom palesztina, karabah, Abhazia, stb benne van neki  a 209-ben.)

Kiss Róbert Richárd újságíró nevét gondolom mindenki ismeri az info rádióból,  163 országban megfordult 

Szabó Ildikót is ismerem, rendíthetetlenül küzd ismeretlen országok vízumaival, gyakran találkozunk a világban, ő is 165 körül jár, Dubaiban él, Légiutas kísérő.

Földvári András 153 országba repült, megszállott repülős, aki  airline sales/marketing managerként dolgozik,  s mint írta magáról:  „16 éves koromban utaztam először repülővel Drezdába, majd 17 évesen stoppal jártam be Lengyelországot.. aztán 4 és fél évet éltem Svédországban 6-t Belgiumban, pár hónapig Japánban. és onnan utazgattam csillagszerűen jó sokat.. persze rengeteget szabadjeggyel ami nagy előny..”

Másik 4 emberről is hallottam (mondták ismerősök), aki szintén többet utazott nálam,  hivatalból

Elter Károly egy utazási irodából,

Ágoston Gyula, 162 ország

Egy ember a bor szakmából.. nevét nem tudom, csak említették,

illetve Szűcs Tamás, Selyei Péter (róla tudunk többet?)

Petervisions – Peter Szivolt Photography a Facebook oldalán: „158 országban jártam amikor a 28. életévemet töltöttem be. Ez nyilván csak egy hajó által volt lehetséges, mert volt olyan hét, hogy minden nap más országban keltem fel. 9 éven át 11 hónapot utaztam… Fotos és filmkészítőként dolgoztam különféle kisebb utasszállító és expedíciós hajókon.”

A többiek is elég sokat mozogtak a világban:

Takács Zoltán  aki  138. országban (herpetológus) Czéher Gyuri barátom barátja. A mostani National Geographicban publikál, filmeket készít.

Dr. Kubassek Janos földrajzos 100 ország,

Cseke Zsolt filmes nem tudjuk pontosan hánynál tart,

Illetve hard core utazók pld. Kristóf, MOP, Sipi, Belényi Dani barátaim is 100 körül jártak, s Travelina is szerintem túl van 120 országon.

Akkor miért írod magadról azt?

Igen, ott van, hátizsákosként! Nagy különbség. De még odailleszteném hogy önerőből, stopposként,  kíváncsiságból, low budgettel, vagy azt, hogy egyfolytában 12 évig..  szót kiegészítésként. Talán így helytállóbb, ugye?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*