10 hasznos tipp, hogy mit viselj repülőúton

10 hasznos tipp, hogy mit viselj repülőúton

A repülőket mindig hidegen tartják, hogy elkerüljék az ájulást, egy cipő pedig beindíthatja a repülőtér fémdetektorát. Mindenki kényelmes repülőútról álmodik. Senki sem szeretne rossz érzésekkel, vagy fáradtan leszállni a gépről. Az pedig, hogy mit viselsz, nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy mennyire lesz zökkenőmentes az utazás.

Mivel az utazás sokszor nagyon stresszes, a Bright Side összegyűjtött 10 olyan ruhadarabot, amit nem érdemes viselni, ha szeretnéd, hogy minden rendben menjen.

  1. Szűk ruhák

A szűk farmered talán jól néz ki, de nagyon kellemetlenné teheti a repülőutadat. Olyan ruhát viselj, ami nem gátolja a megfelelő vérkeringést. Továbbá a hosszú repülőutak következménye lehet akár a trombózis is, amely kialakulásának esélyét növelik a szűk ruhák. Emellett a lábaink megduzzadhatnak a több kilométeres magasságban, így a szűk ruhák nagyon kényelmetlenné válnak.

  1. Kontaktlencse

A repülőn lévő levegő más, mint a földön. A folyamatos levegőkeringtetés és a magasság miatt a repülőn sokkal alacsonyabb a páratartalom. A száraz levegő irritálhatja a szemet, különösen azokét, akik kontaktlencsét viselnek. Emiatt javasolt, hogy a repülőn inkább szemüveget viseljünk.

  1. Gyúlékony anyagok

Habár nem túl gyakoriak a vészhelyzetek, mindig jó döntés felkészültnek lenni. Például a pamut, vagy egyéb vékony anyagok gyúlékonyak. A vastagabb anyagokat biztonságosabbnak tartják, mivel azok kevésbé gyúlékonyak.

  1. Magassarkú

Te is fulladtál már ki a repülőtéren mire elérted a beszállókaput? Ez azért van, mert a repülőterek óriásiak, szóval érdemes kényelmes cipőt viselni a sok sétához. A magassarkú cipők a vészhelyzetekben is komoly nehézségeket okozhatnak. Egy másik érv a magassarkú ellen, hogy ezek a cipők gyakran szűkek, és nem tágulnak. A magasság miatt a lábak hajlamosak megduzzadni, ami különösen kellemetlen, ha magassarkút viselünk.

  1. Túl kevés réteg

A repülők belső terét általában hidegen tartják, hogy meggátolják az ájulást. Attól is hidegebbnek érezheted a levegőt, hogy nem mozogsz. Ezért bölcs döntés több réteg ruhát viselni, így a hőmérsékletnek megfelelően öltözhetsz.

  1. Fém kiegészítők

Olyan helyeken is lehet fém, ahol nem is számítanál rá, például a cipőn, a rágógumi csomagolásában, vagy egy melltartóban. Sokkal gyorsabban átjuthatsz az ellenőrzőkapukon, ha ezeket a dolgokat nem veszed magadhoz.

  1. Komplikált ruhadarabok

Biztosan nem szeretnél beszorulni a repülő mosdójába, miközben a kezeslábasodat próbálod leoperálni magadról. Ezek a ruhák nemcsak a WC használatát nehezítik meg, de nagyon kényelmetlen is órákig ülni bennük. Ugye nem szeretnéd 5 percenként a ruhádat igazgatni?

  1. Parfüm, vagy kölni

Te talán szereted a parfümöd illatát, mások viszont nem biztos. A levegő folyamatosan kering, és nem nyithatsz ki egy ablakot, hogy kiengedd a szagot. Az is lehetséges, hogy egyesek allergiások a parfümöd összetevőire. Az asztma is elég gyakori betegség, és egy parfüm könnyedén rohamot válthat ki.

  1. Szúrós anyagok

Egyes ruhák kényelmesnek tűnhetnek, amíg elszaladsz bennük a boltba és vissza, viszont egy több órás repülőúton már nem biztos hogy megfelelők. Olyan ruhát viselj, ami légáteresztő és puha anyagból készült, hogy semmiképp ne irritálja a bőrödet.

  1. Sértő feliratok, vagy szimbólumok

Biztosan szeretnéd, hogy az utazás a lehető legsimábban menjen. Ezért javasolt elkerülni a sértő felirattal, vagy ábrákkal ellátott pólókat. Ha nem megfelelő az öltözéked, akár le is szállíthatnak a repülőről. Emellett, a repülőn gyerekek is tartózkodhatnak, és sosem tudhatod, hogy egyesek számára mi az, ami sértő. Jobb biztosra menni.

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*