Bhután – buddhista erőd a Himalájában – Budai Attila Etil

A_Potala_Palota_elott_Tibetben- Etil
A_Potala_Palota_elott_Tibetben- Etil

Budai Attila Etil – Bhután – buddhista erőd a Himalájában

weboldalam,  http://www.szimbolum.com

Bhutánról fogok vetíteni. Kevés ország van a földön, amelyet ennyi mítosz leng körül, mégis ha az utazó megérkezik egy váratlanul nyitott és őszinte élettel találkozik. A boldogság itt komoly dolog, saját minisztériuma van és statisztikai mutatókkal mérik a nép boldogságszintjét. A buddhista szentélyek erődökben találhatók, a király a népre erőlteti a demokráciát, a televíziót csak 15 éve ismerik

Szerzetesnokkel - Budai Attila Etil
Szerzetesnokkel – Budai Attila Etil

és 3400 méteren bambusz nő. Nem hiszed? Gyere utazz velünk Bhutánba!

Budai Attila – becenevemen Etil – vagyok. Túl az Óperencián születtem, felvidéki szülők gyermekeként. Még csecsemő voltam, amikor visszaköltöztünk a jó öreg Európába, konkrétan Bécsbe, itt nőttem fel. Édesanyám egy panziót vezetett, ahová a világ különböző tájairól érkeztek az emberek.

Mialatt reggelit készítettem és friss ágyneműt húztam, káprázatos történeteket hallottam messzi országokról. Ekkor fogalmazódott meg bennem: egy napon

Kumbum_Chorten_Gyantse - Budai Attila
Kumbum_Chorten_Gyantse – Budai Attila

én is bebarangolom majd a világot.
A középiskolás éveim alatt pszichológia és filozófia különórákra jártam, majd az érettségi után világossá vált számomra: a filozófia az én utam.

A bécsi egyetemen filozófia és kommunikáció szakokon végeztem. Megismerkedtem a nyugati gondolkodás történetével és ezzel párhuzamosan a keleti filozófiába is beleástam magam. A diplomamunkám megírása alatt ismerkedtem meg Hamvas Béla írásaival, aki új kaput nyitott számomra a világra.

Csakhogy azt éreztem, ezen a kapun csak úgy

Dochula_hago_3200meteren_jellegzetes_Bhutani_sztupakkal
Dochula_hago_3200meteren_jellegzetes_Bhutani_sztupakkal

léphetek át, ha először megismerem a világot. Már az egyetemi éveim alatt is sokat utaztam stoppal és vonattal- addigra bejártam Európa számos országát, barangoltam Észak – Afrikában, Kis-Ázsiában.

Összeszedtem hát minden spórolt pénzemet, és elutaztam vágyaim otthonába: Indiába. Bár eleinte sokkoló volt ez az ország számomra, végül egy életre szóló szerelem lett. India az egyik utolsó ország a világon, ahol a spiritualitás nem valamilyen párhuzamos eseménye az életnek, hanem maga az élet.

Ugyanez elmondható a szomszédos Nepálról,

Kolostor_Bhutanban - Budai Attila Etil
Kolostor_Bhutanban – Budai Attila Etil

Bhutánról és Tibetről is. Egy hónap India után továbbhajtott a kíváncsiság, és bejártam Délkelet – Ázsiát, majd eljutottam egészen Ausztráliáig. Sok további utazás  övetkezet még, így mára kevés foltja van Ázsiának, amelyet nem ismerek, de bejártam Dél- és Észak Afrikát, Amerika számos helyét, Grönlandtól Kamcsatkáig sok helyen jártam egyedül, barátokkal vagy szerveztem és vezettem túrákat.

Ma hivatásom az utazás: expecíció- és turaszervező valamint idegenvezetőként járom a világot. És míg az elmúlt húsz év alatt testem a külső világot járta, lelkem egyre mélyebb kapcsolatba került az indiai és tibeti gondolkodással, valamint más ősi sokistenhitű vallások rendszereivel, emellett a Tarotban, a Kaballában és más beavatási rendzserekben is elmerültem.

Így ha épp nem járom a világ valamelyik szegletét – Indiában és Tibetben rendszeresen megfordulok
-, akkor előadásokat tartok és szemináriumokat vezetek a spiritualitás és lelki fejlődés témaköréből.

Emellett egy rádióműsor  társszerkesztője vagyok, ahol a spiritualitás különböző területeiről érkező emberekkel beszélünk. Feleségemmel és négy gyermekünkkel egy dunamenti kis faluban élünk a Felvidéken. És ha meg nem haltunk, még mindíg a tapasztalás csodálatos útját járjuk…

weboldalam

 http://www.szimbolum.com

facebook oldalam:
https://www.facebook.com/szimbolum1

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*