Zanzák a 9. fesztiválra

Vázlat

Bemutatkozások:

https://drive.google.com/drive/u/2/folders/1C_JvyjPnOw1HTSle2xnwA8J8Bc3yQXjt

Minden zanza végén legyen egy ilyesmi kérlek:

Gyertek el a 11. Járatlan utakon fesztiválra (JUF) okt. 16-17-én megnézni előadását.

Ami már fent van a Fesztivál FB oldalán, legyen kiemelve búzakékkel.

Előadók 2019 nov.

Barna Béla

Barna Béla csámborgó, Földrajz szakos, utazó, már adott elő a Járatlan utakon fesztiválon. Az egri utazó klub lelke motorja, sok út gazdája és lelkes utazó, szemlélő. Cikkeiben és publikációiban s mindennapjaiban az utazás a fő téma. Kis világjárásra invitál minket előadásában.

Baross Panni

Baross Panni „doboza” az az életforma, amit konzekvensen élt az előtt, mielőtt össze nem pakolta 40 literes hátizsákját és el nem indult Ázsiába egy egyirányú repülőjeggyel, hogy ott megtalálja önmagát, a boldogságát és a harmóniát. Miért pont Nepál volt a kiindulópont? Milyen kalandok érték a 3 év ázsiai utazása alatt és hogy lelt rá a békére, amit keresett egy maláj szigeten? Kalandról és arról, hogy van alternatíva az életben mesél Panni a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én!

Berecz Andi

Berecz Andi már önmaga is egy kuriózum. Három gyerek és csekély anyagi háttér mellett sem mondott le soha az álmairól, hogy minél több szegletét megismerhesse a Földnek. Mottója: A tárgyakat megunjuk, de az élmények örökre megmaradnak. Ez alkalommal a Csendes-óceáni szigetvilágba kalauzol el minket, Hawaii-,Cook- és a Húsvét-szigetekre. Ha költséghatékony utazással kapcsolatban vannak kérdéseid, vagy a gyerekekkel való utazás érdekel, jó helyen leszel! Andi bárkinek mesél, ötleteket ad, motivál. Élményei és képei a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én! Nincs kifogás!

Bartanics Fanni (my seven worlds)

Mit tanított nekem Latin-amerika?

Bartanics Fanni a my seven worlds blogger szerzője ismét itt tud lenni a járatlan utakon fesztiválon. Stoppos, hajóstoppos utazóból lett belső utazó és tréner.. Erről a változásról és a közben megélt kalandjairól beszél nekünk nov. 23-24.

https://www.jaratlanutakon.hu/mit-tanitott-nekem-latin-ame…/

Belme Ági

Belme Ági utazó, kalandor, 6 hónap, 7 ország, 2 hátizsák, számtalan felismerés, avagy mit kaptam Dél-Amerikától.

3 hónapra indultam 6 lett belőle. Vitt a flow és sokat tanultam belőle. Ezekről a tapasztalatairól fog beszélni a járatlan utakon fesztiválon 2019. november 23-24 a Fáklya klubban Belme Ági.

Cseh Zsombor

Kurdisztán. Azt gondolod, már szinte mindent hallottál az iszlám világról, az Iszlám Állam elleni harcról? Cseh Zsombor megjárta a Közel-Kelet nem éppen idilli, realista világát, kutatta és fotózta országait, népeit, háborús övezeteket sem elkerülve. Ez alkalommal a kurd népcsoport viszontagságos történelméről és jelenéről mesél, emberekről, akiknek csak a hegyek a barátaik. Ha szeretnél hallani Földünk élő szabadulószobájának mindennapjairól gyere el a 9. Járatlan utakon fesztiválra (JUF) nov 23-24-én!

Csutka István (Camino Steve)

első magyarként és európaiként a Triple Crown Trail

útvonalat teljesítette egy év alatt, ami az Egyesült Államok három leghosszabb

túraútvonalának összessége, 22 államon fut keresztül. A gyalogos, hátizsákos útja

tapasztalatait és élményeit fogja megosztani velünk erről a zord, kőkemény, de

meseszép amerikai vadonról.

Gyertek el a 9. Járatlan utakon fesztiválra (JUF) nov 23-24-én megnézni előadását.

Daróczi Szilárd

Videóblogger, utazásszervező szilárdan hiszi, hogy meg lehet élni a tökéletes pillanatot, csak észre kell venni a kis dolgokat, amik szebbé teszik a mindennapokat.

Mit csinálnál, ha Délkelet-Ázsiában mindenedet ellopnák?  Hogyan előzhetsz meg ilyen helyzeteket?

A válaszokat a Fáklya klubban kaphatod meg a Járatlan Utakon Fesztiválon.

Dallos Zoltán

az elmúlt 3 évben épített saját vállalkozást, kilépett az alkalmazotti

létből és a tapasztalatait összegyűjtve megírta az Alkalmazottból Vállalkozó című

könyvét. Közel húsz országban járt, elindította saját YouTube csatornáját és

rendezvénysorozatát Üzlet és Utazás címmel. Ezen az előadáson arról fog nekünk

mesélni, hogy mindezt hogyan érte el, bemutatja alkalmazottból vállalkozóvá válás

örömeit, kihívásait, sikereit és tanulságait.

Gyertek el a 9. Járatlan utakon fesztiválra (JUF) nov 23-24-én megnézni előadását.

Dengyel Balázs

Felhagyott eredeti szakmájával, hogy az utazásé és a fényképezésé legyen a főszerep az életében. Dengyel Balázs az elmúlt években nemcsak számos helyen járt, hanem maga is vezet túrákat, hogy megismertesse az szenvedélyében osztozkodókat a világ természeti és kulturális örökségeivel.

Ha te is inkább kevesebb ruhát csomagolsz, hogy legyen hely a fényképeződnek és az objektíveknek, ha szeretnél megismerni amerikai nemzeti parkokat, akkor ott a helyed a JUF-on november 23-24-én Balázs Road trippin’-jén.

https://www.jaratlanutakon.hu/dengyel-usa-roadtrippin/

Dr. Fülep Teofil (VeloTeo)

Dr. Fülep Teofil szerint nem kell ahhoz messzire mennie az utazónak, természetjárónak, hogy élményeket és tapasztalatokat szerezzen. Lelkes kerékpáros túrázó, úti fotós, fiatalokat tanít és túrákat vezet.

A világ egyik legjobban jövedelmező gazdasági ágazata és legnagyobb környezetszennyezője az idegenforgalom. Van-e olyan alternatív megoldás, ami fenntartható? Tarts fenn a november 23-24-i fesztivál naptáradban egy helyet a VeloTeo ezzel kapcsolatos előadásának!

dr. Hajdu Zsanett

aki növényi hatóanyag-kutatásból doktorált gyógyszerészként,

Bolívia különböző indián csoportjainak jegyezte le gyógynövényismeretét, Brazíliába

és Kubába tett szakmai kitérők mellett pedig a Costa Rica-i egyetem őserdei oktató-

kutató központjában is oktathatott, nélkülözéssel, izgalmakkal, egyéni fejlődéssel,

önkéntes biológiai projektekkel és saját etnobotanikai kutatással teli utazásairól

mesél. Bolíviai barátai közvetlen tapasztalatait tolmácsolva pedig az amazóniai

tüzekről is hallhatjátok majd.

Gyertek el a 9. Járatlan utakon fesztiválra (JUF) nov 23-24-én megnézni előadását.

Eszterhás Emőke

Mit jelent nektek, ha egy rengetegben vagy réten vagytok? Gazokat, netán sudár fákat, árnyat adó lombkoronákat és szép, színes virágokat láttok?

Eszterhás Emőke a természet ajándékait látja bennük és gyógynövénytúrák keretében hozza közelebb hozzánk a szelíd gyógymódok egyik fajtáját a fitoterápiát, hiszen számos olyan növény lelhető fel egy-egy séta során, ami gyógyhatással bír.

Tanuljunk arról a Fáklya Klubban november 23-24-én, hogy mit, mikor, miért és milyen módon érdemes begyűjteni.

Experience Balkan

Nem voltál még Koszovóban? Rég szeretnél eljutni? Ha viszont sosem gondolkoztál rajta, miért ne mennél? A Experience Balkan bemutatja Nektek Európa legfiatalabb és legvendégszeretőbb országát a 2008-ban függetlenné vált, de még számos európai ország által el nem ismert Koszovói Köztársaságot.  Sőt, nem csak Koszovó fontosabb utazási célpontjairól, különlegességéről, érdekes látnivalóiról, népeiről, vallásairól, gasztronómiájáról, múltjáról, jelenéről tudhatsz meg többet, de – az államhatárokon átnyúlva – ritkán látogatott, különleges macedóniai, szerbiai, montenegrói és albániai célpontokról is. Itt a helyed! 🙂

Farkas Emese

Egyiptom misztikuma éled fel egy előadás erejéig, ezúttal a Fáklya Klubban. Kultúrája színes, kincsei pompásak, piramisai hívogatók, múmiái és hieroglifái megdöbbentőek. Emese engedett a kelet hívogató szavának és egyiptomi-magyar lánnyá vált az idő során. Megismerte az ott élő embereket, a nyüzsgő életet, a történelmet. Hallgassuk meg, mit kínál még számunkra a fáraók öröksége és a szálloda komplexumok mellett Egyiptom a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) nov 23-24-én!

Farkas Móni és Máté

Ki ne álmodozott volna arról, hogy a lakóautó szabadságát kihasználva útra keljen, ott és annyi időt maradjon, ameddig a kedve tartja. Móni és Máté 30000 km hosszan, fél évig élték a lakóautósok különleges életét. Bemutatják ezen életforma szépségeit és buktatóit egyaránt, tippeket adnak, motiválnak. Kacérkodsz a gondolattal, hogy lecseréld az apartmanod egy guruló otthonra? Akkor itt a helyed a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én!

Fekete Ferenc

Fekete Ferenc jó csillagzat alatt született, ifjú utazó egy sokak számára érdekes témát választott a 9. Járatlan utakon fesztiválra. Azokat szólítja meg elsősorban, akik szűkös időkeret miatt rövidebb utakat tudnak csak bevállalni és azt minél tartalmasabban szeretnék megélni. Tapasztalatait, ötleteit szívesen megossza a hallgatóságával, sok hasznos információval gazdagodhatunk. Várunk Téged november 23-24-én erre a hiánypótló és izgalmas előadásra és találkozzunk akár a legközelebbi hosszú hétvégén egy Feri által ajánlott úticélon!

Fekete Zoltán

Low budget utazni azt jelenti, hogy kevés pénzből világot látni. Mit jelent még? Tudatosságot, nyitottságot, befogadást, kompromisszumokat és a komfortzónánk határainak feszegetését. Ha gyakorlati tanácsokra vágysz vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy, hogyan lehet alacsony költségvetés mellett csúcsra járatni az élményfaktort, hallgasd meg inspiráló és bátorító előadását Zolinak a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én!

Female Yeti

Nepálba szeretnél menni? Akkor a 2012 óta folyamatosan Nepálba visszatérő, Female Yeti előadása kötelező! A hegyek szerelmesétől megtudhatod, miben is változott Nepál az elmúlt években, mégis miért maradhat a mai napig vágyott és első számú úticél. Megismerkedhetsz a nepáli hétköznapokkal, a vidék szerethető arcával. Természetesen számtalan hasznos pakolási tanácsot is kapsz majd tapasztalt utazónktól. 🙂 Ha pedig téged is aggaszt (ezt őszintén reméljük!) – Female Yetitől pontos infókat kaphatsz arról, milyen is a környezetvédelem és szennyezés a hegyekben, és a hegyeken kívül, s egy kis útmutatót, hogy Te miként is teheted zölddé az utadat.

France Mutombo

És íme, egy gyöngyszem a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) ami a témát illeti! France Mutombo Kongóból, 22 éve él Magyarországon és 17 éve vezeti az Afrikáért Alapítványt. Előadása a humanitárius turizmusról szól, ami hazánkban még kuriózumnak számít. Ez a fajta program ötvözi az egzotikus utazás élményét a humanitárius misszió elemeivel. Ha szeretnél többet megtudni arról, mit adhat számodra egy ilyen filozófiával szervezett utazás a mellett, hogy jót is cselekedhetsz, itt a helyed november 23-24-én a Fáklya Klubban!

Gerhát Ádám

Európa legnyugatibb pontja a portugál szigetvilág, az Azori-szigetek. Ha legénybúcsúkra, luxusresortokra, nyomasztó nyüzsgésre vágysz, ez nem a Te helyed. Ám, ha különleges természetet, nyugalmat, csodás túraútvonalakat szeretnél megismerni, akkor ezen az előadáson jó helyen leszel! 4 sziget, krátertavak, dzsungel, termálfürdők, zuhatagok…Egy csodás, vad és zöld világba kalauzol el minket Gerhát Ádám, aranyjelvényes természetjáró, túravezető, aki 6 éve járja a világ legszebb gyalogos ösvényeit, zarándok útjait. Természetimádók és potenciális túratársak! Itt a helyetek a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én, kalandozzunk Ádámmal!

Gőgös Norbert

A történelem legnagyobb aranyláza mára misztikum, de 1896-ban valóság volt. Gőgös Norbert geográfus, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára, rendhagyó témájú előadásában  Yukon és Alaszka vadregényes vadonjába kalauzol el minket. Mesél a klondikei aranyásók viszontagságos életéről. Vajon volt, akinek az erőfeszítése meghozta a gazdagságot? Választ kaptok, ha eljöttök a 9. Járatlan utakon fesztiválra (JUF) november 23-24-én!

Harmincz Rita

Harmincz Rita 2014-ben döntött úgy, hogy a Föld távoli felén kezd új életet. Balin találta meg új otthonát, de most egy másik földi paradicsomról mesél nekünk, Nyugat-Pápua gyöngyszeméről, Raja Ampatról. Búvárok, vízimádók, dzsungeltúrát és fehér homokos strandokat kedvelők figyelem! Hagyd elvarázsolni magad a korallok világában és tudj meg mindent Ritától Raja Ampatról a  a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én!

Holovitz Alexandra

15 hónapos hátizsákos utazásáról, kalandjairól, az út során

megismert emberekről mesél. Ha szeretnétek tudni, mi vette rá, hogy belevágjon, mi

tartotta az úton, és milyen tapasztalatokkal lett gazdagabb, akkor gyertek el a 9. Járatlan utakon fesztiválra (JUF) nov 23-24-én megnézni az előadását.

Horváth Gyula

Horváth Gyulának egy gyerekkori betegség miatt csak egyik lába egészséges. Miben is korlátozza őt ez? Amiben biztosan nem: hegymászás, kerékpározás, kajakozás és végül az új kihívás, az Országos Kéktúra útvonalának teljesítése két mankóval. Várjuk Gyula élménybeszámolóját a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) nov 23-24-én. Kitartásból csillagos ötös!

Horváth Reni

Horváth Reni világpolgár, az elmúlt 12 évben 7 országban élt, tanít Nizzában és nem utolsó sorban 18 éves kora óta utazik. Off-road nyelvtan 1.0 előadásának témája tehát nem Tanzánia megkapó tájai, nem is India kaotikus világa, hanem az ott élő emberekkel való kommunikáció fontossága. Miért fontos, hogy nyelveket tanuljunk, hogyan tudunk távoli kultúrákkal a kapcsolatot megtalálni és milyen szerepe van a testbeszédnek? Reni –aki kultúraközi kommunikációt tanít az egyetemen- a leghitelesebb közvetítője ennek a témának. Hagyd, hogy hatással legyen Rád is a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én!

Illés Adorján

Mit is jelent, hogy valami extrém? Talán 1473 nap alatt a Földet kerékpárral megkerülni, 45000 km-ert tekerni, 39 országot látni, a saját határaid feszegetni? Ekkora úton mindent átél az ember és Adorján hitte, hogy a sorsa támogatni fogja a céljai elérésében. Kalandjairól és az önmegismerési folyamatáról hallgathatjuk meg előadását, melyen őszintén beszél arról, hogy az élet szeretete és az érzéseid követése  mennyire fontos. Tarts Vele, kérdezz Tőle a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én!

Jankovich Krisztina

előadása azokhoz szól, akik csak kacérkodnak a gondolattal,

hogy belevágjanak az utazásba, akik eddig mindig találtak kifogást, miért ne

induljanak (még) el. Tervezéssel kapcsolatos praktikákat, sok tapasztalatot és az

utazás iránti lelkesedést osztj meg veletek – leendő utazókkal, és a titkot, miért

érdemes hagyományosabb úti célokra is igent mondani.

Gyertek el a 9. Járatlan utakon fesztiválra (JUF) nov 23-24-én megnézni előadását.

Lemondta!!!!!!

Kalauz József és Kati

József és Kati a gombák szakértői és lelkes rajongói, akik nem csak felkelteni szeretnék az érdeklődést a gombák iránt, hanem felhasználásukhoz is szívesen adnak tanácsokat. Előadásukat meghallgatva és legközelebb a vidéket járva Te is engedsz majd a csábításnak és jóízűen falatozol majd az általad szedett és ínyencen elkészített csemegéből. Ismerkedj a világon fellelhető gombák birodalmával a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én! Várunk Téged!

Kitti és Milán

elrepít titeket Borneó vadregényes szigetének aprócska országába,

Bruneibe, ahol hat hetet töltöttek el önkéntes házépítéssel az ott élő népcsoport, az

ibanok körében, akik 40 évvel ezelőtt még fejeket vágtak le, még mindig hisznek az

erdő szellemeiben, és még néha ma is fúvócsővel vadásznak, ha esténként youtube-

oznak is…. Ha érdekel a történetük és az, hogyan lehet egyáltalán önkéntes

munkákat találni a világ bármely pontján, hallgasd meg a 9. Járatlan utakon

fesztiválon (JUF) nov 23-24-én előadásukat

https://www.jaratlanutakon.hu/kozosen-vilagot-falni/

Klein Dávid

„Járatlan utakon? – hiszen itt nincsenek is utak, se emberek, se térerő…” Klein Dávid  ezúttal a Spitzbergák ősvadonjából, havas csúcsai közül, a végtelen tundra öleléséből, a rénszarvasok és a jegesmedvék birodalmából jelentkezik. Csend, nyugalom, béke, csak a természet és Te. És a fegyver a kezed ügyében, mert szükség lehet rá… Erről az extrém és elbűvölő jégvilágról hallhatsz Dávidtól a Tőle megszokott sziporkázó stílusban  a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) nov 23-24-én. Ugye nincs más terved szombat délben?

Kocsis Dóra

Kocsis Dóra és Németh Edvárd fiatal házaspár, akik az utazásaik során is az ökoturizmus elveit követik és annak tapasztalatait előszeretettel osztják meg az emberekkel. Hogyan törekedhetünk a hulladékmentes utazásra? Mit tehetünk a természet védelmében, mint tudatos utazók? Ezekre a manapság nagyon aktuális kérdésekre is kapsz választ a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én! Ezúttal irány az Egyesült Államok, lássuk, hogyan működik ez a Föld legnagyobb fogyasztói társadalmában!

Kocsmaturista (Ulu)

előadásán a helyed, ha szeretnéd tudni: hogy igyál jót és

okosan, hogy találd meg a legjobb kocsmákat a tematikus telefonalkalmazások

hatáskörén túl, mire használhatod a kocsmát utazás alatt – az iváson kívül, illetve,

hogy milyen a kocsma, mint digitális nomád munkaállomás. Érdekes és látványos,

meglepő kocsmatippek Magyarországon kívül és belül – felfedezőknek!

Gyertek el a 9. Járatlan utakon fesztiválra (JUF) nov 23-24-én megnézni előadását.

Krulik Ábel

Ábel szinte a lehetetlenre vállalkozott volna, ha a Távol-Kelet összes pontján ért élményeit akarta volna elmesélni, ahol 2015 óta élt. Több mint 100 ezer km-t motorozott a térségben. Kiválasztott hát egy önmagában is fantasztikus országot, a Fülöp-szigeteket. Sokak kedvelt desztinációja egy kicsit “más szemmel nézve és megélve” lesz az előadás témája, melyen igazán extrém kalandoknak lehetünk képzeletbeli résztvevői. Az egyik legkedveltebb délkelet-ázsiai ország további népszerűsítését nagy izgalommal várjuk a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én!

Kurucz Dániel és Bálint Márta

Mottójuk: „Sokkal jobb utazni, mint megérkezni”. Hát még ha közben felkutatjuk, hogy nemzetünk nagyjai merre barangoltak és milyen örökséget hagytak maguk után. Dániel és Márta sorozatot is forgatott erről „Hungarikumokkal a világ körül” címmel, melynek 4.része Afrika tájaira kalauzol el minket. A fekete kontinens csodáiról és magyar vonatkozásairól hallhatsz Tőlük izgalmas előadást a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én! Jambo!

Kutasi Balázs

előadásával bizonyítja, hogy a vitorlázás nem luxus-hobby.

Önképzéssel elsajátított tudás, a megszerzett igazolvány és néhány év gyakorlat után 2017-ben vette meg yachtját Hollandiában, mellyel 52 nap alatt, majd’ 3000 km

megtétele után, 226 zsilippel a háta mögött tért haza. Erről az útról mesél nektek,

minden megpróbáltatásával és szépségével.

László család

Íme a recept egy kitűnő közép-amerikai, egy évig tartó utazáshoz: gyűjts bátorságot és energiát! Készülj fel alaposan! Csomagolj be okosan! Vágj bele!

Hogyan lehet négy gyerekkel aktív életet élni, világot látni? Miként kovácsolja össze a családot a kaland és mire érdemes figyelni a tervezés és a megvalósítás során?

A László család nem ismer lehetetlent. Tapasztalataikat és kalandjaikat a laszlofamilyadventures.com honlapjukon, blogjukban, riportokban és most nálunk a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én osszák meg velünk. Tanuljunk együtt Tőlük!

Markó Roland

A Szibériában élő nyenyecek védelmében gondolatébresztőnek: vajon aggódunk-e legalább  annyira egy népcsoport lassú eltűnése miatt, mint mondjuk egy növény vagy állatpopuláció kihalása miatt? A globális felmelegedés, az ipari terjeszkedés és a bolygónk tekintetében is extrém időjárási viszonyok miatt ez jogos kérdés. Dolgos hétköznapjaikról, a végtelen havas tájról, rénszarvascsordáikról, életmódjukról hallhatsz előadást a Járatlan utakon fesztiválon nov 23-án. Roland mindig Földünk különleges arcát mutatja meg előadásaiban és publikációiban, fotóalanyai tekintetében ott a múlt dicsősége, a jelen küzdelme, a pozitív jövő reménye.

Matkovics Lea

Látni szeretnéd a családod egy év távollét után? Lea rendhagyó módot választott erre, kerékpárra ült és Reykjavík-ból indulva a Feröer-szigeteket, Dánián és Németországon át vágott neki az útnak, hogy aztán az előadása előtt nem sokkal Magyarországra érjen. Friss élményeiről beszél nekünk a Fáklya Klubban a  9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én! Szeretsz bringázni? Itt a helyed! Ha nem kifejezetten, akkor meg pláne!

Méhész Zsuzsa

Méhész Zsuzsa idegenvezető, újságíró, írásait a Dining Guide és számos hazai magazin oldalain olvashatjuk gasztronómiáról és különleges látnivalókról. Gasztrobloggerként járja az éttermeket, piacok forgatagát, beszélget séfekkel és háziasszonyokkal. 4 kontinens 50 országából merített tapasztalatokat. Mennyi íz, illat, tradíció és hangulat! Hite szerint történelem is, mert az országok múltja és karaktere a gasztronómián keresztül is megmutatkozik. Gyere és lakj jól előadásán információkkal a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én!

Méreg Attila

Attila kíváncsi ember, kalandor, világjáró zarándok és önkéntes, amatőr költő.

Stoppol és kanapészörfözik a világban, érdekesebbnél érdekesebb kalandokba keveredik és embereket ismer meg. Low budget utazási filozófiájáról, hasznos tapasztalatairól és nem utolsó sorban a kukabúvárkodásról mesél a JUf egyik leglazább figurája  a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én!

Mihálffy Balázs

Mihálffy Balázs nagy sikerű előadását láthattátok tavaly. Idén újra tisztába teszi amit tudni illik az iszlámról. A magyar iszlám közösség alapítója, az iszlám első magyar sejkje. Kalandos életútjába is beleláthatunk: “Amikor jelöltek a szaud-arábiai nagyköveti posztra, kiderült, hogy súlyos betegségem van. Úgy döntöttem, nincs vesztenivalóm, s elmentem Boszniába partizánnak.”

https://www.jaratlanutakon.hu/a-klasszikus-iszlam-es-mai-f…/

Molnár „Storman” Ákos

Molnár „Storman” Ákos nem békés csendéleteket fotóz. Ott érzi jól magát, ahonnan más menekül,  viharok és tornádók árnyékában. Kaland, művészet, de a szépséges szörnyetegek fotózása tudomány is egyben. Ezen a különleges előadáson mindent megtudhatunk a szupercellákról, az extrém időjárás természetéről és utóhatásairól és egyben megismerhetjük az USA tornádó-folyosójának légköri jelenségeit. Várunk Téged a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én Ákos ELRAGADÓ képeivel!

Nagy Gábor

Nagy Gábor idegenvezető és fotográfus. Látványos fotókkal színesített előadásán a Nyugat-Karibi térség csodás tájait mutatja be. Ha kíváncsi vagy, milyen a Föld e paradicsomi szigetvilága egy hajón utazva be azt, akkor gyere el! Hagyd magad elveszni a színek árnyalataiban, a fehér homokos partok látványában, az emberek és a természet csodáiban a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én! Ahoi!

Nagy Miklós

Érdekelne 6 hónap, 6 ország, közel 100 függőágyban töltött éjszaka története –

elhagyott hotel-monstrumban, temetőben, vidámparkban, idősek otthonában,

mecsetkerben a szőnyegporolón…? Nagy Miklós “Fél év függőággyal és stoppal a

Balkánon és azon túl”; című előadása igazi csemegének ígérkezik. Úti beszámolója

mindenkinek adhat valamit: vega/vegán gasztro, speciality kávé, kínai teaszertartás, gyönyörűen ocsmány épületek, streetart és még annyi más. Érdekes sztorik, képek,

szép kapcsolódások története… amilyen egy igazi stoppos low budget utazás. Ezt a sokszínűséget senki nem fogja megbánni!

Németh Alexandra

Valljuk be! Előfordul, hogy néha a tengerszinten való létünk is kihívást jelent. Németh Alexandra, kiváló hegymászó, kitartása és küzdeni akarása példaértékű. 7 kontinens 7 legmagasabb pontját hódította meg alig 4 év alatt, szó szerint felnézhetünk Rá! Mesél az expedícióiról, a kihívásokról, sikereiről, sérüléseiről, az erőről ami továbbvitte és az érzésről, amit a magashegyi túrázás adhat. Up to the top! Egyenesen Angliából jön a fesztiválra!  Látogass ki a 9. Járatlan utakon fesztiválra (JUF) november 23-24-én, ahol meghallgathatod izgalmas előadását!

Németh Ákos

„Többet láttam, mint amire emlékszem és többre emlékszem, mint amit láttam”. Ákos első motoros útja Dublinból hazáig vezetett, amit követett egy 4 éven és 70000 km-en keresztül tartó kaland kétkerekű hű társával Magyarországról indulva Szingapúrig. Közben dolgozott, önkénteskedett, hegyet és sziklát mászott, kajakozott, barátkozott az emberekkel és kultúrákkal, az extrém körülményekkel. Hallgasd meg, milyen a világjárás egy motoros szemével a 9. Járatlan utakon fesztiválra (JUF) november 23-24-én!

https://www.jaratlanutakon.hu/nemcsak-motorral

Novotta Ferenc

Camino – Via Pannonia pionirja látogat el a 9. Járatlan utakon fesztiválra. Novotta Ferenc érdekes életének egy újabb szakasza, egyfajta életváltás, amikor ráébredt arra, hogy nincs még egységes app ami segíti a zarándokokat. Az Igo mérnökeivel elkezdett fejleszteni egy zarándok app-ot, s látá Isten hogy ez jó. Gyertek el, hogy belenézzetek ebbe az érdekes életútba.

https://www.jaratlanutakon.hu/via-pannonia-novotta-ferenc/

Perger István

 Miért keresünk kifogásokat arra, miért nem valósítjuk meg gyerekkori álmainkat? István nem ezt tette, vonattal utazott Hongkongig, hetedhét országon át (Ja nem, 74 országon át!) Mennyi élmény, tapasztalás érte, milyen kultúrákkal, emberekkel találkozott és mit adott számára az Észak-Koreától Iránig tartó út, elmondja nekünk a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én! Gyere és hallgasd István meg színes, érdekes előadását!

Pető Zsófi

Zsófi szerint az otthon érzés belülről jön. Előadásából kiderül, hova vezethet, ha egy könnyed utazási elhatározásból (Londonból a Kanári-szigetekre) egy 7 hónapos kaland lesz. Hogyan hat rád, ha utazás alatt inspiráló emberekkel találkozol? Zsófi előtt új kapuk nyíltak meg, megismerhette a szigetek spirituális erejét, természeti szépségeit. Erről mesél nekünk a a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én, ismerd meg a Kanári-szigetek másik arcát is!

Poós Tamara

Poós Tamara egy utazó építész, aki a világot járva épített örökségünkön keresztül  keresi a választ arra, hogy miként lehet megvalósítani a praktikum és az esztétikum egyensúlyát az építészetben. Egyszerű kerti lak, lélegzetelállító függőhíd, évszázadokat túlélt épület vagy bonyolult boltív. Az építészet, az ember és a természet kapcsolatáról hallhatunk a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én.

Rakonczay Gábor

Nagy megtiszteltetés volt, hogy köreinkben tudhatjuk a fesztiválon egy igazi példát, aki az elhatározásából utat csinált.

Ezzel az életúttal ismerkedhetünk meg előadásában, ahol nem csak az Antarktiszi gyaloglás kihívásairól beszél a Járatlan utakon fesztiválon nov 23-24, hanem a kezdetekről, amikor átevezte az Óceánt is..

https://www.jaratlanutakon.hu/ocean-atevezestol-a-deli-sar…/

Scheili Eszter

Ki ne gondolt volna bele, hogy milyen a saját határait feszegetni? Patagóniában, 5000 m tengerszint környékén óvatos mozdulatokkal haladva, lassan beszívva a ritka levegőt majdnem elérted azt. A világ egyik legkülönlegesebb helyén a csillagokat bámulva úgy érezheted, hogy egy másik bolygón vagy és közel állsz a tökéletesség állapotához. Chile és Bolívia varázslatos természeti világába kalauzol el minket Eszter úgy, hogy nem lesz kérdés, felveszed-e a bakancslistádra. Hallgasd meg Őt a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én!

https://www.jaratlanutakon.hu/magashegyi-turazas-delamerikaban/

Schmidt Péter és Bilász Marianna

Schmidt Péter és Bilász Marianna nem a kitaposott utakat járja. Nagyon nem. Múltkor a szakadár államokról adtak elő. Ha olyan országokról szeretnél hallani, amik nem feltétlen érdemtelenül az „utazásra nem javasolt országok” listájának  dobogós helyeit birtokolják, akkor jó helyen jársz. Péter és Marianna szakértői a Közel-Keletnek, előszeretettel utazzák be keresztül-kasul, hogy aztán kultúrájukat, szokásaikat, történelmüket és az embereket megismerve minél szélesebb körben népszerűsítsék azt. Ez alkalommal – még az utazók által is előszeretettel elkerült – Iraki Köztársaságról hallhatunk a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én. Ledöntik-e a sztereotípiákat? Ha nem, akkor is egy rendkívül különleges előadásra számíthatunk.

Siposhegyi Zoltán

Párduc,oroszlán,gorilla…Kíváncsi vagy, mivel találkozhatsz még Afrikában? Siposhegyi Zoltán tudja a választ, híradós, külpolitikai újságíró és szakértő. Az ELTE-n végzett politológiát, majd Ázsiában tanult, végül önkéntes munkát vállalt egy masai törzs iskolájában. Ő maga is sokat köszönhet afrikai kontinensnek. Ha egy jókedvű, realista, igazán különleges előadásra vágysz és szeretnéd megismerni ezt a kivételes kontinenst, valamint az önkénteskedés is érdekel, ott a helyed a 9. Járatlan utakon fesztivál (JUF) előadásán november 23-24-én!

Szabó Eszter

Egy maroknyi lelkes, fiatalokból álló csapat úgy döntött, hogy Hollandiából indulva Afrika felfedezésére indul. Társuk volt  Berta, a 30 éves lakóbusz és a kalandvágy, mely fűtötte Őket. Volt aki feladta, volt akinek élete legszebb, legizgalmasabb utazása volt ez a számos országot érintő túra. Miként élte meg ezt a nem mindennapi időszakot Eszter és milyen élményekkel gazdagodott? Nem mindennapi kalandját meghallgathatod a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én!

Szarka Zsófia

Kevesen mondhatják el magukról, hogy 45 országban jártak és a felét kerékpárral járták be. Szarka Zsófia távfutóként arról győz meg minket, hogy minden viszontagság ellenére megéri két keréken is útra kelni, hiszen így közel kerülhetünk az emberekhez, könnyen megismerhetjük az életmódjukat, a kultúrájukat és a tájat. Kalandokból a Szaharán átívelő útján sem volt hiány. Erről mesél nekünk rendhagyó témájú lendületes előadásán, melyen –valljuk be- csodálkozunk bátorságán és kitartásán. Várunk a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én!

Lemondta!!!!!!

Szegő Andor

Szegő Andor munkája a hobbija -ami lássuk be- irigylésre méltó. Idegenvezető és világutazó, az afrikai kontinens és az iszlám vallás szakértője. Szinte lehetetlen mind a 27 afrikai országot bemutatni, amelyekben járt. Amit viszont megtesz, hogy nagyszerű humorral és stílussal a legérdekesebb kalandjait elmeséli és beavat minket abba, mi vezetett odáig, hogy szerelmes lett Afrikába. Képekkel gazdagított élménybeszámolóját meghallgathatod a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én! Tarts velünk!

Szécsi László

Szécsi László, a Beleférek a bőröndbe? utazós Youtube csatorna egyszemélyes alkotója. Két éve ragadott kamerát, hogy minél több emberrel ismertethesse meg a Föld csodás tájait. Dolgozott kínai óvodában, izlandi hotelben, most óceánjárón fedezi fel a világot. A luxushajók mindennapjairól, ázsiai életéről, ausztráliai és alaszkai élményeiről tudhatunk meg részleteket a  9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én! Tarts velünk, kérdezz bátran!

Szidor N. Gábor (Gaba VR)

a 360 fokos filmezés kiváló ismerője és szerelemese hazánkban is népszerűsíteni szeretné a technika új lehetőségeit. Ha még nem találkoztál ilyen kamerákkal testközelből, itt az alkalom, hogy megismerkedj az alapokkal. Ha pedig nem teljesen ismeretlen számodra a műfaj, többéves tapasztalattal és több száz kisfilmmel a háta mögött előadónktól garantáltan jó tippeket kaphatsz, hogyan rögzítsd utazásaidat 360 fokban, még kreatívabb módon. Gyertek el a 9. Járatlan utakon fesztiválra (JUF) nov 23-24-én megnézni előadását.

Szilasi Ildikó

Szenegál jelmondata a Teranga, melynek jelentése: vendégszeretet. Ismerd meg ezt a rendkívül kellemes éghajlattal bíró, békés, nyugodt országot! Gazdag növény és állatvilág mellett kiváló gasztronómiai, tánc és zenei kultúra jellemzi. Szilasi Ildikó antropológus, idegenvezető – tiszteletbeli szenegáli- hitelesen mutatja be az ország számos arcát. A hangulatot egy fergeteges dobshow alapozza meg. Irány hát Nyugat-Afrika, Szenegál, a baobabfa földje a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) nov 23-24-én!

Szűcs Péter

Szűcs Péter (PetersPlanet) újságíró, főszerkesztő, fotós és Latin-Amerika specialista hátizsákos világutazó. Te is gondoltál már arra, hogy csak egyirányú jeggyel vàgj neki az útnak, hogy azután csak sodorjanak az események és az új élményeid alakítsák a továbbiakat (áramlás-élmény)? Péter ezúttal arra inspirál, hogy az előítéleteket félretéve, bizalommal látogassunk el olyan országokba, amikről lebeszélnek bennünket. Indul a  fotókkal illusztrált „Nyitott szemek és szívek akadémiája” a  9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) nov 23-24-én, előadó a sztereotípia-döntögető Szűcs Péter!

Tóth Ákos (Utazómajom)

Aligha kell bemutatni egy olyan előadót, akinek a facebook oldala 510000 követőt tudhat magának. Igazi sikertörténet az Övé. Tóth Ákos (Utazómajom) ezúttal arról mesél, hogyan jutott el az első fapados repülőjegy megvételétől odáig, hogy ma az egyik legkeresettebb utazási oldal adminjaként több ezer ember álmainak megvalósítását segíti. Mennyi munka van az elért eredmények mögött? Hallgasd meg az ország legismertebb, mégis az egyik legszerényebb utazásikultúra-reformerét a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én!

Tóth Szabi

Tóth Szabi, egy magyar indiai avagy egy indiai magyar. Mindkét ország büszke lehet rá. Ezúttal olyan mélységben fog Indiáról mesélni nekünk, hogy biztosak lehetünk benne, ezeket az információkat nem olvassuk az útikönyvekben, nem érintenek az útifilmek. Még azoknak is tud újat mesélni, akik számos indiai utazáson vannak túl és ismerni vélik ezt az izgalmas, sokoldalú országot. Gyere el a 9. Járatlan utakon fesztiválra (JUF) november 23-24-én és ismerj meg még többet a sokak által szeretett Indiáról!

Turi László

Utazás a Föld középpontja felé. (Jules Verne) Na jó, ezek csak az első lépések a felszín alatt, de micsoda lépések! A barlangok misztikus világáról mesél nekünk Turi László (Kopasz), aki barlangi túravezető, elhivatott oktató, a hegyek mélyének szakértője. Minden, amit tudni lehet ennek az extrém környezetnek a felfedezéséről, az ember és a hegy szellemének kapcsolatáról a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én Laci fotókkal illusztrált előadásán. Várunk mély bizalommal!

Vadász Zsolt

24 éve van úton, Trabanttal 5 éve. Különcség vagy tudatos utazási kultúraformálás? Autójával járt az Északi-sarkkörnél, három Budapest-Bamako rallyn és  kaukázusi utakon. Most azonban a Járatlan utakon fesztiválon kedvenc mediterrán szigeteiről Korzikáról, Szicíliáról és Szardíniáról mesél, ahova természetesen a trabantjával jutott el. Belátást enged a helyiek életébe, identitásuk megélésébe, legendáikba, valamint bemutatja a szigetek csodálatos természeti szépségeit. Nagyszerű stílusú előadó, igazi kalandor, sztorizó útmutató. Gyere és képzeletben repülj el Te is a leanderek árnyékába, hallgasd a kabócákat, szívd be a friss tengeri levegőt!

https://www.jaratlanutakon.hu/trabant-expedicio-a-foldkozi-tenger-szigetein/

Vándorboy (Csonka Gábor)

A fesztivál létrehozója, hátizsákos utazó, blogger, aki stoppal járt be 155 országot 12 év low budget utazása alatt. Ebben az előadásában a posztszovjet világról fog nekünk előadni.

A tadzsikisztáni kalandjai egy klasszikus stoppos út 45 napját mutatja be. Hova érdemes menni, s hogyan? Mit csináljunk a korrupt rendőrökkel? Hogyan lehet országon belül stoppolni? Milyen több napig gyalogolni 3 ezer méter felett? Milyen egy afgán piac, vagy hogy izgalmas-e aknamezőn sétálni?! Gyertek el megnézni az előadását a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én.

Valiskó Gyöngyi (1)

Hogyan válhat valaki jobb emberré, sőt, sikeresebb felsővezetővé azáltal, hogy hátizsákkal a hátán járja a világot? Vagyis mennyit fejleszthet az utazás bárkin – a döntéshozataltól a rizikóvállaláson át a kommunikációig? Előadásában ezekre a kérdésekre kínál választ Dr. Valiskó Gyöngyi, aki eddig 100 országban járt, kedvence Afrika, ahová folyamatosan visszatér – emellett 5 éve dolgozik multinacionális cégeknek és elmondhatja magáról, hogy 15 éve az iparág egyik legsikeresebb felsővezetője.

Valiskó Gyöngyi (2)

Dr. Valiskó Gyöngyi – világutazó, gyógyszerész, így nem ritkán egészségügy kalandor – előadásában sok humorral elmeséli, hogyan kezelte a szakács maláriáját Ugandában, hogyan akadályoztak meg egy kényszerleszállást a Közép-Afrikai Köztársaságba, miért vásárolt Madagaszkáron asztma elleni gyógyszert, de még azt is elárulja, hogyan lehet Peruban aranyérkúphoz jutni … A sok igazán szórakoztató sztorin keresztül egy szakembertől tudhatjátok meg, mire kell/lehet védőoltást kapni, milyen járványoktól kell félni, és hol lehet ezekről tájékozódni, s hogy a pálinkát leszámítva milyen gyógyszereket érdemes magunkkal vinni…

Varjas Gabriella

Ne félj egyedül belevágni az utazásba! Varjas Gabriella zenés aláfestéssel bemutatott képei mellett elmeséli, hogyan fedezte fel Kuba szinte filmszerű, valódi arcát. Az előadás végére már el is képzeled, hogy magad is egy illatos szivarral a szádban, rumot szürcsölve hallgatod a tánciskolából kiszűrődő pezsgő dallamokat. Ne csak álmodozz, utazz és hallgasd meg Gabriellát a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én!

Zita és Árpi

Zita és Árpi kislánya 17 hónapos, de már 8 országban utazott együtt a szüleivel. Luca egy világjáró családba született, nem is volt kérdés, hogy része lesz-e a kalandoknak. Sokan kérdezik : „Ezt meg hogy csináljátok?” A válaszokat megkapod a 9.Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én az előadásukon, ahol mindenre fény derül! Merj gyerekekkel utazni!

Ződi Anna

Miért költözik valaki Bahreinba, hogy aztán az 1001 éjszaka meséinek nyomán beavasson minket, milyen csodákban is lehet része annak, aki a Perzsa öböl e kis szigetére érkezik? Mit tartogat számunkra ez az alig 765 km2-es kis ország? Tarts Annával a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én, engedd elvarázsolni magad és add át magad a Közel-Kelet csábításának!

Zsana és Ábel

Megvan a repülőjegyed, rendben a szállásfoglalásod és becsomagoltál. Útlevél, pénz, bankkártya, utasbiztosítás rendben! Rendben??? Zsana és Ábel banki szakemberek és gyakorló utazók segítenek eligazodni, tippeket adnak. Gyakorlati előadásukat jó szívvel ajánljuk mindenkinek, hiszen egy apró infó is lehet a jövőben „életmentő”. Megjelenés ajánlott a 9. Járatlan utakon fesztiválon (JUF) november 23-24-én, hogy pénzügyekben is otthon legyünk a világ bármely pontján!

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*