Alaszka, Denali Nemzeti Park

A vadregényes Alaszka – körutazás

Alaszkai nemzeti park túra, 13 nap 3 nemzeti park, saját járművel

időpont: 2022 juli 23- aug 3 azaz 12 nap 11 éj, 2576 usd (kb.850 ezer ft)

Ha érdekelnek a részletek, jelezzed jelezzed felém itt az űrlapon!

Eagle river, Alaszka, (35)
Eagle river, Alaszka, (35)

Utunk térképe: https://goo.gl/maps/N6apqaUJSbqgDauW6

 1. nap: péntek. Indulás Budapestről, érkezés Anchorage-ba.

Repülővel – vélhetően Seattle-i átszállással estére érkezünk meg Anchorage. Felvesszük a járműveket és a városban elfoglaljuk a szállásunkat.

Anchorage
Alaszka-Anchorage, USA

Az első napi szállásunk Alaszka legnépesebb településén lesz, ami nem fővárosa, (a kb. 300.000 fő az ország lakosságának nagyjából 40 %-át foglalja magába). A város egy háromszögben végződő félszigeten helyezkedik el, amelyet a Knik Arm és Turnagain Arm öblök határolnak, tarkítva a Cook-öböl és a hófödte Chugach-hegység látványával. Este találkozunk azokkal, akik 1 nappal korábban kiértek, hogy a jetlag-et, időátállást jobban viseljék. Ismerkedünk és átbeszéljük a programot.

Szállás Anchorage-ban.

Alaszka indiánok, Skanzen
Alaszka indiánok, Skanzen
 1. nap: Alaska Native Heritage Center, Anchorage Múzeumba, Eagle river

Reggeli után a belvárosi Anchorage Múzeumba megyünk, ahol Alaszka geológiájával, történelmével, indián kultúrájával fogunk megismerkedni sok audio-vizuális eszközön. Ez jó belépőnk lesz Alaszkához. Cook kapitány is járt erre, az öblöt is róla nevezték el. Megnézzük a szobrát és a kilátót, illetve a vasútállomás környékét.  Ezután kb. 2 órás látogatást teszünk az Alaska Native Heritage Centerbe, ami egy skanzen, benne a régiók építészete, indiánokról szóló kiállítás, illetve zenés programokon keresztül kaphatunk autentikus képet az alaszkai őslakosok kultúrájáról, művészetéről és népi sportjairól. Vannak műhelyek, ahol láthatjuk őket munka közben. (Igen, van szuvenír boltja is.)

Alaszka, Eagle river
Alaszka, Eagle river

Innen kikocsizunk a városból a Glenn highway-en és kisebb kirándulásokat teszünk a természetben. Az Eagle River folyó enyhén emelkedős parkjában kirándulunk 3-4 órát. Célunk egy tó lesz, erdős területen haladva, majd vissza a folyó partján sétálunk. Lehet kisebb 3 vagy 8 km-es kört tenni, fittségünktől függően. Klasszikus fenyves, mohás táj és tavaly még medvét is láttunk, de Jávorszarvas sem ritkaság.

Alaszka, Eagle river
Alaszka, Eagle river

Szerencsére itt északon csak nagyon későn sötétedik, így időkorlátunk nincsen, kiélvezzük ezt az előnyét alaszkai utunknak. Este egy bevásárlóközpontban feltankolunk élelemmel a következő 2-3 napra, mert innentől csak kis boltok lesznek.

Alvás ismét Anchorage

Alaszka, Park highway
Alaszka, Park highway
 1. nap George Park Highway panorámaút és Bryers Lake, Healy

 Ma reggel korán kelünk, mert hosszú utunk lesz.

Kikocsizunk a városból a Glenn highway-en és ahogy haladunk a cél felé rövidebb kirándulások vannak betervezve a természetben, hogy ne egyben kelljen leülni a 400 km-t.  Elindulunk Healy felé, csodaszép zöld tájon haladunk, s útközben először egy vízesésnél állunk meg, majd folyóknál, és tavaknál is kisebb sétákra.

Park-Highway-Bryers-Lake
Park-Highway-Bryers-Lake

Útközben megállunk Byers-tónál. Innentől Park Highway-ként folytatódik az aszfalt út.  A tavat egy Byers nevű halászról nevezték el, aki az 50-es években gyakran járt arra halászni. A tó körül teszünk egy sétát, túránk kb. 4-6 km-es lesz, attól függően mennyit akarunk sétálni, nem megerőltető, gyakorlatilag szintkülönbség nélkül.

Alaszka vadélet
Alaszka vadélet

Ez még Anchorage vonzáskörzete, így sokan járnak ki hétvégén piknikezni, horgászni a közeli folyókhoz. Mivel a lazacok is ide járnak, amire meg a medvék, így nem kizárt, hogy már itt is találkozhatunk a nagy barnákkal. De lelkes horgászokkal és lazacokkal biztos, mert éppen szezonja van. Itt lesz egy falu, ahonnan a híres szánhúzóversenyek indulnak.

Alaszka, Richardson-Highway
Alaszka, Richardson-Highway

Északra haladva kezd változni a táj. Sok fotópontunk lesz. Hófödte hegycsúcsokkal és végeláthatatlan erdőkkel tarkított Park Highway-en egyre látványosabb körülöttünk a természet. Canwell környékén, majd a McKinley parknál megállunk lábat mozgatni – fotózással egybekötve. Este vacsora a faluban, melyben bolt is akad, meg kocsmák.

Szállás Mckinley park körzetében vagy Healyben lesz.

Denali Nemzeti Park túra
Denali Nemzeti Park túra
 1. nap Denali Nemzeti Park, Eielson, Wander lake

A Denali State Park Alaszka egyik ékköve, kedvelt turista célpont a kikapcsolódni és kempingezni vágyóknak. Ide magánautókat nem engednek be, helyieket is limitáltan. Ezért a park buszával kell mennünk, (s jó előre le kell foglalni a járatot, mert több a látogató, mint amennyi buszt indítanak).

Denali Nemzeti Park túra
Denali Nemzeti Park busza

Korán indulunk, beregisztrálunk, majd 7 órakor a park buszával indulunk egy egész napos, kb. 12-13 órás és oda-vissza 300 km-es buszos túrára. (kb. 90 USD). A Kantishna District, az 1900-as évek elején bányászok közösségének adott otthont, mára természetvédelmi terület. A napunkat az időjárás befolyásolja, ha esik az eső, akkor buszon leszünk többet, ha napos, érdemesebb több időt sétával tölteni. Utunk során a nemzeti park vadőre narrálja a látnivalókat és mesél a park történetéről, flórájáról és faunájáról, amellyel jó eséllyel testközelből is megismerkedhetünk.

Alaszka, Denali Nemzeti Park
Alaszka, Denali Nemzeti Park

Megállunk több ponton is, ahol kisebb sétára van csak idő, de a park szívében már több időt is tölthetünk. Láthatunk kopár hegyeket, havas hegycsúcsokat, völgyeket. A buszutunkat megszakíthatjuk, és kiszállhatunk Eielsen, ahol egy látogató központ is van, gyönyörű kilátással, s egy kis kiállítással.

Denali folyó völgy
Denali folyó völgy

Útközben jó idő esetén a Denali (Mt. McKinley 6190m) az Egyesült Államok és egyben Észak-Amerika legmagasabb hegyére pompás a kilátás, (ahonnan mesés a panoráma). Túráink során nagy valószínűséggel találkozhatunk vadélettel is, grizzly medve, barna medve vagy akár hegyi kecskék, mormoták, madarak.

Alaszka, Denali, Eielson
Alaszka, Denali hegy, Eielson

A Wander Lake közelében is megszakíthatjuk utunkat egy órára, lehet kicsit sétálni, kirándulni, amíg jön a következő busz.

Denali, Wander lake
Denali, Wander lake

Ha visszafele repülővel akarjátok megtenni az 5 óra földúton buszozás helyett, Kantisha falunál (ami a buszút vége) lehetőség van bérelni egy 5 személyes repülőt (kb. 350 usd/ fő) és azzal visszarepülni a park bejáratához. 

Ezt előre jelezzétek a túravezetőnek, mert úgy kell venni a buszjegyeket. De persze az időjárás hozhat meglepetést, törölhetnek repülőket, így ez csak B opció lehet.

Este 20 óra körül érünk vissza szállásunkra élményekben gazdagon.

Szállás Mckinley park körzetében vagy Healyben lesz.

Denali repülős túra, gleccserfolyam
Alaszka, Denali repülős túra, gleccserfolyam
 1. nap: Fairbanks, Skanzen, Alaska Range, Pioneer park

Reggeli után indulás Fairbanks fele, ami kb. 200 km. Utunk legészakibb pontja lesz ez a  kellemes kisváros, mely az aranyláz idején lett mérhető település. Manapság a hajókikötő, illetve az aranybánya látogatása a legérdekesebb.

Fairbanks, Kikötő, Alaszka
Fairbanks, Kikötő, Alaszka

Itt a 8-as arany kotrógép skanzenben a gép működésével és az aranyláz történelmével ismerkedünk meg. Kisvasúttal megyünk a helyszínre, útközben mesélnek a hely történetéről, a kitermelésről, s végül magunk is moshatunk aranyat, amit haza is vihetünk. Érdekes 2 órát töltünk itt, ismerkedve  a korral, eszközökkel, technikákkal aminek volt magyar vonatkozása is.

Fairbank, Aranyláz
Fairbank, Aranyláz

Itt futnak a transalaszkai kőolajvezetékek is, megtudhatjuk hogy működtek, hogy tisztítják, s ezekről is mesél majd a helyi idegenvezetőnk.

Ha valakit ez nem érdekel, akkor helyette elmehet a közelben egy kis kirándulásra addig.

Fairbanks, aranymosás
Fairbanks, aranymosás

Elmegyünk a városban a Morris Thompson Cultural & Visitors center múzeumba is, ahol az antropológiai részen az indiánokról is sokat megérthetünk. A jég múzeumba is lehet menni, ahol valódi jégből faragott műalkotásokat látni.

Fairbanks,Alaszka
Fairbanks,Alaszka

A Pioneer park is egy lehetőség kikapcsolódni, kisvasút, repülő múzeum, autó múzeum stb. Ezt követően bevásárolunk, megtankolunk, s megyünk le a Richardson highway-en délre Glennallen fele.

Útközben átmegyünk North Pole faluján, illetve az Alaszka hegységrendszeren. Mesés kilátás és környezet. A mai napon kb. 500 km-t fogunk autózni.

Alvás  Fairbanks és Glennallen között.

Alaszka, Richardson-Highway
Alaszka, Richardson-Highway
 1. nap: Wrangell-St. Elias Nemzeti Park, McCarthy Road látványosságai

Ezen a napon a Wrangell-St. Elias, az Egyesült Államok legnagyobb kiterjedésű nemzeti parkja felé indulunk. (Területét illetően körülbelül akkora, mint Svájc vagy a Dunántúl.)  A látogatóközpontban megtekintünk egy a parkot bemutató, kb. negyed órás filmet és a kiállítótermet. Majd nekivágunk az újabb kalandnak.

Alaska Range, Richardson-highway
Alaska Range, Richardson-highway

Elindulunk, s a Copper folyó az első kilátópontunk. Nagyszerű kilátás nyílik a Copper- és Chitina folyókra és azok találkozására a végeláthatatlan kopár tundra ölelésében. Az egyetlen folyó, amely keresztülvágja a Chugach-hegységet. A Copper kb. 800m széles, míg a Chitina folyó több mint 1.6 km!

Alaszka Range
Alaszka Range

Megállunk a Kuskulana hídnál is, amelyet 1910 telén(!) építettek meg, s 80 méterrel magasodik a Kuskulana folyó fölé. Ide építettek egy mai napig funkcionáló hidat, amelyen az ember, biztos, hogy óvatosan halad keresztül, de fotót azt készítünk. Az átkelés után tovább megyünk a McCarthy Road-on, amely innen még egy 96 km-es földút.

Wrangler Nemzeti Park
Wrangler Nemzeti Park

A Gilahina Trestle következik, amely a vadnyugati filmek klasszikus fahidjaira emlékezteti az embert. A híd 1911 telén épült mindössze 8 nap alatt.

Rövid fotózás után utunk tovább visz bennünket, és megállunk a Crystalline Hills gyalogösvénynél, ahonnan egy nem megerőltető, minimális szintkülönbséggel bíró, kb. 4 km-es sétát teszünk a sűrű lucfenyvesben a Crystalline Hills lábához.  Innen egyúttal csodás kilátás nyílik a Chitina folyó völgyére.

Wrangler Nemzeti Park
Wrangler Nemzeti Park

Letesszük kocsinkat, mert innentől csak a park buszával lehet bejutni. Az alváshoz szükséges csomagokkal átmegyünk a hídon, ahonnan ragyogó kilátás nyílik a Kennicott gleccser végére és a Kennicott folyóra, amely először a Nizinába torkollik, majd végül beletorkollik a már korábban említett Chitinába.

Wrangler-Np, Alaszka, USA
Wrangler-Np, Alaszka, USA

Majd a park kisbuszával elindulunk a szállásunkhoz,  a 7 km-re levő McCarthy faluhoz. A környék mesés, nyugis esténk lesz, és felkészülünk a másnapi gleccser kirándulásra, illetve egy magasabb kilátóponthoz is felmehetünk.

Szállás: McCarthy

 1. nap McCarthy, Wrangell N.P., Root Glacier

McCarthy faluja ma békés outdoor központ, amely korábban halászoknak, vadászoknak és nem utolsó sorban Kennecott rézbányáiból érkezőknek felfrissülést nyújtó apró kis városka (volt) a tó partján.

McCarthy, Wrangler,
McCarthy, Wrangler,

Fényképezés, gyalogos felfedezés és ajándékvásárlás után elindulunk a történelmi faluhoz és bányához a Kennecott National Historic Landmarkhoz. Hajdanán rézbányászok százai éltek itt egy jobb élet vagy gyors meggazdagodás reményében. Alaszkában ahol aranyat, vagy más nyersanyagot találtak rövid időn belül gombamód nőttek ki a kis bányász falvak, és vonzottak ide a szerencsét próbálókat. Ez a környék ennek a különleges történelmi eseménynek az emléke, gyárépülettel, erőművel, lakóépületekkel.

Kennicot-Glacier-trek, Alaszka
Kennicot-Glacier-trek, Alaszka

Kennecot falu felfedezése után teszünk egy közepes kirándulást a Root-gleccserhez, ahol testközelből figyelhetjük meg a jégfolyamot, amely messze a legnépszerűbb és legkülönlegesebb természeti látnivaló a falu körül. A gleccserhez vezető gyalogösvény jól karbantartott, (oda-vissza kb. 4 órás, 6 km-es sétát jelent), szép kilátópontokkal, völgyekkel, és bárki teljesítheti kis figyelemmel, de a jégen készüljünk hűvösre.

Alaszka, Kennicot Glacier
Alaszka, Kennicot Glacier

Akik nagyobb túrát szeretnének ma, azok felmehetnek kora reggel 900 méter szintet, hogy rálássanak a Root és Kennecot gleccserre, ami kb. 4-5 órát vesz igénybe. Utána csatlakoznak hozzánk.

Kennicot-Glacier-trek-
Kennicot-Glacier-trek-

Délután indulunk vissza Glennallen-be, és a környéken egy népszerű tó mellett alszunk, ahol másnap igénybe vehetjük a kenukat a tavon. Útközben ismét találkozunk vadélettel, illetve a permafroszt fogalmával. Alaszka ezen része is örök fagyott altalajon áll, ami manapság már olvad, így az utak minősége is romlik, töredezik, süllyed.

Wrangler Np, Alaszka
Wrangler Np, Alaszka

Este vacsora, tankolás, majd bandázás, s felkészülünk a másnapi hosszú utazásra.

Alvás Glennallen vagy Lake Louise kellemes tó partján.

 1. nap: Glenn Highway panorámaút, Matanuska Gleccser kilátópont és Seward

Reggeli után Seward felé vesszük az irányt, a meseszép Glenn Highway egy 500 km-es útszakaszén. Mivel az előző napok fárasztóak voltak, ezért útközben csak a Matanuska Gleccser kilátó pontnál állunk meg egy kis túrára, illetve van egy 2 km-es tanösvény is a környéken.

Matanuska Gleccser, Alaszka
Matanuska Gleccser, Alaszka

Itt lemehetünk a gleccservölgybe, és lehetőség van extra belépőért elmenni a gleccserig, de ezt ott helyben döntjük el.

Utána irány délre az Óceán irányába. Anchorage-ben megállhatunk bevásárolni, majd indulás tovább a Turnagain-öböl mentén Portage felé. Pár helyen megállunk még kinyújtózkodni és fotózni, s az idő függvényében még beépíthetünk kisebb sétát vagy túrát is Whittier közelében.

Harding Icefield, Exit gleccser, USA, Alaszka
Harding Icefield, Exit gleccser, USA, Alaszka

Szállás elfoglalása után este szabadprogram a városban.

Szállás Portage vagy Sewardban.

 1. nap: Exit Gleccser, Harding jégmező

Ma az Exit Gleccserhez indulunk, amely 20 km-re van Sewardtól. Népszerű kirándulóhely, mert látványban gazdag és könnyű elérni. A park bejáratánál van egy kiállítás a parkról, a természetről. Időjárásról is kapunk friss információt. Vízvételi lehetőség is itt van utoljára. S ennek birtokában nekivágunk.

Harding Icefield, Exit gleccser
Harding Icefield, Exit gleccser

Egy nem megerőltető, 3-4 km-es sétát jelent az Exit Gleccser, tanösvény jellegű. Enyhe emelkedővel, majd kitárulkozik a jégfolyam.

Innen, aki erőt érez, érdemes tovább mennie egy komolyabb, megerőltető és kihívásokkal teli túrára a Harding-jégmezőhöz, amely 13 km hosszú, még kb. 800 méter szintemelkedéssel járó gyönyörű bő félnapos program. A nehézségekért cserébe lélegzetelállító látványban lesz részünk.

Változatos flóra kísér végig, s erdőtől  a tundráig sétálunk felfele. Lesznek kisebb tavacskák, patakok, hómaradványok, sőt még piros havat is látunk.  Az idő is egyre zordabb és szelesebb fent. Kiélvezzük a látványt, uzsonnázunk egyet, csúcs csoki, majd lassan visszaereszkedünk a látogatóközpontig.

Délután pihenésképpen séta a városkában, illetve ha nyitva még a múzeum, akkor annak megtekintése.

Szállás Sewardban.

 1. nap: Kenai Fjords Nemzet Park, hajótúra és az Exit-gleccser
Seward-Kenai-fjords hajóút
Seward-Kenai-fjords hajóút

Ma hajótrán veszünk részt. Reggeli után indulunk az utolsó nemzeti parkunkhoz, a Kenai Fjords Nemzeti Parkhoz. A mai napon két merőben különböző program közül lehet választani. Az egyik egy varázslatos, kb. 3,5 – 8,5 órás (opcionális) hajótúra, amely a vízről mutatja meg a nemzeti park természeti kincseit, gleccsereit és állatvilágát. Aialik-félsziget, majd a gleccsere, több kis sziget, s a leghosszabb túrába beépítik még a Holgate-gleccsert is.

A hajó egész közel megy a jégfolyamhoz, és látszik kékséges tisztasága, meg köröttünk kisebb jéghegyek. A túra alatt láthatunk többek között felbukkanó bálnát, orkát, lebzselő  fókákat és jóllakott vizen lebegő lundákat is. Az árban benne snack meg ebéd.

Seward-Kenai-fjords
Seward-Kenai-fjords

Aki nem hajózna, ők választhatnak másik aktív kültéri programot (kajakozás) vagy helikopterezést, kisrepülős túrát.

Szállás Sewardban.

 1. nap Seward szabad programok, kajakozás

Ma be lehet fizetni tengeri kajakozásra (300 USD) vagy helikopteres túrára, ahol letesznek a gleccser tetején (3-400 USD). A másik program egy 30-45 perces motorcsónakázás a Medve Gleccserhez, majd egy kb. 4 órás kajakozás az öbölben jéghegyek és remélhetőleg vadélet társaságában.

Seward-Kenai-fjords
Seward-Kenai-fjords hajókázás

Aki inkább túrázna, Seward környékén a Két-Tó környékére lehet menni, vagy a Lowell ponthoz a tenger mellé, illetve ott kisebb túrákat tenni. A városban kiváló múzeumok is találhatóak, pld. Alaska SeaLife Center, Történeti Múzeum vagy a városi graffitik is érdekesek.

 Szállás ismét Sewardban.

Whittier, fjord, USA, Alaszka
Whittier, fjord, USA, Alaszka
 1. nap Seward – Whittier- Anchorage, repülés haza / vagy hosszabítás

Ma fájó szívvel búcsúzunk Alaszkától.  Irány vissza Anchorage-be. De hogy a búcsú ne oly hírtelen jöjjön, ezért járattól függően még beépíthetünk egy 3-4 órás kirándulást Moose pass környékén.

Portage mellet van egy érdekes állatfarm, érdemes 1-2 órát sétálgatni ott. A Portage pass és a gleccserek látványa meg az öböl szép kitérő.

Whittier, fjord, USA, Alaszka
Whittier, fjord, USA, Alaszka

Ehhez már közel Whittier városkája, ami egy haditámaszpont volt, ma nagy turista kikötő. Itt is fantasztikus kilátópontok vannak a fjordra, ha lesz időnk rá.

Akik a 8 napos hajós fjordos programunkon vesznek részt, és mennek le cruising ship-el Vancouverig, azok itt hajóra szállnak ma Whittier-nél és elindul egy egészen új utazás.

Portage, USA, Alaszka
Portage, USA, Alaszka

Akik csak a túrázós részre jöttek, azokkal visszamegyünk Anchorage-be.

 Hazarepülés egy esti géppel. 

Aki jön a Kanada hosszabbításra, az jelezze, mert ők Seattle-be repülnek.

 1. nap Érkezés Magyarországra.

Menetrendszerinti járatokkal, átszállásokkal érkezés Budapestre

Várom jelentkezéseteket, kérdéseiteket.

Tehát ha tudsz jönni, s érdekel az út s a részletek,

Ha érdekelnek a részletek, jelezzed jelezzed felém itt az űrlapon!

Portage, USA, Alaszka
Portage, USA, Alaszka

Fakultatív programok, belépők:

Alaska cultural pass: múzeum és Heritage center  35 usd a kombo jegy.

Buszozás a Denali Nemzeti Parkban 40- 64 – 120  USD/fő. 15 év alatt ingyenes.

Fairbanks aranybánya, aranymosás 42 usd

Seward:  Alaska SeaLife Center  30 usd

Hajótúra a Kenai Fjords Nemzeti Parkban:

5 óra 88 USD/fő, 6 óra 159 USD/fő, 7 óra 179 USD/fő és a 8.5 órás pedig 224 USD/fő, reggeli snack és ebéd benne van az árban. A 7 órásra érdemes menni.

Kajakozás 1 napos: 299 USD/fő

Helikopter, repülős túra 250-400 usd

Költőpénz, bevásárlás egyebek: 40-60 USD/nap/fő

Ha érdekel az utazás velünk,  akkor itt jelezzed szándékodat.

     Alaszka Program     

   Alaszka  juli 23
2022.07.23szombat1BUD – ANC
2022.07.24vasárnap2érkezés, Főváros környéke
2022.07.25hétfő3Alaska Native Heritage Center, Byers Lake
2022.07.26kedd4Denali NP
2022.07.27szerda5Denali, Alaskra range view, McLaren summit 
2022.07.28csütörtök6Wrangell-St. Elias NP – McCarthy Road
2022.07.29péntek7Wrangell-St. Elias NP – Nebesna Road
2022.07.30szombat8Uton  Seward fele, kilátók, kisebb séták,
2022.07.31vasárnap9Kenai Fjords NP – jéghegyek, bálna, hajo
2022.08.01hétfő10Harding Icefiled tura
2022.08.02kedd11Anchorage, Repules haza
2022.08.03szerda12Érkezes haza
    
  AKanada rövid 11 nap/ 10 éj, aug 6 – 15
  BTeljes Kanada aug 2 -19
2022.08.02kedd1repülés este Seattle
2022.08.03szerda2Seattle városnézés
2022.08.04csütörtök3Indulás: – vízesések,  kirándulás,  Columbia falls
2022.08.05péntek4Gleccser Nemzeti Park, kilátók, tavak,
2022.08.06szombat1 Gleccser park északi rész – Calgary / BP. indul
2022.08.07vasárnap2Calgary városnézés  – Banff
2022.08.08hétfő3Kootaney NP.
2022.08.09kedd4Banff – Lake Louise
2022.08.10szerda5Lake louise
2022.08.11csütörtök6Yoho Npark
2022.08.12péntek7Icefield Nemzeti park, parker ridge
2022.08.13szombat8Angyal gleccser, Piramis tó
2022.08.14vasárnap9Maligne tó, kanyon
2022.08.15hétfő10Jasper -Mt Robson state park
2022.08.16kedd11Vancouver érkezés / hazarepül
2022.08.17szerda1 Vancouver városnézés, hazarepülés Bp-re
2022.08.18csütörtök2tovább  Seattle,  hazarepülés
2022.08.19péntek3Hazaérkezés
Alaszka Állatvlág, USA
Alaszka Állatvlág, USA

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Comments

  1. 2000 usd-t számoltunk az útra, 4×4 járművekkel, szállással…persze ha vki végig sátrazná, akkor szignifikánsan csökkennek a költségek… felveszlek a mail listára, aztán ha megtöltünk 2 kocsit akkor írok, megbeszéljük.
   10 nap optimális, lehetne még csomó mindent, de akkor saját repülőt kell charterelni.. de persze ötleteket várunk, mert lehet érdemben bővíteni a programot..

 1. Szia,
  Szerinted összesen mennyi lessz az utazás repülő jegyen kivűl? Érdekelne amúgy ha még van hely, de biztosan csak November-be tudom megmondani hogy tébyleg lessz e időm, remélem akkor még lessz hely a csapat-ban 🙂

 2. Szia Gábor !
  Jelentkeznék az alaszkai útra. Érdekelnének a részletesebb költségek és a további részletek. Köszönöm !

 3. Szia,
  Komolyan érdekel a 2019-es alaszkai út. A tavaly írt 2000 USD mennyire reális 2019-re? Lsz. írj bővebben a várható költségekről. Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*