Digitális Canossa

A világ bonyolult. De a hivatalok biztos. Miért is?
Aktuális digitális kanosszám: Kompenzációs támogatás


Hoznak egy határozatot, hogy x nem tudható vészterhes idő után, majd még 2 hónapig fent kell tartani a vállalkozást ha akarok vmit igényelni. (kompenzácios támogatás)

Ok. beküldtem a papírt anno. (ott legalább leírták hogy e papírt kell)


Aztán letelt a vészhelyzet 2 év után (volt egyáltalán vész?) és írnak, hogy Juni 30 az a bizonyos időpont, és újra be kell küldenem. hát még elmegy. Ok. De miért is nincs a NAV nak egy excellje ahol ezt látja? Mindent is lát ha akar. De az életet megnehezíteni biztos.


Erre adnak 1 hetet, hogy 2 év után iziben.. s ha elfelejted, akkor annyi, visszavonják a támogatást. !!! felháborít a hivatalok ilyen jellegű népugráltatása. A nép nézzen csak mindig a lába elé, ne nézegessen felfelé.


– A levélben leírják, hogy hogy kell ügyfélkapu / cégkapu. ok, habár linket betehetnének, ha már közszolgálat… ne csak a nevében legyen az.


No de ügyfélkapu keresője nem talál cégkaput, csak letölthető doc-ot. hm. Miért nem írja hol, hova lépjek be?
Felhívom a 1818, persze rossz gombot nyomok, mert nem vállalkozás a téma, holott az. Petit malőr. átkapcsol.


Beszélek az ügyintézővel végül.. ahol elmondja, hogy nem ügyfélkapu kell, hanem epapir.gov.hu .. jaaa
ott is belépés jelszó…


Ott lépkedünk, de vmi határozatszám is kell. Persze azt nem tudom, mert a figyelmeztető emailben az sem volt benne. Miért is nem?

– Akkor be kell mennem máshova, tárhely.gov.hu ismét belép, jelszó.. és aztán keressem ki a sok üzenet közül…
No persze nem lehet megnyitni mint egy emailt, mert azt már 25 éve feltalálták, ez meg biztos korábbi dos alap, hanem le kell tölteni… a címekből saccolva.. egyesével… hát nem az, akkor próbálok egy másikat, hát nem az.. végül találok egyet amin rajta. De mi ? De nincs határozatszám. Csak ügyiratszám és ügyszám. Most melyiket is kell?

Ja és ráadásul pdf-ből nem copy-zható, hanem 2 ablakban megnyitom, és átpötyögöm a számsort. Király. Gratula aki kitalálta. Persze megnyithatok hozzá egy programot, ami szerkeszthetővé teszi, ja de az fizetős, akkor fizetni kell, kártya, meg 2 faktoros azonosítás, aztán biztos lefagy a rendszer, vagy mire jön az azonosító kód, addigra kidob a fizetési oldal. (Erste csinált ilyeneket ám.)

– A bankoknál is ettől őrülök, hogy nincs egységes nyelvhasználat így csak tippelek, hogy mit küldök be, mit írok be.. aztán a 3. után tiltanak.
S ha nem találom el, akkor semmis az egész?


S még izgulhattam, hogy ne olyan legyen mint az indiai vízum, ahol olyan gyorsan ledob a rendszer, hogy nem érsz a végére.
Akadályverseny ez is.


Vagy csak engem zavar, hogy nem lehet egyszeri belépéssel, 1x kereséssel vagy a legördülő menüből (az sincs) megtalálni?


Ez tényleg olyan nagy igény?

S az adóbevallás nyelvi bábeléről már korábban írtam.

Még hogy söralátéten elfér az adóbevallás…! bruhaha.. órákat tölt ezzel az ember.. és ugye a fizetett hivatalnokok idejét is rabolom ezzel, így dupla a kár. De úgy tűnik az ember élet és idő az nem számít a magyaroknál. Mint tudjuk.
Szerintem 1 stadion árából millió ember élete lenne könnyebb napi szinten.
S elnézést hogy megint demagóg vagyok.

hivatalnokok

Vagy ahogy Nagy Bendegúz barátunk írja:

Nyilván kellene egy app, ami elvezet a keresett apphoz és néhány másik app is, ami helyettesíti a gondolkodást, a tájékozódást, a kalandot, az érzést, az életet, a világot… Appnak áll a világ! Appra fel! Világ appjai egyesüljetek!

itt a rendelet

 ” … a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnését követő két hónapig a vállalkozását nem szünteti meg és nem szünetelteti.”

Nos, röhej, hogy a vállalkozó vállaljon valamit (nem szünteti és szünetelteti vállalkozását!!! ) egy ki tudja meddig. Az örökkévalóságig? Az a legolcsóbb. A hatalom elfelejti megszüntetni, addig meg bárki tönkremehet stb… s ha megszünteti, akkor meg majd leinkasszózza a tönkrement vállalkozásoktól. Eközben nagy gallérral és sok milliárdból hírdeti, hogy ő támogat.

ilyen világban élünk. De ilyenben kell?

S miután valaki ezt nem vállalta esetleg, mert nem játszik va bank-ot, utólag ezt nem nyújthatná be, mert arra is volt vmi határidő.

„Tájékoztatom, hogy a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő szabályozási kérdésekről szóló 2022. évi V. törvény. 96. § -a módosította a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 2021. évi XCIX. törvényt. Az 5. § a következő, (5) bekezdéssel egészül ki: „(5) A (4) bekezdés alkalmazásában az önfoglalkoztatók egyszeri kompenzációs támogatásában részesült személy a vállalkozását nem szüntetheti meg 2022. június 30-ig.

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*