feszt nagyterem

Sajtóanyag: 11. Járatlan Utakon Fesztivál

A  Járatlan Utakon Fesztivál – A független világutazók fesztiválja

2021. Október 16-17

“A felfedező benned van, mi csak az ihletet adjuk hozzá.”

 Ezzel a mottóval indul idén is októberben a 11. Járatlan Utakon Fesztivál Magyarország legnagyobb, független és extrém utazókat megszólító rendezvénye.

Az eseményen több mint 100 előadás és kerekasztal-beszélgetés, 4 workshop, 2 filmvetítés lesz utazásról a 2 nap alatt, mely 8 teremben zajlik a Fáklya klubban, Budapest belvárosában.

Hazai és külföldi független magyar utazók, utazási bloggerek és extrém teljesítményeket felmutatók gyűlnek össze ismét erre a hétvégére a világ minden részéből, hogy megosszák történeteiket és tapasztalataikat az utazni vágyó kíváncsi közönséggel. Inspirálnak, ötleteket és konkrét tippeket adnak: mikor, hová, hogyan és miért érdemes elutazni. 

Az eseményre elhívtuk Juhász Árpád geológust, Farkas Bertalant, az első magyar űrhajóst, akinél messzebb és járatlanabb utakon nem igazán volt senki. Ismét körünkben lesz Rakonczay Gábor extrém sportoló, és előadóink között tudhatjuk Erős Zsolt feleségét Sterczer Hildát, a repjegymágus Utazómajmot, és ott lesznek ismert utazási bloggerek, influenszerek, mint például Vándorboy, aki ennek az eseménynek a főszervezője.

jaratlan_utakon_fáklya klub
jaratlan_utakon_fáklya klub

 Mellettük pedig idén is lesz előadás több ezer kilométeres túrázásról, óceán-átkelésről, zarándoklatokról, többéves kerékpáros világkerülésről, lakóautós és dzsipes kalandokról, és magyarországi kirándulóhelyekről is.

A Járatlan Utakon Fesztiválon bejárjuk mind az 5 kontinens népszerű helyeit,  de újabb ismeretlen régiókba is elkalauzoljuk a fesztiválunkra érkezőket, mint például Ázsiába,  Dél-Amerikába, Vanuatu szigetére, de lesznek extrém evezősök, lesznek akik 4321 km-t gyalogoltak a caminon, feljutunk 8000 méter magasra, és természetesen lesznek kerékpárral és stoppal a világba induló előadóink. Természetesen nem maradnak ki a zöld témák, a környezettudatosság, a slow és a fenntartható turizmus témaköre, a rövid hétvégés és európai desztinációk, a női utazók, melyek a kerekasztal-beszélgetéseken is teret kapnak.

 Ismereteket kapunk továbbá a vallási indíttatású utazásokról is, és megtudhatunk többet az iszlámról, s az ázsiai régiókon keresztül a többi világvallásról is.

Az eseményről többet is olvashat a Járatlan utakon fesztivál weblapján és friss infokat a facebook eseményükhöz csatlakozva kaphat.

Érdemes felírni és megjegyezni a dátumot, október 16-17 Fáklya klub, Csengery utca 68, egész hétvégén. Utazzunk együtt a legszebb tájakra idén is!

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*