Miért utazz Vándorboy-al?

Miért utazz velem?

Mert 2023-24-re is választhatsz 36 országnyi kínálatomból, – klikk ide kigyűjtve linkekkel.

Mert a vendégkönyvemben olvashatóak a velem utazók értékelései.

Mert olyan különleges helyekre is elviszlek, ahova más nem megy, mert bonyolult megszervezni.

Mert kikeresem a legjobb ár-értékű repjegyeket és rugalmasan hozzáalakítom a programot minden úthoz, mégha sokkal több munka is ez nekem.

Mert figyelek az egyéni igényekre, és ha kérik beépítem a programomba, ha a többiek programját ez nem gátolja.

Mert nem fogsz unatkozni, sőt nagyon aktívak és sűrűek a programok, tehát nagyon sok helyre eljutunk egységnyi nap alatt. Nem pihenős nyaralás!

Mert diverzek a programjaim, igyekszem természeti helyek, épített kultúra, múzeumok egészséges arányát eltalálni.

Mert mindig van B opció, ha valamit kihagynál, vagy túl sok neked. De fordítva is, ha még szeretnél extra dolgot, akkor megoldjuk, hogy teljesűljön az a vágyad is.

 Mert én a programhoz keresek szállásokat és nem a szállásokhoz igazítom a programot! Nekem az élmény a legfontosabb,  a komfort az élményt csak leköveti.

Mert inkább csomagolunk, és a célhelyhez közel alszunk, mintsem csillagtúra miatt órákig állunk a dugókban.

omán, szabadon a természetben
omán, szabadon a természetben

Mert bonyolult és nehéz leszervezni, kivitelezni, vagy nem is ismerik az emberek és irodák a helyet és körülményeket.

Mert fotózással is foglalkozom, ezért útjaim során segítek átadni egy szemléletet és pár technikai tanácsot hogy 90%-al jobbak legyenek a képeid. Így a fotós témákat kereső utasok is elégedettek. 

Mert kulturális antropológiát és filozófiát is tanultam, s olyan összefüggéseket is megmutatok, amik nem evidensek.

Mert igyekszem az utaztatást fenntartható módon művelni, lehetőleg munkalehetőséget adni a helyieknek, helyi dolgokat vásárolni,  helyi étteremben fogyasztani, helyieknél lakni. Ez nekem több macera de ez olyan mint a szelektív hulladékgyűjtés, kis lépés de nagy tett.

Irán, Abyaneh hegyi faluja
Irán, Abyaneh hegyi faluja

Mert 27 év utazási tapasztalata biztos, hogy megóv igen sok kellemetlenségtől. Konfliktuskezelés helyiekkel.

Mert kiállok utasaimért és ezért felvállalok konfliktust a helyi szolgáltatókkal is. (ezt kritikaként kapom meg sokszor a helyi guide-októl, árusoktól, ami nekem a legjobb dicséret.) Igen, én a ti érdekeiteket képviselem.

Mert jó társaságban találod magadat, s lehet ez a legfontosabb. Mi a fontosabb? Az út vagy a cél? A társaság, felelt a mester.

Mert lehet neked sincs rá se időd se türelmed, se hely ismereted merre, s hogyan utazz és azt megszervezzed.

Mert ár-érték arányban ez legjobb amit találsz, ha az összes tényezőt egybe veszed. (létszám, jármű, km., időtartam, szezon, szállás, komfort, hatékonyság, információ, s a társaság)

Mert könnyen lehet, hogy egyedül többe kerülne mint velünk. (szállásmegosztás, járműmegosztás, étkezéseknél, programoknál nem kell külön fizetned). Valószínűleg olcsóbban jön ki az utad mintha csak magad mennél. Számolj utána, s dönts. Sokan megcsinálják a weblapom leírása alapján az utat, s azzal szembesülnek, hogy nem tudják abszolválni, sokkal több napba telik, sok buktatóval találják szembe magukat autóbérléstől szállásig, vagy logisztikáig, nyelvi nehézségektők az átverésig. Plusz a szervezés macerája. Magam is a független utazás híve vagyok, de azoknak viszek utakat, akik valamilyen oknál fogva mégis ezt a kényelmesebb megoldást preferálják.

 Igaz, így akkor alkalmazkodni is kell, mert időpontok vannak, fix helyeket látogatunk meg, habár aki már volt velem, az tudja, hogy elég rugalmasan tudom alakítani a programot, ha közmegegyezés van a csoportban. Ez egy nagy pro, amit máshol nem nagyon kapsz meg. 

Ha nem akarsz alkalmazkodni, akkor lehet magán útra elvinni engem, s akkor rád lesz szabva a program. Írj, összeszokott baráti társaságoknak is állok (megyek) rendelkezésére.

Mert nagyon jó arc emberekkel leszel, ami elvárás tőled is. Generáljunk pozitív energiákat, s akkor látod,  már megéri csatlakozni. Aki ismer tudja mire jelentkezik, s ez már egy megfelelő szűrő ki jön el velem, ha olvasta a blogomat, leírásaimat.

Mert a felmerülő valós problémákra mindig találok megoldást. (Tehát pld. egy budzset szálláson ne várj el 4 csillagos kiszolgáltatást. A trópusokon ne várjunk el 15 fok külső hőmérsékletet. Bangkok utcáin ne várj el csendet.)

Mert már 8 éve dolgozom csoportokkal külföldön. Mert 33 országban voltam eddig csoportokkal, szinte csak Eu-n kívül, így van választék.

Mert évente 15 csoportot viszek hosszabb (2-3 hetes) utakra, s már 4 irodával is dolgozom.

Mert 27 év utazási tapasztalatom biztos, hogy megóv igen sok kellemetlenségtől. Hatóság, rablás, átverések, trükkök, biztonság.  (Erre nagyon sok jó példa volt Pápua utamon, ami még Afrikánál is nehezebb.)

Pápua Új Guinea - Travel air,
Pápua Új Guinea – Travel air,

Mert rugalmas vagyok. Tőlem sátrazhatsz is, vagy 5 csillagos szállást is biztosítok. A lehető legjobbat, legtöbbet hozom ki a csoportból. Igyekszem csapatot építeni.

kazah intro Altyn Emel NP
kazah intro Altyn Emel NP

Mert figyelembe veszem az egyéni igényeket a lehetőségeken belül!  

Mert türelmes vagyok. Nagyon.

Mert így nem turistáskodni fogsz, hanem utazni, megismerni népeket, embereket, gondolkodásmódot, tájakat testközelből. (Na jó, azért sokkal jobb infrastruktúrát, közlekedést kapsz, mint ahogy én utaztam annó.)

Pápuáknál, Goroka
Pápuáknál, Goroka

Mert  mindig alkalmat adok arra, hogy találkozz helyiekkel, kérdezz tőlük, s ne az országot fényező guide válaszokat kapj. Lássunk a paraván és a fátyol mögé. Így lesz kerek a történet, s az utazásod.

Mert megismered a helyi életet, rengeteg praktikus magyarázatot és  jótanácsot tudsz kapni, ha érdekel és kérdezel. Segítek megértetni a helyzeteket. Kérdezz!

Nagyon sok dolgot el tudok magyarázni, a hétköznapi élettel, politikai helyzettel kapcsolatban, ami nincs az útikönyvekben.

Indonézia, Borneo, oráng utánok között
Indonézia, Borneo, oráng utánok között

Mert segítek repjegyekben, biztosítás és egyéb praktikus tanácsot illetően.  Rengeteg jó ötletem van. Egy-egy jó tipp vagy jó ötlet sok pénzt és időt takarít meg neked. (pld. repjegyeket illetően megtalálom a legjobbat, ha bonyolult útról van szó. A Pápua úthoz  fejenként 130 ezer forintot takarítottam meg azoknak akik velem jöttek. Igaz 2 napom ráment a keresésre.)

Rugalmas vagyok repjegyeket illetően,  bármikor lehet érkezni, becsatlakozni és leválni az útról. Ez nekem plusz koordinálási teher, de én a te érdekedet nézem, hogy minél jobban járj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mert alkudásban jó vagyok, ha vásárolsz, nem vernek át, nem néznek hülyének.

Bárki jöhet velem? Nem! Ismerd meg a programot, kérdezz, s ha nem neked való akkor ne gyere. Rossz élményt nem érdemes gyűjteni. De ha nyitott vagy, kész vagy megismerni, elfogadni, alkalmazkodni az élményekért cserébe, akkor életre szóló élményt kapsz. !!

A világnak az a része ahova én indulok veled, sok meglepetést és izgalmat tartogat. Az igazi élmények a komfort zónán túl várnak, ami nem jelent különleges megpróbáltatásokat, viszont a jól megszokott és begyakorolt helyzeteket felváltják a furcsák és az izgalmasak. Számunkra ez élményt és kalandot jelent, és ugyanezt szeretnénk biztosítani minden velem utazónak is.
Ezen az úton járni, felfedezni, változni, sőt együtt változni legalább annyira fontos, mint az összes többi résztvevőnek. Minden program minden perce, azt a lehetőséget rejti a számomra, amelyet a legfontosabbnak tartok, hogy megértsem és ezáltal boldoggá tegyem minden pillanatomat. Tégy te is így.

Ha nem félsz, hogy az út kalandot, kihívást, felismerést, tanítást és tanulságot is tartogat számodra, akkor személyre (kiscsoportra) szabott programot is előkészítek.

Mert grundolok egy egyesületet, mely az alternatív életmódokat és alternatív utazási formákat is próbálja megismertetni. Ennek lehetsz te is a részese velem, általam.

Alternatív vandorboy

S nem mellékesen érdekes életutam volt, ha érdeklődsz izgalmas sztorikat is hallasz tőlem.

Legyél részese Te is ennek.

Elvárjuk a pozitív hozzáállást az adott néphez, a csoporthoz és a túravezetőhöz. No meg az aktív részvételt, érdeklődést, pozitív hozzáállást, nyitottságot, és a hátizsákos stílus szeretetét; valamint a helyiek, az utastársak, és az utazás során adódó váratlan helyzetek megértését és elfogadását. 

Tehát válassz meglévő 35 országnyi kínálatomból, weblapom

Illetve jobb oldalán látod aktuális lehetőségeket.

Egyéb desztinációkhoz szerzek neked utazótársakat. Írj bátran!

Az utazás ami igazán gazdaggá tezs
Az utazás ami igazán gazdaggá tesz

Tehát ha utaznál velem, s érdekel valamelyik utazás, vagy tervezel valahova elutazni:

Akkor jelezzed felém itt!

Bátran ajánlj ismerőseidnek – kalandot, felfedezést, ön és világmegismerést kínálok barátaidnak is.

Amennyiben érdekel bármelyik út, írjál, és ha eldöntötted az utazást, akkor partner irodámmal is megtudod megkötni majd a szerződést.

Viszont a kérdésekre én tudok válaszolni. 🙂

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Comments

  1. Most értem haza Manilából..
   weblapom jobb oldalán ott vannak az aktuális útjaim, ha érdekel valamelyik, írjad meg, küldök róla infókat

 1. Szia
  nagyon tetszik a hozzáállás, a programok.
  az egyetlen ami nagyon jo lenne még ha csak kb is, de az utak végén ott lenne egy összeg hogy az ember mivel kalkuláljon
  tudom nagyon nehéz és több mindentől függ
  de ez nagyon jo lenne
  amugy engem a 2019 2. 3. hónapos utak érdekelnének
  ott kb mennyibe kerülne minden költségvetéssel
  előre is köszönöm válaszod
  Blanka

  1. Szia.. Sajnos forint árfolyam sokat változik nem tudok arra ígérni semmit. meg létszámtól is függ.. de ha írsz melyik út érdekel, akkor kiküldöm az aktuális verziót, illetve előző uton mi mennyi volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*