Bachalpsee, Svájc

Svájc – fotótúra

2021. július 26-augusztus 1.

7 nap/6 éjszaka

Szenvedélyed az utazás és a fotózás? Kösd össze a kellemeset a hasznossal, mélyedj bele a fotózás világába, miközben bejárod Svájc legkülönlegesebb helyeit!

Akár csak megvetted az első kamerádat, vagy újat szeretnél tanulni egy profi szakmabeli segítségével, itt az alkalom.

1.nap

Reggel repülővel indulunk Budapestről Zürichbe, ahonnan már bérelt kisbusszal megyünk a szállásra. Ezt az impozáns kis várost a Limat folyó szeli ketté, aminek mindkét oldalán olyan látnivalók sokasodnak, mint a Grossmünster, Miasszonyunk-templom és az Operaház. Útba ejtjük a Szent Péter templomot, amin Európa legnagyobb órája található, majd lesétálunk a tópartig.

Az esti szabadidőben érdemes betérni a Sprüngli Kávéházba, vagy egy igazi svájci csokiboltba, mint a Lindt, vagy a Läderach. Felelősséget nem vállalunk a továbbiakért! 😀

2.nap

Reggeli után meglátogatjuk a Rajna-vízesést, amely Európa legszélesebb vízeséseként ismert, háttérben a Laufen-kastéllyal. Ezután dél felé vesszük az irányt és meg sem állunk Appenzell kantonig. Először felvonóval jutunk el az 1600 méteren fekvő Ebenalpig, majd onnan egy kellemes séta és megérkezünk a Seealpsee nevű tóhoz. Egy csodálatos tiszta, kék vizű tó, körbevéve hegyekkel és erdővel, szerintem nem kell többet mondani.

Hazafelé még megállunk Walensee partján húzódó kb. 15 kilométeres hegyláncnál.

Este szabad program Zürichben.

3.nap

Ezen a napon elhagyjuk a szállást és elindulunk az egyik leghangulatosabb városba, Luzernbe. Megismerjük a város jelképeit, pl. a Kapellbrücke nevű fedett fahidat, az Oroszlán emlékművet, és a Jezsuita templomot. Egy kis séta az óvárosban, illetve a tó partján, majd folytatjuk utunkat egy tipikus szerpentines panoráma úton az Aare Gorge szurdok felé. A szurdokban főleg fából készült út vezet végig a hatalmas sziklafalak között, miközben a talpad alatt a folyó hömpölyög. Ha itt végeztünk, akkor még megnézzük a közelben lévő Giessbach vízesést, majd elfoglaljuk a szállást Interlakenben.

Este szabad program a városban.

4.nap

Reggeli után autóval elmegyünk Grindelwaldig, onnan felvonóval a First hegy csúcsáig (2100 méter), ahol egy extrém kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló látványt. Itt egy kisebb túra következik a festői Bachalpsee-ig, út közben akár mormotákkal is találkozhatunk. A friss hegyi levegő után egy kis szabad időtöltés Grindelwaldban, illetve ebéd. Miután mindenki jól lakott, megnézzük Lauterbrunnen városát, majd visszatérünk a szállásra.

Este szabad program, az extrémsport kedvelőinek ajánljuk a siklórepülést.

5.nap

Délelőtt hajóra szállunk, először elmegyünk Spiez-be, majd egy kis városnézés után Thunba. Ez a város a Berni Felvidék kapuja. Szombati piac, óváros, kétszintes utca, kastély, zsilipek, és egy csodálatos kastély várja, hogy felfedezzük. Este felé elfoglaljuk a szállásunkat Bernben.

6.nap

A napot Bernnel kezdjük, óvárosa 1983 óta az UNESCO Világörökség része. A városban bolyongva láthatjuk a több száz éves motívumokkal díszített kutakat sorakozni, végig a sétáló utca közepén, elvezetve az óratoronytól egészen a Nydegg hídig. Egy kis kitérőt teszünk a középkori Gruyeres nevű kisvárosba. Ikonikus kastélya az egyik legjelentősebb az országban. Itt fakultatív programként ajánljuk a sajtgyár látogatást. 7CHF a belépő, ami tartalmaz egy kis kóstolót és kb. 45 percnyi audio guide-ot.

Ebéd után Lavaux lesz a következő megálló, ami szintén UNESCO-s helyszín. A 900 hektárt magába foglaló vidék a túrázók paradicsoma, a jellegzetes teraszos szőlőkertekkel és borospincékkel. Mielőtt visszaindulunk a szállásra, még Chillon várát is megnézhetjük.

7.nap

Reggel indulunk a zürichi reptérre, ahol még lesz idő egy kávéra, vagy szuvenírt venni. Érkezés Budapestre délután 2-kor.

Egyéb tudnivalók:

  • elhelyezés 2 ágyas szobákban
  • a reggeli biztosított, a többi étkezés egyéni
  • a részvételi díj tartalmazza az utazás, a szállás, a túravezetés, a fotós asszisztenciáját és utólagos képértékelését
  • amit NEM tartalmaz: belépő a gruyéresi sajtgyárba (7CHF), audioguide-os séta és kóstoló, kb. 1 óra.
  • az ár nem tartalmazza a repjegyet, ettől függetlenül a SwissAir járataihoz lett igazítva a túra, tudunk segíteni a jegyek beszerzésében
  • megfelelő ruházat – túrához való cipő, pulóver, esőkabát

A fotóssal alkalmad lesz kipróbálni a hosszú záridős képek készítését ND szűrővel és anélkül is, illetve a polárszűrő használatát. Ezen kívül készíteni fogtok táj-, természet és streetfotókat is.

Bármilyen kérdésed van, az alábbi elérhetőségeken teheted fel

Az úttal kapcsolatban: Békefi Vanessza

bekefi.vanessza@gmail.com

Fotózással kapcsolatban: Dengyel Balázs, https://imazsfotozas.hu/

dengyelbalazs@gmail.com

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*