Afrika körutazások, Afrikai kaland utak

Afrika 35 országában utaztam, több mint 22 hónapot töltöttem el felfedezésével

így bátran mondhatom, hogy ismerem a környék kultúráját, embereit, s a látványosságokat.

Ha úti terved Afrika, akkor utazás szervezését és lébonyolítását érdemes tapasztalt emberekre bízni.

Ebben a feladatban tudok segíteni, illetve ajánlani a témában járatos más antropológusokat is.

Engem afrikai utazásaim során főleg a törzsi területek érdekeltek, így azokat igyekeztem bejárni

Legközelebbi fix időpont  novemberben:

Afrika szafari: utazás Namíbia, Botswana, Zambia – Viktória vízeséshez

Dél Afrika 11.

Dél Afrikai Köztársaság

Namíbia

Botswana

Angola,

Zambia

Zimbabwe

Mozambik

Lesotho

Swáziföld

Malawi

Mauritius

Reunion

Kelet Afrika 5

Tanzánia

Kenya

Uganda

Somáliföld

Dzsibuti

Nyugat Afrika 8

Mauritánia

Szenegál

Mali

Guinea

Guinea Bissau

Ghana

Togo

Benin

Közép Afrika 9

Burkina Faso

Kamerun

Etiópia

Kongo

Kongo Dk.

Gabon,

Nigéria,

Csád

Niger

Észak Afrika 3

Marokkó

Ny. Szahara

Egyiptom

É. Szudán

Szívesen lejárom utaztatás előtt megrendelés esetén egyéb országokat is:

Libia

Algéria

Tunézia

Libéria,

Sierra Leone

Ruanda

Burundi

Zöldfoki Szigetek,

Madagaszkár

és egyéb szigetek.

Közép Afrikai köztársaságot szívesen kihagyom.

Comments

 1. Tisztetlt Vándor Boy!

  Régi elképzelésünket készülünk valóra váltani, egy saját szervezésű karitatív rallyt megszervezést tervezzük. A rally Budapestről indulna és terveink szerint 2 nap alatt keresztül szaladnánk kelet Európán, a mezőny Görög országból Athén mellől Pireusból kompolna át Egyiptomba, Alexandriába. Átkelve a sivatagi szakaszokon a mezőny megérkezne Szudánba, ahol felkeresne néhány látványosságot, végül a cél, a befutó Khartoum-ba lenne.

  Rallynk célja, hogy karitatív tevékenységet végezzen, akár vidéki iskolákat támogatva felszereléseket szállítva érkezne a követő szervíz kamion, esetleg orvosi műszereket, jutattnánk el a rászorulóknak, vagy esetleg http://khartoumi-arvahaz.msl.hu/ a mellékelt linken található árvaházat látnánk el mindenféle felszereléssel bármi olyan előre egyeztetett karitatív cél, mellyel segíteni tudunk.

  Eredeti elképzelésünk szerint az eredeti vég cél Etiópia lett volna, de erről ebben az évben még letettünk.

  Tervezett létszám 40-50 rajtszámos terepjáró, néhány kiszolgáló teherautó, orvos csoport, megközelítőleg 60 jármű. Kiemelném, hogy nem profi versenycsapatokról van szó, hanem egyszerű hétköznapi emberekről akik szeretnének tenni valamit Afrikáért és az ott lakókért. A versenyre azért van szükség, mert így könnyebben tudunk adományokat szerezni a kitűzött célok eléréséhez, valamint az induló csapatok olyan helyeken tudnak autózni ahova a turista szem nem lát el. A versenyzőknek lehetőségük nyílik találkozni a hétköznapi emberekkel, megismerkedni életükkel, jelenlétünkkel kicsit jobban rávilágítani a az adott térség problémáira.

  A verseny csak abból áll, hogy a reggeli rajtnál az induló csapatok GPS koordinátákat kapnak, ezekre a koordinátákra el kell autózniuk és a koordináta melletti kérdésre választ kell adniuk, mely válaszok lehetnek egyszerűek , akár egy felfestett szám, vagy betű, vagy kicsit gondolkodtatóbb mikor mondjuk egy helyi kis boltból kell megtudniuk egy bizonyos termék árát a nyelvi nehézségek leküzdésével. Célunk, hogy a mezőnyt biztonságos útvonalon tereljük, legyen lehetőség a versenyzőket közel aszfalt minőségű úton is követni, hogy a karitavtív kamion, vagy esetleg ligth kategóriába induló kalandorok is közlekedni tudjanak.

  Érdeklőni szeretnék, hogy a lát-e lehetőséget a velünk való együtt működésre? Tudjuk, hogy a mi célunkhoz még igen kanyargós, bürokratikus út vezet, de tudva, hogy jó ügyet szolgál tevékenységünk bízunk az érintett országok, hatóságok pozitív hozzáállásában.

  Várom megtisztelő válaszát, üdvözlettel,

  János

 2. Szia! Nagyon erdekesnek talalom az oldaladat! Eleg regota gondolkodom azon hogy ki szeretnek menni Afrikaba, Kenyaba onkenteskedni, de elobb meg be kell fejeznem az egyetemem,es mas dolgaim is vannak, de igy korulbelul 2 ev mulva tervezem hogy szeretnek menni. Igen tudom, meg kicsit koran van, de sok a szabadidom, es amugy is szeretek mindent jol eltervezni! 6 honapot szeretnek majd kint eltolteni, pontosan nincs meg megy hogy hova, illetve azt sem tudom, hogy hogyan lenne a legjobb! Szeretnek sok nemzeti parkot latni, illetve termeszeti szepsegeket,de emelett szeretnek a helyi kulturaba is betekintest nyerni es helybelieket megismerni. Van otleted esetleg hogy hogyan erne meg kimenni? Onkenteskedni? Igazabol egyedul semmikeppen sem szeretnek lenni, es ha maganutkent vagy szervezett uti keretek kozott mennek, az mennyibe kerulne, csak igy korulbelul, mert fel ev az nem keves! es jobb elore gyujtogetni 🙂 koszonom szepen!!!!!!!!!Petra
  ui: nagyon szivesen elmennek eloadasodra is, de jelenleg Franciaorszagban elek, majd majusban leszek otthon, es majusi eloadasi idpontjaidat meg nem lattam. Ha esetleg valamilyen couhsurfinges bulit szervezel azon is szivesen reszt vennek! Holnap fogom elkezdeni vegigolvasni a honlapodat, ma sajnos nincs idom ra! koszonom megegyszer!!!

  1. SZia Petra
   Afrika nem olcsó hely, főleg ha szervezett útra mész.. repjeggyel kb 700 ezertől fölfele (1 millió ft) jön ki két hét utazás szafarival.
   Nekem is lesz egy Afrika körutam, ami még az olcsóbb kategória (sátras)

   Voluntary-ként ált-ban lehúznak sok pénzre..
   Menj ki magad, aztán biztos találsz helyet ahol a képességeidet latba vetheted, s nem a helyi korrupciós pénzmosásban veszel részt.
   Vagy keress partnert ilyenre.
   Ha irsz pm. összehozlak egy ismerősömmel kenyában.. kint dolgozik, ír srác.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*