Szlovénia fotótúra

Szlovénia 2021. szeptember 9-12. 4 nap/3 éj

4 napos, fotós által vezetett, fotózással egybekötött kirándulás Szlovénia néhány csodaszép és különleges desztinációjához, ahol a fotóstól kérdezhetsz, segít neked és együtt szebb képeket fogsz tudni készíteni, akár telefonnal is!

Megkóstoljuk a híres bledi-krémest is! Le is fotózhatod.

Ugye te is mindig rengeteg képet készítesz mikor elutazol? Ugye előfordul, amikor visszanézed, te sem vagy minddel elégedett? Ugye csak olyankor jössz rá, hogy még vissza kell térned, és újabb képeket készíteni? De ugyanaz a hangulata már nem lesz még egyszer. Készítsd el elsőre jól!!

48710126 – panoramic view of lake bled, slovenia

Ha velünk utazol, az utazás izgalmát összekötheted azzal, hogy egy profi fotós segít neked megtalálni a tökéletes beállítást egy-egy képhez. Egy fantasztikus kirándulás mellett hivatásos fotóstól kérdezhetsz, tanulhatsz olyan dolgokat, melyeket aztán „magaddal vihetsz” a jövőben is. Akkor is várunk, ha már profi vagy, és akkor is ha érdekel a fotózás, de csak a mobiltelefonod kamerája áll rendelkezésre!

 1. nap

Kora reggel indulunk Budapestről, kisbuszunk mérete a jelentkezők létszámától függ, kényelmesen elférünk és a felszereléseknek is lesz hely. Kisebb egészségügyi szünetek után dél körül a Bledi-tóhoz érünk, mely Szlovénia 2. legnagyobb tava. A tó közepén található Bled-sziget, ami pletna nevű kis fabárkákkal közelíthető meg. Ez egy helyiek által gyártott, csak itt használt hajótípus. Itt található a Szűz Mária búcsújáró templom, a legenda szerint ha valaki megkongatja az itt található harangot, akkor nagy szerencsében lesz része. Ki ne hagyjátok!

A tó körül kiépített út található, meg lehet keresni a legtökéletesebb fotó-pontokat.

Érdemes felmenni a Mala Osojnica csúcsra, ahonnan páratlan kilátás nyílik a tóra. Ezt a könnyű 3 km-es utat mindenkinek érdemes megtennie.

Vacsora után elfoglaljuk a szállásunkat!

 • 2. nap

Reggel a Vintgar-szurdok felé vesszük az irányt, mely a Bledi-tó szomszédságában található. A szurdokot Szlovénia legnépszerűbb természetes jellegzetességei között tartják számon. 1600 méter hosszan folyik rajta keresztül a Radovna folyó. Érdemes korán odaérni hogy ne keljen más turistát leretusálni a fotóinról.

Majd folytatjuk utunkat a Bohinji-tóhoz, mely Szlovénia legnagyobb tava. Felkeressük Ribcev és Ukanc városát, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tóra.

Szlovénia

Vacsora után visszatérünk a szállásra.

 • 3. nap

A mai napon 2 páratlan helyszínt látogatunk meg.

A Predjama vár a leghíresebb 6 szintes barlangvár, melyet a reneszánsz korban építettek. Szlovéniában a hősiesség és a kitartás jelképe.

Az első feljegyzések 1274-ben említik. A vár alatti járatok a világ leghosszabb egybefüggő látogatható barlangrendszerét alkotják.

A Postojna barlang az egyik leglátogatottabb cseppkőbarlang. Itt egy kisvonaton utazva tudunk gyönyörködni a több ezer éves képződményekben. Igazi kihívás mozgó járműről, kevés mesterséges fény mellett jó fényképet lőni, de segítünk mit, hogyan csinálj.

 • 4. nap

Az utolsó napon Mariborba látogatunk. Megnézzük: Mariborski grad: 15. századi kastély a belvárosban, Keresztelő Szent János katedrális, Városháza, Víztorony, Öreghíd. A több mint 600 éves osztrák korszak meglátszik a belvároson, a jellegzetes közép-európai hangulatú kis utcák, a csinos terek, a szépen felújított, többnyire barokk korból származó épületek, az egyetemi város lévén meglepően nyüzsgő élet, a még mindig tetten érhető „jugoszláv” feeling izgalmas elegye várja a városba látogatókat.

A déluáni órákban érünk Lendvára, ahol a Vinarium-torony 53,3 méter magas tetejéről lehetőségünk lesz egyszerre 4 országot látni. A torony kilátójáról Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria síkságát és hegyvidékét járhatja be a tekintet.. objekíven át is.

Majd az utolsó pillantások után Szlovéniára, folytatjuk utunkat haza. Budapestre az esti órákban érkezünk.

Elhelyezés 2 ágyas szobákban.

A túra végére mindenkinek lesznek szebb képei, mint az itt látható illusztrációk, ezt garantáljuk!

A részvételi díj tartalmazza az utazás, a szállás, túravezetés, a fotós korlátlan asszisztenciáját, utólagos képértékelést.

A belépőjegyek ára (a részvételi díj nem tartalmazza):

 • Lendva Vinarium: 7 euro
 • Pletna: 15 euro
 • Vintgar-szurdok: 10 euro
 •  Predjama Castle és Postojna Cave együtt 36 euro
 • Az ár nem tartalmazza semelyik étkezést, azt egyénileg kell megoldani!

A fotóssal többek közt a következő technikákkal ismerkedhetsz meg (felszerelés nem biztosított, a technikai hátteret egyénileg szükséges biztosítani):

 • Hosszú záridős képek készitése ND szűrővel, illetve gyenge fénynél anélkül
 • A cirkuláris polárszűrő használata
 • Komponálási irányelvek

Amennyiben kérdésetek van, keressetek minket bizalomma!

Az úttal kapcsolatban: Emődi Adrienn fotosturak@gmail.com

Fotózással kapcsolaban: Dengyel Balázs dengyelbalazs@gmail.com 

WWW.IMAZSFOTOZAS.HU

További fotótúráinkat itt találsz.

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*