Izland körút

« Back to Events
Event:
Izland körút
Start:
2018. augusztus 25. szombat 08:00
End:
2018. szeptember 2. vasárnap 17:00
Category:
Updated:
2017. február 7. kedd
Izland, Jökulsárlón és a Myrdallsjökull

Izland, Jökulsárlón és a Myrdallsjökull

Izland kis csoportra készült saját járműves utunkat modulosra terveztük, 8 nap alap programot (déli,  keleti régió, és a Felföld). Lehet választani +4 napos hosszabbítást a szenzációs nyugati  fjordokhoz. Aki tovább is maradna, annak extra 7 nap hosszabbítás lehet gyalogos-túrázós- sátrazós verzió a Felföldön.

Izland programunk előnyei:

 – Saját bérlésű járművekkel megyünk, így olyan régióba is eljutunk, ahova egyszerű túrák során nem lehet ennyi idő alatt.

Kis csoport vagyunk (8-16 fő), gyorsabban mozgunk, jobban kovácsolódunk baráti társasággá, illetve rugalmasan alakítjuk a programot konszenzus esetén mint egy 40 fős csoport.

 – Költséghatékony út. Egyszerű több ágyas szobák lesznek, de a bungalós – szállós változat kényelmes lesz és szárazon megússzuk az éjszakát.

 – Választhatsz 8, 11 napos opciót is.

Gullfoss vízesés, Izland

Gullfoss vízesés, Izland

 – A nyár végi utószezonra időzítjük, de még nyár. aug 25 indulás, szept 1, szept 5 hazaérkezés. Ekkor már csendesebb és nyugodtabb a látnivalók környéke, valamint a nyári fehér éjszakák elmúltával, a 22h-i sötétedés okán esélyünk lehet a híres aurora borealis (sarki fény) feltűnésére is. Tavaly 4x láttam.

 – Olcsó repjegy opciót tudunk ajánlani melyet magad veszel meg.

Jelentkezésedet itt jelezzed az űrlapon.

Részletes itinerünket ezen a linken olvashatod el.

Utazásunk során Izland déli, keleti és nyugati területeit látogatjuk meg, bepillantva a vad, középső régióba is.

A részletes programot itt olvashatod.

Westfjord, Izland

Westfjord, Izland

A térségben ezzel az itinerrel megtekinthetjük a legszebb látnivalókat, de a kisebb távolságok révén nem kell sok időt tölteni a járműben, lesz mód kirándulni is. Ellentétben a fárasztóbb, minél több programot és távolságot magába zsúfoló nagybuszos utakkal. Kirándulásaink nem megerőltetőek,  pár órás kirándulások, ez alatt lesz idő szemlélődni és magunkba szívni az adott helyszín varázsát, hangulatát.

Akinek csak rövidebb tartózkodás fér bele, a legfontosabb és legismertebb természeti látnivalókat mutatjuk meg 8 napban. Aki tovább maradna írja meg, hogy érdekli a hosszabb verzió. (extra 3-7 nap Nyugati fjordok, vagy a Felföld kirándulós verzió)

Mit látsz Izlandon?

Az Izlandra jellemző utóvulkáni jelenségek minden fajtáját megtekintjük (gejzír, geotermikus mező, kigőzölgések, meleg vizes patakok és medencék, stb.) és az

Izland, Geysir

Izland, Geysir

éghajlat, valamint a sziget kialakulásának és a lepusztító erőknek köszönhető formákat is (lávamezők, vízesések, gleccser, mély kanyonok, tektonikus árkok, abráziós partok, vulkáni kaldera, gleccsertó, stb) szemrevételezzük. Ráadásképp kisebb sétákkal, kirándulásokkal kapunk bebocsátást az izlandi természet világába. Ezért így is teljeshez közelítő képpel fogunk gazdagodni a 8 nap alatt.

Akik viszont 3 vagy 7 nappal tovább maradnak velünk, még több élményhez és szélesebb ismeretekhez jutnak. A hosszabbítók két lehetőség közül választhatnak stílusuk és ízlésük szerint.

Az autós túrát folytatva a Snaefellsness-félsziget csodálatos látnivalóival ismerkedünk. A tekintélyes magaspartok, és a sziklákon fészkelő madárkolóniák, Arnarstapi és Hellnar lávaformációi, bazalttornyai, a Snaefellsjökull jégmező, Grundarfjördur és Ólafsvík csodálatos fekvésű kisvárosai, a helyi mitológiában fontos szereppel bíró Helgafell szent hegye, a sajátos izlandi ételt, a rohasztott cápahúst készítő üzem meglátogatása és a többi látnivaló mind-mind az egykori viking kolónia a teljesebb megismerését biztosítják. Sőt, akár bálna-, vagy madárles célú kihajózásra is lesz fakultatív lehetőség.

Akik viszont a hosszabbításban a gyalogtúrát választják, számukra tárja fel magát Izland velje: az állandóan lakott helyeket nélkülöző Felföld.

.

Eldgja, Izland

Eldgja, Izland

A vándorlás során olyan élményekkel gazdagodunk, amiket csakis gyalogos közlekedéssel szerezhetünk. Az igen érdekes és látványos speciális vulkáni táj, kis területen rendkívüli bőséggel és változatossággal kínálja áldásait. Gyalogösvényeken lépkedünk majd a vadonban, ahová járművel be sem hatolhatunk.

Nemcsak az ország, hanem egész bolygónk egyik leglátványosabb túraútvonalán lávasivatagokat, és – a kőzettani felépítés, a növényzet borítás miatti –  színpompás hegyeket láthatunk. Testközelből tanulmányozhatunk számos (poszt)vulkáni képződményt. A megszilárdult lávaárak és a csillogó obszidián dombok mentén gyalogolva, bepillantást nyerünk az itteni mitológia lények (trollok, elfinek, tündérek, törpék) lakóhelyeibe. Patakokat keresztezünk, kanyonok mentén lépdelünk. Éjszakáinkat pedig turistaházban, vagy – aki úgy szeretné – sátorban töltjük.

.

Izland, Hunafloiobol_

Izland, Hunafloi Ny.

A könnyű és közepesen nehéz terep átlagos erőnléttel végigjárható, viszont szükséges lesz néhány túrafelszerelés, és megfelelő öltözet.

2 tapasztalt túravezető lesz a csapattal, hogy a párhuzamos programok futhassanak. Már csak 10 ember jelentkezését tudjuk fogadni

Izlandi utunk látnivalói:

– gejzírek

– vízesések

– vulkán

– lávamező

– gleccser

00 izland-turf-házak

00 izland-turf-házak

– moréna

– jégmező

– geotermikus mező

– hőforrás

– iszapfortyogó

– fumaróla

Izland, Svartifoss vízesés

Izland, Svartifoss vízesés

– szolfatára

– abráziós formák

– olvadékvíz síkság

– tektonikus hasadékvölgy

– Európa és Amerika kőzetlemezek találkozási pontja

2 túravezető várja a jelentkezésedet, hogy megmutassa neked a világ egyik legszebb országát.

 

izland jégbarlang

izland jégbarlang

Amennyiben érdekel az út, írjál, és partnerirodánkkal fogod megkötni a szerződést.

21 érv, hogy miért utazz velem?

Várom jelentkezéseteket, kérdéseiteket.

Tehát ha tudsz jönni, s érdekel az út s a részletek,

Akkor jelezzed felém itt.!

MKEH engedély szám: U-001491

11 hozzászólás “Izland körút”

 1. kovacs elekné szerint:

  5 NAPOS UTBAN GONDOLKODOM PÁROMMAL

 2. Stella szerint:

  Hello! Érdekelnének a költségek. Mennyibe kerülne? Köszi. Üdv. Stella

 3. Magda szerint:

  szia,

  érdekelne a Izland körút, írtam mailet.

 4. Emeric Molnar szerint:

  Interested in the Iceland tour in September. How much will it cost?

 5. vandorboy szerint:

  Szia
  Blue lagoon tömegturizmus számára van kialakítva állítólag, ipari tó , ráadásul belépős.. miközben mi mindig megyünk ingyenes termál tavakhoz..

 6. r2d2 szerint:

  Azért a Kék Lagúnát vétek kihagyni.:-)
  Bálnalesre felesleges pénzt kiadni, kétszer próbáltam, nem jött be. Másoknak sem.:-(

 7. vandorboy szerint:

  Szia Emese
  leírtam mindent emailben, kisebb baráti társaság vagyunk, alapvetően te veszed repjegyedet, s kint kell mindent fizetni.. minél többen vagyunk, annál jobban jönnek ki a költségek per fő, mert megtöltjük a bérelt járgányt 4×4. Izland extra drága, de gondolom tudod, ez egy llow budget út.. Üdv, Gabor

 8. Debelják Tibor szerint:

  Szia!

  Érdekelne a Izland körút de szeretnénk információt, hogy mennyiben kerülne,valamint helyben mit kellene fizetnünk.
  Köszönöm előre is a tájékoztatást.

  Üdv,
  Tibor

 9. csaba szerint:

  Hello! Érdekelnének a költségek. Mennyibe kerülne? Köszi. Üdv. Csaba

 10. vandorboy szerint:

  Szia
  Wizz vagy Wow air a legpraktikusabb, de lehet játszani még:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Keflav%C3%ADk_International_Airport

 11. Ballai Pál szerint:

  A 28. indulás nekem nem jó, későbbi túra érdekel csak még szeptember legyen.
  A rep jegyről bővebben kérek infót!

Leave a Reply

*

Panorama Theme by Themocracy

Facebook Like Button for Dummies