Sajtóanyagok

Itt olvasható a rövid és letölthető a hosszabb anyagunk.

A felfedező benned van, mi csak az ihletet adjuk hozzá.

fesztivál expo
fesztivál expo

Most X. alkalommal szervezik meg a Járatlan Utakon Fesztivált Magyarország legnagyobb, független és extrém utazókat megszólító rendezvényét.

Az eseményen több mint 34 előadás és 34 kerekasztal-beszélgetés, 5 workshop lesz utazásról a 2 nap alatt, mely 6 teremben zajlik a HungExpo Utazás kiállítás rendezvényének keretein belül.

Hazai és külföldi független utazók, utazási bloggerek és extrém teljesítményeket felmutatók gyűlnek össze erre a hétvégére a világ minden részéből, hogy megosszák történeteiket és tapasztalataikat az utazni vágyó kíváncsi közönséggel. Inspirálnak, ötleteket és konkrét tippeket adnak: mikor, hová, hogyan és miért érdemes elutazni? 

Illetve a workshopok keretében fotózásról, előkészületekről és a sivatagi túlélésre is felkészületlenek a résztvevők.

feszt logo expo
feszt logo expo

 Idén is lesz előadás több ezer kilométeres túrázásról, zarándoklatokról, többéves kerékpáros világkerülésről, lakóautós és dzsipes kalandokról, és világjáró vitorlázók, kajakozók és Rakonczay Gábor is előad, hogy a boat show-hoz is kapcsolódjunk.

A Járatlan Utakon Fesztiválon bejárjuk mind az 5 kontinens népszerű helyeit,  Kína, India, Peru, Usa, Namíbia, de újabb ismeretlen régiókba is elkalauzoljuk a fesztiválunkra érkezőket, mint például Szaúd-Arábiába, Szudánba, Csernobilba, Bangladesbe, egészen Francia Polinéziáig.

Természetesen idén sem maradnak ki a zöld témák, a fenntartható turizmus témaköre, a rövid hétvégés desztinációk, a női utazók, melyek a kerekasztal-beszélgetéseken is teret kapnak.

feszt nagyterem
Járatlan utakon feszt nézők

 Ismereteket kapunk továbbá a vallási turizmusról is, az iszlámról, hindu és tibeti régiókon keresztül, illetve kiemelt témánk még Olaszország, így illeszkedve a Hungexpo idei díszvendégéhez.

Továbbá most lesz az utazó bloggerek találkozója is, ahol még 13 előadás közül lehet választani.  https://utazas.hungexpo.hu/blogger-talalkozo/

Meglepetésként idén  5 tánccsoport  programja révén Tahiti,  Hawaii, India, Indonézia és Szenegál tájáról kaphat minden látogató élő kulturális élményt az idei Járatlan utakon fesztiválon. 

Az eseményre elhívtuk Farkas Bertalant, az első magyar űrhajóst, akinél messzebb és járatlanabb útakon nem igazán volt senki.

Az eseményre érdemes tömegközlekedéssel érkezni, illetve igénybe venni a MÁV 50%-os kedvezményét, amiről a weblapunkon lehet tájékozódni:

———– 

Bízom benne, hogy a fesztivál sajtóanyagát vonzónak találják. Minden évben nagy gondot fordítok a rendezvény médiamegjelenésére, amit eddig mindig kellő visszhangra talált. 

Visszajelzések az eddigi fesztiválokról:

Sajtótájékoztatónk febr. 17-én, 12-kor lesz a La Fabbrica étteremben. Várjuk szeretettel!

További kérdések esetén várom szíves jelentkezésüket!

Csonka Gábor (Vándorboy), a fesztivál főszervezője

jaratlanutakfesztival@gmail.com

0670 284 6080

fesztiválunk a fb-on