A Karib tengertől az Antarktiszig hajóval – Enyedi Katalin

Dominica és Bahamák - Enyedi Katalin
Dominica és Bahamák – Enyedi Katalin

Enyedi Katalin

A Karib tengertől az Antarktiszig hajóval

17 évet éltem külföldön, 8 év spanyolországi tartózkodás után nyakamba vettem a nagyvilágot.

Alkalmi munkát vállaltam Portugáliában, Írországban, Dél-Afrikában, Mexikóban, Izlandon, Skóciában, dolgoztam búvároktatóként Japánban, Új-Zélandon, Egyiptomban, és a Karib-tengeri szigetvilágban.

Több mint 70 országban megfordultam hosszabb-

Antarktisz - Ushuaia - Enyedi Kata
Antarktisz – Ushuaia – Enyedi Kata

rövidebb időre, hajóval eljutottam az Antarktiszra is.

Utolsó nagy utam egy ázsiai hátizsákos túra volt, Szlovákia-Ukrajna-Oroszország-Mongólia-Kína-Tibet-Nepál-Buthán-India-Sri Lanka útvonalon, mely egy teljes évig tartott.

A történeteket fotókkal a blogomon nézhetitek meg.

Nagyon szeretek utazni, idegen kultúrákat

South Shetland Islands - Enyedi Katalin
South Shetland Islands – Enyedi Katalin

megismerni, új barátokat szerezni, és ebből töltekezni. Útjaimon rengeteg képet, fotót készítettem, (még) kiadatlan könyvet is írtam.

A búvárkodás szerelem volt első látásra. A víz alatti világ teljesen magával ragadott, és pár évig búvároktatóként jártam a nagyvilágot. Találkoztam bálnákkal, láttam delfincsapatot amint elkergették a cápákat és visszajöttek produkálni magukat, láthattam a pörölycápák csavaros násztáncát, félénk csikóhalakat, barátságos teknősöket, tenger alatti barlangokat és hihetetlen második világháborús hajóroncsokat, mint például a Thistlegorm Egyiptomban, amely valódi víz alatti

Víz alatti világ lenyűgözött - Enyedi Katalin
Víz alatti világ lenyűgözött – Enyedi Katalin

múzeum.

A búvárkodás által kerültem közel a hajózás világához. A jachtok jobb megélhetést biztosítottak, és rengeteg olyan helyre juthattam el, ahová másként sosem.

Ilyen például Mustique szigete ahol Kate és Vilmos herceg tölti királyi vakációját, Saba, és a többi kis rejtett sziget, ahová sem nagy hajóval sem repülővel nem lehet eljutni. Egy jacht fedélzetén jutottam el Suriname, vagy Francia Guayana partjaira is, melyekről nem sokat hallottam azelőtt.

Egy Indigó nevű hajóval elindultunk egy világkörüli

Dive Safaris
Dive Safaris

útra, fizetett világkörüli út… Mindenki álma.

Hamar rá kellett döbbennem, hogy ha valóban meg akarom ismerni a világot, nem elég csak kiszállni egy-egy kikötőben és pár napot eltölteni az adott helyen. Ha tényleg megismerni és tapasztalni akarok, ahhoz idő kell.

Így született meg a hátizsákos világkörüli út terve valahol Brazíliában, amikor is búcsút intettem a jachtnak, és el kezdtem tervezni a nagy utat.

Pihenésképpen befizettem egy csaknem egy hónapig tartó útra egy óceánjáróra mely az Antarktiszra vitte utasait a Rió-Puerto Madryn-

Dive Safaris - Enyedi Katalin
Dive Safaris – Enyedi Katalin

Falkland szigetek-Antarktisz-Usuhaya-Horn fok- chilei fjordok-Magellán-szoros-Montevideo-Buenos Aires útvonalon. Ez felejthetetlen élmény volt.

Jelenleg egy irodában dolgozom és egy időre felakasztottam a túrabakancsot és a szett-táskát, de még rengeteg helyre el szeretnék és el is fogok jutni.

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*