Afrika szafari: utazás Namíbia, Botswana, Zambia – Viktória vízeséshez

Namibia, Holt völgy
Namibia, Holt völgy

Afrika körutazás,szafari: természet, vadvilág, kultúra 25 napban, nov. közepétől.

Az utazás kiemelt érdekességei

Természet – Namib Sivatag, s a világ legmagasabb dűnéje, Holt völgy,  Naukluft hegység s kanyonjai, Kalahári sivatag, fosszilis erdő, Csontváz part  Viktória vízesés

Kultúra – Szikla rajzok, Himba,, Herero, Bushmanok és egyéb törzsek, német gyarmati városok.

Gepárdok, Namíbia
Gepárdok, Namíbia

Élővilág – Etosha Nemzeti park s benne az összes nagy ragadozó és növényevő, Cape Cross fóka kolóniái, Walvis Bay pelikán és flamingó csapatai, csónak túra Okavango Delta vízi vadvilágában, Chobe Nemzeti Park szavannája

Afrika volt a nagy álmod? Most elérhetővé vált számodra is egy különleges, kompakt és izgalmas program keretében, ahol együtt barangolhatjuk be a kontinens legváltozatosabb természeti csodáit kínáló régióját magyar nyelvű tapasztalt túravezetővel, aki már többször is járt a területen csoporttal is.

Afrika Safari
Afrika Safari

Bérelt járművünkkel olyan helyekre fogunk eljutni, melyet önállóan legtöbbször lehetetlen, olcsó irodák nem is indítanak utat sok állomásunkra, mert extra idő, logisztika és pénz. Mi el fogunk jutni ezekre a helyekre is, igaz hosszabbak lesznek napjaink, kevesebb pihenés lesz, de mi felfedezni indulunk Afrikát.

Láthatjuk Namíbia híres dűnéit egy nemzeti parkban, kirándulunk a Naukluft hegység holdbéli tájain, s átmegyünk ott egy kisebb kanyonon, láthatunk egy kulturált afrikai fővárost. Swakopmund német hangulatú gyarmati kikötő

Himba törzsek
Himba törzsek

városa közelében hódolhatunk az extrém sportoknak, s láthatjuk, amit nagyon kevés helyen a világon, hogy a tenger és a sivatag találkozik, s megcsodálhatjuk a környék gazdag madárvilágát, vagy ellátogathatunk egy működő bányába is.

Swakopmund után ismét belevetjük magunkat a természeti kalandokba: Walvis Bay pelikán és flamingó rajok és Cape Cross híres fóka kolóniái után ősi sziklarajzokat és megkövesedett (fosszilis) erdőt látogatunk meg.

A ritka orrszarvút is becserkésztük Namíbiában
A ritka orrszarvút is becserkésztük Namíbiában

Ezt követően megismerkedünk a törzsi civilizációkkal, s ellátogatunk a mind a mai napig is ’bőrbe’ öltöző, félmeztelenül járó Damara földön pásztorkodó félnomád himba törzsekhez, de láthatunk bushmanokat, herero-kat, és más törzsbéli embereket is utazásunk során.

Programunk fontos része, hogy átfogó képet kapjunk Afrika élővilágáról és a természeti gazdagságáról, így további szafarikat teszünk az Etosha Nemzeti Parkban, mely Afrika egyik legkarbantartottabb szavannás parkja, ahol igen gazdag spektrumát láthatjuk az élővilágnak.

Namíbia élővilága
Namíbia élővilága

Innen a Kalahári régió fele vesszük az irányt, hogy a már kihalóban levő, klikk nyelvet beszelő, a magyar közönség számára az Istenek a fejükre estek című filmből ismert Busmanokkal találkozhassunk. Innen utazunk tovább Botswanába, a híres Okavango Delta régióba, ahol rengeteg madarat és vízi környezetben élő állatot leshetünk meg háborítatlan élőhelyükön, míg a Chobe Nemzeti Parkban ismét egy szavannás környezetben csodálhatjuk a nagy állatokat.

Utunk végén Zambiában, a szédületes erejű Victoria vízesés lesz az utolsó látványosságunk, s

Viktória víz esés
Viktória víz esés

akinek még lesz energiája azoknak fakultatív programként ismét lehetőségünk nyílik extrém sportok űzésére, raftingolásra, evezésre, bunjee jumpingra vagy sétarepülésre.

Akik pedig még Zimbabwét is szeretnék felfedezni, azok pár nap hozzáadásával tovább kalandozhatnak két nemzeti parkban, ahol szintén állatokkal és barlangrajzokkal, illetve Zimbabwe történelmi romjaival gazdagíthatják ismeretüket Afrikáról.

Színes változatos szafarit minden korosztálynak

Namíbia safari, sok természettel
Namíbia safari, sok természettel

ajánlhatom, mivel megerőltető túrázás nem szerepel a programunkban, s végig saját járművel tesszük meg az utat. Ehhez keresek útitársakat, mert végig bérelnék járművet, így optimalizálhatnánk a költségeket. A program repülőgép érkezéstől függően változhat minimálisan!

A részletes programot itt olvashatod.

Ha valóban érdekel, s csatlakoznál, akkor klikk ide , vagy itt jelezzed a jelentkezési szándékodat, s töltsd ki  az űrlapot. 

21 érv, hogy miért utazz velem.

 

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Comments

  1. Szia! Nagyon érdekel az ajánlatod! Az év elején én is próbáltam társakat keresni egy ugyan ilyen túrához, de csak egyedülálló lányok jelentkeztek… Már kétszer jártam Namibiában, de voltam a Viktória vízesésnél is, de nem tud elég lenni belőle. Légyszi küld el a pontos programot, résztvevők számát, előre látható költségeket, stb. Apropó! Ugyan ilyen kocsit akartam bérelni, a tetején sátorral, a legjobb ajánlatot a német Tui Camper adta. Nem kell horibilis kauciót letenni! Üdv: J.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*