electric-bike-bus-ticket

Tekerés a buszjegyért

Remek ötlet, jópofa és trendi, szerintem lenne visszhangja. Tudom Bp-nek nincs pénze, de lehetne ez Bp. a progresszió jegyében. Kvázi érzékenyítés, tudatosítás, hogy az energiát nem könnyű megtermelni.

A hír: Sporttal, 20 guggolással kiválthatják az ingyen buszjegyet 2020-ban Kolozsváron, 2013 Szocsiban is volt ilyen akció.

https://www.facebook.com/earthlymission/posts/pfbid0Wk3mDgrdeaL3tPkHAKowJZTWTbiif6zTurDxPww67QryD8h6ijs2Yujz6J5Ka1rEl

Amit pedig én továbbgondoltam: 

mi lenne ha áramtermelő szobabiciklik lennének a buszmegállóban?. X tekerési időnként kiadna egy buszjegy vagy voucher kódot.(kb. amikor megtermelte a 350 ft-t) Vagyis bárki leülhet tekerni amig vár a buszra, de csak x időnként (amikor megtermelte a buszjegy árát) adna a display egy kódot.(ez kb. mint a lottó, lehet próbálkozni, de csak 1 ember nyer x időnként.) 

A megtermelt energiát lehetne helyben egy reklámfelület világításba táplálni, hogy ne kelljen messzire vinni.Ha ez trendi lenne működhetne, ha nem érett rá a társadalom akkor nem. (vagy ha túl sok idő 350ft megtermelni, akkor lehetne, hogy promózni, hogy felét a tekerésed, felét a főváros teszi hozzá.kb ennyi.

A Másik ötlet amit 2 éve Brnoban láttam, de sztem már írtam neked, amikor vizsugárra írják a reklámot. Különleges és látványos lehetne ott a Deák környékén pld.

A bicohoz mellékhatásként:

Megszünne a bliccelés is.:)
Nálunk is ki lehetne vezetni a horn gyuszi bérletet (fiatalok kedvéért: a szocik nyugdíjasoknak ingyenes utazást biztosítottak 65 év felett), és a nemzeti sport program keretében sporttal válthatnának buszjegyet. Rögtön üresek lennének a korházak és megszűnne az orvos hiány.:)

Léteznek ilyen bicók:

https://energym.io/blogs/news/can-i-buy-an-electricity-generating-bike

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.