Írország

Írország körutazás 10 nap

Írország

2024 július. -aug

 1 nap: Budapest – Dublin

A repülő menetrendjének megfelelően érkezünk meg Dublinba és a szállás elfoglalása után a nap hátralévő részében a város nevezetességeit nézzük meg: Parlament épülete, a Trinity College, a St. Patrick katedrális, a 13. századi normann vár maradványai Dublin kastély. Szállás Dublinba

2 nap_02 Írország

 

2 nap: Dublin – Cashel sziklái – Kinsale – Cork

Reggeli után indulás, útközben látogatást teszünk Íror­szág Akro­po­liszisánál, Cashel szikláinál. A 60 m magas sziklán talál­ható gótikus katedrálist és az azt körülölelő sírkert kelta keresztjei Írország egyik legfőbb látványosságává emeli. Délután Írország egyik legbájosabb kisvárosába utazunk, a Corktól nem messze fekvő ten­ger­parti Kinsale-be. Medi­terrán han­gulata, zeg­zugos utcái és a James erőd meglátogatása teszi felejthetetlenné. Este fele érkezünk Corkba, Íror­szág második leg­na­gyobb városába. Corkot kul­tu­rális pezs­gése teszi igazán von­zóvá, is­mer­ke­dés a han­gu­la­tos, siká­toros bel­várossal, ír kocsmákkal. Szállás Corkban.

Írország, 2 nap
Írország, 2 nap

 

 1. nap: Cork, Cobh, Midleton­

Délelőtt folyamán a Cork melletti Midleton­ban utazunk az Ír Whisky Múze­umának meg­te­kin­té­sére, ahol egy audio­vizuális show kere­tében mutat­ják be az ír whiskey törté­netét és készí­tésének módját. Termé­sze­tesen a kós­to­ló sem maradhat el. Ezután átutazunk Cobh városába. Cobh kikö­tője volt az Atlanti-óceánon átkelő hajóknak az utolsó megál­lója, ahonnan 3 millió ír vándo­rolt ki Ame­ri­kába és a Titanic is innen indult el utolsó útjára. Délután visszautazunk Corkba és a hátralévő időben tovább folytatjuk Cork felfedéezését. Szállás Corkban.

 

 1. nap: Killarney NP

Reggel indulunk a Killanery Nemzti Parkba. Killarney környéki tóvidéken a Muckross-kastély és látványos parkját ­te­kin­tjük meg, majd tovább indulunk a Kerry kőrgyűrűre, mely Íror­szág dél­nyu­gati par­tvi­dé­kének egy nagy fél­szi­getét járja körül és a Brit-szigetek egyik legszebb pano­rá­ma­út­jának szá­mít. A hegyek, völ­gyek, tavak és a vad­re­gé­nyes ten­ger­part lenyűgöző látványára még sokáig emlékezni fogunk.

 

5. nap: Bunratty-vár­kas­tély, Moher sziklái

Délelőtt a Limerick mel­letti Bunratty-vár­kas­télyba és a szabad­téri nép­rajzi múze­umba láto­gatunk el.  Ebben az élő skanzenben visszamegyünk az időben, ahol iparosok, boltosok korhű ruhákban és körülmények között mutatják be az emúlt évszá­za­dok Íror­szági életét.

Innen tovább utazunk Íror­szág egyik leglátványosabb ter­mé­szeti képződményéhez, Moher szikláihoz. Ez a 8 km hosszan húzódó, közel füg­gő­leges szik­la­fal 200 méter maga­san tor­nyo­sul az Atlanti-óceán fölé. Következő programunk Írország egyik legiz­gal­ma­sabb váro­sá­ba, Galwaybe egy rövid városnézés. Ezután Connemaraba buszozunk, ahol az éjszakát töltjük.

 

 

 

 1. nap: Connemara NP

A mai napot Íror­szág egyik legszebb és legérintettlenebb részén töltjük, a Connemara Nemzeti Parkban. Itt megismerhetjük az „igazi Írországot”. A park területén helyezkedik el a Twelve Bens vagyis a Tizenkét Tű-hegység, számos túrázási lehetőséget biztosítva ezzel. Meglátogatjuk a hegység lábánál húzódó Kylemore apátságot, ami legrégebbi ír bencés apátság és a környék egyik legfontosabb építészeti nevezetessége a neogótikus-romantikus várkastéllyal. A mai napon a park környékét is felfedezzük, a nyugodt kis falvakat, apró farmokat és a csendes, homokos ten­ger­öb­löket. Szállásunk ismét Connemaraban lesz.

 

 1. nap: Dunluce vára, Óriások útja,

Mai napot hosszabb utazással kezdjük, a sziget Északi részére utazunk, átlépjük a határt és Észak-Írországaba autózunk. Először a tenger főlé magasodó sziklaszírten egyensúlyozó Dunluce várát látogatjuk meg.  Mai, romos állapotában is lélegzetelállító látványt nyújt. To­vább­uta­zunk az UNESCO által világörökség részének nyilvánított, Óriások útjának nevezett világ­hírű termé­szeti lát­vá­nyos­sá­gához. A vulkáni tevékenység eredményeként létrejött, körülbelül 40 000 tengerbe futó bazaltoszlop szorosan illeszkedik egymáshoz. Utolsó állomásunk a roman­tikus Carrick-a-Rede kötél­híd, mely szédítő magasságban a száraz­földet egy kis szik­la­szi­gettel köti össze. A nap végén szállásunkra utazunk.

 

 1. nap: Belfast – Dublin

Délelőtti Belfasti érkezésünket követően városnézés teszünk ebben a „különös” hangulatú városban: Albert Memorial Óratorony, Nagy Operaház, Városháza, Queens Egyetem. Majd utazás Dublinba, ahol az éjszakát töltjük.

 

 

 1. nap: Dublin

Mai kellemes napot dublini városnézéssel töltjük, illetve folytatjuk azokkal, amik az első napon kimaradtak: Guiness Storehouse, Kilmainham börtön, Nemzeti Múzeum, Nemzeti Galéria, Irish Whiskey Centre. Szállás Dublinban.

 

 

 1. nap: Hazautazás

Repülőgépünk menetrendjének megfelelően utazás Magyarországra.

 

 

Utazás

Kiutazás: 

Egyénileg történik, menetrend szerinti repülőjárattal. A repülőjegyjegy vásárlás, mindenképp előzetesen megbeszélés, egyeztetés után vesszük meg!

Utazás Írországban: bérelt mikrobusszal és/vagy személygépkocsival.

Részvételi díj: 950-980 Euro létszámtól függ.

Létszám:  Kiscsoportos: min. 6 fő, max. 13 fő.

Részvételi díj tartalmazza

 • az utazást kisbusszal és/vagy személygépkocsival Írországon belül,
 • a szállást,
 • a túravezetést,
 • a szervezést.

 

Költség nem tartalmazza

 • Nemzetközi repülőjegyet, reptéri illetéket
 • reptéri transzfert
 • a belépőket
 • az étkezést
 • borravalókat
 • biztosítást.

Szállások:

Az írországi utazás éjszakáit 3 csillagosnak megfelelő hostelekben, Guest house-ban 2-6 ágyas szobákban töltjük. Ha valaki szeretne kétágyas szobákat, kérem jelezze.

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*