Big Bend National Park, USA

USA – Az angyalok városától a jazz hazájáig

Tervezünk egy 17 napos USA körutazást a déli részeken, érintve sok nemzeti parkot. Elsősorban olyanok érdeklődését várjuk, akik voltak USA-ban és valami újat szeretnének a sztenderteken kívül.


Calrsbad Caverns National Park

Az utat Áprilisban és októberben indítjuk, amely egyben fotós túra is, szakértővel, illetve a csoport vezetője kint élt 5 évet USa-ban ismeri az országot és a kultúráját.

A tervezett programunk


Guadalupe Mountains National Park
  • Los Angeles (Universal Studios, Santa Monica beach, Walk of Fame, Griffith Observatory)
  • Tucson (Saguaro National Park, Mt. Lemmon es az odavezeto panorama ut, Mission Xavier Del Bac, Sonora Desert Museum)
  • El Paso
  • White Sands National Park
  • Calrsbad Caverns National Park (UNESCO)
  • Guadalupe Mountains National Park
  • Big Bend National Park
  • San Antonio (The Alamo)
  • Houston
  • New Orleans

A program

1.Nap: Erkezés Los Angelesbe, autó felvétel, szállás elfoglalása, ismerkedés, szabadprogram. Szállás Los Angelesben.


2.Nap: Universal Studios egész nap. Szállás Los Angeles.


3.Nap: Walk of Fame (hírességek sétánya, ahol a sztároknak van egy csillaga), Dolby Theatre (Oscar díjakat itt adják át), Walt Disney Concert Hall, Griffith Observatory (csodaszép a kilátás a városra és a Hollywood kiírásra). Szállás LA.


4.Nap: Indulunk Tucsonba, 800 km a sivatagon keresztül, aznapra semmi, illetve szabad foglalkozás. Szállás Tucsonban.


5.Nap: Saguaro Nemzeti Park (Az ikonikus Saguaro kaktuszok és a Sonora sivatag világa, itt séta, kirándulás), Mt. Lemmon scenic byway. (Egy csodaszép panorámaút visz fel a több, mint 2000 m-es Mt. Lemmonra, útközben sok-sok fotózási lehetőség van és egyben megtapasztalhatjuk, hogy hogyan változik meg az éghajlat sivatagosból hegyvidékibe). Szállás Tucsonban.


6.Nap: Mission Xavier del Bac missziós templom, Pima Air and Space Museum (különböző korok különböző repülői) VAGY Sonora Desert Museum (szabadtéri ‘’múzeum’’ a Sonora sivatag növényeivel és állataival). Szállás Tucsonban.


7.Nap: Irány El Paso, 500 km, este az El Paso scenic bywayen autózunk, hogy megnézzük a szép kilátást. Fakultatív program lehetőségek: Holokauszt múzeum, határőr múzeum, művészeti múzeum). Szállás El Pasoban.

White Sands NP


8.Nap: Irány White Sands Nemzeti Park (Az USA egyetlen vakítóan fehér gipsz sivataga, a világon tálalható 4-ből az egyik. Dűnék közt sétálás, ‘’szánkózási’’ lehetőség, napnyugta, 160 km), ott el tudunk lenni 4-5 órát, majd irány tovább Pine Springs (350 km), onnan közel van Guadalupe Mountains Natioanl Park (trekking/séta/túra a sivatagban), és Carlsbad Caverns National Park (cseppkőbarlang, UNESCO). Szállás Pine Springsben.
9.Nap: Guadalupe Mountains nemzeti park egész nap. Szállás Pine Springsben.


10.Nap: Irány Carlsbad Caverns Nemzeti Park (50 km), ott 1-2 óra, majd irány tovább Big Bend nemzeti park (túra/trekking/séta lehetőség a hegyekben, sivatagban vagy a folyóparton, (460 km). Szállás Terlinguaban.

Big Bend NP


11.Nap: Egész nap Big Bend nemzeti park. Szállás Terlinguaban.


12.Nap: Irány San Antonio (700 km) korai keléssel, érkezés napján megnézzük még a The Alamot (A legikonikusabb amerikai-mexikói csata helyszíne, amely templom, múzeum egyben, UNESCO). Szállás San Antonioban.

Exterior view of the historic Alamo shortly after sunrise


13.Nap: San Antonio; San Antonio River Walk (este érdemes, akkor hangulatos), Mission San Jose (az egyik legnagyobb missziós templom, mar-mar erőd, San Antonio Missions National Historical Park (missziós templom a többivel egyetemben, szinten monumentális együttes). Szállás San Antonioban.

Houston

14.Nap: Reggeli után irány Houston (320 km); NASA űrközpont, rodeó. Szállás Houstonban.
Nap: Houston Underground Tunnel tour (séta a városban, szabadfoglalkozás. Szallas Houstonban.

New Orleans


15.Nap: Irány New Orleans; 560 km. Megérkezés után szállás elfoglalása, majd séta a híres francia negyedben és a garden districtben (szép, történelmi kerületei New Orleansnak), este jazz bar. Szállás New Orleansban.


16.Nap: Mocsarában hajóval+néhai rabszolga tartó ültetvény meglátogatása, ez így egyben van mint package, oltári, ne hagyjuk ki. Fakultatív programok: Jazz Vacsora egy gőzhajón, 2. VH-s múzeum. Szállás New Orleansban.

New Orleans, USA

17.Nap: Repülés haza.
18.Nap: Érkezés haza.

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*