Szilasi Ildikó – Kongó törzsei: Gungu Fesztivál, Kuba királyság, torday expedició

Szilasi Ildikó - gyerekekkel
Szilasi Ildikó – gyerekekkel

Szilasi Ildikó Hermina antropológus

Kongó: Gungu Fesztivál, Kuba kIrályság, torday expedició

Szilasi Ildikó Hermina antropológus, Afrika-szakértő, közgazdász. 2002 óta foglalkozik Afrika kulturális és társadalmi jelenségeivel. Az Afrika Expo és Vásár (www.afrikaexpo.hu) alapítója, Afrikával foglalkozó nemzetközi és magyar szakmai szervezetek tagja és szakértője: Magyar Afrika Társaság – tag; Kultúrafrika Alapítvány – Elnök stb. 2004 óta 23 afrikai országban járt és dolgozott. A kontinensen közel 4 évet töltött el. 2009-ben Torday Emil nyomában Kongóba (www.kongoexpedicio.hu), 2012-ben Magyar László nyomában Angolába vezetett expedíciót. Angolul és franciául felsőfokon, spanyolul középfokon beszél, Kongóban pedig lingalául érteti meg magát. Most utakat vezetek Afrikába. Weblapunk:  www.utazzafrikaba.hu

Másik kedvenc területem Szenegál:

Szilasi Ildikó Afrikában
Szilasi Ildikó Afrikában

Szenegál jelmondata a Teranga, melynek jelentése: vendégszeretet. Találó és igaz jelző ez Szenegálra, hiszen ez egy rendkívül kellemes éghajlattal bíró, békés, nyugodt afrikai ország. Szenegál kezdő Afrika-utazóknak és családosoknak is jó választás, mivel nincs kötelező oltás, az úthálózat pedig jó, kényelmesen tudunk utazni. Nagyszerű gasztronómia, kiemelkedő tánc- és zenei kultúra jellemzi. Dobiskolák, tánciskolák és fesztiválok sora várja a látogatókat. Azok, akik már jártak korábban Afrikában, például Kelet- vagy Dél-Afrikában ugyancsak javasoljuk Szenegált: Nyugat-Afrika, a baobab erdők, a Száhel, a helyi mérsékelt és békés muszlim kultúra hagyományőrző jellegge illetve az, hogy alig találkozunk turistákkal utunk során,  más élményeket ad az utazónak.

Gyakran utazom Ghánába: Ghána a változatosság országa. Az északi szavannától déli irányba haladva egyre inkább az őserdő világát ismerhetjük meg. Szafarizhatunk, elefántokat láthatunk, vagy sütkérezhetünk a hófehér óceánparton. A kereszténység és a hagyományos törzsi vallások színes keveréke, a modernizálódó főváros és a tradicionális vidéki kultúra együttélése tárul szemünk elé, ha ide látogatunk. Ghána korábban a transzatlanti rabszolga-kereskedelem egyik központja volt, aminek emlékeit mind máig megtekinthetjük, ugyanúgy, ahogy régmúlt afrikai királyságok és gyarmati uralom központjait, erődjeit is.

www.utazzafrikaba.hu

Facebook: https://www.facebook.com/Utazzafrikaba?fref=ts

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*