Vándorboy – Afganisztánig autóstoppal

By , 2014. december 3. szerda 10:52
Autóstopp az egy életforma.. nem mindig egyszerű

Autóstopp az egy életforma.. nem mindig egyszerű

Afganisztán autóstoppal a választások előtt – Csonka Gábor

Vándorboy vagyok, talán nem kell engem bemutatni, világjáró stoppos, aki 140 országot bejárt hátizsákosként 12 év alatt.

Egyben ennek a fesztiválnak a szervezője és a szellemi atyja, ráncbaszedője, lebonyolítója.

Ezen kívül minden mással is foglalkoztam eddigi életem során: az újságkihordástól, újságíráson keresztül a túravezetésekig a világ távoli sarkaiban.  Grundoltam egyetemi újságot, csináltam kiállítást, dolgoztam a világ 4 sarkában

Meglepően kedvesek voltak az afgánok

Meglepően kedvesek voltak az afgánok

mindenféle projekteken, önkéntesként is sok helyen a világban (pld. Teréz anyánál), aktív tagja vagyok a kanapészörf (c.s.) és egyéb lelkes szervezeteknek, stb.

A célom ezzel a fesztivállal, hogy mindenkit bátorítsak a világ (és a saját világának) felfedezésére, bizonyítva, hogy semmi nem lehetetlen!  Bemutatok itt utazókat, akik neki mertek vágni az utazásnak, mert a belső motivációjuk, kíváncsiságuk, érdeklődésük erősebb volt a környezet által sugallt ellenerőknél.

Ebben a képben minden benne van

Fighting spirit – Ebben a képben minden benne van

Életem nem mondhatni unalmasnak. Külföldön tettem le érettségimet, majd sorkatonai intermezzo után a diplomámat a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán szereztem meg, s kaptam ott is sok inspirációt. Addigi spirituális keresgélésemnek egyik csúcsa volt a vipassana meditációs elvonulásaim a világ 5 különböző helyén, melyet most önkéntesként osztok meg érdeklődőknek.

A Főiskola után kezdődtek a hosszabb utazásaim a világban.  Idestova 140 országban utaztam, 12 éven keresztül autóstoppal, super low budgettel..

Afganisztánban ültem először tankban

Afganisztánban ültem először tankban

Nem volt könnyű, viszont így nagyon sok éles helyzetbe kerültem, amiket meg kellett oldanom, amiből nagyon sokat tanultam, s igazi barátokra segítőkre leltem.  Sokukat viszontlátjátok most a fesztivál előadói között.

A felhalmozódott tapasztalataimat később utazási irodáknál kamatoztattam (kamatoztatom), olyan helyekre is vittem utasokat, ahova előtte más cégek nem.

Manapság speciális utakat, expedíciókat is írok, vezetek olyan helyekre, amelyek kevésbé ismertek,

Afganisztán, tanktemető

Afganisztán, tanktemető a nehézipar hiányára is utal

és ahová irodák ritkán visznek vagy soha .. mondhatni járatlan helyek.. 🙂 Legutóbb Pápua Új Guinea volt a célpontunk.

Még pár régió van a bakancslistámon, pld. Antarktisz,  Grönland, Izland, ahová stopposan nehéz eljutni.. illetve  Yemen (amelyig Omán és Szaud Arábia felöl a határáig eljutottam stoppal),  Argentina, mely a hágók hidege miatt kihagytam anno, Mongólia, mely nem a vegetáriánusok paradicsoma.

Több info rólam weblapomon:

Afganisztánnak vannak rejtett szépségei is

Afganisztánnak vannak rejtett szépségei is

http://vandorboy.com/magamrol/

Hogy látom a világot utazás közben?

http://vandorboy.com/africa-summary/

Mit gondolok utazásról? Egy összegző tárcámat olvashatjátok itt:

http://vandorboy.com/utazasaim-osszegzese/

Tehát ha tetszik akkor ne csak virtuálisan utazz velem.

Ha pedig afgán blogbejegyzéseimet akarod olvasni, akkor itt tegyed. Nekem egy hatalmas meglepetés volt az ország, hogy az emberek kedvesek, informáltak, nagyon kemény karakterek, nem félnek a haláltól, de a jövő felé tekintenek.

Leave a Reply

*

Panorama Theme by Themocracy

Facebook Like Button for Dummies