fesztivál expo

Sajtóanyag X. Járatlan Utakon Fesztivál

A  Járatlan Utakon Fesztivál Expo – A független világutazók fesztiválja

2020. február 29. és március 1.  

X Járatlan utakon logó

A felfedező benned van, mi csak az ihletet adjuk hozzá.

Most X. alkalommal szervezik meg a Járatlan Utakon Fesztivált Magyarország legnagyobb, független és extrém utazókat megszólító rendezvényét.

Az eseményen több mint 40 előadás és 36 kerekasztal-beszélgetés, 5 workshop lesz utazásról a 2 nap alatt, mely 6 teremben zajlik a HungExpo Utazás kiállítás rendezvényének keretein belül.

A részletes programot itt olvashatjátok.

Hazai és külföldi független utazók, utazási bloggerek és extrém teljesítményeket felmutatók gyűlnek össze erre a hétvégére a világ minden részéből, hogy megosszák történeteiket és tapasztalataikat az utazni vágyó kíváncsi közönséggel. Inspirálnak, ötleteket és konkrét tippeket adnak: mikor, hová, hogyan és miért érdemes elutazni. 

 Idén is lesz előadás több ezer kilométeres túrázásról, zarándoklatokról, többéves kerékpáros világkerülésről, lakóautós és dzsipes kalandokról, és világjáró vitorlázók, kajakozók is előadnak, hogy a boat show-hoz is kapcsolódjunk.

A Járatlan Utakon Fesztiválon bejárjuk mind az 5 kontinens népszerű helyeit,  Kína, India, Peru, Usa, Namíbia, de újabb ismeretlen régiókba is elkalauzoljuk a fesztiválunkra érkezőket, mint például Szaúd-Arábiába, Szudánba, Csernobilba, Bangladesbe, egészen Francia Polinéziáig.

feszt nagyterem
Járatlan utakon feszt nézők

Természetesen idén sem maradnak ki a zöld témák, a fenntartható turizmus témaköre, a rövid hétvégés desztinációk, a női utazók, melyek a kerekasztal-beszélgetéseken is teret kapnak.

 Ismereteket kapunk továbbá a vallási turizmusról is, az iszlámról, hindu és tibeti régiókon keresztül, illetve kiemelt témánk még Olaszország, így illeszkedve a Hungexpo idei díszvendégéhez.

Továbbá most lesz az utazó bloggerek találkozója is, ahol még 13 előadás közül lehet választani.  https://utazas.hungexpo.hu/blogger-talalkozo/

Meglepetésként idén  5 tánccsoport  programja révén Tahiti,  Hawaii, Indonézia, India és Szenegál tájáról kaphat minden látogató élő kulturális élményt az idei Járatlan utakon fesztiválon.

 feszt fotok
feszt fotok

Az eseményre elhívtuk Farkas Bertalant, az első magyar űrhajóst, akinél messzebb és járatlanabb útakon nem igazán volt senki. Illetve eljön Rakonczay Gábor aki emberfeletti teljesítményeivel és vakmerő vállalkozásaival írta be magát a fesztivál történetébe is.

Az eseményre érdemes tömegközlekedéssel érkezni, illetve igénybe venni a MÁV 50%-os kedvezményét, amiről a weblapunkon lehet tájékozódni:

———– 

Bízom benne, hogy a fesztivál sajtóanyagát vonzónak találják. Minden évben nagy gondot fordítok a rendezvény médiamegjelenésére, amit eddig mindig kellő visszhangra talált. 

Visszajelzések az eddigi fesztiválokról itt olvashatóak.

Sajtótájékoztatónk febr. 17-én, 12-kor lesz a La Fabbrica étteremben. Várjuk szeretettel!

További kérdések esetén várom szíves jelentkezésüket!

jaratlanutakfesztival@gmail.com

0670 284 6080

Csonka Gábor (Vándorboy), a fesztivál főszervezője

fesztiválunk a fb-on 

jaratlan_utakon_szombat plakát
jaratlan_utakon_szombat plakát


About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*