Előadó találkozó

Visszajelzések a 7. Járatlan utakon fesztiválról

Voltál már a JUF-on?
Voltál már a JUF-on?

Köszönöm mindenkinek, hogy eljött a fesztiválra. 175-en kitöltöttétek már az űrlapot 1 nap alatt

Jó érzés, hogy jól éreztétek magatokat, ez mindig erőt ad a következő szervezési periódushoz. Jó ólvasnihasznos volt és érdekes emberekkel találkoztatok ez a 2 nap alatt.

Ha kommentben írtok pár szót hogy éreztétek magatokat, kérlek írjátok meg itt. Köszönöm.

Illusztrációnak pedig a statisztikák diagrammjait teszem ki

Szemezgettem a Fb. oldalon hagyott szöveges visszajelzésekből..  klikk a folytatáshoz ide:

stat 2 mi hozott ide?
stat 2 mi hozott ide?

Hálás köszönet az előző rendezvényekért is, nagyon -nagyon tetszettek, olyan mint ha kitárult volna a világ előttem.

 

Köszönet, hogy munkád által ennyi embernek tudod az életét gazdagítani.

Nagyszerű küldetésed van!

 

Honnan értesültél a feszt-ről
Honnan értesültél a feszt-ről?

Koszi a szervezest! Nagyon inspiralo elmenyek. Az utazas erejet mutatja, hogy mekkora hatasa van mar csak annak is, hogy beszeltek/ beszelunk rola. Legalabbis engem rendesen felkavart, pozitiv ertelemben  🙂

Köszönöm az egész szervezést és hogy ott voltatok, hatalmas élmény volt az egész fesztivál. Nagyon sokat tanultam! 😎🌴

 

Jó volt ! A kiválasztott programokat nehéz összhangolni idöben, egyszerre két helyen lenni, de ez elkerülhetlen 🙂

További lendületet kívánok a következőhöz !

Szervezés és weblapról véleményed?
Szervezés és weblapról véleményed?

Ez az a fesztivál, ahova évek óta családosan „haza járunk” 🙂 Imádjuk a hangulatát, a rengeteg motivációt, a fantasztikus előadókat. Idén kerekasztal beszélgetőként a közönségtől is hatalmas inspirációt kaptunk. Köszönjük az újabb élményt és a lehetőséget!

 

Szuper szervezés, kitűnő előadók és előadások /a bőség zavara/, lelkes önkéntesek, óriási nyüzsgés, rengeteg érdeklődő. Gratulálok!!!

Köszönjük a szervezőknek, értékes emberek és előadások kavalkádja volt 🙂

 

Hány előadást / kerekasztalt láttál?
Hány előadást / kerekasztalt láttál?

Második éve gyűjtöm az erőt nálatok a fesztiválon („néni” korhoz közeledve) Biztatást jelent, hogy egyre nagyobb számban találkoztam kortársakkal, és talán leendő útitársakkal… Néhány blognak olvasója vagyok.

Imádtuk! hatalmas élmény volt élőben találkozni azokkal, akiket online követünk és óriási mennyiségű hasznos infót gyűjtöttünk be. köszikösziköszi!

A leírások sokat segítenek eldönteni abban, hogy a sok szimpatikus, érdemes műsorok közül melyek azok, amik most mindenképp érdekelnek. Abban bízok, hogy amikről most lemaradok, mert egyszerre nem tudok több teremben lenni, azokkal idővel vagy 1 év múlva ismét találkozok. Ha mást nem, legalább a szükséges információkkal. 🙂

 

Heszszín milyen volt?
Heszszín milyen volt?

Ez volt az első ilyen fesztiválom. Sajnos most csak egy napra sikeredett, de nagyon örülök annak hogy elmentem. Remek volt minden, sok érdekes és izgalmas előadás volt. Alig várom a következőt.

Szuper volt ismét, bolyongtam egyik előadásról a másikig, de remekül be tudtam osztani, hogy mikor hova érdemes -nekem- beülni.

 

Gratulàlok, megint szuper volt! Legszívesebben mindig kèt helyen lettem volna, nehèz volt kivàlasztani hogy melyik eloadasra menjek! Nagyon jo volt a helyszín! Vàrom a kovetkezo fesztivalt! Köszi

Lebonyolitás milyen volt?
Lebonyolitás milyen volt?

Szuper volt köszi a szervezést remélem a következő is legalább ilyen jo lesz. A „negatívum” az az hogy annyi jo előadás volt hogy nem tudtam melyikre menjek 🙂

 

Fantasztikusan jó volt, szuper storyk, inspiráció szuper kedvező áron. Csak gratulálni tudok a szervezéshez! Most már „csak” fel kell dolgozni a sok információt és a saját utamat megtervezni. 🙂

Valóban nehéz volt dönteni több program között. A legfontosabbat próbáltam kiválasztani és minden úgy volt jó, ahogy összejött. Egyszer sem bántam, hogy mért nem a másikra mentem, mert mindegyik nagyon jó volt.

 

Ár-érték arányban milyen volt?
Ár-érték arányban milyen volt?

Kiemelném a kedvező árakat a diákoknak és a nyugdíjasoknak. Hazafelé menet egy néni kérdezte, hol lehet még ezeket az előadókat hallani, mert sajnos ő csak nemrég tudta meg, hogy van egy ilyen és csak párat hallott, de nagyon inspiráló volt számára. Kb. 70 éves néni. Nyilván ő már nem menne, de nagyon élvezte. 🙂

Sziasztok, köszönöm a szervezést. Óriási ötletekhez jutottam, fel”inspirálódtam” és töltődtem.

Fantaszikus volt a hetvege, vegigutaztam a vilagot,hol stoppal,hol biciklivel,hol kajakkal!😊 Fantasztikus tortenetek, emberek, uzenetek!

 

Tematika és tartalom milyen volt?
Tematika és tartalom milyen volt?

Annyira vártam, hogy a lányom Hódmezővásárhelyi versenye helyett a fesztiválra indultam reggel Kecskemétről 😉 (persze ott is voltam, csak épp előző nap)

Köszönöm Gabor Csonka és A Csapat! Profi szervezés volt és fantasztikus előadások!

Nagyon jól éreztem magam, köszönöm hogy egy ilyen remek fesztivált összehoztatok! Annyira könnyű volt belemerülni az előadásokba hogy észre sem vetted és már el is telt a két nap. A rengeteg információ feldolgozásához még kell egy kis idő azt hiszem. Köszi 🙂

 

Nagyon köszönöm a szervezőknek, ismét szuper volt a fesztivál, visszatérő vagyok, már négyszer voltam legalább, a helyszín nagyon jó, és köszönöm a nyugdíjas kedvezményt!

Médiasztárok, kerekasztal beszélgetések kellenek?
Médiasztárok, kerekasztal beszélgetések kellenek?

Szuper volt a fesztivál nagyon gazdag volt a program szuper szervezés inspiráló előadások nagyon jól éreztem magam 😀 Már alig várom a következőt 😀

Vegre sikerult eljutnom ide!

Csodálatos volt! Rengeteg inspirációt adtak az előadások! 🙂 Már megvannak a következő bakancslistát országaim is;)

Évek óta „haza”járok 🙂

Nagyon sok informativ, kedves fiatal előadó…köszönöm!

Nagyon sokat kaptam. Olyan is volt, hogy beugrottam egy előadás végére és pont az utolsó gondolatok adtak sokat számomra.

Presztizs és kiegészítő programok
Presztizs és kiegészítő programok

 

Gratulálok a szervezéshez Vándorboynak és minden önkéntes segítőnek, köszönet a profi előadóknak! Óriási munka volt, és nagyon sok embernek okoztatok örömet ezzel a fesztivállal! Köztük nekem is. Ámulva hallgattam az előadásokat, inspirálódtam, töltekeztem, szuper volt az egész! Ami a legtöbbet adta nekem: előadások közül Szabó Ádám Szalag (úgy érzem, nekem amiatt kellett ott lennem a fesztiválon, hogy őt meghallgassam, pedig nem is terveztem be, mert a bringázás önmagában nem csigáz fel, mégis ez az előadás lett a csúcspont számomra, köszönet érte!), valamint a kerekasztal-beszélgetések, ahol nagyon elgondolkodtató kérdések és válaszok születtek, inspiráló volt az együtt-gondolkodás.

Angol nyelvű kell? És országjárás?
Angol nyelvű kell? És országjárás?

Megint újratervezést igényel az egész, hogy merre és hogyan tovább, mert közben sok dologhoz kedvet kaptam, illetve az új információk miatt újabb megoldandó dolgok vannak, amire eddig még nem gondoltam.

Idén is szuper volt! Köszönjük

Én így 🙂 írtam egy kis összefoglalót. Mikor lesz a következő? :))

Ismét nagyon sok érdekes előadás volt, örülök, hogy ismét résztvehettem rajta 🙂 Kérlek a hangosításon/technikán változtassatok, mert idén sok olyan technikai probléma okozott csúszást, fennakadást az előadásoknál, ami az előadásokra szánt szűkös 1 órát megrövidítette vagy kevésbé élvezhetővé tette.

demográfiai adatok
demográfiai adatok

Én is először voltam ezen a kétnapos fesztiválon, de a legszebb reményeimet is messze meghaladta az, amit kaptam tőletek! Szívből gratulálok és hálásan köszönöm Gábornak (Vándorboy) és népes szervezőgárdájának a szíves meghívást, vendéglátást, az óriási szervezőmunkájukat; valamint a kitűnő előadóknak a nagyszerű előadásokat! Remélem, hogy jövőre is találkozunk ugyanott!

 

szuper volt,valahol vissza lehet nezni az eloadasokat?

Fantasztikus volt ez a két nap, nagyon sokat kaptam Tőletek, köszönöm

Honnan érkeztél , végzettséged?
Honnan érkeztél? végzettséged?

Egy teljes napon vagyok túl és olyan sokat adott, olyan gyorsan telt az idő, közben még enni sem volt időm. Hozzá teszem néha bátornak kell lenni, például egy workshopra vagy kerekasztalbeszélgetésre elmenni vagy a kérdezéshez. Megéri!  És ez mégcsak az első nap volt!  🙂

Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a szervezést! Szuper érzés volt 90 percet beszélni ennyi érdeklődő embernek a 2012-es Magyar László expedícióról. Még nem volt sose ilyen lehetőség! 🙂

Nem csodálom, hogy ilyen jó lett. Rugalmas jegyrendszer és tele őszinte emberekkel. Fontos, hogy össze tudjunk ülni és így beszélgetni egymással és úgy segíteni egymást, ahogy más módon nemigazán jellemző. Itt az utazás az, ami a közös, adni összeköt bennünket. Hogy a céljaink itt meghallgatásra, támogatásra találnak, az útjaink sokszor hasonlóak tudnak lenni. Hogy senki sem nevet ki senkit, mert kicsit nagyobbak a céljaik az átlagnál.

A másoktól visszajelzésként kaptam, hogy jót kérdeztem a fotós kerekasztalbeszélgetésen. Aki ma a piacos előadást konferált fel, vele is jött beszélgettem. Meg mással is, akivel együtt mentünk egy darabig a buszon és metrón a nap végén. Illetve az őszi fesztivál óta a Ballai Brigivel is lett közös munkánk, aki a digitális nomád előadást is tartotta szombaton. Például az ő által javasolt bécsi program is nagyszerűen sikerült, ahol jelen volt a magyar összetartás is. Biztosan sokat számít az, hogy az embernek helyére kerüljön minden az életében. Ami nálam is folyamatosan történik. És talán pont ez miatt is van az, hogy ez és az őszi fesztivál nagyon sokat adott számomra. Még az sincs kizárva, hogy idővel én is hozzá tudok majd adni valamit a programhoz.

A fotós kerekasztalbeszélgetésen a felvetett problémámra 4 dolgot mondtak, amit 1 mondatban le is jegyzeteltem. Azóta a fotózás témájába elég jól belemélyedtem. Viszont most újra olvastam és rádöbbentem, hogy tényleg ezeken a dolgokon múlhat az eredmény. Akkor még nem értettem, most meg minden világos. Tökéletesen össze volt foglalva az, amire szükségem van. 
Ha az ember mer kérdezni és jegyzetelni, az csodákra képes.  
A fesztivál folyamatosan fejti ki a hatását. Most is egy előadóval lesz konzultációm, akit előtte nem is ismertem. Pedig eltelt már másfél hónap azóta? Arról még nem is beszélve, hogy olyan gondolatok jutnak eszembe előadóktól, melyek átsegítenek bizonyos szituációkban. 

 

A tavalyi visszajelzések  itt olvashatóak

 

Előadó találkozó
Előadó találkozó

Előadók kommentjei

 

Nem csak azért szeretem a Járatlan Utakon Fesztivál -t, mert csodás, inspiráló emberek vesznek körbe, barátok, sok tekintetben példák számomra, érdekes előadásokat tartanak… 😊 szóval nem csak ez, hanem a csodás, lélekemelő vegán ételek! 😊🙏😇
a képen: sütőtökös édesburgonya krémleves, kölesfelfújt, polenta (puliszka), lecsó szerű zöldségek, olívával és céklás lilahagyma lekvárral (ez utóbbi sajnos lemaradt a képről, pedig szintén nagyon finom volt! 😊😉)
aki ilyen finomakat enne, megteheti az 1 Falat Zamat -ban! 😉😁

Munkahely, havi nettó
Munkahely, havi nettó

Köszönjük a meghívást a Járatlan Utakon Fesztiválra Vandorboy – The most traveled Hungarian ! Jól éreztük magunkat 😆

 

Köszönet Mindenkinek aki a hétvégén eljött a Járatlan Utakon Fesztivál-ra!   Rengetegen voltatok az előadáson, örülök hogy ennyien érdeklődtök a Világ, az utazások, a kultúrák iránt!
Jöttek szép számban kérdések a Mexikói jóga kaland-dal kapcsolatban is, kérek mindenkit hogy a torottszarnyu.pillango@gmail.com email címen írjon a tábor témában, mert csak ott tudok tájékoztatókat csatolni!

Utazási szokásaid
Utazási szokásaid

Zseniálisak vagytok! Szép napot, és jó felkészülést annak aki elég bátorítást kapott a Világgá menéshez! 😉

nagyon jól éreztem magam a fesztiválon, köszi a szervezést, remélem a jövőben is minden évben lesz, mert kell az ilyen közösség, kell az, hogy jó fej emberek békében együtt legyenek és valami inspirálóról és élvezetesről beszélgessenek panaszkodás és politika nélkül.

 

 

A hétvégén a Járatlan Utakon Fesztiválon rengeteg inspiráló előadás és beszélgetés volt. Én is kedvet kaptam kizökkeni a megszokott kényelemből.

Az egy négyzetméterre jutó utazó bloggerek száma itt volt a legnagyobb a hétvégén! Bakancslista bővítéshez nézzetek körül a többiek blogján is!

Travellina
Mixtreme
Vandorboy – The most traveled Hungarian
A sárga ruhás lány

előparty előadókkal
előparty előadókkal

 Talpalatnyi történetek
Utazómajom
Female Yeti
Honeymoon Around The World

Dóri és Zita (Honeymoon Around The World) közös workshopja már debütált is a mai Járatlan Utakon Fesztiválon.

Ha a Tudatos utazástervezés, hulladékcsökkentő részéhez szeretnétek inspirációt, tippeket kapni, akkor várunk holnap reggel a „Zero waste utazás. Lehetséges(?)!” előadásunkon.

 

Panorama kép a fesztiválról
Panorama kép a fesztiválról

Találkozzunk hétvégén a Járatlan Utakon Fesztiválon!

Szombaton és vasárnap is egész nap ott leszek! 
Szombat: 
13.30: Bali titkai – Előadást tartok Bali kevésbé ismert arcáról
17.00: Fesztiválok a nagyvilágban – a balinéz újév (Nyepi) és a hozzá kapcsolódó ogoh ogoh karnevál lesz terítéken ezen a megosztott előadáson
Vasárnap:
15.00: Indonéz törzsek testközelből – előadásunk a dokumentumfilmünk forgatásáról (utazgatok.hu és Navigátorral)
Ezen kívül megtaláltok workshop és kerekasztal beszélgetéseken: inspiráció, blogolás, könyvek és hogyan állj talpra utazás közben, átverések témákban.
Emellett kedvezményesen megvásárolhatjátok mindkét könyvemet dedikálással!
Gyertek minél többen!!
Hálásan köszönöm Csonka Gábornak, Vandorboy – The most traveled Hungariannak a szervezést és a rengeteg munkát ami ezzel járt és hogy itt lehetek 🙏.

 

Annak a több100 magyar fiatalnak az egyike vagy, akik rajtunk keresztül utaztak önkéntesként valamelyik európai országba? Vagy csak egyszerűen érdekel az utazás olyan formája, ami nem a turistáskodásról szól?

Hétvégi kirándulások az országon belül, zarándokutak, de még a zero waste is téma lesz a hétvégi 7. Járatlan utakon fesztivál nov 24-25-on.

Munkatársunkkal, a lelkes hulladékmentesítő Dórival pedig még három programon is találkozhattok.

Ne feljetsetek el saját tányért és evőeszközt vinni, ha mentek a Járatlan Utakon Fesztivál-ra.

 

Extra adás #2 – Csonka Gábor Vándorboy – Járatlan Utakon fesztivál

Csonka Gábor, azaz Vándorboy 12 éven át folyamatosan utazott a világ körül, eddig 153 országba jutott el. Most már főleg azzal foglalkozik, hogy másoknak segítsen elindulni. Ezért is szervezi a Járatlan Utakon Fesztivált, immáron 7. alkalommal. Az interjú első részében a fesztiválról beszélgettünk, a második felében pedig az utazásról általában.
Miért nem célja eljutni a világ összes országába? Ő hogyan indult el anno? Miért választotta a stoppolást? Mik ennek az előnyei? Milyen volt az utazás régen és milyen most? Sztereotípiákról, kultúrsokkról, önálló gondolkodásról, fenntarthatóságról, önpusztításról és még sok minden másról volt szó ebben a rendhagyó beszélgetésben.

🎧▶️ Itt tudod meghallgatni az interjút:

iOS
Apple Podcasts – beépített podcast app az iPhone-odon
iTunes: https://itunes.apple.com/hu/podcast/sztereotrip/id1434546761
Overcast: https://overcast.fm/itunes1434546761/sztereotrip

Android & iOS
Spotify: https://open.spotify.com/show/43uzzwjVq7IbZSvW8sTxhJ
Stitcher: https://www.stitcher.com/podcast/sztereotrip
Castbox: https://castbox.fm/channel/id1428840?country=us
Podcast Addict

Android: 
Google podcasts – beépített app az androidos telefonodon

…és még számos másik podcast platformon.

Laptopról
https://sztereotrip.simplecast.fm/ – (MP3 letöltés is megy innen)
https://www.youtube.com/channel/UC6F24yKTRhZemzlnEbZqQjg

📜Show notes

Járatlan Utakon Fesztivál
7. Járatlan utakon fesztivál nov 24-25

Vandorboy – The most traveled Hungarian

Néhány előadó a fesztiválról: Szendrő Szabolcs, Körmöczi Áron, Mayer Márton, Karádi Csaba, Valiskó Gyöngyi, Csepin Péter, Nagy Bendegúz, Szabó Ádám, Szabó Norbert, Csutka István, Kiss Róbert Richárd, Mihálffy Balázs, Talpalatnyi történetek

Fesztivál, közösség, bolt, film, zene: SimpliCity FesztiválÁzsia Bt.Magyar Iszlám KözösségMesszelátó Egyesület, Koyaanisqatsi, Orwell 1984, Spondo, Foday Musa Suso, Martina Portocarrero, „Ali Farka” Touré, Baba Zoula, Radio Tarifa

Weblap, app: Maps.me, Skyscanner, Momondo, Booking, Airbnb, utazgatok.huOszkár telekocsiBlaBlaCar, Couchsurfing

📲 Ha tetszett ez az adás, akkor iratkozz fel. Egy hét múlva kedden jön az újabb rész!

📧 Ha kérdésed, javaslatod van, akkor írj nekünk a hello@sztereotrip.hu címen vagy itt a Facebook oldalunkon.

jövőhét hétvégén, azaz 2018. november 24-25-én ismételten megrendezésre kerül a Járatlan Utakon Fesztivál, immár a 7. Aki szívesen eljönne a rendezvényre, azok között 2 belépőjegyet ki fogok sorsolni. A játék feltétele, hogy kommentben írjátok meg, hogy a honlapon elérhető előadások közül melyek azok, amelyekre legszívesebben elmennétek, vagy meghallghatnátok. Én tematikus workshop-okban fogok most előadni: pl. Hosszú hétvégék Európában; de lesz külön csoportja az iszlám és ázsiai országoknak is. Mindenkit szeretettel várunk, és hajrá. Sok sikert. Sorsolás időpontja: 2018. november 22. 20:00. A nyerteseket értesíteni fogom, hogy hogyan vehetik át a nyereményt 🙂 
honlap: http://www.jaratlanutakon.hu/

Hétvégén újra startol a Járatlan Utakon Fesztivál , aminek ez alkalommal is partnerei lehetünk! 🐾

A 7. lesz a Járatlan Utakon Fesztiválok eddigi történetének legszínesebb és legnagyobb szabású programja, ahol szeretettel várunk minden vándorlelkű érdeklődőt.

Te velünk tartasz majd? 😉

 

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*