Hajóstoppal a Föld körül – Wynne-Hughes Veronika

hitchhikingthe7seas-calypso. Veronika
hitchhikingthe7seas-calypso. Veronika

Hajóstoppal a Föld körül – Wynne-Hughes Veronika

 Wynne-Hughes Veronika vagyok és jelenleg hajóstoppal járom körbe a földet.

A videós előadásomban ennek az útnak a mindennapjaiba vezetlek majd be benneteket. Sajnos személyesen nem tudok jelen lenni, mert épp a Karib-térségben vagyok.

 Tengerparti országokban bevett szokás, hogy hajókra keresnek legénységet. Leginkább idős házaspárok szoktak, vagy olyanok, akik egyedül vannak a hajójukon. Ezek a hajók általában kisebb

Hitchhiking the7seas - árbócról. Wynne-Hughes Veronika
Hitchhiking the7seas – árbócról. Wynne-Hughes Veronika

vitorlások.

A legénységi munka alatt az értendő, hogy hajózás közben a hajózás körüli dolgokkal kell segíteni, míg kikötőkben és öblökben a következő út előkészítésével kapcsolatos munkákkal. Cserébe a hajótulajdonos nem pénzt ad, hanem ellátást.

Így utazom én. Jelenleg a harmadik hajómnál tartok, 10 hónapja indultam útnak és egy óceánátszelést már magam mögött tudhatok. Ezen kívül még olyan kalandokban is volt részem, mint hajósüllyedés, erős viharok, áramhiány 3 héten át az óceánon, robotpilóta nélküliség, stb. de ezekről

Gibraltár - Hitchhiking the7seas Wynne-Hughes Veronika
Gibraltár – Hitchhiking the7seas Wynne-Hughes Veronika

részletesebben az előadásban mesélek majd.

 Célom alapvetően, hogy minél többet lássak és minél több helyre eljussak. Nagyjából öt évesre tervezem ezt az utat – azt mondják ennyi idő alatt lehet kényelmesen körbeérni, sok mindent érintve. Jelenleg a Karib-térségben vagyok, St Maarten szigetén. A másik oka az utamnak, hogy szponzort találjak egy másik, sokkal nagyobb tervemhez, ami majd magyar rekord állítás lesz, de ez egyelőre titkos.

 Szakmámat tekintve pszichológus vagyok, illetve ekként is dolgoztam mielőtt útnak indultam. Én nem a jobb élet reményében hagytam el

Mt-Liamuiga - hitchhikingthe7seas. W..H. Veronika
Mt-Liamuiga – hitchhikingthe7seas. W..H. Veronika

Magyarországot. Az utazás nekem látókör bővítést jelent.

Alapvetően azt gondolom, hogy sokkal érdekesebb bolygóra születtünk annál mintsem, hogy évente egyszer vagy kétszer utazzunk csak. 1-1 embernek csak olyan 80 éve adatik meg ezen a földön. Aztán minden megy tovább, csak ő nem. Ezt a megadatott időt szerintem fontos minél tartalmasabban eltölteni, mert aztán nincs újraindító gomb.

 Van egy rádióműsor. Az a neve, hogy

Bálna - hitchhikingthe7seas
Bálna – hitchhikingthe7seas

MorningShow.  Bizonyára sokan ismeritek. Én reggelente hallgattam fogmosás közben.  A betelefonálóktól miután a nevüket megkérdezik, a következő kérdés általában a: Mivel foglalkozol? Én nem érzem, hogy a munkám határozna meg. Kicsit azért biztos, de nem második kérdés szinten. Huszadrangú.

Azt látom, hogy az embereket nagyon meghatározza a munkájuk. Az estéket arra szánják, hogy a napi munkát kipihenjék, a hétvégéket, hogy a heti munkát kipihenjék és az évi 2-3 hetes szabadságaikat, hogy az éves munkát pihenjék ki. Bár a munkámat imádtam és hiányzik is, illetve a munkám jellege engedte is, hogy sokat utazzak, én ennél többet szeretnék az élettől. Mert LEHET, csak neki kell fogni.

blog: hitchhikingthe7seas.wordpress.com

facebook oldal: https://www.facebook.com/hitchhikingthesevenseas

twitter: https://twitter.com/hitching7seas

youtube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCoZbSGfruroacbb7BlqdMLQ

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*