Raja Ampat hajós út – tudnivalók

Raja Ampat  – Az álom szigete. A természet ölén

Tudnivalók

Indulás: 2020. szeptember 29-én menetrendszerinti repülőgép indulási idejének megfelelően, Budapestről a Liszt Ferenc repülőtérről. Érkezés több átszállás után a túra kiinduló pontjához Sorong városába szept 30-án. Amennyiben részt veszel Pápua Új-Guinea utunkon, Jayapura-ból érkezel Sorong-ba.

Indulás visszaMagyarországra: 2020. október 6-án, a menetrendszerinti repülőgép indulási / érkezési idejének megfelelően. Amennyiben részt veszel a Indonézia 5 sziget utunkon, akkor a többiekkel együtt folytatod az utazást Sulawesi/ Celebesz fele.

Kinek ajánljuk: Azoknak, akik szeretnék megismerni a világ egyik legkülönlegesebb helyét, a 10 legjobb búvár paradicsoma közt számon tartott Raja Ampat szigetvilágát. Nettó természet lesz, több napot hajón leszünk, sokszor sznorkelezünk, kisebb túrákon veszünk részt, este bungalókban leszünk. A változatos természeti látnivalókon, élővilágon, dzsungelen, tengerpartokon, kilátópontokon, vízesésen kívül sok kalandban is lesz részünk.

Részvételi díj bevezető áron: 1200 usd / fő  kb. 390.000 Ft/fő

Repjegyek: 350.000 Ft                                                       

Utunk különleges helyekre visz, és előnye, hogy kis létszámra optimalizáltuk.

Induláshoz szükséges létszám 6 fő, ennyien férnek el 1 hajón. Amennyiben kevesebb jelentkező lesz, lehet az ár változik, de erről mindenképpen időben szólunk, és dönthet, hogy indul-e velünk.

Az út tartalmazza:

 A transzfereket reptérről, kikötőkből,

Szállásokat

A szállásokon reggelit, vacsorát

4 napig hajótúrákat

A hajótúrákon ebédeket 

A komp jegyeket

Szervezést

Túravezetést

Amit nem tartalmaz:

Repjegyeket

Belépőket, természetvédelmi díjat 150 USD

Fakultatív programokat 30-50 USD (Paradicsommadár, vagy halászat)

Étkezéseket a szigeteken kívül

Fizetési tudnivalók: Befizetés átutalással vagy banki befizetéssel (nincs költsége, és egyből megjelenik a számlán).

 A további részvételi díj, indulás előtt 30 nappal esedékes!

Útlemondási biztosítás: Amennyiben szeretnél, egyénileg köthető. Amire fedezetet jelent: az utazás lemondása váratlan betegség, baleset, kórházi tartózkodás, munkahely megszűnés, várandósság, válás, tűz vagy elemi kár miatti esemény. Célszerű kötni egyénileg az alábbi linken keresztül http://eub.hu/storno-utlemondasi-biztosita

Egyéb részletek Kiutazás: Egyénileg vagy a csoporttal, menetrend szerinti repülőjárattal, több átszállással. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj túravezetővel!

Ha érkezési és/vagy távozási időpontod nem esik egybe a csoportéval, akkor a szállodába történő eljutásod és távozáskor a reptér megközelítése egyénileg történik, a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján. Az itt fellépő költségeket az út ára nem tartalmazza.

Utazás Indonéziába: Repülős utakra a kiutazás egyénileg történik. Az indulási és érkezési dátumok az általunk ajánlott járat indulási-érkezési időpontját jelzik.

Repülővel utazunk Sorongba. Aki a Pápua utunkon részt vett, azok Jayapura-ból repülnek át.

Szállás: A városokban 2 ágyas szobákban, van klíma, fürdőszoba és jó wifi.

A szigeteken full board-on vagyunk. A szállásaink nagy része 2 fős egyszerű, de hangulatos bungalókban lesz, közös fürdővel. Trópusokon vagyunk, éjjel is meleg van, így meleg vizet csak néha biztosítanak. Szúnyogháló lesz. Internet és áramellátás sporadikusan van. Mi a helyhez keresünk szállást és nem a szálláshoz programot. 

Étkezés: Az utazás önellátó, habár szállásokon kapunk reggelit, és vacsorát is készítenek. A városokban lesznek szupermarketek és éttermek. A hajótúrákon csomagolt ebédet kapunk.

Időjárás: Pápua területén trópusi klíma van. Száraz évszakban megyünk, de napi 1-2 záporeső lehet, de 10 perc után kisüt megint az égető nap. A tengerszinten párás melegre számítunk, nappal 32, éjjel 28 fok körül, az egyenlítő környékén a nap erősen tűz! Naptej, sapka ne maradjon otthon!

Csomagolás: Egy kis és egy nagy hátizsák elég, utóbbit csak a szálláshelyeken vesszük elő. A kis hátizsák velünk van a járműben a napi programok során. Abban lesznek értékeink. A repülőre feladható csomag maximális súlya légitársaságonként eltérő, erről mindenképpen tájékozódni érdemes, de 10-15 kilónál ne legyen több, mert vinni is kell magunkkal. Trópusokon pedig nem kell sok ruha.

 Fontos, hogy az útleveled és pénzed magadnál legyen (övtáskában vagy nyakba akaszthatóban), minden egyéb értékes dolgot a kézipoggyászba pakolj!

Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen folyadék, gáz, szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba (gázt ne), amit feladsz a repülőn. Csomagok belföldi járatokon eltűnhetnek. Mivel néha előfordul, hogy a feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra, mert késik, így javasoljuk, hogy legyen a kistáskádban egy váltás ruha, fogkefe.

Közbiztonság: Indonéz pápuáknál biztonságban vagyunk. Fizikai agresszió nincs külföldiek felé, sőt szeretik a fehér embereket. Utastalálkozón elmondunk mindent, ami a felkészüléshez szükséges, illetve kiküldünk egy külön tájékoztatót is.

Pénzügyek: Pápuáknál csak a városban tudjuk használni a bankkártyát, az ATM-ből kivenni pénzt. Mindenképpen érdemes magunkkal vinni elegendő készpénzt, USD-t, sértetlen, új típusú bankjegyeket.(3-400 usd) Ezeket még egy nagyobb reptéren átszálláskor Indonéziában érdemes átváltani.

Vízum: Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be, s maradhatnak 30 napig.

Áram: Indonéz pápuáknál 220 volt van használatban, a csatlakozók Európai szabvány szerintiek.  Az ottani elektromos feszültséget bírják a telefonok, laptopok, tabletek, fényképezők akkumulátorai, inkább az áramingadozás vagy a generátor gyenge teljesítménye lehet a gond. Hozzál T dugót, vagy kis hosszabbítót.

Biztosítás: Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. – Biztosítást kötelező kötni! A bankkártyádhoz kötődő biztositás is megfelelő, ezt a bankodnál akár telefonon is megkötheted.

Egyéb tudnivalók: Bárki jöhet az utazásra kortól, nemtől függetlenül, de fontos tudni, hogy orvosi ellátás néha messze van, minősége nem európai. Így az utazás feltétele, hogy jó egészségügyi kondícióban legyél! Úszni tudás feltétel, habár mentőmellényt kapunk.

– Az indulástól számított 6 hónapig érvényes útlevél kötelező! – Ha egyedül jössz, társítunk valakivel. 1 ágyas felár kérhető, ahol tudjuk, biztosítjuk.

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*