Új-Zéland tengerpartjai

Új-Zéland körutazás

Új Zéland túra 17-18 napos programja 2025 febr  

Előtte hozzákapcsolható az Ausztrál utunkhoz is.

Érdeklődni, infót kérni itt lehet az utazásra.

Ez az út nem a nagy kirándulásokról szól, hanem inkább sok kis túra és látványosság megtekintése a cél. Így bárki számára könnyen teljesíthető.

Északi sziget 1400 km, Déli sziget  2402 km (kisbusszal megyünk, de motorosként is lehet csatlakozni ha érezni szeretnéd a szabadság ízét.)

Ha akartok ráadás napot, a végén, akkor Délen bálnales, delfinekkel úszás és termál fürdők lehetne 2 nap extra az út után.

Északon a sivataghoz mennénk fel 3 nap extra. (kocsirelokáláskor felviszünk) Lásd programot alul.

Új-Zéland tengerpartjai
Catedral Cove, Új-Zéland tengerpartjai, Coromandel félsziget

 

Aki nagyobb trekkingeket szeretne, annak érdemes még maradni 1-2 hetet pluszba és megcsinálni a 2-3-4 napos kirándulásokat maga. Ötletekkel és tippekkel szívesen segítünk, de a hegyi menedékházakat elég korán le kell foglalni, ez ügyben kérd a tanácsunkat.

Aki Ausztrália programra is jönne, itt olvashatja a programunkat. De a Fülöp-Szigetek úttal is összekapcsolható.

Az Új-Zéland program pedig itt:

https://goo.gl/maps/ddmHGxWJnnccteRDA

Akinek több szabadsága van:

1 – Alternatívaként indulhat 2 nappal korábban, s a mínusz -1-2. napban, : -Pld lehet megállni Singarpore vagy Honkong 1 napra, majd kipihenve nekivágni a 2. repülőútnak.  

2 – Vagy ha valaki korábban érkezne Új-Zélandra 2 nappal, akkor egy gyors 2 napos északi kört be lehet tenni. Pld Új-Zéland északi szigetén: akkor felmennénk Hokianga kikötő fele, ahol egy 300 méteres homokdűne látható a kikötő túloldalán. Alvás ott. Másnap le a csendes óceáni úton, majd nyugati part, Waipoua erdő.  Este vissza auckland. Ez 2x 300 km.)

Új-Zéland üdvözlés, maoriknál
Új-Zéland üdvözlés, maoriknál

1. nap Budapest – repülés, ind febr 24

Indulás Budapestről menetrendszerinti járattal.

Alvás a repülőn

2 . nap Repülés, átszállással    

Amennyiben úgy jön ki a repülés, hogy lehetünk 1 napot pld. Taiwanon, vagy Singapure, Hongkong akkor ott beiktathatunk egy városnézést vagy egy  autós napot.  

Alvás a repülőn

3 nap  Érkezés Ackland-ba, városnézés.

Felvesszük a kisbuszt vagy a kocsikat. Majd transzfer a reptérről a városba. Biztos fáradtak leszünk a hosszú utazástól. De ha délelőtt érkezünk, akkor ma városnézést el is kell kezdjük. A legnagyobb várossal ismerkedünk ma. Auckland az országnak a gazdasági fővárosa, egyben a legnagyobb városa, pezsgő kulturális élettel.

Ma elsősorban a főbb látnivalókat nézzük meg, pld. Nemzeti Múzeum és bizonyos órákban benne tartott élő maori tánc show. Utána séta a belvárosban, Városháza, Bíróság épülete, Szent Patrik katedrális, az Auckland Torony, a Katonai Emlékmúzeum épülete, Albert park esetleg a piac.

ukland, Új-Zéland
Aukland, Új-Zéland

Majd távolabbról is ránézhetünk a városra a közeli vulkanikus dombokról.  (One Tree Hill or Mount Eden.) Az öböl és az 1 km hosszú, 43 méter magas nagy híd is szép látvány.

Este fizikálisan is elfáradva kipihenjük a hosszú repülés fáradalmait, s felkészülünk a másnapi utazásra.

Alvás Auklandban

4. nap – Coromandel félsziget,  Thermál-beach, Catedral cove, Waihi

Az északi sziget leglenyűgözőbb motoros és autós útvonala van  Aucklandtól D-Keletre. Fantasztikus óceán partok, homok fövenyek, míg a másik oldalon zöldbe öltözött hegyek.

Új Zéland - termálvizes tengerpart
Új Zéland – termálvizes tengerpart

Megállunk egy tenger melletti hőforrásnál, ami különleges természeti jelenség és apálykor a kis medencékbe a tengervíz helyére meleg forrásvíz kerül. Kicsit megmártózhatunk, dagonyázhatunk benne.

Innen nem messze van egy rejtett lagúna, igaz gyalogolni kell érte, de megéri az 500 méter szint. (kb. 2h fotózással stb. ). Akik nem túráznak, azok a tengerparton megvárják a csapat túrázós részét, vagy vizitaxival is elmehetnek oda Hahei-ból, kb 2 km. Este pedig a közeli tengerpart és lagúnák mellett autózhatunk Waihi beach irányába, s a közelben lesz a szállásunk.

Alvás Waihiban

Mai távunk 322 km

5. nap Waihi, Karangahake kanyon, Hobbit falu, Rotorua

Mai nap szintén gyönyörű természeti környezetben autózunk tovább, érintve a Karangahake Kanyont. Ott egy bő másfél órát lehet sétálni. Az egykori bányászati területen haladt át a 19. századi vasút, egy hosszú alagúton is át lehet menni. Több kis túra van, fejlámpa hasznos lehet.

Utána farmterületeket keresztezünk a nyári pompájukban láthatjuk a tájat.

Új-Zéland Hobitron
Hobitron

Innen nem messze van a misztikus hobbit falu, amelyet a gyűrűk ura című filmből jól ismerhetünk, mert itt forgatták a film legnagyobb részét. Lovaskocsival visznek végig a helyszíneken, kb. 2h a program és 80-100 dollár. Sok étterem és szolgáltatás épült köré. Előre foglalás szükséges.

Akik nem akarnak ide jönni, azokkal alternatívaként van egy nagyszerű vízesés és kilátópont 20km-re onnan.Ott 2h gyalogtúrát tehetünk addig a  (wairere) vízeséshez ( 400m fel), amíg a többiek lovaskocsiznak és sétálnak a díszletek között.

Új-Zéland
Wairare vízesés

Utána egyesül a két csapat, és indulás a  közelben levő Kaimai erdőségenkeresztül, hogy a film hangulatát újra megélhessük a kocsiból is. A környék is szép füves zöldellő, dombos, van térélmény.

Új-Zéland
Hobitron, Új-Zéland

A mai napunkat a híres gejzír vidékkel zárjuk, indulunk Rotorua fele, mely a Rotorua-tó partján fekszik, maori lakta település, ma jórészt turizmusból és termál erőműveiből él.  A város környékén sok látványosság van. A környéket forrongó színes medencék, sárbugyogók, gejzírek tarkítanak, s jelzik ennek a törésvonalon levő országnak a vulkanikus jelenét, amelyet mindenképpen érdemes bejárni.

Este elnézünk a Whakarewarewa rezervátum-faluba, ahol a maori hagyományokkal ismerkedünk meg egy esti show keretében (30NZD)

Lesz ott, haka törzsi táncok, nyelvöltögetések, nagy szemek, tetoválások ahogy kell. A faluban is lehet sétálni, kicsit belepillantunk hogy élnek ma az őslakosok.

Maori kultúra, Haka tánc, Új-Zéland
Maori kultúra, Haka tánc

 Szállásunk Rotoruaban a termálfürdők közelében, s este akár egy jót mártózhatunk, s nézzük a csillagos eget és a dél keresztjét, mint anno a hajósok.

210 km a mai utunk

Alvás Rotoruaban

Új Zéland thermál világa
Új Zéland thermál világa

6.nap Rotorua, Wai-o-Tapu termál terület,Gejzír, színes tavak, gejzírek

Amit nem tudtunk megnézni előző nap, az marad mára. Pld a Wai-o-Tapu Termál Rezervátumban (kedd-szerda zárva) találtató pld. a Lady Knox gejzír, ami látványos hatalmas vízkitörést produkál 10.15-kor és pár percen keresztül lövelli magából a forró vizet.

Wai o tape gejzir, Új-Zéland
wai o tape gejzir, Új-Zéland

A vulkáni utóműködés által kialakított területen kis sétát tehetünk, felkeressük a hatalmas, fortyogó, türkiz és narancs színekben pompázó Pezsgőmedencét, a leírhatatlan-zöld Ördögfürdőt, számos gőzölgő krátert, ásványkiválásoktól színes teraszt, valamint több sárbugyogót. Kellemes séta. Hasonló található a  Whakarewarewa Geothermal völgyben tett látogatás élménye is.

Ma még lehet raftingolni, thermál fürdőzni, elmehetünk egy meleg vizes patakhoz, ahol a természetben fürdőzhetünk, vagy több hasonló geotermikus mező van a környéken, illetve tavak.

Alvás Rotorua –ban

Új zéland, Rotorua
Új-Zéland, utóvulkanikus tevékenységek, Rotorua

7. nap  Rotorua, Waitomo Szentjánosbogár-barlang, Taupo tó

Ma kisbuszunkkal indulunk tovább és útba ejthetünk egy farmot, ahol birkát nyírnak, illetve akár ma is megnézhetjük a Haka show-tha tegnap nem sikerült  és sétálhatunk a maori faluban is..

Waitomo barlang, Új-Zéland
Waitomo barlang, Új Zéland

Délutánra foglalt időpontban meglátogatjuk a világon egyedülálló Waitamo Szentjánosbogár barlangokat, (glow worm caves). A 60 perc alatt séta.s csónakozás van.  De a környéken van lehetőség a kaland utat is választani 290 NZD-ért, 3h.

A Világító technikáját biolumineszcenciának nevezik. A lárva 15-20 zsinórt enged le – a pókokhoz hasonlóan – azért, hogy az általa kibocsátott fény felé szálló rovarok ezekbe a ragadós szálakba akadjanak. A lárva néhány hónap után bebábozódik, majd 12 napos bábállapot után előbújik a légy. Itt tennénk sétát, majd csónakos túrát. Miután végeztünk elautózunk  egy hatalmas vulkáni kráterhez, amit feltöltött vízzel az évezredek.

Taupó-tó egy 30 km átmérőjű gigászi vulkáni kráter, ennek partján haladunk keresztül. Megállunk előtte a Waikato-folyó táplálta  Huka vízesésnél egy kis sétára és  fotószünetre, csodáljuk a folyó hatalmas erejét. 

Alvás Taupo-ban.

Wellington látképe
Wellington látképe

8. nap Taupo – Wellington, Museum of New Zealand, botanikus kert

Ma reggel megreggelizünk, majd indulunk a főváros felé, ami 400 km (6h)

Ha wellington helyett szeretnénk kis kirándulást beiktatni, akkora Tongariró trek kiindulópontjátol  Whakapapa falutól 1 órás séta keretében eljuthatunk a Taranaki vízeséshez. Utána hosszú autó út vár ránk (5-6h) Wellingtonig.

Wellington muzeum
Wellington muzeum

Ha ott még szeretnénk megnézni a Nemzeti Múzeumukat (Te Papa Tongarewa), ami elég érdekes kiállítás, de akkor korán kell kelni, hogy 18h zárás  előtt odaérjünk.  Ami még érdekes a városban az önkormányzat épülete, kortárs galériák, tetoválás múzeum, s a méhkaptár szerű parlament. A Botanikus kert pedig kellemes kirándulási lehetőséget és kilátást ad a hegyoldalban, ahova akár fogaskerekűvel is felmehetünk. Napnyugtára átmegyünk a közeli Viktória hegy tetejére, ahonnan csodás panoráma nyílik a világ leg-szelesebb fővárosára, ahol az év felében 63km-nél erősebb a szél!. Este kipróbálhatjuk a hangulatosszélvédett  sörözőket éttermeket, mert a belvárosban lakunk.

Wellington -Picton kompolás)
Wellington -Picton kompolás)

Alvás Wellingtonban.

420  km. a mai utunk

Wellington a legszelesebb város
Hajó a déli-szigetre

Déli sziget 3000 km. 

 9. nap  Wellington – Picton (komp) Déli Sziget – Abel Tasman Nemzeti park

Hajnalban kompolás a déli-szigetre. – Ma hosszú napunk lesz. A kora reggeli komppal áthajózunk Pictonba, ami kb. 100 km. (ind 8.15h,  3h20p hajózás). A Queen Charlotte és Marlborough fjordjai között hajózunk át, öblök, szigetek, medencék, amiket látunk, a jégkorszak utáni visszahúzódás vájta mélyedésekbe befolyt tenger. Ezek annyira csipkézettek, hogy pld. egy 42 km mély fjordnak 380 km partja van.

Új-Zéland tengerpartok
Új-Zéland Abel Tasman Nemzeti park

 Pictonba érve, s ezen az ezer fele szabdalt tengerparton kezdünk egy látványúton szlalomozni felfele. Fantasztikus látvány lesz. Nelson városkája a legnapsütöttebb város az országban, speciális mikroklímájának köszönhetően, egyébként kikötő és a művészetek központja is.

Innen haladunk tovább Észak-nyugati részére a szigetnek, hogy meglátogassuk az Abel Tasman Nemzeti parkot, ahol legutóbb még bálnákat is láttam. Itt csinálhatunk kisebb kirándulást másnap.

 Alvás Kaiteriben vagy Marahauban a park közelében.

200km

10. nap Abel Tasman Nemzeti park gyalogtúra, hajózás

Ma korán indulunk, s ha létszám engedi, charterolunk egy hajót, amely elvisz egy távoli kikötő pontig (Onetahuti, Bark Bay,Torrent Bay vagy Anchorage), ahonnan gyalogtúrával fogunk visszajönni szállásunkig.  Így mindenki olyan távot választ, amit ma meg tud tenni 10h-tól, amely lehet 13-26-km-ig bármi. Ha valaki nem akar túrázni, az befizethet egy fél napos cruising ship-re a park mentén, s a hajóról nézheti meg a parkot.  Akik túráznak ők tehetnek kitérőket vízesésekhez, tavakhoz, és mesés homokos tengerpartokhoz, ezek + km-erek. Szintemelkedés minimális lesz.  Ha pedig kifutnak az időből, du. 4-kor indul vissza az utolsó vízitaxi, akkor visszajöhet azzal.  (Túratávok: Onehuti- Bark 6 km, Bark-Torrent 8 km, Torrent-Anchorage 2-4 km, Anchorage Marahau 13 km, ahol kocsival felvesszük.)

Új-Zéland, Dél Sziget
Új-Zéland, Dél Sziget

Este pedig közösenbandázunk, BBQ partyt csinálunk, vagy a faluban elmegyünk egy étterembe.

Alvás ismét Kaiteriben vagy Marahauban a park közelében.

11. nap  Rotoiti-tó,  Westport, Punakaiki, Nyugati part

Innen kis kitérőt tehetünk a varázslatos Rotoiti tó fele, kis séta a tóparton, rövid piknikezés is belefér.  Ezután visszaereszkedünk a Tasmán tenger fele. 

Punaiki, tűsziklák, Új Zéland
Punaiki, tűsziklák, Új Zéland

Megállunk Westport-nál bevásárolni, s ha időnk igény van rá  megnézhetjük a helyi bányász múzeumot, s a foulwind sétaösvényen eltölthetünk 1h-t, ahol láthatunk fókákat is.

Új-Zéland
Új-Zéland

Innen a híres Punakaiki sziklái felé indulunk.Ez a hely a ‘palacsinta’ szikláiról híres, melyek 30 millió éves réteges sziklatornyok, víznyelők, amelynek nekicsapódnak a hullámok, s szökőárként felcsapódik. Itt kb. 90 percet sétálunk és fotózgatunk. Greymouth jádecsiszoló műhelyéről nevezetes, a maorik is bányászták és faragták a követ, mely szakrális jelentéssel bírt számukra.

 Alvás  vendégházban Punaiki környékén.

-351 km

Fox gleccser Új-Zéland
Fox gleccser

12. nap Ferenc József és Fox gleccserek, séták, túrák,

A mai nap 230 km-t autózunk kirándulásaink célpontjához. A Déli-sziget leghíresebb és legkedveltebb és leglátványosabb szakasza kezdődik. Egyre drámaibb lesz a tájkép, egyrészről buja ős növényzet, másik oldalról a déli Alpok, s a gleccser völgyek, tavak. Délutánra elérünk a Ferenc József gleccserhez, ahova és aminek környékén csinálunk pár kisebb túrát.  Sehol a világon nem kerül gleccser ilyen közel a tengerparthoz ezen a szélességi fokon.

Új-Zéland

Az alap egyszerű kiépített ösvényen 1.5-2 órás sétával (4km) megjárhatjuk a gleccsertorkolatig az utat gyalog, s látjuk  a jelzéseket, hogy az utóbbi 70 évben mennyit húzódott vissza a globális felmelegedés okán. Ahogy közeledünk a gleccser torkolathoz érezzük ahogy hűl le a levegő, egyesülés a természettel, s szemtől szembe.

Új-Zéland, fantasztikus gleccserek,
Új-Zéland, fantasztikus gleccserek,

Aki pedig kicsit messzebb és feljebb menne a látványért, velük extra a Matheson tavat járjuk kőrbe amiben egy sziget tükröződik. Kb. másfél óra alatt (4 km megjárjuk.

Aki pedig kalandosabbra vágyik, nekik a Te Ara a Waiau Walkway túrát javallom. De sok más opció is felmerülhet, ott döntjük el erő és idő függvényében.

Alvás Franz Josef gleccser közelében

Új-Zéland

250 km km autózás ma

13 nap Fox Gleccser séta, Haast-hágó, Wanaka-tó, Cardrona-völgy

Reggel kezdhetünk egy kis sétával a Fox gleccserhez, szépen kiépített úton 1.5 órás séta (3km) után jutunk el a gleccser közelébe.

Lehet persze befizetni helikopteres vagy gyalogos jégmászós gleccserjárásra is, ha több időt szánunk rá

Queenstown, környéke, Új-Zéland
Queenstown, környéke, Új-Zéland

Ma a senki földjén haladunk keresztül, érintetlen természet köröttünk a következő 180 km-en. Majd megérkezünk a Mount Aspiring Nemzeti Parkhoz, ahol a  Haast hágón autózunk keresztül sok sok kanyart bevéve.

Végül a Cardrona völgyhöz érünk és a Crown hegyvonulaton kapaszkodunk keresztül, itt van a legmagasabban fekvő aszfaltozott út Új Zélandon, ahonnan már rálátunk Queenstownra.

Queenstown környéke, Új-Zéland
Queenstown környéke

Innen kis kitérőt is tehetünk ha lesz időnk még este előtt, a Kawaru szoroshoz, vagy a vízeséshez, majd visszaindulunk az extrém sportok fővárosa Queenstown felé, ahol a szállásunk is lesz.

A gyönyörű elhelyezkedésű, Wakatipu tó partján elhelyezkedő, hegyekkel körbevett hely. Ez az ahol többet is időznénk, s az extrém sportokra ezer dollárt is elkölthetnénk.

Új-Zéland

Alvás Queenstown

útunk ma 380 km

játék a térrel, építészeti viccességek, Új-Zéland
játék a térrel, építészeti viccességek

470 km

14. nap Queenstown, Milford-sound, Te Anau

Queenstown = Siklóernyő, jet boat, bungee jumping, rafting. A sportok váltották fel az egykoron aranylázban felfejlődött bányászváros mindennapjait.

Bob kilátójához megyünk először egy felejthetetlen körpanorámáért, majd visszafele a városba szőlészeteket hagyunk magunk mögött.

Innen indulunk le a 200 km-re levő Fjord Nemzeti parkhoz. persze útközben ismét sokhelyen megállunk fotózni. Pld a Mirror lake ad szép tükröződést főleg reggel amikor még nem fúj a szél.

Milford sound, Új-Zéland
Milford sound, Új-Zéland

Ha szeretnénk túrázni is 3 órát (430 m szint) akkor a Key Summit trail ami adja magát az út  közelében. Ha késő délután megy a hajónk, akkor csinálhatunk ott egy 430 méter szintes túrát, ahonnan szép kilátás tárul a szemünk elé a 3 órás túra végén. A Key Summit kilátópont a környék legnépszerűbb rövid túrája az itt inkább több napos túrákhoz nem szokott emberek között.

A Milford Sound fjordig még sok kilátó és fotóponton lehet megállni. Hatalmas vízesések, nyugodt víz tükrözi a mellette tornyosuló (havas) hegyeket.  

Az 1.2 millió hektáron elterülő, érintetlen természet kísér végig. A csend teljesen új jelentést kap itt. Átmegyünk a 30-as években vájt Homer-alagúton, ahol a keá-val, az ország endemikus madarával is találkozunk. Innen jutunk ki a fjord csúcsához.

Déli sziget déli pontja Új-Zéland
Déli sziget déli pontja Új-Zéland

A Milford fjord a legnépszerűbb desztináció, ahonnan 2 órás hajóútra lehet befizetni, hogy onnan is megcsodáljuk a fjord lenyűgöző formáit. a hajóról látni delfineket, fókákat, pingvineket, mert csak ők lakják a területet. No meg sok-sok homokléggyel találkozunk a partok közelében, ha nem fúj a szél.

Délután visszamegyünk Te Anau kisvároskába, ahol megszállunk éjszakára. 

15. nap Dél-Otago félsziget, Bluff, Dunedin,

Ma is hosszú napunk lesz. Lemegyünk az Otago-félszigetre, s az ország legdélebbi csücskéhez (Stirling point) 185 km-t autózva. Bluff faluja közelében, olyan viharos sarki szelek fújnak, hogy a fák ferdén nőnek. Ha szép időnk lesz, akkor elmerenghetünk, hogy délen a legközelebbi föld (jég) az Antarktisz

Bluff, a világ vége, Új-Zéland
Bluff, a világ vége, Új-Zéland

Innen békésebb vizekre evezünk, s megyünk észak fele végig a keleti tengerparton. Lesznek közelben lagunák, vízesések, wetland mocsárvidék, ami madarak költőhelye, híres tengerparti szakaszok. Bárhol megállhatunk: pld a Curio-öböl, ahol fosszilis erdő maradványait láthatjuk, katedrál barlang, Mclean vízesés, s a legizgalmasabb a Nugget pont, ahol érdekes sziklaformációk vannak a tengeri homokban.

Délutánra megérkezünk vissza a civilizációba. Dunedin a legskótabb hangulatú város, viktória korabeli építészeti stílus uralkodik, de erre csak másnap marad időnk.

Nugget pont, köformációk, Új-Zéland
Nugget pont, köformációk, Új-Zéland
 • 450 km

Alvás Dunedin környékén

Bluff és környéke, Új-Zéland
Bluff és környéke, Új-Zéland

 

16. nap nap Dunedin, Albatroszok, fókák, kastély, Steampunk Múzeum

Megreggelizünk, s Dunedintől elbúcsúzunk, még megállunk néhány természeti érdekességeknél. Albatroszok az albatrosz központban és környékén. lemegyünk a pingvinek költőhelyeihez, illetve egy másik partszakaszon láthatunk oroszlánfókákat, s medvefókák, elefántfókák pihenőhelyeihez megyünk. Meglessük őket a tengerparton, majd karnyújtásnyira engednek minket. Elkanyarodhatunk  Larnach kastélya fele, ha európai építészetet és szép kertet akarunk látni. Francia nemesi leszármazott volt, a 19. sz-ban, s építette a várat gyönyörű tengerparti fekvéssel.  

Új-Zéland, fókák,

Ha végeztünk Dunedinnal, választanunk 2 utat. (Az egyszerűbb, rövidebb utat a tengerpart mellett, https://goo.gl/maps/aKg2J   s akkor több idő marad Dunedin környékére, majd északnak vesszük az irányt, egy rövid sétát teszünk a híres Maoraki kő képződmények mellett a tengerparton. Majd Weston fele, ami a Steampunk művészeti irányzat főhadiszállása. Aludhatunk itt is, vagy tovább Timaruba.)

De válaszhatjuk  ismét a hegyeket, is egy plusz napra  https://goo.gl/maps/XTDUm , ami 2 nap alatt 668 km. Érintenénk a Maungatua hegységet, Maniototo régiót, áthaladunk  Cromwell az ország gyümölcsös kertje közelében is. Majd a Lindis-hágón alpesi környezetbe kerülünk ismét.

Hegyek, fotopontok sokasága ér minket, Új-Zéland
Hegyek, fotopontok sokasága ér minket

A Pukaki vagy a Tekapo tó mellett megalszunk, ahonnan láthatjuk a 3724 méteres Cook-hegyet, az ország legmagasabb vulkánját a Nemzeti parkban.

 Alvás  a hegyekben egy turista házban

420km

15. nap lake Pukaki, Lake Tekapo, Christchurch

Ma reggel a Pukaki-tó mellett haladva  a Cook hegyet megközelítjük ahogy csak lehet. 3-4 túralehetőség van , s erre lesz kb 8-9 óránk.. szóval vagy 1 nagyobb vagy 2 kisebb túra belefér itt tudom osztani a társaságot igényeik szerint. Van egy kis múzeum is , ott összetalálkozik a két szál. Fantasztikus helyeken lesztek. Kristálytiszta idő esetén a vízben tükröződő havas hegy örök emlékként vésődik be fejünkbe. Délután indulunk vissza a tengerszintre a déli sziget fővárosába.   

Alvás Christchurch-ben

Christchurch, Új-Zéland
Christchurch, Új-Zéland

300 km.

16 nap – Christchurch, repülés Mo-ra. /  Ráadás nap – Arthur hágó, Hanmer Springs  

Repülőnk indulásának függvényében kirepülünk vagy csinálunk városnézést. (vagy nem).

A Christchurch városnézés: a múzeumok érdekesek, a főtér, kellemes séták ebben a nyugis városkában, amit 10 éve megtépázott egy földrengés. 

17 nap érkezés Budapestre

Az út vége

————————————-

Pingvinek, Dunedin
Pingvinek, Dunedin

+ 1. nap –  Kaikoura bálnales,  Hanmer Spring termálfürdői

Lehet még 2 extra napot lazításként eltölteni akinek van még ideje Új-Zélandon.

A bálna-, delfin- és fóka kolóniáiról híres városba Kaikoura felé indulunk, ami 200 km-re van. A kikötőjéből lehet indulni bálnalesre. 100 usd körül van a 2 órás hajókázás.

Ezután levezetésképpen az Arthur-hágón áthaladva a 45 km-re levő  Hanmer Spring hőforrásait vesszük célba, ahol kicsit ki lehet áztatni megfáradt végtagjainkat, hátunkat a nehéz, intenzív és aktív program után. (kb. 20-30 usd)

Koccintani egy helyi borral, felidézni emlékeket, nehéz pillanatokat és kanyarokat, s lezárni az új világban való kalandozásunkat.   

Alvás Hanmer Springben

311 km  https://goo.gl/maps/KJJzoCyK8X32

Dunedin fókák
Dunedin fókák

+2. nap Hanmer Spring, Aucklan / Christchurch,  repülés

Vagy relokáljuk az autót és megyünk tovább Auckland fele. Délután indulás Pictonba, majd éjjel kompolunk, ott alszunk, és meggyünk tovább hajnalban, így kb. délutánra Aucklandban lehet lenni. Itt már csak komp extra költség.

Vagy maradunk Déli-szigeten és ma repülőgép indulás függvényében indulunk vissza Christchurchbe a déli -sziget fővárosához, ami 140 km-re van. Becsekkolunk és búcsuzunk a szigettől. Kocsit leadjuk.

140 km.https://goo.gl/maps/ZE2Sjqj1YD42

Alvás a repülőn

——-

Aki szeretne még hosszabbítani a Csendes Óceáni szigeteken, azoknak összeállítunk egy Vanuatu (fiji) Tonga programot, ahol működő vulkánt, természeti népeket és csodás lagunákat, vízeséseket, Csendes óceáni korallokat,  bálnákkal úszást és trópusi természeti látványosságokat tudunk megmutatni extra  14-20 nap alatt.

Curio bay, fosszilis erdő
Curio bay, fosszilis erdő

Innen lehet ma elrepülni Európába vagy Tahiti-ra, Vanuatura st

nap érkezés Budapest

Ilyen gyorsan, mert visszanyeritek az időt nyugat fele repülve.

déli sziget, kalandozások Új Zéland
Déli-sziget, kalandozások Új Zéland

Ha tetszett a program és érdekel, akkor jelentkezni, érdeklődni, infót kérni itt lehet az utazásra. 

Egyéb tudnivalókat itt olvashatsz.

Az út nem profitra törekszik.

1péntek2023.02.24indulás Bp-rőlindulás
2szombat2023.02.25tranzit Szingapur / Hongkong/ Taiwantranzit
3vasárnap2023.02.26érk Auckland, városnézésauckland
4hétfő2023.02.27Hot water beach, catedral cove, waihi
5kedd2023.02.28Karangahake kanyon, wairere falls, Hobit faluRotorua
6szerda2023.03.01Rotorua, Lady Know gejzir, Wai-o-TapuRotorua
7csütörtök2023.03.02Waitomo barlang, Huka Falls, / Tongariro trekTaupo
8péntek2023.03.03Nemzeti Múzeum, Botanikus kert, kilátó pontWellington
9szombat2023.03.04Kompolás, Marlborough fjordjai, Picton, Abel Tasman
10vasárnap2023.03.05Pihenő nap, kirándulás, kenuzásAbel Tasman NP
11hétfő2023.03.06Rotoiti tó, Westport, PunaikiPunakaiki
12kedd2023.03.07Ferenc József és a Fox gleccserFox gleccser
13szerda2023.03.08Haast hágó, Wanaka-tó, QueenstownQueenstown
14csütörtök2023.03.09Milford sound hajókázás,  Te AnauTe Anau
15péntek2023.03.10 Fosszolis erdő, Nugget pont, BluffDunedin
16szombat2023.03.11Tunnel beach, Royal Albatros centerTimaru
17vasárnap2023.03.12Christchurch városnézés, repülésChristchurch
18hétfő2023.03.13repülésérkezés Mo

Karangahake kanyon, NZ

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Comments

 1. Szia!

  Érdeklődnék az Új-Zélandi motoros túra iránt. Mibe kerülne a túra, a motorbérlést külön kell e fizetni? Milyen motorok közül lehet választani, minden motoros felszerelést vinnünk kel pl. sisak stb, vagy ott lehet bérelni? Szállások hol lennének? Mennyi főtől indulna el a túra és esetleg van e már pontos indulási időpont?
  Előre is köszönöm a válaszod!

  Üdv.: Krisztián

 2. Kedves Gábor!
  Érdeklődöm,hogy a 2018 dec 20-2019 jan. 5-e közötti Új – Zélandi útra,63 évesen csatlakozhatnék, vagy kimondottan fiatalokat vársz? Nagy álmom lenne Új-Zéland, de nem tudok kivel menni.Meg inkább úgymond ” hátizsákos útra mennék ,mint utazási irodán keresztül. Nem tudok autót vezetni, az angol tudásom minimális,és még repülőn sem utaztam.Tehát abszolút szükségem van útitársakra.Európán kívül még nem jártam.Ilyen feltételekkel esetleg csatlakozhatnék a csoporthoz?Kb. mennyibe kerül mindent beleszámítva magyar forintba?
  Tisztelettel várom a választ
  Üdv Szabóné Margit

  1. persze lehet csatlakozni, nagy túrák nincsenek benne, csak pár órás séták, bárki által teljesíthetőek.. elküldtem mailen a részletes bontást és a költségeket.

 3. Hi, érdekelne vagy az Ujzelandi vagy a Vietnami utatok. Idöm van elég , esetleg a burmai dolog is beleférne. Kb. milyen költségekkel kellene tervezni? Tudnál egy kb. költségkeretet mondani? Milyen cuccal kell ezekre a turakra utazni? 50 l-es hátizsak gondolom elèg.
  Köszönöm vákaszod ellöre is.

 4. Szia,

  Érdeklődnék az új-zélandi utad iránt. Mindig is szerettem volna eljutni oda, nagyon szeretek túrázni és nem akarok nagy utazási irodával utazni. Szeretém tudni, hogy mennyibe kerül és hány főtől idul a kaland?
  Köszi
  Kőnig Ilona

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*