tájak korok múzeumok egyesület

Tájak Korok Múzeumok egyesület.

Tájak Korok Múzeumok egyesület. Sok évig tag voltam, közhasznú csapat, szerveztek sok kirándulást múzeumlátogatást társadalmi munkában. Aki kirándulós, biztos ismeri őket, hisz majd minden múzeumra kedvezményt is biztosít az egyesületi tagok számára. Támogathatod őket akár a kiadványaik megrendelésével is.

Kiadta a „Magyarország látogatható természetvédelmi területei, műemlékei, múzeumai” című katalógust, majd megszületett a Tájak Korok Múzeumok  Kiskönyvtára

Máig 851 magyar nyelvű, s száz idegennyelvű kötete, füzete jelent meg (angol, német, olasz, román, szlovák, török nyelven). 1700 objektumot sorol fel, megyénkénti, településenkénti csoportosításban. A harminchat esztendő alatt több, mint tizenegymillió példány született!   Egyedülálló Kiskönyvtárunk igazi hungarikum!

Anno az országjáró játékban már a kezdetekkor tízezrek vettek részt, ma is nagy a sikere. A bélyegzőhelyek látogatását később különböző játékokkal kapcsoltuk össze, évente újabb teljesítendő feladatot kínálva az öntevékeny kirándulóknak. Ilyen volt a Barokk kor, a Polgárosodás, a Magyar államiság, az Árpád-kor, a Budapest 125 éve, az Ifjak-hősök nyomában, a Középkori templom-alapítók és templomépítők nyomában, a Kossuth, a Rákóczi, a Forradalom és szabadságharc,

A tagság egy részének igénye volt, hogy programokat is szervezzünk számukra. 

Az egy- és többnapos bel- és külföldi kirándulások, országjárások, túrák, városnéző séták, arborétumlátogatások, koncert-, színház-, opera- és múzeumlátogatások mellett klubélet is folyik, ismeretterjesztő és irodalmi stb. előadásokkal, vetélkedőkkel, programokkal, az ünnepek közös, bensőséges megtartásával.

Több tagcsoportunk szervez nyári tábort, foglalkozik helytörténeti kutatással, városvédéssel, ismeretterjesztő kiadványok készítésével, kiállítások szervezésével.

Így alakultak meg tagcsoportjaink egy-egy aktív klubvezető irányításával, a legnemesebb értelemben vett társadalmi munkában végzett közösség szervező és vezető tevékenységével. Van, amelyik egy múzeum, másik művelődési ház, turista szakosztály, nyugdíjas csoport mellett, abba integrálódva működik.

Belső pályázatok, műveltségi és turista vetélkedők, hajtánytúrák, arborétumi, vízi, barlang- és teljesítménytúrák, találkozók, kis- és nagyvasúti vasútbarát programok, hajókirándulások, emléktúrákat szerveznek.

Weblapjukon sok infó: https://www.tkme.hu/tortenetunk/

Legyél tag te is:

A tagsági igazolványuk: az ingyenes, vagy olcsóbb múzeumlátogatás mellett egyre többet ér, 14 éve szálláshelyek, éttermek, üzletek, szolgáltatók (optikus, kisiparos, fuvarozó stb.) is beszállnak partnerhálózatunkba, s ők is kedvezményt nyújtanak országjáró tagjainknak. Érdemes tehát belépni, kifizetni a meglehetősen alacsony éves tagdíjat, s bekapcsolódni politikamentes, önzetlen, a szó valódi értelmében közhasznú civil egyesületünk életébe, a TKME nagy családjába!

Vagy támogassad őket más módon:

Valódi civil közhasznú egyesületként kiskönyvtár megrendelőket, önzetlen támogatókat, szja 1%-ukat felajánlókat, önkénteseket, s a hazájuk értékeire büszke mecénásokat, szponzorokat keresünk a szaktárca által is elismert nemes céljaink megvalósításához.   Anyagi lehetőségeink ugyanis rendkívül szűkösek.

Lépjen be hazánk egyik legrégibb honismereti civil szervezetébe, a Tájak – Korok – Múzeumok Egyesületbe! Várjuk sorainkba, ha egyénileg vagy családja, baráti köre kíséretével kirándulna, de akkor is, ha nincs állandó társasága és szeretne ilyet. Hat klubunk, tagcsoportunk működik szerte az országban.

2021-re a tagdíjunk aktív korúaknak 5000 Ft,   nyugdíjasoknak 3000 Ft,   18 év alattiaknak és 70 év felettieknek 2000 Ft. Székhelyünk és levélcímünk:  1119 Budapest, Etele út 59–61. Telefon: +36-1–784–85–88;  +36–20–946–4659. Személyes félfogadás októbertől áprilisig hétfői munkanapokon 15—19 óráig, egyébként előzetes telefoni egyeztetés alapján egész évben bármikor.

Fb-on is láthatóak itt.

Ha tudtok egy jó kezdeményezés (folytatmány) támogatói, részesei lenni, tegyetek értük, velük.

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*