Új-Zéland tengerpartjai

Új-Zéland körutazás

Új Zéland túra 17 napos programja 2023 febr 24   Érdeklődni, infót kérni itt lehet az utazásra.

Északi sziget 1400 km, Déli sziget  2402 km (kisbusszal megyünk, de motorosként is lehet csatlakozni ha érezni szeretnéd a szabadság ízét.)

Ha akartok 2-2 ráadás napot, az elején és végén, akkor az 1200 km plusz, és +4 nap bérlés lenne. Északon a sivataghoz mennénk. Délen pedig bálnalesre és thermálfürdőkhöz. Ez az út nem a nagy kirándulásokról szól, hanem inkább sok kis túra és látványosság megtekintése a cél.

Új-Zéland tengerpartjai
Új-Zéland tengerpartjai, coromandel félsziget

Így bárki számára könnyen teljesíthető. 

Aki nagyobb trekkingeket szeretne, annak érdemes még maradni 1-2 hetet pluszba és megcsinálni a 2-3-4 napos kirándulásokat maga. Ötletekkel és tippekkel szívesen segítünk, de a hegyi menedékházakat elég korán le kell foglalni. 

Aki Ausztrália programra is jönne, itt olvashatja a programunkat.

Az Új-Zéland program pedig itt:

Új-Zéland üdvözlés, maoriknál
Új-Zéland üdvözlés, maoriknál

1. nap Budapest – repülés

Indulás Budapestről menetrendszerinti járattal.

Alvás a repülőn

Akinek több szabadsága van:

Alternatíva mínusz -1-2. napnak, ha valaki korábban érkezne: -Pld lehet megállni Singarpore vagy Honkong 1 napra, majd kipihenve nekivágni a 2. repülőútnak.  

Új-Zéland északi szigetén:

Ha érdekel többeket az északi rész teteje, akkor lehet 2-3 nappal korábban érkezni, s akkor felmennénk Hokianga kikötő fele, ahol egy 300 méteres homokdűne látható a kikötő túloldalán. Alvás ott.

Másnap le a csendes óceáni úton, majd nyugati part, Waipoua erdő.  Este vissza auckland. Ez 2x 300 km.)

 1. nap Repülés, átszállással    Amennyiben úgy jön ki a repülés, hogy lehetünk 1 napot pld. Taiwanon, akkor ott beiktatunk egy városnézést vagy egy  autós napot.  

Alvás a repülőn

3 nap  Érkezés Ackland-ba, városnézés.

ukland, Új-Zéland
ukland, Új-Zéland

Transzfer a reptérről a városba. Biztos fáradtak leszünk a hosszú utazástól. Auckland a gazdasági fővárosa az országnak, egyben a legnagyobb városa, pezsgő kulturális élettel. Ma ismerkedünk a főbb látnivalókkal, Nemzeti Múzeum, piac, majd kipihenjük a hosszú repülés fáradalmait, s felkészülünk a másnapi utazásra.

Alvás Auklandban

Új Zéland, Catedral cove környéke
Új Zéland, Catedral cove környéke

4. nap Auckland – Coromandel félsziget,  Waihi

Az északi sziget leglenyűgözőbb motoros és autós útvonala van  Aucklandtól D-Keletre. Fantasztikus óceán partok, homok fövenyek, míg a másik oldalon zöldbe öltözött hegyek.

Új Zéland - termálvizes tengerpart
Új Zéland – termálvizes tengerpart

Megállunk a tenger melletti hőforrásnál, ami különleges természeti jelenség. Innen még autóval elmegyünk egy rejtett lagunához, ahol lehet egyet kirándulni (kb. 2h).  Ha még van energiánk, a közeli lagúnák mellett is autózhatunk estig Tauranga irányába, ahol a szállásunk is lesz. 

Alvás Waihiban

Mai távunk 322 km

5. nap Waihi, Karangahake kanyon, Hobbit falu, Rotorua

Mai nap szintén gyönyörű természeti környezetben autózunk tovább, érintve a Karangahake Kanyont. Ott egy bő órát lehet sétálni. Utána farmterületeket keresztezünk a tavaszi pompájukban láthatjuk a tájat.

Innen nem messze van a misztikus hobbit falu, amelyet a gyűrűk ura című filmből jól ismerhetünk, mert itt forgatták a film legnagyobb részét.

Előre foglalás szükséges. Akik nem akarnak 120 usd-t fizetni belépőnek, azokkal alternatívaként van egy nagyszerű (wairere) vízesés  és kilátópont 20km-re onnan, s 2h gyalogtúrát tehetünk addig amíg a többiek lovaskocsiznak és sétálnak a díszletek között.

Utána egyesül a két csapat, és indulás a  közelben levő Kaimai erdőségen keresztül, hogy a film hangulatát újra megélhessük.

wai o tape gejzir, Új-Zéland
wai o tape gejzir, Új-Zéland

A mai napunkat a híres gejzír vidékkel zárjuk, indulunk Rotorua fele, mely a Rotorua tó partján fekszik, maori lakta település, ma jórészt turizmusból és termál erőműveiből él.  A város környékén sok látványosság van. A környéket forrongó színes medencék, sárbugyogók, gejzírek tarkítják, s jelzik ennek a törésvonalon levő országnak a vulkanikus jelenét, amelyet mindenképpen érdemes bejárni.

Este elnézünk a Whakarewarewa rezervátum-faluba, ahol a maori hagyományokkal ismerkedünk

meg, haka törzsi táncok, nyelvöltögetések, nagy szemek, tetoválások ahogy kell. Extra belépő kell ide.

Maori kultúra, Haka tánc
Maori kultúra, Haka tánc

Szállásunk a termálfürdők közelében. Nézzük a csillagos eget és a dél keresztjét, mint anno a hajósok.

210 km a mai utunk

Alvás Rotoruaban

 1. nap Rotorua, Wai-o-Tapu,
Új Zéland thermál világa
Új Zéland thermál világa

Amit nem tudtunk megnézni előző nap, az marad mára. Pld a Wai-o-Tapu Termál rezervátumban  találtató a Lady Knox gejzír, ami látványos hatalmas vízkitörést produkál 10.15h-kor és hosszú perceken keresztül lövelli magából a forró vizet. A vulkáni utóműködés által kialakított területen kis sétát tehetünk, felkeressük a hatalmas, fortyogó, türkiz és narancs színekben pompázó Pezsgőmedencét, a leírhatatlan  zöld Ördögfürdőt, számos gőzölgő krátert, ásványkiválásoktól színes teraszt, valamint több sárbugyogót. Kellemes séta.

Közelben vannak szabad termálvizes patakok, ott is lehet lazulgatni, sétálni.

Alvás Rotorua –ban

7. nap  Rotorua, Waitomo Szentjánosbogár barlang, Taupo tó

Meglátogatjuk a világon egyedülálló Szentjánosbogár barlangokat, (glow worm) Waitomo környékén. Időpontfoglalás előre szükséges, így jelezzed ha érdekel majd.)

A Világító technikáját biolumineszcenciának nevezik. A lárva 15-20 zsinórt enged le – a pókokhoz hasonlóan – azért, hogy az általa kibocsátott fény felé szálló rovarok ezekbe a ragadós szálakba akadjanak. A lárva néhány hónap után bebábozódik, majd 12 napos bábállapot után előbújik a légy. Itt tennénk sétát, majd csónakos túrát.

waitomo barlang, Új Zéland
waitomo barlang, Új Zéland

Taupó tó innen nem messze egy 30 km átmérőjű gigászi vulkáni kráter, ennek partján csopperolunk keresztül. Megállunk előtte a Waikato-folyó, Huka vízesésnél egy fotószünetre, csodáljuk a folyó hatalmas erejét.

Alvás Taupo-ban.

Wellington látképe
Wellington látképe

8. nap 

Taupo – Wellington, Nemzeti Múzeum, botanikus kert

Ma hajnalban indulunk célunk Wellington. 4-5h autózás vár ma ránk.

Útközben elhaladunk a Tongariro Nemzeti Park mellett, amely kiváló trekkingelő hely a természet szerelmeseinek és vulkántúrázóinak. Az egyik csúcsa a Gyűrűk urából ismert Végzet hegye, a 2287 méter magas Ngauruhoe. Mi csak távolból csodáljuk meg, trekkinget nem csinálunk.

(Amennyiben túrázós csapat van és van 1 plusz napjuk, akkor a hegyet meg lehet mászni, kb 8-9h trekking, s akik nem mennének, nekik alternatív program lehetne a tó környékén, megkapják a kocsit és a túrázókat este felvennék. )

Wellington muzeum
Wellington muzeum

Farmokon sík területen száguldunk keresztül, vizuálisan annyira nem különleges. Wellington előtt két lehetőség van. 1 – tehetünk egy kitérőt Rimutaka környékére, 2 – vagy egyenest a fővárosba hajtunk ha múzeumokat és kulturális csemegéket szeretnénk megnézni, hisz nagyszerű múzeumok és kilátópontok, parkok vannak a városban.

Wellingtonban elfoglaljuk szállásunkat, s egy kis városnézéssel kezdünk. Amíg nyitva van, megnézzük a Nemzeti Múzeumot, ami elég érdekes, tematikus és informatív. Javaslom még a kirándulással felérő botanikus kertben sétálást, ingyenes és kellemes környezetben lehet kirándulni. Innen szép kilátópontokat tudunk elérni.

Wellington -Picton kompolás)
Wellington -Picton kompolás)

Ezután vissza a városközpontba, kocsit leparkoljuk és sétálunk kicsit, az önkormányzat épülete, kortárs galériák, tetoválás múzeum, méhkaptár – parlament vagy állatkert fele vesszük az irányt. Ezután felmegyünk a közeli Viktória-hegy tetejére, ahonnan csodás panoráma nyílik a világ legszelesebb fővárosára. Este kipróbálhatjuk a hangulatos sörözőket, éttermeket.

Alvás Wellingtonban. 

337 km. a mai utunk

Wellington a legszelesebb város
Wellington a legszelesebb város

Déli sziget 3000 km. 

 9. nap  Wellington – Picton (komp) Déli Sziget – Abel Tasman Nemzeti park

Ma hosszú napunk lesz. A kora reggeli komppal áthajózunk Pictonba, ami kb. 100 km. (9h, 14.45., 17h,  3h 20p hajózás). A Queen Charlotte és Marlborough fjordjai között hajózunk át, s csak az út is lenyűgöző látvány. No meg az erős szél, amire rá is lehet akár dőlni! Öblök, szigetek, medencék, amiket látunk, a jégkorszak utáni visszahúzódás vájta mélyedésekbe befolyt tenger. Ezek annyira csipkézettek, hogy pld. egy 42 km mély fjordnak 380 km partja van.

Új-Zéland tengerpartok
Új-Zéland Abel Tasman Nemzeti park

Nos, Pictonba érünk délre, s ezen az ezer fele szabdalt tengerparti uton indulunk el. Fantasztikus látvány lesz, sok fotoponttal. Nelson városka a legnapsütöttebb város az országban, speciális mikroklímája van, egyébként kikötő és a művészetek központja is.’

Innen haladunk tovább észak-nyugatra. Az Abel Tasman Nemzeti park a célunk, ahol kisebb kirándulást is csinálhatunk az egyik túraösvényen ahol legutóbb bálnákat is láttam. (3-4h kirándulás). De lehet kajakkal vagy vizitaxival is menni. Vízeséshez 1.5h.  Trekking infok itt a linken

Alvás a Tasman Nemzeti park mellett bungalókban

(itt, ha a csapat úgy dönt, betehetünk extra kiránduló napot. Ezt utastalálkozón tudjuk megbeszélni.).

Új-Zéland, Dél Sziget
Új-Zéland, Dél Sziget
 1. 10. nap  Rotoiti tó,  Westport, Punakaiki

Elindulunk Dél fele, s egy kis kitérőt tehetünk a varázslatos Rotoiti tó fele, ahol egy kis sétát teszünk a tóparton, piknikezünk.  Ezután visszaereszkedünk a Tasmán tenger fele vesszük az irányt.

Punaiki, tűsziklák, Új Zéland
Punaiki, tűsziklák, Új Zéland

Megállunk Westport-nál bevásárolni, s ha időnk engedi megnézhetjük a helyi bányász múzeumot, a foulwind sétaösvényen eltölthetünk 1h-t, láthatunk fókákat is.

Innen a híres Punakaiki sziklái felé indulunk. Ez a hely a ‘palacsinta’ szikláiról híres, melyek 30 millió éves réteges sziklatornyok, víznyelők, amelyhez nekicsapódnak a hullámok, s szökőárként felspriccelnek. Itt kb. 90 percet sétálunk és fotózgatunk.

Új-Zéland
Új-Zéland

Alvás  Punakaiki melletti vendégházban.  330 km  

 1. nap Ferenc József és Fox gleccserek, Nyugati part
Fox gleccser Új-Zéland
Fox gleccser

Az egyik leghíresebb scenik driveja a szigetnek a Nyugati parti autózás. Karnyújtásnyira havas hegyeket látunk. Egyre drámaiabb a tájkép, egyrészről buja ős növényzet, másik oldalról a déli Alpok, s a gleccser völgyek, tavak. 3-4 órát autózunk.

Eljutunk a Ferenc József gleccserhez. Letesszük a kisbuszunkat és egy laza órás sétára indulunk  a gleccsertorkolatig.

Új-Zéland

Ezután az alig 20km-re levő  Fox gleccserhez autózunk, elfoglaljuk a szállásunkat. A környéken csinálhatunk még egy kiándulást. 2-3 órás sétával megjárhatjuk a gleccsertorkolatig az utat gyalog, s látjuk  a jelzéseket, hogy az utóbbi 70 évben mennyit húzódott vissza a globális felmelegedés okán a jégmező.

Új-Zéland, fantasztikus gleccserek,
Új-Zéland, fantasztikus gleccserek,

Ahogy közeledünk a gleccser torkolathoz érezzük ahogy hűl le a levegő. Igazi egyesülés a természettel, s szemtől szembe érezzük az erejét és magasztosságát.

Lehet persze befizetni helikopteres vagy gyalogos jégmászós gleccserjárásra is, ha több időt szánunk rá.  Arról is híres  a Fox, hogy sehol a világon nem kerül gleccser ilyen közel a tengerparthoz ezen a szélességi fokon.

Új-Zéland

Alvás a Fox gleccsernél egy hostelben

250 km km autózás ma

 1. nap Haast hágó, Wanaka tó, Queenstown

Ma is korán indulunk, hosszú napunk lesz.  A senki földjén haladunk (kanyargunk) keresztül, érintetlen természet, kopár hegyek köröttünk a következő 180 km-en. Majd megérkezünk a Mount Aspiring Nemzeti Parkhoz, ahol a Haast hágón autózunk keresztül sok-sok kanyart bevéve.

Queenstown, környéke, Új-Zéland
Queenstown, környéke, Új-Zéland

Innnetől megváltozik teljesen a tájkép, újrazöld  erdőségeken haladunk át, miközben még havas hegycsúcsokat látunk a közelben. Ezután a Wanaka tó mellett robogunk el, majd a Cadrona völgyhöz érünk. Crown hegyvonulatnál kapaszkodunk keresztül, itt van a legmagasabban fekvő aszfaltozott út Új Zélandon. Hideg lesz.

Queenstown környéke, Új-Zéland
Queenstown környéke

Innen kis kitérőt tehetünk a Kawaru szoroshoz, majd visszaindulunk az extrém sportok fővárosa Queenstown felé, ahol a szállásunk is lesz.

Queenstown = Siklóernyő, jet boat, bungee jumping, rafting. Az outdoor sportok váltották fel az egykoron aranylázban felfejlődött bányászváros mindennapjait.

Új-Zéland

A gyönyörű elhelyezkedésű, Wakatipu tó partján elhelyezkedő, hegyekkel körbevett hely. Ez az ahol többet is időznénk, s az extrém sportokra ezer dollárt is elkölthetnénk. De rövid nyaralásunkat inkább tovagördülő tájakra fordítjuk.

játék a térrel, építészeti viccességek, Új-Zéland
játék a térrel, építészeti viccességek

Bob kilátójához megyünk először egy felejthetetlen körpanorámáért, majd visszafele a városba szőlészeteket hagyunk magunk mögött. Bevásárolunk, és élvezzük a nyüzsgő éjszakai életet, ahol sok fiatal kulminálódik.

Alvás Queenstown -ban egy hostelben

470 km

13. nap Milford-sound, Te Anau

Hajnalban indulunk megint, s indulunk le a 200 km-re levő Fjord Nemzeti parkhoz.

Milford sound, Új-Zéland
Milford sound, Új-Zéland

1.2 millió hektáron elterülő, érintetlen természet, sok-sok homokiléggyel a partok közelében. Hatalmas vízesések, nyugodt vízben tükröződik a mögötte tornyosuló (havas) hegyek, látni itt delfineket, fókákat, pingvineket. Emberek nem élnek erre, csak állatok lakják a területet.

A csend teljesen új jelentést kap itt. Átmegyünk a 30-as években vájt Homer alagúton, s jutunk ki a fjord csúcsához. A Milford fjord a legnépszerűbb desztináció, ahonnan 2-3 órás hajóútra lehet befizetni, hogy onnan is megcsodáljuk a fjord lenyűgöző formáit.

Déli sziget déli pontja Új-Zéland
Déli sziget déli pontja Új-Zéland

Napos idő esetén örök élmény lesz karnyújtásnyira hatalmas vízesésektől, fókáktól.

Délután visszamegyünk Te Anau kisvároskába, ahol megszállunk éjszakára.

410 km autózás

 1. nap Bluff, Dunedin, Dél-Otago félsziget

Ma is hosszú napunk lesz. Lemegyünk az Otago félsziget, s az ország legdélebbi csücskéhez (Stirling point) 185 km-t autózva.

Bluff, a világ vége, Új-Zéland
Bluff, a világ vége, Új-Zéland

Bluff városkája közelében, olyan viharos sarki szelek fújnak, hogy a fák ferdén nőnek. Ha szép időnk lesz, akkor látjuk a Stwart szigetet, ahol még élnek kiwi madarak háborítatlanul. Itt elmerenghetünk, hogy délen a legközelebbi föld (jég) az Antarktisz.

Innen békésebb vizekre evezünk, s megyünk észak fele végig a tengerparton.

Nugget pont, köformációk, Új-Zéland
Nugget pont, köformációk, Új-Zéland

Lesznek közelben lagunák, vízesések, wetland mocsárvidék, ami madarak költőhelye, híres tengerparti szakaszok. Bárhol megállhatunk: pld a Curio öböl, ahol fosszilis erdő maradványait láthatjuk, katedrál barlang, Mclean vízesés, s a legizgalmasabb a Nugget pont, ahol érdekes sziklaformációk vannak a tengeri homokban.

Bluff és környéke, Új-Zéland
Bluff és környéke, Új-Zéland

Estére megérkezünk vissza a civilizációba. Dunedin a legskótabb hangulatú város, viktória korabeli építészeti stílus uralkodik.

Szállás Dunedinben egy hotelben

470 km 

 1. nap Dunedin, Timaru

Megreggelizünk, s Dunedintől elbúcsúzunk. De a közelben még megállunk a természeti érdekességeknél. Tunnel beach, Royal Albatros center, ahol albatroszok, pingvinek költőhelyei vannak a part mellett.  

Új-Zéland, fókák,

A közelben lesznek oroszlánfókák, medvefókák, elefántfókák, melyek pihenőhelyeihez megyünk. Kisebb sétákat tehetünk itt is, s meglessük őket a tengerparton. Utána elindulunk a Larnach kastélya fele, aki francia nemesi leszármazott volt, a 19. sz-ban építette a várat gyönyörű tengerparti fekvéssel. Ha nem is megyünk be, de a környék és a parkja tényleg Skóciát idézi fel.

Hegyek, fotopontok sokasága ér minket, Új-Zéland
Hegyek, fotopontok sokasága ér minket

Ha végeztünk, indulunk Timaruba.

Alvás Timaruban

223 km

( Itt lehetne alternatíva, ha maradnánk plusz napot: mehetnénk a hegyek fele is  https://goo.gl/maps/ceaKVr4ZhDL2    , ami 450 km, s érintenénk a Maungatua hegységet, Maniototo régiót, Cromwellt az ország gyümölcsös kertjét. Majd a Lindis hágón ismét alpesi környezetbe kerülnénk, láthatjuk a Cook hegyet, az ország legmagasabb vulkánját, míg végül leereszkedünk Timaru fele.).

Christchurch, Új-Zéland
Christchurch, Új-Zéland
 1. nap Timaru – Christchurch, repülés Mo-ra.

Ma reggeli után indulunk Christchurch-be

Christchurch városnézés a repülő indulásának függvényében.

 A várost lerombolta pár éve egy földrengés, de a múzeumok érdekesek. A főtér környékén kellemes sétákat tehetünk, szép parkjai vannak.   De a célunk, hogy elérjük a mai repülőt, ami visszavisz Európába.

Alvás a repülőn

 1. nap érkezés Magyarországra.

————————————-

Pingvinek, Dunedin
Pingvinek, Dunedin

+ 1. nap – 17. nap  Kaikoura bálnales,  Hanmer Spring termálfürdői

Lehet még 2 extra napot lazításként eltölteni akinek van még ideje Új-Zélandon.

Kaikoura kikötőjéből lehet indulni bálnalesre. 100 usd körül van a 2 órás hajókázás.

Ezután levezetésképpen az Arthur hágón áthaladva a 45 km-re levő  Hanmer Spring hőforrásait vesszük célba, ahol kicsit ki lehet áztatni megfáradt végtagjainkat, hátunkat a nehéz, intenzív és aktív program után. (kb. 20-30 usd)

Koccintani egy helyi borral, felidézni emlékeket, nehéz pillanatokat és kanyarokat, s lezárni az új világban való kalandozásunkat.   

Alvás Hanmer Springben

311 km  https://goo.gl/maps/KJJzoCyK8X32

Dunedin fókák
Dunedin fókák

+2. nap 18. nap  Hanmer Spring, Christchurch,  repülés

Ma repülőgép indulás függvényében indulunk vissza a sziget fővárosához, ami 140 km-re van. becsekkolunk és búcsuzunk a szigettől.

140 km.https://goo.gl/maps/ZE2Sjqj1YD42

Alvás a repülőn

——-

Aki szeretne még hosszabbítani a Csendes Óceáni szigeteken, azoknak összeállítunk egy Vanuatu (fiji) programot, ahol működő vulkánt, természeti népeket és csodás lagunákat, vízeséseket, Csendes óceáni korallokat,  természeti látványosságokat tudunk megmutatni extra  10-20 nap alatt.

Curio bay, fosszilis erdő
Curio bay, fosszilis erdő
 1. nap Christchurch – Europe

Innen lehet ma elrepülni Európába vagy Tahiti-ra, Wanuatura stb.

 1. nap érkezés Budapest

Ilyen gyorsan, mert visszanyeritek az időt nyugat fele repülve.

/  Ráadás nap – Arthur hágó, Hanmer Springs 

déli sziget, kalandozások Új Zéland
déli sziget, kalandozások Új Zéland

A Pukaki és a Tekapo tó mellett elhaladunk, ahonnan ismét láthatjuk a Cook hegyet, az ország legmagasabb vulkánját, míg végül leereszkedünk a déli sziget fővárosába Christchurch-be.

Ha tetszett a program és érdekel, akkor jelentkezni, érdeklődni, infót kérni itt lehet az utazásra. 

Az út nem profitra törekszik.

1péntek2023.02.24indulásBp repül
2szombat2023.02.25taiwanrepül
3vasárnap2023.02.26aucklandBérelt busz
4hétfő2023.02.27waihiBérelt busz
5kedd2023.02.28RotoruaBérelt busz
6szerda2023.03.01RotoruaBérelt busz
7csütörtök2023.03.02TaupoBérelt busz
8péntek2023.03.03WellingtonBérelt busz
9szombat2023.03.04Abel TasmanBérelt busz
10vasárnap2023.03.05PunakaikiBérelt busz
11hétfő2023.03.06Fox gleccserBérelt busz
12kedd2023.03.07QueenstownBérelt busz
13szerda2023.03.08Te AnauBérelt busz
14csütörtök2023.03.09DunedinBérelt busz
15péntek2023.03.10TimaruBérelt busz
16szombat2023.03.11Christchurchrepül
17vasárnap2023.03.12érkezés Mo 

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Comments

 1. Szia,

  Érdeklődnék az új-zélandi utad iránt. Mindig is szerettem volna eljutni oda, nagyon szeretek túrázni és nem akarok nagy utazási irodával utazni. Szeretém tudni, hogy mennyibe kerül és hány főtől idul a kaland?
  Köszi
  Kőnig Ilona

 2. Hi, érdekelne vagy az Ujzelandi vagy a Vietnami utatok. Idöm van elég , esetleg a burmai dolog is beleférne. Kb. milyen költségekkel kellene tervezni? Tudnál egy kb. költségkeretet mondani? Milyen cuccal kell ezekre a turakra utazni? 50 l-es hátizsak gondolom elèg.
  Köszönöm vákaszod ellöre is.

 3. persze lehet csatlakozni, nagy túrák nincsenek benne, csak pár órás séták, bárki által teljesíthetőek.. elküldtem mailen a részletes bontást és a költségeket.

 4. Kedves Gábor!
  Érdeklődöm,hogy a 2018 dec 20-2019 jan. 5-e közötti Új – Zélandi útra,63 évesen csatlakozhatnék, vagy kimondottan fiatalokat vársz? Nagy álmom lenne Új-Zéland, de nem tudok kivel menni.Meg inkább úgymond ” hátizsákos útra mennék ,mint utazási irodán keresztül. Nem tudok autót vezetni, az angol tudásom minimális,és még repülőn sem utaztam.Tehát abszolút szükségem van útitársakra.Európán kívül még nem jártam.Ilyen feltételekkel esetleg csatlakozhatnék a csoporthoz?Kb. mennyibe kerül mindent beleszámítva magyar forintba?
  Tisztelettel várom a választ
  Üdv Szabóné Margit

 5. Szia!

  Érdeklődnék az Új-Zélandi motoros túra iránt. Mibe kerülne a túra, a motorbérlést külön kell e fizetni? Milyen motorok közül lehet választani, minden motoros felszerelést vinnünk kel pl. sisak stb, vagy ott lehet bérelni? Szállások hol lennének? Mennyi főtől indulna el a túra és esetleg van e már pontos indulási időpont?
  Előre is köszönöm a válaszod!

  Üdv.: Krisztián

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Like Button for Dummies