Tudtad-e?

tudta - ellenkampányt okoz
tudta – ellenkampányt okoz

Tudtad-e?  Mennyire ismered az elmúlt 8 év közéletét?

Kicsit elevenítsük fel az elmúlt évtizedet. Korábbi írásaim és karikatúrák.

Tudtad-e, hogy megváltoztatták az alkotmányt 2012-ben 2/3-al? Dec 23-án. hogy ne menjen senki tüntetni miatta. S demokráciákban csak a rákövetkező ciklusban lép életbe. Ezzel bebetonozta magát a rezsim 20 évre ha nem lesz gazdasági válság vagy (forradalom), háború ami eltakarítja.

Tudtad-e, hogy Orbán rendszer gyakorlatilag megszüntette a „kötelező” magánnyugdíjpénztári rendszert, és az átcsatornázott pénzekkel már nem rendelkezel.

tudtad - hiába téped le, alatta is ez van
tudtad – hiába téped le, alatta is ez van

Tudtad-e, hogy mióta az alaptörvény leváltotta az alkotmányt 2012, a szociális biztonság már nem jog, az idősek már nem jogosultak ellátásra!

(nyugdíjra nincs alkotmányos garancia, nem jár alanyi jogon az állami nyugdíj.  Azzal, hogy a Fidesz kivette az Alkotmányból a „társadalombiztosítás” szót, felszámolta a lehetőségét, hogy a nyugdíj egyoldalú változtatásakor felsőbb fórumhoz lehessen fordulni.)

Tudtad-e, hogy nincs már oktatás és egészségügyi minisztérium, mert nem fontos a kormánynak?

tudta hogy hülyének nézik
tudta hogy hülyének nézik
tudta bevándorlás kék plakát
tudta bevándorlás kék plakát

Tudtad-e, hogy a hatalmi ágak szétválasztása (törvényhozás, végrehajtás (rendőrség, ügyészség), igazságszolgáltatás (bíróság), a hatalommal való visszaélés intézményesített gátja?

Tudtad-e, hogy 2010 óta a hatalmi ágak kulcs emberei egy baráti társaság kezében vannak, és ezzel is sérül a hatalmi kontrol? (Pld. a jegybank,  nemzeti bank, parlament elnök stb.)

tudta, ha sokszor ismételik akkor
tudta, ha sokszor ismételik akkor

Tudtad-e, hogy  100%-os fidesz kontroll alatt áll a média-felügyeletet? (a médiatanács)  így nem képes függetlenséggel és tárgyilagossággal ellátni feladatát.

Tudtad-e hogy megváltoztatták a választási törvényt, egyfordulóssá, aránytalanná téve és a területeket átrajzolva, a nem itt élők levélbeli szavazását lehetővé téve, míg a külföldön levőkét megnehezítve stb.

sürgősségi ellátás
sürgősségi ellátás

Tudtad-e, hogy ellehetetlenítették a népszavazás intézményét 2014-től? …százezer választópolgár kezdeményezésére pedig elrendelheti. Az alaptörvény rögzíti azt is, hogy … nem lehet országos népszavazást tartani az alaptörvény módosításáról, a képviselő-választások szabályairól.!! A népszavazás akkor érvényes, ha négymillió szavazásra jogosult – érvényesen voksolt!

Tudtad-e, hogy ezért önkényesen bírálnak el ügyeket, döntenek frekvenciákról?

tudta nem kell költeni az egészségügy
tudta menekült egészségügy

Tudtad-e, hogy 25-ről 27%-ra nőtt az ÁFA, és ezzel az EU legmagasabbja?

Tudtad-e, hogy a 2 kulcsos adó megszüntetésével a gazdagok még gazdagabbak lesznek?

Tudtad-e, hogy Tudtad-e, hogy a rezsicsökkenés miatt többet fizettél rezsire, mintha nem lett volna, mert a világpiaci áresést nem követte?

tudta stadion helyett eü. lehetne
tudta stadion helyett eü. lehetne

Tudtad-e, hogy a költségvetési kiadásokhoz mérve, fejenként, és GDP-arányosan is keveset költ Magyarország az egészségügyre?

Tudtad-e, hogy sok eü. megelőző szűrést, TB szolgáltatást és rengeteg kezelést kivettek az egészségügy büdzséjéből, s csak fizetős szolgáltatásként vehetik igénybe az emberek. (Ennek következtében romló egészség, drágább kezelés, nagyobb elhalálozás lesz)

tudtad-e oktatás
tudtad-e oktatás

Tudtad-e, hogy az a tao támogatások (a nyereségadóból megengedett felhasználások), Stadionok és fociba pumpálása több mint 250 milliárd forint, amely elfolyik eredmények nélkül, mert kimenekítik onnan a pénzt

magánembereknek.

Tudtad-e, hogy közbeszerzéseken mindig kormányhoz közeli cégek nyernek?

Tudtad-e, hogy a pályázatokon 20-30%-t visszafizetnek a döntéshozóknak, s ezáltal a világ legdrágább közbeszerzéseire megy el az ország pénze?

tudta Orbán vagyon
tudta Orbán vagyon

Tudtad-e, hogy ezt már az EU is vizsgálja a közbeszerzési ügyeket, sőt az ország vezetőinek családja is érintett az ügyben. (pld. Elios ügy).

Tudta-e, hogy hogy a közbeszerzések politikai döntések? (Hiszen amióta Simicska összerúgta a port Orbán köreivel, azóta nem nyeri a nagy pályázatokat, pedig korábban mindent vitt)

Tudtad-e, hogy állami pénzekből párt kampányt (a félrevezető gyűlölet kampányt) folytatott a fidesz?

tudta bevándorlókról
tudta a bevándorlókról

Tudtad-e, hogy saját előnyére szabja a törvényeket a kormánypárt? (a legutóbbi plakát törvény is ilyen, amit a választások miatt hoztak, hogy ellehetetlenítsék ellenlábasát)

Tudtad-e, hogy a magyar adórendszer bonyolult és még mindig nem fér el egy söralátéten, s arra épül, hogy hibázzon valaki, s büntetést adhassanak neki?

tudta rezsicsökkentés
tudta rezsicsökkentés

Tudtad-e, hogy a téli fűtés adomány-nak kampányszaga van, s jobb lett volna nem a választások előtt kiosztani, hanem még novemberben

Tudtad-e, hogy orvoshiány és szakember hiány van Mo-on?

Tudtad-e, hogy a menekültek közül válogathattunk volna, hogy szakembereket fogadjunk be? (Mert végül csak befogadtuk a kvótányit szőnyeg alatt)

Tudtad-e, hogy az elmúlt 8 évben 600 ezer magyar, jórészt fiatal vándorolt el Mo-ról?

tudta hogy lopunk
tudta hogy lopunk

Tudtad-e, hogy Mo-on 140.000 bevándorló él?

Tudtad-e, hogy húszezer letelepedési kötvényes bevándorlóból mindössze három embert utasítottak vissza?  Tudtad-e, hogy Habony cégei intézik a kötvény bizniszt, és olyan is kapott letelepedést pénzért, aki fegyver- kábítószer és embercsempészetből származó pénzek tisztára mosásával foglalkozik.

tudta Felcsúton
tudta Felcsúton

Tudtad-e, hogy a hatóságok tudtával vásárolt házat Orbán szomszédságában az FBI által körözött szaúdi milliárdos Ghait Pharaon, akit a terrorszervezetek által használt pénzügyi hálózattal kapcsolatban köröztek.

Illetve Mészáros L. hajója is mellette parkolt az Adrián ’véletlenül’

stadionépítés az első
stadionépítés az első

Tudtad-e, hogy gyanús, ha egy gázszerelő aki a kormányfő szomszédja, pár év alatt 110 milliárdos vagyonra tesz szert?   17 milliárd forint állami illetve uniós támogatásban részesültek, az állam mintegy 2,7 milliárd forint értékben helyezett el hirdetéseket a polgármester új lapjaiban és csatornáin 2017-ig.

Tudtad, hogy Kósa Lajos 1300 milliárd forint örökséget befektetett (mert a befektető nem tudja, hogyan vegyen államkötvényt??) és édesanyjának ebből utal 800 milliót ajándékba?

Magyarorszag jobban kodosit
Magyarorszag jobban kodosit

Tudtad-e, hogy Questor botrányban benne voltak minisztériumi pénzek, amiket a törvény szerint nem tarthattak volna ott? (hazardíroztak állami pénzekkel)

Tudtad-e, hogy 2008-9 Gazdasági válság volt? Tudtad-e, hogy a sikerstatisztikák ahhoz képest hangzatosak csak? Tudtad, hogy 2010 után gazdasági növekedés van a világban, de mi mégis rosszabb mutatókat produkálunk mint a világ és a környező országok?

soros-orosz
soros-orosz

Tudtad-e, hogy Soros rendszerváltás után ingyen tejet és tankönyvet adott a magyar állami oktatás részére?

Tudtad-e, hogy ha nem vezetjük be az Eurót, akkor politikusi elszólásokra is változnak az árfolyamok, s nem a gazdaság szabályozza, s ez visszaélésre nagyobb lehetőséget biztosít a politikusoknak.

Tudtad-e, hogy több pénzt kapunk Eu-ból, mint amit befőzettünk?

HVG címlap, távol Európától
HVG címlap, távol Európától

Tudtad-e, hogy mivel megsértjük az Eu szabályait, amit aláírtunk csatlakozáskor, ezért súlyos milliárdokat fizetnek a magyar adófizetők?

Tudtad-e, hogy az ál-közbeszerzések pénzei hatalom köréhez vándorolnak, s nem mind a projektekbe? Az Eu büntetést meg adófizetői pénzből fizetjük?

Tudtad-e, hogy 2010-2018 között a kormány politikájával az Eu-ból való kilépés felé viszi az országot? (hiszen nem hozna Eu szabályok elleni törvényeket MO-on, ha nem ez a célja)

Tudtad-e, hogy a nemzet szó degradálódott? Korábban Nemzeti Múzeum, Színház volt, ma nemzeti dohány, festékbolt stb.

Tudtad-e, hogy 2006 óta Orbán nem mer kiállni nyílvános miniszterelnökjelölti vitára?

Nemzeti bicska nyílik
Nemzeti bicska nyílik

Tudod-e, hogy ezt még sorolhatnám tovább?

Azt gondolod, hogy minden párt hasonlóan kormányozna?

Lehet, hogy az nem jó az országnak, s ennek nem így kellene folytatódnia?

Lelkiismereted nyugodt marad, ha a kormány maradására szavazol?

Mégis a jelenlegi rendszert támogatnád?

Akkor menj el szavazni te is, és emlékezz rá, hogy tudtad mire szavazol.

Peace.

Tudtad? Hogy közéleti szösszenetek kategóriában vannak még írásaim?

Még nem fáj eléggé
Még nem fáj eléggé

Illetve HVG címlapok is végigkísérik a történéseket.

Vagy csak én nyavalygok?

Fiatal rap-er vicces szövege erről

Ha valamit nem tudnék, akkor komentben írjad meg Te is. Röviden. Szép tavaszt.

 

tudta - hogy ide bármit beírhat
tudta – hogy ide bármit beírhat

About the author

Világlátott, világjárt, jártas a világban, mert világot járt.
Alternatív világjárás, alternatív világlátás.
155 ország, sok élmény, rengeteg tanulság, és végeláthatatlan történetek. Itt a blogomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*