Beharangozó a 7. Járatlan utakon fesztiválról

7. fesztivál tapancs logo jpg.
7. fesztivál tapancs logo jpg.

Sziasztok Utazók

Idén nov 24-25 már 7. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb független utazókat megszólító rendezvénye a járatlan utakon fesztivál.

Idén minden eddiginél nagyobb és nemzetközibb lesz a rendezvény.  Tovább nőtt a rendezvényünk volumene, és diverzitása a kerekasztal témáknak köszönhetően. Eddig is nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, s ez adott erőt a bővítéshez.

Most már 2 napon keresztül 6 teremben zajlanak párhuzamosan az előadások és programok. Több mint 90 előadót és résztvevőt hívtunk el, s idén először lesz 6 angol nyelvű előadás is,  a Cseh társrendezvénynek köszönhetően, aminek előadói látogatnak Magyarországra a fesztiválunkra.

5. feszt előadói, afterparty
5. feszt előadói, afterparty

Több magyar előadónk külföldről, sőt másik kontinensekről utaznak ide, hogy előadhassanak az immáron hagyománnyá váló független utazók fesztiválján.

Idén újításként fele-fele arányban lesznek előadások és kerekasztal beszélgetések is, hogy több időtök legyen kérdezni, illetve így sokkal több bloggerrel, utazóval tudtok személyesen is megismerkedni. 

Ezeken a kerekasztal beszélgetéseken az itt látható  35 téma van megadva ami elég jól lefedi az utazás minden spekktrumát. 

A facebook eseményhez itt csatlakozz, hogy lássuk hogyan készűljük.

fesztivál előadók
Járatlan utakon fesztivál előadók

Milyen témák lesznek a fesztiválon?

Hegymászás, via ferráta, hosszú távú trekkingek, zarándoklatok és Caminósok, stopposok, kerékpáros világkerülők, motoros kalandorok, autós világutazók,  s ismét vendégünk lesz a Guiness világrekorder aki átkajakozott az Atlanti Óceánon.

Lesznek tematikus előadások: Hulladékmentes utazás, belső utazás, orvosi tanácsok, túl a komforton, önkénteskedés, ultra low budget utazás,  utak tervezése, hosszú hétvégés utazások, önkéntesként vagy Erasmussal hogyan utazd be a világot előadás is. Ezen kívűl még sok más utazáshoz kapcsolódó téma és praktikus tanácsok is elhangzanak a fesztiválon..

önkéntesek a járatlan utakon fesztiválon
Önkéntesek a járatlan utakon fesztiválon

Természetesen bebarangoljuk az összes kontinenst, lesznek akit több országról fognak beszélni, pld. Dél és Közép-Amerika, Távol és Közel-Kelet, Közép-Ázsia, lesz Afrika overland és több egy országra fókuszáló előadás is. Megismerkedhetünk ilyen módon ezekkel olyan előadókon keresztül akik kint éltek, s egy mélyebb keresztmetszetével ismerkedhetünk meg pld. Brazília, Kolumbia, Usa,  Mexikó, Kína, India, Japán, s egyéb Délkelet-ázsiai országokkal, továbbá , Húsvét szigetek, Irán járatlan részei, ,, Új-Zéland és rengeteg egyéb hely.

Lesznek hétvégi barangolók, rövid pár hetes, hónapos és hosszú évekig tartó utazásokról is beszámolók. Van aki szólóban, van aki párban, van aki családostól és gyerekkel indult útnak, de ami mindenkiben közös volt: az utazási viszketegség,  a kalandvágy, megismerési igény, nyitottság, készek voltak kilépni komfort zónájukból, hogy megismerjék  a világot, ezáltal önmagukat, hogy ezáltal teljesebb emberré váljanak.

Ha te is ilyen vagy, akkor itt a helyed közöttünk a fesztiválon dec 9-10-én.

 

Osszad meg ismerőseiddel is az eseményt.

A facebook eseményhez itt csatlakozz.

Korábbi fesztiváljaink tematikáit a fesztivál weblapján találod.

Várunk téged is.

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*